RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 11:56:47)

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Ziel i ja sam buca svakako ali u trudnoci nista nisam dobijala na kilazi mimo pravila sto bi rekli,samo po kg i onda taj hop..Moja dokt je jako temeljna i ona me salje na sve sto posumnja..Ja to volim kod nje jer mi je ona i otkrila sve probleme..i uspjesno se Borimo do sad.

Zna li neko od vas salju li na carski one kojima stitna nije uredu meni kaze sestra da je cula da salju na c.r..
Mene nikad nije dokt vaginalno pregledala,ona kaze da nema potrebe dole da dira osim ako nije neka osnovana sumnja.
Na jezeru me htijela dokt pregledati ja reko neka hvala,ako ju uz dobar ne diraj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A zene sto se tice poprecnog polozaja bebe to vjerujte boli i to poprilicno,moj mali se nedavno poprecno okrenuo a ja zavrsila u bolnici od jakih bolova i nisam spavala danima s strane jer me bolilo ludo..Kaze meni dokt da to boli jer se uterus istegne maximalno u neprirodnom polozaju i stvara pritsak...eh sad nezz to je moje iskustvo :)

I sta bi draga, kako ti se beba vrati u pravilan polozaj?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 11:58:01)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]
15.12. Demira [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija [sm=rozacrtici.gif]

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
10.05. Minie

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 12:03:29)

Nema nam Banancice s vijestima, termin joj vec prosao [sm=smiley1.gif]

magicalani -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 12:09:44)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ziel i ja sam buca svakako ali u trudnoci nista nisam dobijala na kilazi mimo pravila sto bi rekli,samo po kg i onda taj hop..Moja dokt je jako temeljna i ona me salje na sve sto posumnja..Ja to volim kod nje jer mi je ona i otkrila sve probleme..i uspjesno se Borimo do sad.

Zna li neko od vas salju li na carski one kojima stitna nije uredu meni kaze sestra da je cula da salju na c.r..
Mene nikad nije dokt vaginalno pregledala,ona kaze da nema potrebe dole da dira osim ako nije neka osnovana sumnja.
Na jezeru me htijela dokt pregledati ja reko neka hvala,ako ju uz dobar ne diraj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A zene sto se tice poprecnog polozaja bebe to vjerujte boli i to poprilicno,moj mali se nedavno poprecno okrenuo a ja zavrsila u bolnici od jakih bolova i nisam spavala danima s strane jer me bolilo ludo..Kaze meni dokt da to boli jer se uterus istegne maximalno u neprirodnom polozaju i stvara pritsak...eh sad nezz to je moje iskustvo :)

I sta bi draga, kako ti se beba vrati u pravilan polozaj?

Izvini sto upadam na temu...pojavila se hipotireoza? Ja je imam odavno, u trudnoci.su samo isle cesce kontrole i prilagodjavanja doze letroxa, a nema prepreke prirodnom porodu.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 12:23:45)

Drage moje, imate mahanje iz Bl [sm=smiley1.gif]
Ne znam je li do promjene kreveta, ali sam se svu noc budila, glava me boli, popila sam paracetamol dok nije preraslo u migrenu...
Ovdje je divno vrijeme, suncano, ali imam jos pola sata do obaveza, pa lezim u hotelu, odmaram...

Zeze, narvno da si u soku [sm=smiley13.gif] proci ce aBd i brzo ces nam se oporaviti i u nove pobjede

Isha, jeste, kleopatra, na tu sam mislila[sm=jezicek.gif] pa i ja to sporije, malo po malo kad sama... Nego ona moze "kupiti" manje dlacice, pa kontam da kupim i probam kad krenu rasti sada da ih odmah eliminisem[sm=jezicek.gif]

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 13:00:45)

A koliko otprilike moraju biti duge dlacice da ih kleopatra skine? Kad sam pokusavala sa trakama i voskom morale su poprilicno izrasti da ih moze uhvatiti. A sad nemam vremena nit se smijem usudit da se zapustim da izrastu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 13:52:29)

IZVORNA PORUKA: NandaT

A koliko otprilike moraju biti duge dlacice da ih kleopatra skine? Kad sam pokusavala sa trakama i voskom morale su poprilicno izrasti da ih moze uhvatiti. A sad nemam vremena nit se smijem usudit da se zapustim da izrastu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

3-4mm, tako pise. Ja sam kupila strong i moze se raditi s njom.

