damma ars -> RE: Kada u skolu??? (4.9.2012 15:15:54)
|
Mozda sada nije pravo vrijeme razgovarati o ovome, ali malo setam po portalima i nekako imam zelju podijeliti svoje iskustvo. Ja sam se vodila razmisljanjima eko bebe, ako krene sa 6,5 u skolu, u srednju ce sa 15,5 a na fakultet 19,5 i to mi je bilo skroz bezveze. Onda sam napravila malo istrazivanje po skolskom programu i planu (curriculum) i vidjela da program nije zahtjevan, da se ne razlikuje od male skole, koja traje 1 - 3 mjeseca, da bi pristup trebao biti vise kroz igru i razgovor. To mi je nekako odgovaralo za pocetak i start sa 5,5. Drugi korak je bio razgovor strucnog lica sa obitlji, gdje se brojimo suprug, dijete i ja. Srecom imam prijatelja razlicitih zanimanja i znaju kad molim profesionalnu pomoc da to treba tako biti. Od njih sam dobila zeleno svjetlo za polazak u skolu sa 5,5. Po preporuci ovih strucnih malo se vise druzio sa prijateljima i prijateljicama, rodjacima i rodicama koji idu u skolu...To vrsnjacko ucenje je doista efikasno ako se zna uspostaviti i organizirati. Do upisa je vec razumio mnogo toga sto ga ceka u skoli. I da dalje ne nabrajam...Dosadno mu je u vrticu, mada ga nikad nije niti volio...Vise slobode u istrazivanju...Taman poceo uciti slova i brojeve... Posao je u skolu sa 5,5, sad je drugi razred i nemamo problema...bilo je trenutaka kada smo morali uskociti upomoc no, mislim da je to sasvim normalno i da to svakoga prije ili kasnije ceka za vrijeme skolovanja.
|
|
|
|