RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 13:22:45)

IZVORNA PORUKA: zeze

Dobro jutro.

Citam postove i kontam sve ispocetka. [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam ispocetka povracala, sad nista. Kao da nisam ni trudna. Nesto me i strah, niti mucnine, niti povracam, malo samo stomacica imam. Kontam jel'' sve ok? [sm=zmeden.gif]

U prvoj trudnoci sam bila uzasna, nisam mogla jesti i sto sam pojela sve povratila. Oticala sam puno, katastrofa.

Lijep i ugodan dan vam zelim [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]

Ni ja nisam nesto previse imala mucnine na pocetku, kao sto zene imaju, mislim dolazilo mi je da bi kao mogla povratiti, ali sam samo jednu noc povracala 3-4 x , ostalo sam nekako izbjegavala prostorije u kojima se osjeti hrana, navecer mi je smetalo, po danu sam bila ok, ali mi se i spavalo... Nisam mogla da se razaberem [sm=jezicek.gif]
Evo mojih nogu , upravo slikano ...
[img]http://s11.postimg.org/xx4lnf6tr/12079202_1633898073555464_4249426029563324665_n.jpg[/img]

Travelove jesil mozda danas bila na Slatini, prosla pored UniCredit banke oko 11:00 pjesice?

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 13:42:52)

Ziel bas imas problema sa oticanjem nogu... hajde jos malo i proci ce i to.... Ja nisam nikako oticala, za sad nemam nikakvih promjena osim sto pupo raste, a nekako mislim da ce i on naglo sad narasti, pa da ce se pojaviti i strije..... a ko fol mazem se svako vece...

MM mi podigao nalaz brisa sa GAK-a, vaginalni bris negativan, al nema cervikalnog, izgleda nisu ni uzeli taj bris kad sam bila, a fino na uputnici pisalo i cervikalni i vaginalni. Drago mi je sto je ovaj vaginalni negativan jer sam prije trudnoce bila pozitivna i na vaginalnom i na cervikalnom brisu na jednu baju, koja bas nije bezazlena... ali dzaba sad opet nemam mira jer mi nisu uradili i cervikalni... valja mi uzeti uputnicu i ponovo se naruciti za cervikalni...[sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 13:46:44)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ziel bas imas problema sa oticanjem nogu... hajde jos malo i proci ce i to.... Ja nisam nikako oticala, za sad nemam nikakvih promjena osim sto pupo raste, a nekako mislim da ce i on naglo sad narasti, pa da ce se pojaviti i strije..... a ko fol mazem se svako vece...

MM mi podigao nalaz brisa sa GAK-a, vaginalni bris negativan, al nema cervikalnog, izgleda nisu ni uzeli taj bris kad sam bila, a fino na uputnici pisalo i cervikalni i vaginalni. Drago mi je sto je ovaj vaginalni negativan jer sam prije trudnoce bila pozitivna i na vaginalnom i na cervikalnom brisu na jednu baju, koja bas nije bezazlena... ali dzaba sad opet nemam mira jer mi nisu uradili i cervikalni... valja mi uzeti uputnicu i ponovo se naruciti za cervikalni...[sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif]

Moja draga uvijek neki problemi s tim nalazima, i inace u nasem Zdravstvu... uvijek nesto fali... A za none sta cu, proci ce aBd, inace mi je urin dobar od pocetka kao i pritisak, a sto oticem nemam pojma[sm=smiley31.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 13:56:17)

Nsam se pomjerila iz kreveta danas, ne osjecam se dobro.
Za doktora nemam jos nista,al prije cu babicu, koja ce doci za mene kada se budem poradjala, nego dr koji ce mi isprovocirati porodjaj u njenoj/ njegovoj smjeni.
Znaci oporavak 40 dana, ma da nije to dzabe tako i za to.
Ziel noge su ti bas otekle, dizi ih. Kod mene nema oticanja vidnog, a opet ne mogu cizme obuci, al bas mimje koscata noga hahah.
Sta si ti za dr i gradinu rijesila?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 14:12:51)

Travelove. kod mene se vise ne vide kosti na nogama kao sto vidite iz prilozenog :-D pripremila sam one cizme skroz ravne buce kad budem izlazila iz bolnice jer mozda mi nece otok spasti za dan... ja cu vidjeti u petak sta Blitvicka kaze kad bi nakon toga trebala na kontrolu pa cu onda nazvati ovog dr.koji je i moju sestru u 9.mj.vodio a i poznaje se s mojim roditeljima pa cu se ja lakse osjecati kad znam da je tu, da ce me obici cesce kad vec budem ostala da se porodim... mada nikad se ne zna,moze porod krenuti van njegove smjene ali sta se tu moze...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 15:07:34)

