Blue rose RR -> RE: Kada u skolu??? (22.2.2013 20:58:35)
|
IZVORNA PORUKA: Dida79 Jao zene da vi samo znate kakva mene panika hvata kad pomislim da ce moj Vildan ove godine krenuti u skolu [sm=smiley13.gif] Znaš da si živa :) Nema majke da nije osjetila paniku, samo neka to ispoljava, npr. kao što sam ja bila, a neka to krije (ne znam od koga, ali eto). Iz svog iskustva ti mogu reći da panika drži samo prvu heftu, a kasnije već krenu obaveze, pa se valjda i mi stopi sa istima :) IZVORNA PORUKA: Dida79 U septembru ce imati 6 god i 5 mjeseci hajde nekako godine su ok bice i mladje djece ali on mi je sav nekako mini mrsavko pravi.Prije par dana sam setala sa njim i razgledala skolske ruksake...o anataomskom ne smijem ni razmisljati ovaj sto smo probali kad ga stavi na ramena dodje mu do ispod koljena [sm=smiley19.gif] Baš rano idu u školu, i meni je sreća pa je kika rođena u oktobru, pa smo je ostavili jednu godinu. A što se tiče ruksaka, bolje je da mu uzmeš kvalitetetan anatomski. Zato što većina roditelja nose dječije ruksake do škoel. Tako da njima ostaje samo od ulaza do učionice da ih ponesu. Nažalost žao mi je djece koja moraju samo da ih nose. IZVORNA PORUKA: Dida79 Sto se tice pred znanja to je ok brojeve sve zna,sabira i oduzima do 10 naravno uz pomoc prstica bez problema..velika slova sva zna i rado pise kako ima starijeg brata uziva u njegovim knjigama cesto se zarovi i sve jednu po jednu knjigu lista i hiljdu pitanja postavlja. Muz je prije u sali govorio da je spreman platiti kaznu ali ga ne da ove godine a sad kako se priblizava upis sve je ozbiljniji u tom naumu [sm=zmeden.gif] Bolje je da ima predznanje. Lakše je vama, a djetetu je manje stresa i sa lakoćom prisvaja ostalo znanje. A i ja se slažem sa tvojim mužem, njima puno znači godina ne u fizičkom razvoju primarno, nego u psihičkom, u prisvajanju pojma-obaveza, učenje, i slično.
|
|
|
|