Cherry -> RE: Fondant (23.2.2011 21:59:42)
|
IZVORNA PORUKA: dush Hvala, hvala, travica ti izgleda super.... Ja sam mislila da se to radi npr na masini za meso (?!) pa posto je nemam pitala sam za druge nacine.... Uh ima ruke da me otpadnu sa gnjecenjem kroz to cudo za luk... Nadam se samo da poslije nece da smrdi na bijeli luk... Zamisli, uzmes komad torte, a ono osjeti se bijeli luk.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Btw, kako dobi ovu dobru crvenu? Ja imam one boje u prahu od Eterike, i crvena mi je ispala kao neka tamno na roza... ja ovu ne koristim za luk, ona je samo za fondan. ali, ne bih ti preporucila da koristis istu, jer sam ja jednom nozem rezala luk, a poslije tortu. iako sam ga oprala poslije luka, torta je imala uzasan miris luka... fujjjj... sto se tice crvene boje, i ja koristim te u prahu Eterika, ali nikada nisam imala problema da dobijem jaku nijansu. uvijek sam bez problema dobivala i crvenu i crnu, samo ih prije dodavanja u gotov fondan razmutim sa jako malo vode. doduse, uvijek mi treba vise od jedne kesice da postignem odgovarajucu nijansu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|