RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


vila_7 -> RE: Fondant (8.5.2011 9:35:00)

IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve


posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image],a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?





vila_7 -> RE: Fondant (8.5.2011 9:37:37)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo ih, moje prve komercijalne torte (i mafini) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za male cujice:
[image]http://www4.slikomat.com/11/0507/oie-katja-.jpg[/image]

I za male dječake:
[image]http://www4.slikomat.com/11/0507/d1v-adel-t.jpg[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/11/0507/6jq-adel-m.jpg[/image]








[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] predobre! Kako pravite ove muffine? Jel obicne recepte i koje torte najcesce pravite za fondant?




Niobe -> RE: Fondant (8.5.2011 9:49:03)

IZVORNA PORUKA: helena_7

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?




Imaš u DM oko 3,5 km. Ja ne znam zašto je nemoguće napraviti sa rafiniranim šećerom, ali fondant koji se napravi s njim je nemoguće modelirati jer puca i raspada se. Isprobano.




Bambi09 -> RE: Fondant (8.5.2011 9:50:28)

IZVORNA PORUKA: helena_7

posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?



ja koristim uvijek obicni secer [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




happysmile -> RE: Fondant (8.5.2011 10:17:51)


IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve


posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image],a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?





helena probaj pitati u apoteci da li imaju glicerin od kojih se prave kreme za lice to im je taj, mene ljubazna teta fino saslusa i objasni mi da taj glicerin ide i u te kreme za lice i za jelo posto je neki postotak manji kako je ja skontah. A fruktozu sam i ja uzimala u dm-u i dodje 500gr 3,50 km, posto je ide samo 100 gr. onda ti moze biti za 5 fondana. Ako bas ne mognes nabaviti glicerin javi mi se poslacu ti ja ne brini, samo javi na pp[sm=smiley1.gif]
a ja sam iz Tesnja[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Fondant (8.5.2011 10:23:09)

IZVORNA PORUKA: palachinken


I za male dječake:
[image]http://www4.slikomat.com/11/0507/d1v-adel-t.jpg[/image]
 


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image] ova mi je fenomenalna, sentimentalno sam vezana sa Garfildom i sa imenom na torti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo fali još jedno slovo...Čime režeš ova slova predobra su...
Svaki dan u svakom pogledu sve više napredujete[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]






bebacha -> RE: Fondant (8.5.2011 10:28:50)

kad se prave  ovi muffini s fondanom,jel cim se naprave ovi oblici moraju na muufine




Dzenana_G -> RE: Fondant (8.5.2011 11:06:54)

Ja imam jos pitanja [sm=smiley1.gif]
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?




palachinken -> RE: Fondant (8.5.2011 14:03:38)

Ovako, za pitanje o slovima, ja ih ocrtam skalperom na razvaljanom fondanu pa onda režem, ručni rad [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A za muffine, pravim obične pa im capim vrh, malkice da se zaravnaju.
Dzenana, možeš zagrijavati fondan bilo koje boje. Kore napravi pa u dvije kese. I da, obložiš torte posebno pa onda slažeš.




Hannica -> RE: Fondant (8.5.2011 20:04:30)

Ide li reform torta pod fondant?




sheri -> RE: Fondant (8.5.2011 21:02:34)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze




happysmile -> RE: Fondant (8.5.2011 21:33:03)

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???




muaaa -> RE: Fondant (8.5.2011 21:38:44)


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???

Jeste sve tako kako si napisala,jer dok je vruce moras i secer sipati po malo da bih ispao fondan dobar[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




happysmile -> RE: Fondant (8.5.2011 21:41:28)

muaa[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu




Hanady RR -> RE: Fondant (8.5.2011 21:42:42)


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno




muaaa -> RE: Fondant (8.5.2011 21:43:39)


IZVORNA PORUKA: happysmile

muaa[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu

sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (8.5.2011 21:45:11)


IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja imam jos pitanja [sm=smiley1.gif]
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?



1. da...ali pažljivo da s ene opršiš
2. neće...napravi kore u ponedeljak...stavljaj između njih celofan i jendu na drugu ostavi u kutiji za tortu sa poklopcem i u frižider. Kada ih budeš sastavljala sa kremom naprskaj ih ili mlijekom ili agdom i slaži.
3. obložiš donju tortu pa na nju staviš gornju i nju obložiš onda.




happysmile -> RE: Fondant (8.5.2011 21:45:50)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno




pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacila[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




muaaa -> RE: Fondant (8.5.2011 21:47:53)


IZVORNA PORUKA: happysmile


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno




pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacila[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]dobra si,pa samo uporni uspiju




Hannica -> RE: Fondant (8.5.2011 21:49:48)

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




muaaa -> RE: Fondant (8.5.2011 21:59:09)


IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Mislim da nije dobra ideja na plati kuhati fil.Nisam nikada probala,ali ako kazu na pari onda ima razloga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mama1 -> RE: Fondant (8.5.2011 22:03:34)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0508/x4h-elmaaa.jpg[/img]






happysmile -> RE: Fondant (8.5.2011 22:05:58)


IZVORNA PORUKA: Mama1

[img]http://www4.slikomat.com/11/0508/x4h-elmaaa.jpg[/img]







mama1 wooooow[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ja nista ljepse u zivotu nisam vidila




Mama1 -> RE: Fondant (8.5.2011 22:13:34)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0508/uiu-elmaaa.jpg[/img]




Mama1 -> RE: Fondant (8.5.2011 22:17:40)

happysmile


Hvala !!!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>