LaCici -> RE: Fondant (27.4.2011 23:06:32)
|
IZVORNA PORUKA: Meri29 Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno [sm=bravo.gif] Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj [sm=jezicek.gif] ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] Meni je puno ukusniji od boba, glicerinski sam radila 4 puta i nije mi uspio, ali sam danas skontala da je zbog secera, totalno nekvalitetan secer u prahu sam koristila. Ovaj sa bobama hem je ukusniji, hem laksi za napraviti. A kupila sam jednom i u Alperu fondan i odlican je, jeste skuplje (1 kg je 12,95 KM) ali je bas profesionalan, mozes od njega sta hoces.
|
|
|
|