RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 20:00:52)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

Farah znaci pocello je[sm=bravo.gif]

Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio [sm=bravo.gif]

Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺

Pisalli nam kontrola pedijatra za 2-3 dana, malo je i zutila imao pa nije primio.vakcinu, za 10ak dana ce primiti, a vadili smo danas krv iz pete ono nesto analiza metabolickih bolesti...
Neka ti je sa srecom [sm=smiley1.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 20:33:43)

Ah Farah tu siii huhhh dobro je hehehhe.... Necu ja sutra na kontrolu, vidjecu u cetvrtak da odem, posto se u srijedu ne radi. Beba je aktivnaaaa, al cini mi se da se popela jos gore, prvi put osjetim udarce u rebra.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 21:12:52)

Skorpija, snaha ti je ista takva bila[sm=jezicek.gif]

Farah, super ti je 5cm fakat, taman ba pola puta, a bez nekih strasnih bolova...

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 21:22:49)

ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺

Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 21:37:05)

ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺

Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.

Hoces aBd. Samo ctg mi radio, nemam pojma

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 21:50:06)

IZVORNA PORUKA: ziel

Farah znaci pocello je[sm=bravo.gif]

Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio [sm=bravo.gif]

Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺

prva kontrola je za mesec dana...s tim sto na otpusnom stave 15 dana..ali patronazne kazu bolje ne voditi bebu i izlagati je kojecemu...sasvim je dovojno otici s mjesec dana i to mjesev nakon vakcine iz porodilista

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 21:51:33)

mene su s 5 cm primili u bonicu a beba bila visoko...meni su bolovi poceli tek kad su mi probili vodenjak i kad je beba "doplivala" do izlaza..a tad sam bila 9 cm [sm=smiley36.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 22:10:44)

Pa tako mi i dr rece na kontroli, kao beba sada gore, tako da je sve moguce, a i ja manje piskim, i osjecam manji pritisak dole.

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 22:21:34)

Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊
Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊.
Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno.
Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 22:34:23)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊
Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊.
Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno.
Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.

sto je nisi podojila, nije valjda da te bilo sramota....pokrij se i nahrani dijete

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 22:49:01)

Ja jesam 5 cm otvorena ali nemam bolova, krsta me danas bolila i prestala.

Rose zato sam se i zacudila sto u Tuzli kazu tako brzo da dovedu bebu na kontrolu.

Leptirice aBd da bude porod bar slican tvom. Jesi li mogla bebicu u DZ nahranit?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (23.11.2015 23:33:07)

Ja jesam 5 cm otvorena ali nemam bolova, krsta me danas bolila i prestala.

Rose zato sam se i zacudila sto u Tuzli kazu tako brzo da dovedu bebu na kontrolu.

Leptirice aBd da bude porod bar slican tvom. Jesi li mogla bebicu u DZ nahranit?

nisam ni ja imalabolova..ja mislim da sam se trebala poroditi sutradan..al su me ubrzali s onim pucanjem vodenjaka [sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 0:19:48)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

NOVEMBAR
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif] Porodila se [sm=bravo.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif] porodila sec[sm=bravo.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]
15.12. Demira [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
15.01. cocochanel
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
25.01. Amani12 [sm=modricrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02. Isha[sm=rozacrtici.gif]

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija [sm=rozacrtici.gif]
09.03. BebaBu

APRIL 2016.

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica [sm=modricrtici.gif]
18.04. Maya25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
04.07. mala_sa
07.07. Jaculi

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 8:35:42)

Jutro svima.

Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi.
Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.

Pozdravčić svima [sm=smiley1.gif]

Kikii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 9:35:38)

Jutro[sm=smiley1.gif]

drage moje ja ne mogu tako brzo na druzenje, sredjujemo sprat da predjemo centralno smo napravili a sada valja cistiti farbati...

u potragu za kuhinjom trebamo ovih dana, mislili smo bijelu uzeti...

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:04:51)

IZVORNA PORUKA: jaculi

Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah [sm=smiley36.gif]...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam

Cestitke drugarice sa pretproslogodisnje teme [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica [sm=smiley36.gif]. Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:05:52)

Jutro ☺
Sad ce mi doci drugarica da malo cejfimo kafu 😊
Kod mene nista novo, noc protekla mirno, jutros kad sam ustala nisam nista osjecala, sad opet krsta blago bole.

Danas su mi u dezuri doktori: Hadzic, Lacevic, Smajkic (ne znam im imena) i trebao je biti Katica, ne znam s kim se zamjenio. Zna li ko jesu li ovo troje ok, ili bar neko od njih 😁😁😁😁

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:07:36)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Jutro svima.

Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi.
Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.

Pozdravčić svima [sm=smiley1.gif]

Super sto se hematom povukao, sad mozes da uzivas u trudnoci [sm=bravo.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:23:59)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah [sm=smiley36.gif]...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam

Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica [sm=smiley36.gif]. Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.

o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:24:25)

Jutric [sm=smiley36.gif] kilometarski post zijanih [sm=hudicek1.gif]

Ja ucim Alinu da se igra sama, otkako joj je Adin u skolu krenuo ona dusa sva pogubljena, nikako da sebi igru organizuje [sm=smiley36.gif]

Ada cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]nisam ni znala za novinu [sm=smiley1.gif]

Kiiki sad pogledah potpies, bas slican [sm=smiley31.gif][sm=smiley1.gif]

Leena i Ada mene je vise strah organizacije sa 3 djece, nego poroda [sm=smiley36.gif]

Neko napisa da je bebica plakala od gladi na kontroli (zaboravila sam nick)[sm=smiley13.gif], ako ti je nezgodno dojiti samo tako, onda nosi veliki sal (koji nije sklizak) i samo prebacis jedan dio preko ramena niz ledja a drugi dio preko bebice i opleti. Dekicu mozes smotati i stavi ispod ruke da te ledja ne bole [sm=smiley1.gif].

Farah [sm=bravo.gif] mashAllah odradi ti pola posla bez po muke, bit ce to zacas kod tebe aBd [sm=smiley1.gif]. Meni su isto bolovi pocinjali tek kad mi pukne vodenjak al zato poslije zacas bude sve gotovo [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 10:25:45)

IZVORNA PORUKA: mishkica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif]

Hvala mila [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ljubi mi pilice [sm=love.gif][sm=love.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 11:00:24)

Jutrooo!

Kako ste mi, drage [sm=nosecka.gif] i mamice?

Kikii, vazi, ti javi kad ti bude odgovaralo. Sretno sa radovima.

cauchy, diivne vijesti [sm=bravo.gif] sada se opusti i uzivaj u ostatku [sm=nosecka.gif]

Farah, ne znam nikoga od tih doktora, nadam se da su ok. A mozda i izdrzis do sutra, pa odes u dezuru kod Katice. Ja znam samo nekoliko doktora sa GAK-a, u Vojnoj znam sve [sm=jezicek.gif]

mala_sa, ma hajde, kako s dvoje, tako cemo i s troje [sm=jezicek.gif] eto, javim ti ja aBd kako je

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 11:06:00)

Gdje nam je Mersija? Nadam se da se do sada porodila i mazi svoju bebu, pa nema vremena da se javi.

Sta li je sa ovim mojim terminusama, nikako se ne javljaju [sm=smiley13.gif]

Arijana2 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 11:09:30)

Pozdrav [sm=smiley1.gif],Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (24.11.2015 11:23:04)

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Pozdrav [sm=smiley1.gif],Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?

Nije puno, ne bi ti prije nista mogao reci, taman oko 10. Sedmice se cuje srculence [sm=smiley1.gif] Ne brini i uzivaj

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>