RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


palachinken -> RE: Fondant (18.5.2011 17:25:34)

Vidi što je izvuče! Svaka čast!




cicana -> RE: Fondant (18.5.2011 20:20:31)

E, evo i moje rodjendanseke cokoladne torte


I palachinken hvala ti na savjetu puuno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




cicana -> RE: Fondant (18.5.2011 20:27:56)

[image]http://img233.imageshack.us/img233/420/dsc02328hd.jpg[/image]




mamine oci -> RE: Fondant (18.5.2011 20:29:22)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mamine oci -> RE: Fondant (18.5.2011 20:29:37)


IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Nakon što se torta opasno počela naginjati ispod moje debele Kitty, morala je hitno na dijetu, pa evo kako to izgleda sad.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0518/ltb-P51700.jpg[/img]

Ovo ko one reklame za mršavljenje- prije i poslije tretmana [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




klemzi -> RE: Fondant (18.5.2011 20:39:12)

Iman, svaka čast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




klemzi -> RE: Fondant (18.5.2011 20:39:55)

Cicana i tvoja je mrak, sviđaju mi se boje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 9:31:13)

Iman, super si sredila Kitty! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Boje su mi i dalje genijalne, odavno mi se nije neka boja ovako svidjela....
Cicana [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]







ziki -> RE: Fondant (19.5.2011 11:00:12)

Kod mene su visinske pripreme za sutra u punom jeku, analiziram onaj recept kindr pingvin torte pa me interesuje stavlja li se preko ona glazura br 2, pa buter krema pa onda fondan? Hoće li bit dovoljno da se stegne i ne razlije se ako uveče napravim tortu a ujutru krenem sa fondanom i da izdrži sve zajedno do nedelje popodne?




palachinken -> RE: Fondant (19.5.2011 11:03:53)

ziki, možeš stavit glazuru a i ne moraš, to ti je po želji. Možda će ti biti ukusnije sa glazurom. Ja ti savjetujem da umjesto glazure br 1 ubaciš još jednu koru, da ti torta dobije na visini, puno su ljepše torte kad su više. Svakako sve nek prenoci prije fondana.




chuci -> RE: Fondant (19.5.2011 11:04:56)

ja ne bi stavljala onu drugu glazuru, samo bi stavila kremu preko gornje kore pa fondant na to, iako možda će biti ravnije kad se stavi i ta krema




ziki -> RE: Fondant (19.5.2011 11:09:18)

Ma razmišljala sam i ja o toj trećoj kori da ubacim, nešto uvijek sam pravila torte sa tri kore i volim kad su malo visočije, a svejedno još po zahtjevu moram tri autića na nju da ubacim sa dvije bi bila potrpana




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 11:36:21)

Ja sam zavrsila svoju sinoc, samo cu poslije posla da poredam cvjetice prije nego je odnesem, jer se trenutno suse. Nadam se samo da ih pas nece pojesti :D

E sada pitanje za vas koji cesce pravite torte npr radnim danima poslije posla.... Ja sam tortu napravila u utorak navecer i stavila je u frizider. Sinoc (srijeda) sam napravial fondan, stavila ga preko torte i napravial figurice, danas poslije posla idemo na party gdje ce biti ta torta. I nekako mi je bas bezveze da odnesem tortu staru 3 dana :S Kako vi uspijete sve zavrsiti za dan ili dva maximum? Mozda bi bolje bilo da sam prvi dan pravial fondan i figirice, a da sam npr sinoc tortu pravila... Ali mi se onda ne bi stegnula u frizideru prije nego sto stavim fondan na nju.




