Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:23:57
Leptirica87
Joj ja citajuci ove postove od Pcelice i UmmuHamze poceh plakat al od srece.Svaka cast Pcelici kako to brzo prodje i jos odmah na forum...ja mogu samo sanjati o takvom porodu i bezom i bez savova posebno jer mi je prva bebica. UmmuHamza mila neka je s hajrom i sa srecom i da ti dragi Allah olaksa.Rekoh ja jucer sad cemo mi jedna po jedna. Bas mi je masaAllah sad lijepo i veselo krenuo dan...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:26:34
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Joj ja citajuci ove postove od Pcelice i UmmuHamze poceh plakat al od srece.Svaka cas_t Pcelici kako to brzo prodje i jos odmah na forum...ja mogu samo sanjati o takvom porodu i bezom i bez savova posebno jer mi je prva bebica. UmmuHamza mila neka je s hajrom i sa srecom i da ti dragi Allah olaksa.Rekoh ja jucer sad cemo mi jedna po jedna. Bas mi je masaAllah sad lijepo i veselo krenuo dan...
Ma nikad se to nezna draga,ja sam prvorotka pa me nisu sjekli,imala samo 2 koncica zato sto sam pukla sama bebica me malo zakacila,a otvorila sam se tako reci skoro bez bolova expresno,malo samo jaci bili bolovi zadnjih pola sata i to rad infuzije,a vidjeces kako dragi Allah ti da neku snagu i olaksa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:30:51
Sanjalica 85
Cestitam od srca svim mamicama, da su im bebe zive i zdrave, a onima koje jos cekaju puno srece na porodu zelim :). Hvala onima koje su odgovorile na moj post vezano za nizak pritisak, ali ispostavi se da je pritisak visok, od toga i tahikardija i glavobolja. Juce pola dana provela po internistima i kardiolozima, nasekirala se ali eto valjda ce sve biti ok. Dobila terapiju za pritisak, samo se nadam da nece stetiti bebici :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:32:50
lala88
zdravo drage moje trudnice i majke, a sto je krenulo, nestignem ni cestitati, a druga vec u bolnici Pcelice cestitam ti draga, sto brzi oporavak, a bebi puno zdravlja i srece. Umo i tebe sto bezbolniji porod zeli. Ostalim terminusama lahke porode. Mene gripa opucala, raduje me jedino sto je bebi ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:48:07
mom2B
Dobro jutro drage moje
ima li boljeg nacina da se pocne dan kad vec na rahi sabah procita se nesto lijepo...
Pcelice, drago mi je da si se javila... jos jednom cestitam na ekspresnom porodu i malenom... neka ste nam zivi i zdravi dugo godina
ummu sretno ti draga, da i ti prodjes kao pcelica i jos lakse... cekamo vijesti
sanjalice doktori znaju da si trudna i ne bi ti dali terapiju koja bi nastetila plodu... Meni su za migrenu rekli trpi dokle god mozes bez uzimanja icega... ako bas bas zagusti onda samo pola terapije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 8:56:57
Sanjalica 85
mom2B, vjerujem ja doktoru i u pitanju minimalna doza lijekova ali ipak postoji mala doza straha, ali bolje regulisati sve sada nego cekati da nastane veci problem u sestom, sedmom mjesecu...ne znam kako cu izdrzati do kontrole koja je tek za mjesec dana , da se uvjerim da bebac fino napreduje. Koliko mi se cini nas dvije smo se vec dopisivale, dala si mi fine upute kada sam se spremala za laparaskopiju, umjesto koje na kraju dodje bebica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 9:18:00
mom2B
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
mom2B, vjerujem ja doktoru i u pitanju minimalna doza lijekova ali ipak postoji mala doza straha, ali bolje regulisati sve sada nego cekati da nastane veci problem u sestom, sedmom mjesecu...ne znam kako cu izdrzati do kontrole koja je tek za mjesec dana , da se uvjerim da bebac fino napreduje. Koliko mi se cini nas dvije smo se vec dopisivale, dala si mi fine upute kada sam se spremala za laparaskopiju, umjesto koje na kraju dodje bebica
Jeste jeste u pravu si
Drago mi je ako sam mogla pomoci... i mene je jedna forumasica tako lijepo uputila za laparatomiju i GAK da mi je onih 6 dana gore super proslo... Ne upratih, kad je tebi termin???
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 9:41:24
Travelove
E zene, evo mene pocelo da probada, kroz stomak pa sve do dole, nije bas da lici na men. bolove, ali se javlja u nepravilnim razmacima, od 9 sati, mozda 5 puta. Ledja me ne bole. Mozda su samo laznjaci, tijelo se priprema. A mozda sam se prehladila, jer poslednje dvije noci imam dijareju, samo tokom noci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 9:58:48
rose
Cestitam od srca svim mamicama, da su im bebe zive i zdrave, a onima koje jos cekaju puno srece na porodu zelim :). Hvala onima koje su odgovorile na moj post vezano za nizak pritisak, ali ispostavi se da je pritisak visok, od toga i tahikardija i glavobolja. Juce pola dana provela po internistima i kardiolozima, nasekirala se ali eto valjda ce sve biti ok. Dobila terapiju za pritisak, samo se nadam da nece stetiti bebici :(
ti
nece, ne sekiraj se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:01:00
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: mom2B
Jeste jeste u pravu si
Drago mi je ako sam mogla pomoci... i mene je jedna forumasica tako lijepo uputila za laparatomiju i GAK da mi je onih 6 dana gore super proslo... Ne upratih, kad je tebi termin???
Na srecu ja na kraju ne odoh na lapa, u svoj pripremi, frci, nalazima, cekajuci da dobijem pa da idem snimati pluca, vjestice ni na vidiku, kad ono . Termin je 12.05. , sutra ulazim u cetvrti :) Vidim ti si januar, super, da ti ovaj ostatak lagano prodje :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:08:25
Farah 00
Vidim Pcelica se opet uredno javila, bebac prihvatio siku i ne pusta 😊😊😊
UmmuHamza zelim ti lagan i brz porod, da rodis zdravog i pravog djecaka, svog Hamzu💚
Malo se zbuni kad procitah da je Ummu pukao vodenjak, jos Travelove rece da ima neke bolove, vidim ja ovo nece nikako po redu, odoh sta pospremit po kuci, nek je cisto, ne znam kad se mogu porodit 😀😀😀
Danas idem na prvi ctg na GAK, oko 12 gore, pa vam se javim poslije.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 4.11.2015 10:09:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:13:14
Travelove
Hahaha, ovo ko u srednjojkada ispituju, malo s pocetka, malo s kraja, malo iz sredine. Meni muz ne ode na posao, mada sam ubjedjena da su laznjaci. Nece jos, jos krevetic nije stigao!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:20:24
ziel
Hahaha Travelove tacno kao u skoli ispitivanje evo ja sam dobrovoljac, mogu li ja profesore odgovarati hahahaha. Sretno Farah i izvjestaj poslije obavezno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:23:19
Travelove
Mozeeee, ja cu da sacekam jos malo. Ali vjeruj kada pomislih da bi moglo da pocne, uhvatime neka slabost u rukama, i mucnina neka. Ja planiram nekako da ce me to sve u noci zaboliti hihih. Mozda se samo beba spusta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:27:34
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Mozeeee, ja cu da sacekam jos malo. Ali vjeruj kada pomislih da bi moglo da pocne, uhvatime neka slabost u rukama, i mucnina neka. Ja planiram nekako da ce me to sve u noci zaboliti hihih. Mozda se samo beba spusta.
Pa dobro i mene bi trema malo uhvatila, idemo u nepoznato, ali s druge strane ipak bih imala osmijeh na licu sto se roda napokon sjetila da i meni donese jednu bebu i ja bih voljela da krene porod nekad poslije 18:00, pa da se navecer porodim... ne znam zasto ali eto...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 4.11.2015 10:33:32
Farah 00
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Pa dobro i mene bi trema malo uhvatila, idemo u nepoznato, ali s druge strane ipak bih imala osmijeh na licu sto se roda napokon sjetila da i meni donese jednu bebu i ja bih voljela da krene porod nekad poslije 18:00, pa da se navecer porodim... ne znam zasto ali eto...
Ja jedino ne bi voljela da odem u bolnicu npr oko 2 ujutro, drugarica mi pricala da joj je u ta doba pukao vodenjak, otisli do bolnice, tamo sve zakljucano, lupali na vrata, niko da otvori, otisli iza zgrade i nasli cuvara pa on zvao telefon sestru da otvore, a ona sva nervozna i neljubazna uvela ih unutra 😂😂😂