nihta -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart (27.3.2016 16:12:11)
|
Majka sam dvoje djece, ne cekam trece sada, a mozda nikada, al volim ponekad svratiti i procitati vas na ovom podforumu. Htjela sam vam reci vezano za ovo sto je Logica pisala, da sam ja u junu 2014. u Vojnoj bolnici bila svjedok dvije trudnice koje su dosle s napisanim planovima poroda. Nije im se niko smijao i receno je da ce se truditi da ispostuju sve, a da pri tome ne ugroze ni majku ni bebu. Ja nisam imala nista napismeno, ali sam trazila da sto duze cekamo prije indukcije ne bi li samo krenulo. Kada sam na kraju ipak morala na drip zamolila sam da mi ne prokidaju odmah vodjenjak i to su ispostovali. U momenu kada su mi probili vodjenjak i pojacali drip kontrakcije su bile uzasno bolne skoro bez pauze pa sam ih zamolila da mi malo smanje to jer nije bilo sanse da disem I jesu, podesili su drip tako da su bile na 2-3 min, a to se vec moglo podnijeti. Ja nisam sjecena drugi put, malo sama pukla, a beba je bila 4.5 kg teska, a ja nisam neka velika zena. Babica je sve vrijeme masirala medjicu. I s prvim porodom imam pozitivno iskustvo s njima, takodjer su poksali da ne rezu, al je beba isla s rukom uz glavu pa su morali malo. Sivanje me bolilo, pa sam trazila jos anestezije i dobila sam je bez pogovora. Apsolutno imate pravo da trazite za sebe ono sto vam u datom trenutku najvise odgovara, da trzite informacije, objasnjenja,..Uslovi su daleko od bajnih, bar u vojnoj, generalno ih je malo pogotovo u dezuri, a zna se potrefiti luda noc kada imaju jako puno poroda, a jedan doktor, specijalizant i babica sve pokrivaju, bar je tada tako bilo, ali ako imate normalnu uljudnu komunikaciju, zaista ispune sve koliko je u datom trenutku moguce. Jos bih napomenula da sam u obje trudnoce presla kod njih u 37/38 sedmici, da sam isla na kontrole kako me ko potrefi, nikoga nisam ni znala ni dogovarala.
|
|
|
|