RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 19:52:39)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

IZVORNA PORUKA: Farah 00

minie Mene kad uhvati malo žgaravica pojedem nekoliko badema ili žvačem listiće svježeg bosiljka, ali kad me uhvati baš dobro, ono kao da vatru bljujem, onda popijem kašiku senfa u čaši vode.. To mi uvijek, Allahovom voljom , pomogne..

Meni bademi nisu nikad pomogli, a znam da drugima pomaze. Probacu ovo sa senfom.

Je li ti ono ides na GAK, pitala sam te u jednom postu, mozda si i odgovorila ali nisam vidjela. Znam da si u pocetku spominjala i Vojnu.

Meni pomognu kad me samo malo uhvati, u suprotnom samo senf.. možda može i bez vode, nisam probala
Idem na GAK.. a mislila sam u Vojnu.. meni je u suštini svejedno, samo sam se mislila iz vjerskih razloga.. radi spavaćice i ženskog dr.. Kako sam se rapitala i u Vojnoj i na GAKu iz prve ruke, kakvi su uslovi za mene, odlučila sam se za GAK.. U Vojnoj mi sama dr Aida reče da mi je bolje na GAK da idem, jer su dr skoro svi muškarci,u dežuri nema ženskog dr.. a na GAKu mi dr Fatima kaže da se ne brinem ništa, skoro u svakom timu ima bar jedna žena, samo kad dođem da naglasim da hoću žensko da me porodi, u sali imaju zastori, ali i da me odvoje u posebnu sobu- nije nikakav problem, reče mi..Tako da sam se , naravno , odlučila za GAK.. Od kako idem gore na preglede i na CTG,stvarno, elhamdulillah, nisam imala nikakvo loše iskustvo..nadam se da neću ni u budućnosti, in shaa Allah
Trebala bih ja prva, pa da tebi pišem utiske, ali nikada se ne zna [sm=smiley1.gif]

A ja te trazim po vojnoj. Juce bila jedna trudnica s nikabom. Ja se zagledala u zenu kontam da li da joj pridjem da pitam jesi li ti Vidim zena se unezgodila i nisam. Znaci bolje stonisam obrukala bih se [sm=smiley36.gif] A posumnjala sam jer nema lijepe okice ko ti [sm=smiley1.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:04:22)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

minie Mene kad uhvati malo žgaravica pojedem nekoliko badema ili žvačem listiće svježeg bosiljka, ali kad me uhvati baš dobro, ono kao da vatru bljujem, onda popijem kašiku senfa u čaši vode.. To mi uvijek, Allahovom voljom , pomogne..

Meni bademi nisu nikad pomogli, a znam da drugima pomaze. Probacu ovo sa senfom.

Je li ti ono ides na GAK, pitala sam te u jednom postu, mozda si i odgovorila ali nisam vidjela. Znam da si u pocetku spominjala i Vojnu.

Meni pomognu kad me samo malo uhvati, u suprotnom samo senf.. možda može i bez vode, nisam probala
Idem na GAK.. a mislila sam u Vojnu.. meni je u suštini svejedno, samo sam se mislila iz vjerskih razloga.. radi spavaćice i ženskog dr.. Kako sam se rapitala i u Vojnoj i na GAKu iz prve ruke, kakvi su uslovi za mene, odlučila sam se za GAK.. U Vojnoj mi sama dr Aida reče da mi je bolje na GAK da idem, jer su dr skoro svi muškarci,u dežuri nema ženskog dr.. a na GAKu mi dr Fatima kaže da se ne brinem ništa, skoro u svakom timu ima bar jedna žena, samo kad dođem da naglasim da hoću žensko da me porodi, u sali imaju zastori, ali i da me odvoje u posebnu sobu- nije nikakav problem, reče mi..Tako da sam se , naravno , odlučila za GAK.. Od kako idem gore na preglede i na CTG,stvarno, elhamdulillah, nisam imala nikakvo loše iskustvo..nadam se da neću ni u budućnosti, in shaa Allah
Trebala bih ja prva, pa da tebi pišem utiske, ali nikada se ne zna [sm=smiley1.gif]

A ja te trazim po vojnoj. Juce bila jedna trudnica s nikabom. Ja se zagledala u zenu kontam da li da joj pridjem da pitam jesi li ti Vidim zena se unezgodila i nisam. Znaci bolje stonisam obrukala bih se [sm=smiley36.gif] A posumnjala sam jer nema lijepe okice ko ti [sm=smiley1.gif]

Hvala na komplimentu,ali ja mislim da bi ti mene ipak po stomačini prije prepoznala [sm=smiley36.gif] Ne bi se obrukala, vjerovatno bi te shvatila ta sestra, ali prišla bih ja tebi da sam ja, ne brini [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:06:20)

A CTG rade sestre,, Odem rano, zadnji put sam oko 8 bila gore.. ali pon i čet prvo primaju ove za komisiju, pa sam došla na red oko 9 i nešto.. prošli put taman otišla na UZ, dok sam se vratila taman stigla na CTG za 10-ak minuta

Ok, hvala ti. Samo mi reci da li ti posebno treba uputnica za UZ, neovisno o uputnici za ctg? Meni je dr iz porodicne dala 5 uputnica za ctg i veliku onu za porodiliste.

Pcelice ti sad kad napises post, prvo tvoj citam, da vidim ima li kakve novosti 💗🍼🍼🍼

felix -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:08:18)

vece da se i ja prijavim u klub teudnica
Pocetak mi je trudnoce imam mucnine koje nisam imala sa A.
osjetim mirise imam osjecaj na kilometre nemogu kafe ,cigare,parfema,slatko...
Grudi me uzas bole vecinom navece al dobro da ovako ostane ja zadovoljna
Abd u petak idem na uzv i vag pregled pijem jos uvjek dabrastone ...

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:12:04)

A CTG rade sestre,, Odem rano, zadnji put sam oko 8 bila gore.. ali pon i čet prvo primaju ove za komisiju, pa sam došla na red oko 9 i nešto.. prošli put taman otišla na UZ, dok sam se vratila taman stigla na CTG za 10-ak minuta

Ok, hvala ti. Samo mi reci da li ti posebno treba uputnica za UZ, neovisno o uputnici za ctg? Meni je dr iz porodicne dala 5 uputnica za ctg i veliku onu za porodiliste.

Pcelice ti sad kad napises post, prvo tvoj citam, da vidim ima li kakve novosti 💗🍼🍼🍼

Ja sam nosila zadnji put.. i za naredni sam uzela od svoje dr, za svaki slučaj, ali ne znam treba li mi uvijek, s obzirom da moram svakih 7 dana na UZ, pitam in shaa Allah u četvrtak, pa ti javim

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:13:11)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Vecer i od mene,vidim danas se pravo raspisale ovdje a ja se zadala u skitnju heheh
Bila sam danas na kontroli,dobila uputnicu za UKC ako krene porod,al cu imat opet za 7dana kontrolu.Sve hvala Bogu dobro,beba se fino cuje,grlic skracen a otvorena vrh prsta,jedino sto sam imala malo otoka na nogama al i to je sad prvi put bilo.
Uglavnom mi je rekla da sad setam do iznemoglosti,pa sam ja danas shodno tome bila kao s lanca pustena hehe poslije 2mj lezanja.
Sto se tice hurmi,ja od kad se nakanjujem ih pocet jesti al ne mogu jer sam ih pocela jest na pocetku i pocela povracat i ostalo mi to...pokusat cu opet al sam mislila i taj caj potraziti...mozda ima u Dramaru na Sjenjaku u onoj radnjici gdje ima tog bilja,cajeva ,zacina i sl.Ako nadjem javim Tuzlanskim trudnicama 😊

Leptirice bas nam pisi za caj, ja cu u petak u Tz na kontrolu pa mozda se i ja uvratim da upitam, ali ako ti odes prije, pisi [sm=smiley1.gif] i za cijenu pisi,

