sporty mamaa -> RE: Fondant (2.8.2010 18:04:51)
|
IZVORNA PORUKA: Hannica IZVORNA PORUKA: sporty mamaa Drage moje evo mojoj malenoj ce za par dana drugi rodendan i zeljela bih da ima stvarno slatku torticu, topim se kad vidim ove vase, ali ja NIKAD nisam koristila fondant i totalna sam neznalica u tome.... Imam rodicu koja mi je prosle godine napravila leptir tortu, ona stvarno zna lijepo praviti ali kad sam joj rekla za fondant samo me blijedo pogledala.... E ovako ja bih nju zamolila (buduci da milenium nece moci smrC)da mi napravi torticu... Ja bi recimo bijelu tortu a na njoj slikica hello kity i recimo da pise sretan rodendan Nika... Ako bi tko imao da mi objasni kako da to najjednostavnije izvedemo sa fondantom bila bih mu jaaaaaaaaaaaaakooooooooooooo zahvalna........... Evo ja sam ti prekopirala post koji je meni Hanady napisala i poslije kojeg je meni sve jasnije bilo,uspjela sam napravit kakvu-takvu fondatusu. Nadam se da ce i tebi pomoci. evo ti prvo klip pa pogledaj da se upoznaš šta to praviš uopšte http://www.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0 e evo sad link sa receptom koji ja pravim http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant ja ti ove bombone kupujem u konzumu...imaju rozo-bijele...kesica 80gr...oko 1,13km... šečer u prahu uzimam set_i...on je super sitan a najeftiniji... boje kojima bojim...u TUŠ-u kupujem boje u prahu...to su male kesice kao venilija ili prašak za pecivo...jedna kosšta 0,35 km. boju malo rastopim vodom pa onda mješam na fondant i dodajem šećer u prahu da bude opet suho i glatko. ideje imaš na cijelom netu...pogledaj i na youtube...samo upiši machmalow fondant i ima ideja kako i sta napraviti. I još nešto vrlo važno... svaku tortu koju oblažeš fondantom prije toga moraš namazati butercremom tanko...da bude ravno i da se lijepo zaljepi... butercrem ti je smjesa od 125gr putera 200gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka dobro izmutiš...i u ovo dodaj jedan red čokolade za kuhanje istipljene samo sa kašikom malom vode i umuti...tanko namaži preko torte koju si prethodno ohladila...bude super ravna a fondant se na ovo super lijepi a ukus torte se ne kvari. Eto otvorena sam za sva pitanja :) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley14.gif[/image] Hanice hvala za trud i za odgovore[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Ja sam danas dobila glicerol(valjda se tako pise) donjela mi cura iz ljekarne pa sam mislila praviti onu smjesu sa fruktozom i zelatinom, ali i ova je dobra.... Kesice za boje nisam nasla niti u konzumu niti u mercatoru, danas cu skoknut do tusa... I imam jos jedno pitanje, tj.kako da lijepim one oblike(srca, trokutice, krugove) na tortu, je li trebam namociti u nesto da se zalijepi ili[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|