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:12:40)

Hmmm pa moglo bi se onda isprobati. Bas cu otici sljedece sedmice da kupim pa da vidim hocu li uspjeti [sm=smiley36.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:22:21)

Magicalani jeste hipotireoza..Tek se pojavila dobila sam Letrox 50 da pijem,mada neke mi zene kazu da uzmem Euthyrox jer je mnogo bolji od Letroxa,to su mi rekle 3 zene s istom dijagnozom.Mada kazu da taj Euthyrox nema kod nas nego u hrvatskoj zato ga ljekari ne propisuju,apoteka Dina ga nabavlja ali je kutija 20km pa cu vidjeti s svojom dokt sta ona misli.. Ja imam vise dijagnoza tih i bas se plasim prirodnog poroda,ali kontam bit ce kako Bog da nema druge hehe :)

Ziel Nisam mogla na stranu nikako leci bgm jedno 5dana,niti se pritisnuti rukom s desne strane bas me zaboli,i onda jednu noc ja se namjestam da gledam tv kad skontam lezim na strani a ne boli me..Nakon toga isla na kontrolu kaze dokt beba okrenuta glavicom dole,znaci u medjuvremenu se okrenuo,sad je super jedino malo vise idem u wc jer mi je pritsak na mjehur,al nista ne boli[sm=smiley36.gif] Kontrola mi je 5tog pa cemo vidjeti dalje sta ima.

A nisam stigla ukapirati sta se desilo Zeze?

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:30:45)

Magicalani jeste hipotireoza..Tek se pojavila dobila sam Letrox 50 da pijem,mada neke mi zene kazu da uzmem Euthyrox jer je mnogo bolji od Letroxa,to su mi rekle 3 zene s istom dijagnozom.Mada kazu da taj Euthyrox nema kod nas nego u hrvatskoj zato ga ljekari ne propisuju,apoteka Dina ga nabavlja ali je kutija 20km pa cu vidjeti s svojom dokt sta ona misli.. Ja imam vise dijagnoza tih i bas se plasim prirodnog poroda,ali kontam bit ce kako Bog da nema druge hehe :)

Ziel Nisam mogla na stranu nikako leci bgm jedno 5dana,niti se pritisnuti rukom s desne strane bas me zaboli,i onda jednu noc ja se namjestam da gledam tv kad skontam lezim na strani a ne boli me..Nakon toga isla na kontrolu kaze dokt beba okrenuta glavicom dole,znaci u medjuvremenu se okrenuo,sad je super jedino malo vise idem u wc jer mi je pritsak na mjehur,al nista ne boli[sm=smiley36.gif] Kontrola mi je 5tog pa cemo vidjeti dalje sta ima.

Imam i ja blagu hipotireozu koja mi je ustanovljena prije trudnoce i od tad pijem terapiju i to euthyrox od 25mcq. Tebi ako odgovara terapija letrox ne moras mijenjati, euthyrox se samo pokazao da bolje regulise. Hipotireoza nije prepreka za prirodni porod, niti je uzimanje terapije prepreka za dojenje☺

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:43:17)

Pa super skontala beba kako treba pa se namjestila...i ja stalno idem u wc, pogotovo zadnji mjesec.. ali neka izdrzacemo [sm=smiley1.gif]
Zeze nam je nazalost izgubila bebu....[sm=smiley13.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:53:09)

Ja sam vrijedna danas, kako mi dr.jucer rece da bi to moglo biti ubrzo ja se skontala Bgm da krenem s pranjem prozora i zavjesa... nema se vremena heh. Oprala sam prozore u spavacoj i zavjese pa je mm zakacio, a treba u drugu smjenu pa cu sutra iz dnevnog boravka kad bude on da opet zakaci ,pa onda i ostatak kuce,mozda podijelim na 3 dana..... A kad je kacao u spavacoj sviraju svatovi neko se zeni/udaje, kaze on E JARANE JESI POGRIJESIO. VALJA TI SAD KACATI ZAVJESE. hehehe [sm=jezicek.gif].
Pomoci ce mi i zaova sutra oko ostalih prozora,ponudila se, pa taman da mi opere koliko bilo.[sm=smiley1.gif]

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:54:25)

Zdravo svima.
Trebam savjet i/ili utjehu [sm=smiley13.gif]
Prije 15 dana ustanovljen mi je hematom, imala sam obilno krvarenje, koje je prestalo nakon 2 inekcije progesterona.
Ali sinoć mi se na gaćicama opet pojavila smeđa mrlja, a i danas još uvijek mi izlazi nešto smeđe [sm=smiley19.gif]
Preplašena sam.
Inače sam na strogom mirovanju. (Trudnoća 11+6)
Svaki savjet i utjeha su dobro došli...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 14:59:18)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Zdravo svima.
Prije 15 dana ustanovljen mi je hematom, imala sam obilno krvarenje, koje je prestalo nakon 2 inekcije progesterona.
Ali sinoć mi se na gaćicama opet pojavila smeđa mrlja, a i danas još uvijek mi izlazi nešto smeđe [sm=smiley19.gif]
Preplašena sam.

Kontaktiraj svog dr.i sto prije opet na pregled... bez panike ali kod kuce ne mozes nista rijesiti, samo ces se sikirati i pogorsati stanje... puno srece ti zelim pa nam se javi ponovo [sm=smiley27.gif]

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 15:06:47)

Zdravo svima.
Preplašena sam.

Odi draga ili u Vojnu ili na GAK, neka te pregledaju, bices mirnija. Sretno :)

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 17:35:30)

cauchy slazem se idi doktoru nek vide sta je problem..Kuci nista neces rijesiti..Mada ni nasi ljekari nisu nesto azurni,ako imas ikakvu stelu ili nekoga poznajes bilo b i ti puno bolje,pripazili bi na tebe..Ugl Sretno!

A joj Bas mi je Zao Zeze[sm=smiley13.gif] Sta je uzrok znaju li?

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 17:52:03)

Po preporuci mog ginekologa primila sam inekciju progesterona na hitnoj, a ako ne prestane ovaj iscjedak, njoj ću u pon, jer ne radi vikendom.
Inače, 3.11. bi trebala na fetal skrining, pa valjda se do tada povuče hematom. Šta mislite, da li je moguće da se apsorbira hematom, a da je ovo što izlazi stara krv, s obzirom da je smeđe i skroz malo je na gaćicama? Ima li neko slična iskustva s ovim?

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 18:42:55)

Po preporuci mog ginekologa primila sam inekciju progesterona na hitnoj, a ako ne prestane ovaj iscjedak, njoj ću u pon, jer ne radi vikendom.
Inače, 3.11. bi trebala na fetal skrining, pa valjda se do tada povuče hematom. Šta mislite, da li je moguće da se apsorbira hematom, a da je ovo što izlazi stara krv, s obzirom da je smeđe i skroz malo je na gaćicama? Ima li neko slična iskustva s ovim?

Ja sam imala hematom u ovoj trudnoci i bio je smjesten iznad bebe,hB, apsorbirao se, ali znam da mi je dr govorila d bi bilo bolje da je na izlazu i da iscuri, jer je manji rizik onda za bebu. Ne znam jesam li te uthesila... U svakom slucaju sto prije idi dr, ako nista drugo, smirit ce te

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 20:12:10)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja sam imala hematom u ovoj trudnoci i bio je smjesten iznad bebe,hB, apsorbirao se, ali znam da mi je dr govorila d bi bilo bolje da je na izlazu i da iscuri, jer je manji rizik onda za bebu. Ne znam jesam li te uthesila... U svakom slucaju sto prije idi dr, ako nista drugo, smirit ce te

Dobro vece drage moje
Da se i ja nadovezem...imala sam isti slucaj s hematonom,dobila progesteron inekcije i dabroston da pijem i strogo mirovanje,to je bilo na pocetku trudnoce.Ja sam u dva navrata imala krvarenje prvi put slabo dok sam otisla u bolnicu nije bilo nikakvih tragova.Drzgi put mi je krenulo ujutro s smedje crvenum iscjedkom-mrljama da bi popodne prokrvarila i tad je ustanovljen hematon.
Ja sam u oba slucaja odmah reagovala i obratila se doktoru,al obzirom da ti vec si primila progesteron vjerujem da je poceo reagovati,moguce da ti je taj hematon ispod pa da je pukao i da to sad izlazi "stara" krv...
U svakom slucaju opet bolje i djaba otici da se kontroluse da bi ti bila mirna...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 20:19:18)

Vecer zene, sta vi radite subotom navecer? Hodate li gdje? [sm=smiley36.gif] Ja kod kuce, mm na poslu, ofarbala se, oprala kosu pa sad cu susiti da vidim na sto licim, nece mi ona moja plava boja da se primi kao prije trudnoce, da li je to sad zbog hormona... Msm plava je ali nije kao prije. A morala sam se ofarbati, izraslo dosta, a da ne idem na porod svakakva, valjda nece puno izrasti do poroda [sm=smiley36.gif] Sad imam nesto da pospremim po kuhinji i da se izlezavam uz TV.

