ElmaB -> RE: Fondant (3.10.2011 23:06:58)
|
Evo ovdje ću postaviti u slikama kompletan postupak(jer mi je nekoliko forumašica to tražilo baš na ovoj temi, a kasnije mogu prebaciti i na foto kuhanje) pravljenja torte (ona torta od neki dan, što sam recept pisala) i fondat mase, a konačan izgled i diploma, sutra. Znači, sve sastojke pomiješate, pa u rernu, 180 stepeni 20 minuta. Dva puta pečete tijesto, da bi ste presijecanjem dobili 4 kore. [image]http://img256.imageshack.us/img256/4385/img1249a.jpg[/image] [image]http://img850.imageshack.us/img850/4381/img1250su.jpg[/image] [image]http://img593.imageshack.us/img593/5272/img1251h.jpg[/image] [image]http://img193.imageshack.us/img193/851/img1252nt.jpg[/image] [image]http://img3.imageshack.us/img3/9140/img1253tl.jpg[/image] [image]http://img600.imageshack.us/img600/8392/img1254m.jpg[/image] [image]http://img825.imageshack.us/img825/6765/img1255lb.jpg[/image] [image]http://img94.imageshack.us/img94/373/img1256lw.jpg[/image] Papirom obložiti kalup i usuti smjesu. [image]http://img269.imageshack.us/img269/4200/img1257a.jpg[/image] [image]http://img35.imageshack.us/img35/8334/img1259a.jpg[/image] Pečenu koru izvaditi iz rerne, prohladiti i pažljivo odstraniti papir za pečenje. Rubove (vidi se na slici) koji su zbog papira ostali ne pravilni nožem lijepo odrezati. [image]http://img444.imageshack.us/img444/7971/img1261n.jpg[/image] FIL: Puding treba izgledati ovako kada se skuha, poprilično gust i u njega odmah dok je vruć [image]http://img101.imageshack.us/img101/1115/img1266p.jpg[/image] dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Dobro izmješati i staviti u frižider da se potouno ohladi.[image]http://img217.imageshack.us/img217/9337/img1267im.jpg[/image] Početi sa mazanjem fila. Ja sam ovaj put cijelu tortu premazala sa svih strana, ali inače uvijek gornju koru ostavim suhu pa cijelu tortu premažem butter kremom. Ovaj put ću preko fila u debljem sloju nanijeti butter kremu, pa onda fondat. [image]http://img820.imageshack.us/img820/3167/img1272ls.jpg[/image]
|
|
|
|