|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
27.4.2011 9:37:35   
vila_7
Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3501
   RE: Fondant
27.4.2011 9:42:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!


glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3502
   RE: Fondant
27.4.2011 10:01:51   
vila_7
Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! user posted image
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3503
   RE: Fondant
27.4.2011 10:05:34   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: helena_7

Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! user posted image
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?



ovako...imaš modle plastičen za one standraden sitne kolače...ja ih imam nekoliko vrsta a nedavno sma kupila od medića slatkog naše formašice još jedn jako povoljno i sad imam i pakicuuser posted image

eh sad imaš tih modli na svakom ćošku različitih...ono dvostrana šuplja evo ovako
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1470421124480.2056649.1352173012#!/photo.php?fbid=1470451205232&set=a.1470421124480.2056649.1352173012&type=1&theater

a ja sam čak kupila skalpel pa kad razvijem fondant često napravim sebi od tvrđeg kartona recimo za listove na svijetu da mi budu iste veličine pa mi je krton kao odlik koji spustim na fondant i okolo režem...pa čačaklicom malo pritisneš gdje želiš nabore na svijetu, listiću itd.user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3504
   RE: Fondant
27.4.2011 10:11:58   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!


glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere user posted image

Hanady i ja se evo kanim nauciti ovo praviti imam milion pitanja pa cu po redu sta mi naumpadne :)
A kako je sa filovanjem torte je li mogu ja uzeti koju hocu tortu samo ovaj preliv da bude sto si navela preko torte pa onda fondant ili Bojim se da nece sve izcuriti ili imaju odredjene torte i nacin pripreme
Sada ja sam vidjela na ebay. da imaju razne spravice za pravljenje fondatna figurica itd.. pa da mi bi znati jel mi to treba za ovo remek djelo :)))????


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3505
   RE: Fondant
27.4.2011 10:28:36   
Hanady RR
Mirkice...
svi mi na e.bayu sa željom teškom gledamo šta ima od alata...al sve ga nemamo...user posted image
naime kad bi se porfesionalizirala kupila bih nekada a ovako za svoje potrebe svašta s emože sikoristiti da napraviš lijepu torticu amatersku...
eh sad koja torta...
to su torte koje imaju kreme i koje su čvrste i beš šlaga najčešće da s enbi fondnat topio...

ja sma do sada radila sa 4 torte fondat vrlo uspješno
reform torta
čokoldan torta od azzure s ateme
sanat monika torta s ateme torte
i poslednja anđep torta sa teme torte....

kada sma radila fondat stavila sma buteer kremu d ami bude ravnija odzgo...kao i kod ove čokoladne
a ove dvije druge imaju takve kreme d anjima možeš poravnati tortu i staviti fondat bez d ardiš butter kremu

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3506
   RE: Fondant
27.4.2011 10:57:17   
palachinken
Uh te silne spravice po ebayu, ma masa toga je bacanje para. Od onih špratli za ravnanje do posebnih pvc oklagija i nakih štapića za oblikovanje. Mislim, sve se to da skontati od stvari u kući.

Meni oči ostaju jednino na kalupima za tratinčice i sitnim sitnim cvijetićima. Malo su mi poskupi. A pogotovo onim oklagijama s uzorkom, ali dohakacu ja njima, samo da se malo potrudim pa razmislim od čega se daju napraviti user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3507
   RE: Fondant
27.4.2011 10:57:25   
vila_7
pretpostavljam da si ti radila ovu sto je u tvom albumu - prekrasna je! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3508
   RE: Fondant
27.4.2011 11:12:52   
Mirkica
hanady hvala na odgovoru , znaci uzalud bacanje para ako vec nije profesionalno 

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3509
   RE: Fondant
27.4.2011 13:35:26   
milenium
mirkice,ja za nijednu svoju tortu nisam radila butercremu.moze je jednostavno namazat filom koji i ide na nju(samo da nije slag)ili jednostavno kore premazat pekmezom i na to fondatuser posted image

moju fondatusu mozete pogledat u albumu,necu je ovdje stavljat jer je mogla bit i bolja.

< Poruku je uredio milenium -- 27.4.2011 13:47:43 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3510
   RE: Fondant
27.4.2011 21:46:03   
LaCici
Krenulo me user posted image
user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 3511
   RE: Fondant
27.4.2011 22:14:43   
myb@by

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3512
   RE: Fondant
27.4.2011 22:22:51   
salmy
IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?
user posted image user posted image  sve sami profesionalci

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3513
   RE: Fondant
27.4.2011 22:27:17   
Honey3
IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image

prelijepauser posted image ....zeno odakle ti ideje


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3514
   RE: Fondant
27.4.2011 22:29:12   
N_N
Definitivno nije za ovu temu ali fondant je user posted image
Ne znam gdje sam ovaj put fulila, počeo se topiti user posted image user posted image user posted image user posted image

Od user posted image  i sa puno ljubavlju za mog mužeka

user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3515
   RE: Fondant
27.4.2011 22:31:51   
LaCici
Kupila u Alperu kalupe za gerbere user posted image
Ja odusevljena kako je lako s njima raditi. Hvala zene user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 3516
   RE: Fondant
27.4.2011 22:33:07   
N_N
IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image




Prelijepo! Bravoo!!!! A kako si dobila ovu krasnu smeđu boju?

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3517
   RE: Fondant
27.4.2011 22:35:10   
myb@by
N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 3518
   RE: Fondant
27.4.2011 22:35:12   
LaCici
Wilton boje u gelu. Ima smedja pa sam dodala jos i crne i potamnila fino. 

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 3519
   RE: Fondant
27.4.2011 22:35:51   
LaCici
IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

20,95 KM

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3520
   RE: Fondant
27.4.2011 22:36:43   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image



ma daaaaaaaaj

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3521
   RE: Fondant
27.4.2011 22:43:07   
Ilhana RR
Hej zene, nedo Bog da ste u svedskoj... ove svedske slasticarne bih bankrutirale sta vi radite a sta oni...

svaka vam cast!!! Bolji ste od profesionalaca!!!


user posted image user posted image user posted image



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 3522
   RE: Fondant
27.4.2011 22:46:55   
Meri29
Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno user posted image

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj user posted image ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 3523
   RE: Fondant
27.4.2011 22:52:31   
myb@by

IZVORNA PORUKA: LaCici

IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

20,95 KM


Još samo jedno pitanje i necu vise user posted image . Je su li u ovoj cijeni uracunati samo gerberi ili ima jos oblika?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu LaCici)
Neposredna veza do poruke: 3524
   RE: Fondant
27.4.2011 22:57:25   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Meri29

Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno user posted image

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj user posted image ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Svi hvale glicerin. Ja sam probala sa bombonama i super mi je ispalo. user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *