RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Fondant (21.2.2011 23:38:16)

sahara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Fondant (21.2.2011 23:38:20)

IZVORNA PORUKA: rokoko

Nastavnik istorije i geografije.Nemam ja baš za sve živce kao za ovo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
[img]http://www.pic4ever.com/images/worship.gif[/img]




Hanady RR -> RE: Fondant (21.2.2011 23:41:10)


IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: rokoko

Nastavnik istorije i geografije.Nemam ja baš za sve živce kao za ovo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
[img]http://www.pic4ever.com/images/worship.gif[/img]


poDapisujem ovaj duboki naklon




Anoniman -> RE: Fondant (21.2.2011 23:44:13)

IZVORNA PORUKA: noa

sahara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image]


Ma i tebi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image], hoces da me izbace s casa, hajde gledaj torte[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




maja78 RR -> RE: Fondant (21.2.2011 23:45:30)

IZVORNA PORUKA: dadada

hebemti rokoko...sta se zahebavas s tortama...baci se u pravi biznis...kopiraj umj. djela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

SVAKA CAST[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]



[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tvoje torte vise ni ne hvalim, nema rijeci




Amrino -> RE: Fondant (21.2.2011 23:50:16)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Zeno- bez teksta si nas ostavila!




ivanak -> RE: Fondant (22.2.2011 8:53:04)

Žena je genijalna... odlične torte, nemam riječi... same pohvale... blago ti se kad ti još usput muž pomogne, mene moj nabije nogom nakon sat vremena.
Samo me zanima koliko si to vrećica potrošila da dobiješ zlatnu???
Koliko bi je puta koristila, ali kod nas sam ja platila malu kutijicu, grama ko i vrećica, 50 kn....




dush -> RE: Fondant (22.2.2011 9:14:09)

Rokoko..... Mislim stvarno.... :) Ne da je genijalno..... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ja ovo ne bih taknula nozem... Kada bih dobila ovu tortu ne bih dala da je pojedu... Kupila bih drugima neke kolacice, ovo je samo za gledanje.... :)
Koliko ti je samo trebalo vremena da napravis ovo????






palachinken -> RE: Fondant (22.2.2011 9:18:18)

I kako sad da ja postavim sliku poslije ovih vozića, ića i pića. Rokoko treba vlastitu temu, a nek nama ostavi ovu da svoja remek djela i nedjela kačimo.




bebacha -> RE: Fondant (22.2.2011 13:57:23)

hitno,hitno.torta je gotovo,krema je od jaja na pari i cokolade.premazala sam tortu cjelu okolo kremom,tanko,jel sad preko ide butter crema pa fondan i jel butter samo 125 gr maslaca + 125 gr secera u prahu izmjesat




dush -> RE: Fondant (22.2.2011 14:26:22)

ne trebas stavljati butter cream ako imas kremu od jaja, secera i cokolade. bolje bi bilo ako bi u to jos stavila puter ili margarin, ali mislim da ne moras stavljati.
bitno ti je samo da gore nije slag, jer se fondan na tome topi




bebacha -> RE: Fondant (22.2.2011 14:27:05)

al nije bas ravna ovako,




dush -> RE: Fondant (22.2.2011 14:27:51)

onda mozes staviti butter cream da je izravnas




mala86 -> RE: Fondant (22.2.2011 17:37:27)

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

IZVORNA PORUKA: Amrino

Hej zene- ako nekoj treba kalup za torte- ja juce u Bingu kupila kalup u obliku prstena....znaci prilagodjava se svim velicinama. Od nehrdjajuceg celika i samo nastimate kolika velicina vam treba i stavite na pleh i papir za pecenje. Super je i kostao je nevjerovatnih 3, 5 KM [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


hej ne mogu da vjerujem, i ja sam ovo juce vidjela u bingu (al' ja vec imam taj kalup pa mi nije bio zanimljiv) a kod nas je 2 KM, svasta...



ja sad trazila kod nas u bingu i nisam nasla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a  bas zbog toga otisla




palachinken -> RE: Fondant (22.2.2011 22:36:46)

mala86, probaj u Ekri, moja mama je uzela tu, a ja zaplijenila od nje. S tim da je krug malo felšav :)




aida. -> RE: Fondant (22.2.2011 23:50:33)

Posto i ja planiram uskoro da pravim pa iscitavam savjete da vas pitam jer nisam niii malko strucna cak ni u obicnim tortama... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Kad napravim tortu, dakle kora, fil, kora... Cime se moze premazat pa da preko ide fondant masa?




