RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


vila_7 -> RE: Fondant (27.4.2011 9:37:35)

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!




Hanady RR -> RE: Fondant (27.4.2011 9:42:45)


IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!


glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere [sm=smiley1.gif]




vila_7 -> RE: Fondant (27.4.2011 10:01:51)

Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?




Hanady RR -> RE: Fondant (27.4.2011 10:05:34)


IZVORNA PORUKA: helena_7

Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?



ovako...imaš modle plastičen za one standraden sitne kolače...ja ih imam nekoliko vrsta a nedavno sma kupila od medića slatkog naše formašice još jedn jako povoljno i sad imam i pakicu[sm=smiley36.gif]

eh sad imaš tih modli na svakom ćošku različitih...ono dvostrana šuplja evo ovako
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1470421124480.2056649.1352173012#!/photo.php?fbid=1470451205232&set=a.1470421124480.2056649.1352173012&type=1&theater

a ja sam čak kupila skalpel pa kad razvijem fondant često napravim sebi od tvrđeg kartona recimo za listove na svijetu da mi budu iste veličine pa mi je krton kao odlik koji spustim na fondant i okolo režem...pa čačaklicom malo pritisneš gdje želiš nabore na svijetu, listiću itd.[sm=smiley1.gif]




Mirkica -> RE: Fondant (27.4.2011 10:11:58)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!


glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere [sm=smiley1.gif]

Hanady i ja se evo kanim nauciti ovo praviti imam milion pitanja pa cu po redu sta mi naumpadne :)
A kako je sa filovanjem torte je li mogu ja uzeti koju hocu tortu samo ovaj preliv da bude sto si navela preko torte pa onda fondant ili Bojim se da nece sve izcuriti ili imaju odredjene torte i nacin pripreme
Sada ja sam vidjela na ebay. da imaju razne spravice za pravljenje fondatna figurica itd.. pa da mi bi znati jel mi to treba za ovo remek djelo :)))????




Hanady RR -> RE: Fondant (27.4.2011 10:28:36)

Mirkice...
svi mi na e.bayu sa željom teškom gledamo šta ima od alata...al sve ga nemamo...[sm=smiley36.gif]
naime kad bi se porfesionalizirala kupila bih nekada a ovako za svoje potrebe svašta s emože sikoristiti da napraviš lijepu torticu amatersku...
eh sad koja torta...
to su torte koje imaju kreme i koje su čvrste i beš šlaga najčešće da s enbi fondnat topio...

ja sma do sada radila sa 4 torte fondat vrlo uspješno
reform torta
čokoldan torta od azzure s ateme
sanat monika torta s ateme torte
i poslednja anđep torta sa teme torte....

kada sma radila fondat stavila sma buteer kremu d ami bude ravnija odzgo...kao i kod ove čokoladne
a ove dvije druge imaju takve kreme d anjima možeš poravnati tortu i staviti fondat bez d ardiš butter kremu




palachinken -> RE: Fondant (27.4.2011 10:57:17)

Uh te silne spravice po ebayu, ma masa toga je bacanje para. Od onih špratli za ravnanje do posebnih pvc oklagija i nakih štapića za oblikovanje. Mislim, sve se to da skontati od stvari u kući.

Meni oči ostaju jednino na kalupima za tratinčice i sitnim sitnim cvijetićima. Malo su mi poskupi. A pogotovo onim oklagijama s uzorkom, ali dohakacu ja njima, samo da se malo potrudim pa razmislim od čega se daju napraviti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




vila_7 -> RE: Fondant (27.4.2011 10:57:25)

pretpostavljam da si ti radila ovu sto je u tvom albumu - prekrasna je! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Mirkica -> RE: Fondant (27.4.2011 11:12:52)

hanady hvala na odgovoru , znaci uzalud bacanje para ako vec nije profesionalno 




milenium -> RE: Fondant (27.4.2011 13:35:26)

mirkice,ja za nijednu svoju tortu nisam radila butercremu.moze je jednostavno namazat filom koji i ide na nju(samo da nije slag)ili jednostavno kore premazat pekmezom i na to fondat[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

moju fondatusu mozete pogledat u albumu,necu je ovdje stavljat jer je mogla bit i bolja.




LaCici -> RE: Fondant (27.4.2011 21:46:03)

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[img]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/img]




myb@by -> RE: Fondant (27.4.2011 22:14:43)


IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[img]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/img]


[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?




salmy -> RE: Fondant (27.4.2011 22:22:51)

IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/image]


[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] sve sami profesionalci




Honey3 -> RE: Fondant (27.4.2011 22:27:17)

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/image]

prelijepa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]....zeno odakle ti ideje




N_N -> RE: Fondant (27.4.2011 22:29:12)

Definitivno nije za ovu temu ali fondant je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ne znam gdje sam ovaj put fulila, počeo se topiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Od [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image] i sa puno ljubavlju za mog mužeka

[img]http://www4.slikomat.com/11/0427/9k1-torta.jpg[/img]




LaCici -> RE: Fondant (27.4.2011 22:31:51)

Kupila u Alperu kalupe za gerbere [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja odusevljena kako je lako s njima raditi. Hvala zene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




N_N -> RE: Fondant (27.4.2011 22:33:07)

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/image]




Prelijepo! Bravoo!!!! A kako si dobila ovu krasnu smeđu boju?




myb@by -> RE: Fondant (27.4.2011 22:35:10)

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
La cici koliko kostaju ovi kalupi?




LaCici -> RE: Fondant (27.4.2011 22:35:12)

Wilton boje u gelu. Ima smedja pa sam dodala jos i crne i potamnila fino. 




LaCici -> RE: Fondant (27.4.2011 22:35:51)

IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

20,95 KM




maja78 RR -> RE: Fondant (27.4.2011 22:36:43)

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://img51.imageshack.us/img51/9937/img2991o.jpg[/image]



ma daaaaaaaaj




Ilhana RR -> RE: Fondant (27.4.2011 22:43:07)

Hej zene, nedo Bog da ste u svedskoj... ove svedske slasticarne bih bankrutirale sta vi radite a sta oni...

svaka vam cast!!! Bolji ste od profesionalaca!!!


[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]





Meri29 -> RE: Fondant (27.4.2011 22:46:55)

Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno [sm=bravo.gif]

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj [sm=jezicek.gif]) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]




myb@by -> RE: Fondant (27.4.2011 22:52:31)


IZVORNA PORUKA: LaCici

IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

20,95 KM


Još samo jedno pitanje i necu vise [sm=smiley1.gif]. Je su li u ovoj cijeni uracunati samo gerberi ili ima jos oblika?




myb@by -> RE: Fondant (27.4.2011 22:57:25)


IZVORNA PORUKA: Meri29

Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno [sm=bravo.gif]

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj [sm=jezicek.gif]) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Svi hvale glicerin. Ja sam probala sa bombonama i super mi je ispalo. [sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>