Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (10.11.2015 9:21:24)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 Dan ženice, da se i ja javim nekad [sm=smiley36.gif] Dok se malo ne snađemo, mm i ja jedva stižemo da jedemo Uspjela sam da upratim da me Farah pitala boli li bez dripa.. Pa ja mislim da s dripom više boli, jer ne puste da porod i bolovi idu prirodnim tokom, ali ne znam opet.. Da ti kažem da ovako ne boli ništa-slagala bih te .. Meni su najgori bili oni bolovi s nagonom za tiskanje kad ne smiješ tiskati..Sam porod mi je bio bezbolan,hvala Allahu.. Kad sam čula da sestra kaže babici OVO JE POROD..odmah sam sve bolove zaboravila [sm=smiley36.gif] Mislila sam kad uđem da ću vidjeti da se Ziel porodila,ali vidim još ništa.. Ostale terminuše da vam Allah olakša E sad pitanje za mame [sm=smiley1.gif] Malo mi je bebac žut, ništa strašno,ali mnogo spava, doji 5 min i utone u doboki san.. Šta da mu radim? Pedijatri su mi rekli da ga samo dojim što više.. A mojoj snahi pedijatrica rekla da prokuha čašu vode,stavi par kapi limuna i šećera i da mu daje kašikicu dnevno.. Ja koliko znam ne preporučuje se bebi davati ni vodu ,a pogotovo limun,ali eto ima li koja da joj je to pomoglo? razbudjuj ga i doji...bilirubin se izbacuje mokrenjem i stolicom :) Ovo sto ti kaze Rose i jos ako imas neki vec prozor, skloni zavjese i sunčaj ga sto cesce... Moje su obje imale... Ali je bio jedan oblačni april, pa je Esma ležala 3 dana u bolnici, i jedan sunčani januar, pa smo Lejlu uspjeli kuci tretirati... Ali dojenje sto cesce i ne daj mu da dugo spava, svaka 2-3 h dojenje.. Ja nagon na povraćanje imam jos uvijek cesto. Ne znam sada je li od trudnoce ili ove zuci... Ziel, i mene je pred porod presjecalo i sluznog ima puno, nis ne brini. Meni je odjednom ispao, ali je bilo jos tragova... Dok god bebu osjetis, nema mjesta za paniku nikakvu. Ja sam sa E i prokrvarila, krenula u wc, mislila da cu mokriti, i samo krenu krv... Kad umrla od straha nisam. Javila sam se u bolnicu odmah i nista, i to je normalno... Sad pred porod je svasta nesto normalno[sm=jezicek.gif] Bila sam kod interniste juce, sve ok. Dobila sam uputnicu za abdominalnog hirurga. Sutra cu nalaze krvi i urina raditi, brisovi ce biti u cetvrtak, nadam se i oni ginekoloski da ce do tada biti, Nakašu idem u petak, pa cu poslije njega pravo abdominalnom...
|
|
|
|