Felix dobrodosla, napisi nam svoj termin [sm=smiley1.gif][sm=duda.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:14:01)

Felix čestitam, Allah da ti olakša.. [sm=smiley1.gif] i meni se gadila kafa, slatko ,parfemi.. samo sam jela svježi sir i kisele jabuke na početku trudnoće [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:18:14)

IZVORNA PORUKA: felix

vece da se i ja prijavim u klub teudnica
Pocetak mi je trudnoce imam mucnine koje nisam imala sa A.
osjetim mirise imam osjecaj na kilometre nemogu kafe ,cigare,parfema,slatko...
Grudi me uzas bole vecinom navece al dobro da ovako ostane ja zadovoljna
Abd u petak idem na uzv i vag pregled pijem jos uvjek dabrastone ...

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bas me obradova kad sam vidjelatvoj nick [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ugodnu i skolsku trudnocu ti zelim. Kako je A ? Slusa li?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 20:33:55)

Da podijelim s vama nekoliko slikica sa tek rodjenim bebama
[sm=love.gif][sm=smiley27.gif]

[img]http://s12.postimg.org/ln6u1cvah/c_akcja_porod_69_1.jpg[/img]
[img]http://s14.postimg.org/n9bp5g5hp/f6f703372e8a2b7adb90fae93d45b704.jpg[/img]
[img]http://s13.postimg.org/f2wxoi0qb/mid_2359.jpg[/img]
[img]http://s18.postimg.org/xttj4jyz9/porod_kleszczowy_550_x_350.jpg[/img]
[img]http://s4.postimg.org/pqdn40zp5/lotos_duzy.jpg[/img]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 21:23:06)

Ja sam nosila zadnji put.. i za naredni sam uzela od svoje dr, za svaki slučaj, ali ne znam treba li mi uvijek, s obzirom da moram svakih 7 dana na UZ, pitam in shaa Allah u četvrtak, pa ti javim

Ja jutros dosla na GAK oko 10h i odmah ušla na ctg samo jedna trudnica bila unutra i brzo sam završila. Inače, od doktorice iz porodične ambulante sam dobila male uputnice za ctg i veliku za porod, i koliko sam skontala mala ti obavezno treba šta god da radiš, a veliku čuvaš za porod. Ja sam ovaj putobe ponijela i dala sestri koja mi je radila ctg. Prošli put sam imala samo malu uputnicu nije niko pitao za veliku. Kad odradiš ctg dobiješ sve papire nazad, zajedno sa onim grafikonom sa ctg-a.Inače za ctg se ne moraš nigdje najavljivat samo čekaš ispred ako je slobodno ulaziš. A ako trebaš na UZ sve papire i knjižicu predaš sestri na šalter i kažeš kod kojeg doktora hoćeš na pregled i čekaš da te prozovu, obično budu tri doktora. Ako ne ideš na UZ onda samo kažeš sestri da nekom od doktora da nalaz sa ctg-a da pogleda i potpiše. Kad izađeš od doktora opet sve daš sestri na šalteru i ona ti kaže da odneseš sve papire na blagajnu na ovjeru, tek tamo teta uzme onu malu uputnicu i kaže doviđenja sretno, ja na blagajni nisam davala veliku uputnicu niti mi je tražila. Znači cijelo vrijeme je uputnica kod tebe dok na kraju ne predaš na blagajni. Doktora sam morala čekati do 12 jer nije bio tu, a ovaj put samo je pogledao ctg nalaz i rekao mi je da će naredni pregled za 7 dana biti ginekološki...

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 21:46:04)

Blue moon Hvala na detaljnom obavjestenju, sada mi je sve mnogo jasnije ☺

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 23:26:21)

Felix, cestitam [sm=bravo.gif]. Koja si sedmica sada?

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 23:51:46)

Blue moon Hvala na detaljnom obavjestenju, sada mi je sve mnogo jasnije ☺

Hehe nema na cemu tek sad skonta koliki sam post napisala, bitno je da je jasan :) jos malo pa cemo mi jedna po jedna na susret sa svojim bebicama...

