dush -> RE: Fondant (24.5.2011 10:56:14)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Joj, Bambi, meni se čini da je neko umjesto Fruktoze koristio i obični šećer i nije bilo problema. Al, što reče mama Alma, javiće ti se profići. A ja sam koristila pola velike kesice želatine. Neko je pričao da napravi na kompjuteru slova- tj na listu papira pa ih iskruži pa na fol kalupa sječe po fondantu, al kontam da za to moraš biti malo stručniji, pa ja pravim reckajući nožem komadiće i ljepim po fondantu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Zašto jednostavno kad može komplicirano? Ja sam tako pravila brojeve na novogodisnjim tortama, nije uopste komplikovano, samo treba dosta vremena i trebas da isprintas poprilicno debela slova, da lakse isjeces :). Ja sam prvo isprintala i isjekla slova na papiru, onda sam ta isjecena stavila na razvaljan fondan i cackalicom oko slova malo udubila fondan, sklonila papirna slova i onda malim nozicem reckala. Radila sam i sa kalupima, s kojima je dosta lakse, ali onda ce sve torte koje budes pravila isto izgledati :)
|
|
|
|