Da li neka od vas ima problema s vidom u trudnoci? Da ima mutan vid ili sl.? Ja vec nekoliko mjeseci ne vidim bas cisto, a ne mogu da se sjetim da li je pocelo u trudnoci ili prije... Ali bas me to nervira, moram nekoliko puta da stisnem oci i da se naprezem kad hocu nesto da procitam na laptopu ili TV-u a mobilni primaknem blize ocima, jer drugacije ne mogu da procitam... [sm=smiley13.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 21:02:03)

Ziel moze biti da ti se farba ne pruma kao nekada zbog hormona,znas da se sve mjenja u trudnoci i sve je drugacije.Meni mama bas danas rece da mi se malkice kosa potamnila,a i rodica mi rece da njoj opet kosa opada jest da ona doji,al jos uvijek je tresu hormoni.
A za vid ne znam,moze biti da ti je malo i oslabio ako vec naprezes oci kad hoces citati tako sam ja davno prije nego sam pocela dioptriju nosati..Meni se jedino desava ponekad zvjezdice da mi se pojave pred ocima na par sekundi al to je vjerovatno od zeljeza.

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 21:17:25)

Ziel Bit ce da je do hormona boja..I ja sam plava a slabo se prima nesto..Mada ja uzmem garnier color sensation 110 i bas mi je super..:D Nemam s vidom problema,ali te zvijezdice sto leptitirica spominje imam cesto ali to je zbog malokrvnosti bar su meni tako rekli...
Eh subota nista ne radim hahah na mirovanju i mirujem..mm samnom miruje hehe[sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 21:24:33)

I kod mene je zeljezo nisko, zadnji nalaz je bio 8, pa mi je ovaj dr. na UKC.u rekao da koristim LEGOFER sirup da ne bi jos vise opadalo. A tacno nekad vidim zvijezdice, kao musice neke [sm=smiley36.gif] Valjda se vid vrati u normalu, ova magla nekakva, bas mi smeta, prije sam vidjela dobro, nisam imala potrebu nikad ici ocnom, a sad cu cini mi se morati... ili bolje sacekati pa nakon poroda vidjeti ako se nastavi otici traziti spas [sm=smiley36.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (24.10.2015 22:46:57)

IZVORNA PORUKA: ziel

I kod mene je zeljezo nisko, zadnji nalaz je bio 8, pa mi je ovaj dr. na UKC.u rekao da koristim LEGOFER sirup da ne bi jos vise opadalo. A tacno nekad vidim zvijezdice, kao musice neke [sm=smiley36.gif] Valjda se vid vrati u normalu, ova magla nekakva, bas mi smeta, prije sam vidjela dobro, nisam imala potrebu nikad ici ocnom, a sad cu cini mi se morati... ili bolje sacekati pa nakon poroda vidjeti ako se nastavi otici traziti spas [sm=smiley36.gif]

Dobro vece ženice, danas super dan bio šetnjica po gradu malo šoping, ručak vani, beba u pupi vesela, vrti se na sve strane, nekad imam osjećaj da je malo jača da bi ona mene vodila kuda da idem

Ziel to za vid je normalno u trudnoći, baš sam neki dan čitala neki engl.članak da pri kraju trudnoće dođe do zamućivanja vida, ali da se sve to vrati u normalu tako da nema mjesta za brigu, a kako ti je doktor rekao da će bebač ubrzo napolje uskoro ćeš progledati...izgleda da ćeš ti prije mene

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (25.10.2015 6:58:46)

Dobro jutro drage moje, jeste se naspavale)
Mene je ovo pomjeranje sata totalno zeznulo, ustala sam prerano, super naspavana i sad nemam pojma sta da radim citav dan.
Sinoc sam opet pojela cokoladice sto sam spremila za bolnicu [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>