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 22:23:20)

Evo moja tortica od sinoc (lutkica je kupljena):


[image]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230014_10150250607078688_576528687_8911696_1181333_n.jpg[/image]


A ovako je izgledala unutra (malo kreme, biskvit, cokoladna krema, kora od bjelanjaka, zuta krema, biskvit):


[image]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/228324_10150250607133688_576528687_8911697_7838135_n.jpg[/image]




Honey3 -> RE: Fondant (19.5.2011 22:26:35)

dush tortica je slatka pravo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]a po kojem receptu,vidim i untra fino izgleda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 22:30:43)

Hvala :)

Ah recept.... to je neki mix torti, a palachinken mi je dala ideju :)

Ovaj biskvit sam napravila od 5 jaja, 250g secera, 250g brasna, 1 prasak za pecivo, 1dl ulja i 1dl mlijeka. Kada je bio pecen prepolovila sam ga na 2 (a vidim danas da je mogao ici i na 3). Kremu sam pravila za kinder tortu sa kulinarike. I posto mi je od tamo ostalo bjelanca, ispekla sam ovu srednju koru od bjelanaca i secera i malo limunovog soka. Ovaj biskvit sam malo namocila s mlijekom, inace je malo suh.




palachinken -> RE: Fondant (19.5.2011 22:31:21)

dush, [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 22:34:14)

hvala palachinken i hvala za help oko torte :)
samo sljedeci put moram natrackati butter creama, jutros kada sam pogledala u frizider, malo mi se napuhao fondan :S sada sam ispod imala samo onu kremu...




Honey3 -> RE: Fondant (19.5.2011 22:34:24)

pa taman je mogla na tri dijela a znaci ovo bijelo je kora u sredini od bjelanjaka,ja mislila krem,dobro izgleda pravo a i ima je sta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (19.5.2011 22:38:22)

da, bilo mi zao baciti bjelanca :) i kada sam stavila da se pece, pogledam u rernu nakon 15 min, a ono bjelanca izasla iz tepsije skroz, napuhalo seeeeeeeeeee.... mislila sam da cu morati i ovo rezati na 3 dijela da dobijem ovako tanku koru.... i kazem mm-u sutra cemo za dorucak ovu koru s nutelom.... poslije se skroz spustilo... nije mi jasno kako, ali nema veze :D




vila_7 -> RE: Fondant (20.5.2011 9:07:04)

IZVORNA PORUKA: dush

Evo moja tortica od sinoc (lutkica je kupljena):


[image]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230014_10150250607078688_576528687_8911696_1181333_n.jpg[/image]


A ovako je izgledala unutra (malo kreme, biskvit, cokoladna krema, kora od bjelanjaka, zuta krema, biskvit):


[image]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/228324_10150250607133688_576528687_8911697_7838135_n.jpg[/image]



prelijepa torta!!! jesi kalupima radila cvjetiće i slova ili rucno?




dush -> RE: Fondant (20.5.2011 9:12:09)

Hvala :)
Ma kalupima, kakvi rucno :) Ta nisam ja rokoko ili palachinken ;)
Doduse ova slova su slabo ispala, imam neke kalupe gdje ubacis unutra fondan da se oblikuje slovo, samo sto poslije ne moze da izadje slovo vani :) Bolje bi bilo da sam isprintala na papiru, izrezala i onda preslikala na fondan i nozicem polako slova vadila.




ziki -> RE: Fondant (20.5.2011 9:50:24)

Dush super tortica i spolja i iznutra, izglda pravo ukusno. Koju veličinu kalupa koristiš(ja pravim isključivo četvrtaste torte a sad "moram" okruglu)




dush -> RE: Fondant (20.5.2011 9:57:20)

Ma meni je neki cudan ovaj okrugli, mjerila sam ga centimetrom i bio je oko 27cm. E sada ne znam je li do mog centimetra, ali znam da su standardi 24, 26, 28 i 30
?!
Znam da su uglavnom recepti za ove okrugle za 26cm




emi7908 -> RE: Fondant (20.5.2011 10:01:33)

dush divna tortica.... ja jako volim ove boje koje si koristila nekako mi tako nježne .. a gdje si ti kupila ove lakupe za cvjetiće?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>