Maslackicaaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (22.10.2015 12:54:02)
|
Cao, trudnice i mame malih beba koje idalje posjecujete ovu temu :) ja vas redovno citam, malo sam se javljala kad sam bila 8. i 9. mjesec . Imala nick maslackica, ali sam u uspjela zaboraviti sifru za profil na rr, kao i sifru maila sa kojeg sam se prijavila (kao i jos neke sifre) - tipicna zaboravna trudnica... tako nikako da se javim, sve cekam da se sjetim... ali danas sam digla ruke i sad sam Maslackicaaa (sa kojim a vise:) porodila sam se u vojnoj koji dan prije Ltm :) tj. otpustio me Nakaš, onaj dan kad je Ltm imala susret s njim :) Znaci tacno 2 mjeseca bebi :) Prirodan porod. Sve je super proslo... Mala bebica slusa. Starija seka joj se jako obradovala. Pazi je, mazi, ljubi... :) Sretna sam mama :) Divno je s njima:) nekad je ludnica, ali je prelijep osjecaj. Beba za sad lijepo pajki, nocu se ne budi puno, doji i zaspe, nema nekih grčeva. Ali se cesto nateze i stenje, tako da nekad u noci ne znam da li bih je uzela da doji ili ostavila da obavi posao :) koristimo waya kapi, od espumisana milsim da je bilo gore, a ne bolje :) ja pravo pazim na ishranu - ne jedem nista sto nadima :) sto znaci da mi je pravo dosadan reperoar :) :) beba pajki i po danu, posebno sad kako je tmurno, sto mi je skroz neobicno jer prva djevojcica mi je uvijek bila budna - već je treći dan po porodu uspjela da skoro cijeli dan provede buna. starija je uvijek punooo manje spavala od prosjeka, tesko se upsavljivala, pravo aktivna beba bila i dan danas je prava cigra :) ali vidjet cemo kako ce se stvari sada odvijati :) meni je to ostala trauma sa prvim djetetom - kako i sta uciniti da bar malo spava po danu. Ovu bebicu smo u izlazak odveli vec sa 15 dana jer je tada bilo lijepo vrijeme, a ja sam se super osjecala. Vikendima idalje ne ulazimo u kucu :) radnim danima izlazimo, ali manje. Nije ni vrijeme neko, a nije mi ni lako iznijeti sama kolica i njih dvije sama izvesti... E sad odoh i da se prijavim i na razgovor mama beba do 1 godine :) mada mi je ovaj razgovor pravo drag :) Puno pozdrava i sve najbolje trudnicama i mamama skroz malenih beba... :)
|
|
|
|