mummy -> RE: Fondant (30.6.2010 15:03:48)
|
IZVORNA PORUKA: Gracanka Meni je najjednostavniji recept sa marshmallow bombonama (one bijele spužvaste),par puta sam pravila i svaki put uspije. 250 g bombona na pari malo ugriješ da se otope,ali ne previše,da ih možeš dirati prstima.Treba 500g šećera u prahu,dodaš odmah pola količine na bombone i miješaš,i onda postepeno i ostalu količinu.Kada se prestane lijepiti za ruke,smjesa je gotova. Ja sam se odlučila za ovaj način najviše iz razloga što ne moram ganjati razne sastojke,a i jednosatavan je za napraviti i ukus je super vjeruj mi na riječ! Evo, to je najjednostavniji recept, sretno! A boje sam kupila u Interexu, to su male kesice, raznih boja ima, jeftine su, i u prahu, prvo dodaš kap, dvije vode pa tako otopljenu boju dodaješ u fondant. Čuvaj ruke, teško se skidaju! Za neke dekoracije imaš kalupe, druge praviš sama, ja sam npr. pravila sunce, palmu i talase, a medvjediće sam radila pomoću kalupa, to je ona zelena torta ovdje. Sunce recimo iskružila pomoću šoljice za kafu,a one krake rezala nožićem i dodavala.
|
|
|
|