blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 16:32:27)
|
Pozdrav od mene i cure, danima pokusavam da uletim na forum da se javim al ne stizem. Cura je super, evo vec devet dana, od drugog dana na siki, a vec peti dan stolica zlatno zuta mašala. Ovo govorim radi ziel i bolova, strašno su bolile bradavice bar prvih minut dva dok ne obuhvati kako treba, nisam nicim mazala, samo susila na zraku i vec su sad malo ocvrsnule, tek ponekad zaboli dojenje. Inace dojim na zahtjev, preko dana na sat i po do dva, samo su nam noci malo kriticne. Imala je malo zutila kae smo izasli iz bolnice, al nas je izvuklo ono par suncanih dana prije snijega koje je provela kod prozora na svjetlosti i sve se povuklo. Inace patronazna vec bila dvaput i ona zadovoljna. Ja bi bila dobro da nije savova, ne mogu normalno da sjedim, niti dugo da stojim pa se uglanom valjam po krevetu sa bebicom. Kontrola nam je iduce sedmice i meni i curi pa nam se valja pripremiti za prvi izlazak. Čestitke svim ženicama koje su se u međuvremenu porodile, Farah tebi sretno sad ce to svakog trena. Kad sam ja dosla u bolnicu oko 11 bila 3-4 prsta otvorena, malo kasnije pukao vodenjak, vec bilo 7 prstiju, a kad sam usla u salu bila max otvorena bez dripa. Problem je bio polozaj bebine glavice u vag.otvoru inace bi sve proslo skolski. Bebu su pokusali da okrenu rucno, i na kraju se odlucili za vakum. Srecom hvala Bogu nema nikakvih posljedica od toga. Sveukupno sam bila na porođajnom 7 sati, a najvise me je boljelo sivanje. Evo vec se malena budi...vrijeme je za papanje.
|
|
|
|