blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (20.10.2015 19:02:31)
|
IZVORNA PORUKA: Farah 00 Demira ako Bog da do sljedece kontrole pupcana ce se odmotati, ima jos vremena. Ziel i doktor potvrdio da je sve ok, u petak ides ponovo na kontrolu[sm=bravo.gif] Ti jedva cekas da se aBd porodis, a meni sve nesto prebrzo, kontam da hoce do termina sacekati😊😊😊 Al sigurno ce i meni dotuziti, a ti si meni mjerilo, tacno si sedmicu ispred mene😊 Sto se tice trudova i bolnice tacno je da ne treba zuriti odmah u bolnicu, ali sto se tice plodne vode nama su na vjezbama rekli da se tad odmah javimo u bolnicu bez obzira da li imali trudove ili na njihovu ucestalost. Travelove Mashallah i tvoja bebica napredna, neka bice ti lakse oko nje, nego kad je sitnija, mada treba i porod proci☺ Kod mene na pune 32 nedjelje bila teska oko 1900 grama, jedva cekam sljedeci cetvrtak da vidim koliko je porasla[sm=bravo.gif] Ja sam sinoc slabo spavala, cjelu noc mi trnula desna ruka, citala sam na netu kao da je to normalno u trudnoci[sm=zmeden.gif] Jutros sam bila kod svoje doktorice u ambulanti da uzmem uputnicu bris grla i nosa te za bris cerviksa jer su mi prosli put radili samo vaginalni. A ona mi usput da veliku uputnicu za bolnicu i 5 uputnica za ctg. Uglavnom odem ja na GAK u 11 kad sam bila narucena, dodjem na red oko pola 1, kad vidim opet pise da su uzeli bris vagine, ja kazem meni treba i cerviksa tako mi je ginekolog i trazio jer pise na njegovom nalazu, kad sestra fino rece da se trudnici sa cerviksa ne uzima, rizicno je, samo bris vagine. A znam da je Ziel spominjala da je privatno radila oba brisa. Bas cu vidjeti sta ce moj ginekolog reci. I ja sam jutros bila na Gak-u, dosla oko 10 a prozvali me oko 11, mimoisli smo se vjerojatno...dr pregledao ultrazvucno, sve super, 36 punih sedmica i cura ima oko 3 kile, dr kaže da odstupanje moze biti 10% gore-dole, poslije toga uradila sam i prvi ctg, a na kontrolu trebam doci za 7 dana, do tad moracu si nabaviti malih uputnica da imam za buduće preglede. Vezano za briseve ja sam u DZ Stari grad dobila dvije one posudice za briseve i dr je uzeo dva uzorka, kad sam donijela nazad, sestra koja je primila moje uzorke je spomenula kao da je jedan za vaginalni a drugi za cervikalni bris, sutra cu dobiti nalaze pa cu vidjeti koje su zapravo uradili. Za razliku od vas ja nemam problema sa spavanjem, jednom ili dvaput ustanem u wc, jedino sto se znojim ko luda, bas budem mokra i to po prsima i leđima, valjda hormoni cine svoje.
|
|
|
|