Cherry -> RE: Fondant (22.2.2011 23:56:02)

dush, cini mi se da si ti pitala za onu travu. ja sam ovu svoju radila gnjecilicom za bijeli luk... tri dana m eposlije toga boljele ruke. [sm=smiley19.gif] uglavnom, moze se, ali dugo traje i treba ti mehak fondan i puno snage u rukama. ja sam nekada davno negdje procitala da se to radi tom gnjecilicom. doduse, ja sam uzela neku jeftinu od 3 KM, a bilo ih je i po 15 KM, pa ne znam ima li to neke veze.
evo, vidi, kako je meni ispala ta trava. nemoj gledati grozne boje torte... cokolada je trebala biti tamnija, pa kontrast bolji. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/10/0222/dyi-Photo0.jpg[/img]




dush -> RE: Fondant (23.2.2011 9:22:20)

Hvala, hvala, travica ti izgleda super.... Ja sam mislila da se to radi npr na masini za meso (?!) pa posto je nemam pitala sam za druge nacine.... Uh ima ruke da me otpadnu sa gnjecenjem kroz to cudo za luk... Nadam se samo da poslije nece da smrdi na bijeli luk... Zamisli, uzmes komad torte, a ono osjeti se bijeli  luk.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Btw, kako dobi ovu dobru crvenu?
Ja imam one boje u prahu od Eterike, i crvena mi je ispala kao neka tamno na roza...




dush -> RE: Fondant (23.2.2011 9:25:39)

IZVORNA PORUKA: aida.

Posto i ja planiram uskoro da pravim pa iscitavam savjete da vas pitam jer nisam niii malko strucna cak ni u obicnim tortama... Kad napravim tortu, dakle kora, fil, kora... Cime se moze premazat pa da preko ide fondant masa?



Zavisi koju tortu pravis, tj s kakvom kremom. Ako npr imas Reform tortu, pa je krema zumanjce, secer, puter, cokolada, mozes s tim da premazes citavu tortu prije nego stavis fondan. Ako imas tortu cija je krema tipa puding, slag, .... E s tim ne mozes, jer ce ti se fondan istopiti. U tom slucaju citavu tortu premazes butter creamom (puter + secer u prahu, ista kolicina, npr 150g + 150g) i jos mozes dodati cokoaldu za kuhanje, da bude malo ukusnije.




chuci -> RE: Fondant (23.2.2011 9:27:25)

IZVORNA PORUKA: aida.

Posto i ja planiram uskoro da pravim pa iscitavam savjete da vas pitam jer nisam niii malko strucna cak ni u obicnim tortama... [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Kad napravim tortu, dakle kora, fil, kora... Cime se moze premazat pa da preko ide fondant masa?


ili filom ako je s puterom ili margarinom. dakle ne može fil sa šlagom. ili ako nemaš fila onda umutiš kašiku putera i šećer u prahu pa tim premaži.




chuci -> RE: Fondant (23.2.2011 9:42:06)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Bravo žene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] svaki dan u svakom pogledu!

Da li ima neka od vas da putuje nekad ove sedmice na relaciji Sa-Ze, pa da mi kupi koji paketic crvene boje ili flašicu, nebitno, samo nek je crveno.  Kod nas nema, ni u Bingu ni u FISu, a voljela bih da mi bubamare ne budu žute :)




imam ja crvene boje. provjeriću još ali sam 90% sigurna da imam. ne skontah jesi li ti u zenici ili u sarajevu. ja sam u sarajevu i mogu ti dati, ili mogu ti kesicu poslati poštom u zenicu. htjela ti pp poslati ali mi neće pa ću ovako probati. valjda vidiš.




palachinken -> RE: Fondant (23.2.2011 10:23:05)

Hvala chuchi, odogovrila sam ti pp-om :)




M kao Mama -> RE: Fondant (23.2.2011 12:59:29)

Žene sad ugleda na topshopu ovo što se kod nas reklamira, one modlice za kolače, sa brojevima, slovima i ostalim điđama sižene za 16 KM. JA ih kupujemmmmm




DM -> RE: Fondant (23.2.2011 13:25:56)

Mama alma jel' misliš na OVE modlice?





M kao Mama -> RE: Fondant (23.2.2011 13:28:18)

Jeste, zvala sam ih maloprije, kažu ova akcija traje nekoliko dana, a ko naruči ko fol danas ima prigodan poklon, ali nisam ih danas naručila, najvjerovatnije ću u petak ili subotu, ako budu na akciji i samo su na internetu na akciji




Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>