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (27.10.2015 23:57:16)

Ja samo da mahnem i odoh spavati, kicma me ubija, ne znam vise sta da radim [sm=smiley13.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 0:24:16)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja samo da mahnem i odoh spavati, kicma me ubija, ne znam vise sta da radim [sm=smiley13.gif]

Je li od posla? Jesivli puno na nogama? Sta mislis da li bi ti pomogao pojas za trudnice?

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 0:36:40)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ako mozes nabavi ili od nekog posudi pojas za trudnice, dosta pomogne za ledja dok si na nogama.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 7:40:07)

Jutro [sm=nosecka.gif] i mame.

Je li se koja porodila? Primaklo se, primaklo terminusama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 7:59:59)

Dobro jutro drage moje
Ninuska ja jos nisam a vidjecemo kako je noc prosla ostalim trudnicama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Citam ove postove od juce i prosto zavidim trudnicama iz sarajeva sto mogu da biraju gdje ce se porodit smrc smrc

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:01:06)

Dobro jutro drage moje

uh kako se primaklo novembarskom terminusama u prvoj dekadi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

felix dobrodošla [sm=bravo.gif]

Samo da prenesem da je demira bila kod dr, bebi je sad pupcanica 2 puta omotana oko vrata, sad treba da ide svaki 2-3 dan na kontrolu... [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:08:04)

Zao mi je zbog demire ali ako je za ikakvu utjehu kod moje snahe je beba takodje bila omotala pupcanu. Sve je hvala Bogu na kraju bilo dobro, porodila se CR. Beba je na pocetku bila malo otecena u licu al sve je brzo proslo

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:15:04)

Jutro [sm=nosecka.gif]
Ja pospremila po kuhinji, uvijek nekog posla, za sat vremena cu probuditi mm-a da idemo u kupovinu, meni treba nekih stvari jos, kao sto je unutrasnji ves, kad cu kasnije moci s bebom...pa to moram sad obaviti, obezbjediti se. Noc je bila kao i ostale, naspavala se nisam, ali i ne osjecam se tromo, ok sam.

NandaT bas tako za Sarajevo, trebamo se seliti iz Tz, bar kad bude druga trudnoca [sm=smiley36.gif]

Mom2b bas si me zabrinula za Demiru... u kojem je ona mjesecu? Nadam se da ce izdrzati do nekog sigurnog perioda, mislim kad beba moze prezivjeti, pa da ide na CR aBd. Bas sam sinoc citala puno tuznih prica o trudnocama i porodima, pa sam jos pod dojmom. [sm=smiley6.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:33:57)

Abd bice sve u redu... Joj mislim da joj je termin polovinom decembra[sm=zmeden.gif] znači da bi cca za 2 sedmice trebala da uđe u deveti mjesec...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:38:38)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Abd bice sve u redu... Joj mislim da joj je termin polovinom decembra[sm=zmeden.gif] znači da bi cca za 2 sedmice trebala da uđe u deveti mjesec...

Eh to je sreca u nesreci, vjerujem da ce se dobro zavrsiti, bebe imaju sansu da prezive cak od 25. ned. u slucaju da se rode... i njena ce aBd, samo neka ostane pozitivna, sve je u Bozijim rukama...

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 8:43:30)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: mom2B

Eh to je sreca u nesreci, vjerujem da ce se dobro zavrsiti, bebe imaju sansu da prezive cak od 25. ned. u slucaju da se rode... i njena ce aBd, samo neka ostane pozitivna, sve je u Bozijim rukama...

I ja vjerujem u to [sm=smiley1.gif]

Elastigirl -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (28.10.2015 9:24:17)

Jutro drage,

Ja evo opet nenaspavana ali kao sto zeil rece nista novo...Oci su me toliko boljele da se nisam mogla ni nasminkati za posao, pa cu kasnije dok malo splahne [sm=smiley36.gif]

Sinoc sam bila u skoli za trudnice, radili disanje, bas sam se okoristila.

Terminusama je bas usitnilo, novembar kuca na vrata a iza toga decembar uh....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>