Dobar dan drage moje
Novim clanicama zelim dobrodoslicu. Ugodnu i skolsku trudnocu [sm=bravo.gif]
Farah nisu ni meni radili cervikalni bris samo vaginalni [sm=zmeden.gif] Valjda bi mi dr uradila i taj da je trebalo.
Ja sam jutros predala briseve i onda otisla na prvi ctg. Tri sata sam cekala ocitanje. Gospodja generalna odlucila da sazove sastanak ljekara a puna cekaonica trudnica. Potrefio me Nakas. Pregledao me i ultrazvukom. Zbog polozaja bebe i plodne vode. Elem prvi put da mi neko kaze da mi je sve uredu. Babica se okrenula i skoro namjestila plodova voda se smanjila kontrola za swdam dana
E ziel pitala sam dr. Beba ima 3142 grama a danas punih 37 sedmica

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 15:54:42)

Dobar dan i od mene

Farah mislim da ne moraš raditi cervikalni, i ja sam dobila uputnicu samo za vaginalni i ova dva grlo i nos. Ja ću najvjerovatnije na mikrobiologiju u Starom gradu. Jel neko radio ove briseve privatno sve na jednom mjestu, ovako moram za vaginalni ići do ginekologa pa onda nazad na mikrobiologiju.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 16:23:49)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobar dan drage moje
Novim clanicama zelim dobrodoslicu. Ugodnu i skolsku trudnocu [sm=bravo.gif]
Farah nisu ni meni radili cervikalni bris samo vaginalni [sm=zmeden.gif] Valjda bi mi dr uradila i taj da je trebalo.
Ja sam jutros predala briseve i onda otisla na prvi ctg. Tri sata sam cekala ocitanje. Gospodja generalna odlucila da sazove sastanak ljekara a puna cekaonica trudnica. Potrefio me Nakas. Pregledao me i ultrazvukom. Zbog polozaja bebe i plodne vode. Elem prvi put da mi neko kaze da mi je sve uredu. Babica se okrenula i skoro namjestila plodova voda se smanjila kontrola za swdam dana
E ziel pitala sam dr. Beba ima 3142 grama a danas punih 37 sedmica

Bravo za tvoju bebaru [sm=bravo.gif]
Fina i kilaza, ti zeno mozes svaki dan da se porodis, napunila 37 blago tebi :-D meni nesto vrijeme sporo prolazi, nikad uci u 9.mjesec [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 16:32:43)

Ja evo pripremila i stvari za izlazak iz bolnice... [sm=bravo.gif]Sad se mogu komotno poroditi, sve pripremljeno hvala Bogu :-) bebece odjelce i dekicu stavila u korpu za iznosenje, a u torbu stavila svoju odjecu i nisu mi mogle cizme stati pa sam ih u kesu stavila. Ustvari nisam stavila haljinu u torbu da se ne bi izguzvala, ona stoji na ofingeru pa ce mm taj dan D da je stavi u torbu i ponese :-) pripremila ja i ogrlicu i mindjuse haha ko da cu na vaser [sm=smiley36.gif] al hocu da budem lijepa, da ne budem ko strasilo kad me vide oni koji ce doci po mene a i oni koji ce cekati kod kuce, sveki ce napraviti festu za docek unucica [sm=smiley1.gif]
Eto odoh sad poraditi po kuci, imam da usisavam, brisem itd. Mm otisao na posao pa cu ja to sve polako dok ne legnem...

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 16:35:58)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Dobar dan i od mene

Farah mislim da ne moraš raditi cervikalni, i ja sam dobila uputnicu samo za vaginalni i ova dva grlo i nos. Ja ću najvjerovatnije na mikrobiologiju u Starom gradu. Jel neko radio ove briseve privatno sve na jednom mjestu, ovako moram za vaginalni ići do ginekologa pa onda nazad na mikrobiologiju.

Moram i ja uzeti uputnice za bris grla i nosa. Nisam te briseve nikad radila pa ne kontam ko ti uzme iz grla i nosa taj bris? Je li ovi u starom gradu na mikrobiologiji ili njima samo odneses bris, a drugi doktor prethodno uzme bris[sm=zmeden.gif] Za vaginalni znam da ti mora uzeti ginekolog[sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]
Gdje se ono ti planiras poroditi, GAK ili Vojna?

Pcelice Fina kilaza u tvoje bebare, ti se haman mozes poroditi[sm=smiley1.gif]
Meni je moj ginekolog trazio cervikalni bris, a ja obzirom da sam znala da sam imala baje i na cervikalnom i na vaginalnom brisu trazila sam uputnicu na kojoj je pisalo i vaginalni i cervikalni, da bi mi ovi na kraju uradili samo vaginalni, bar da su cervikalni kako je ginekolog i trazio[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ne bi se ja brinula sto je samo jedan uradjen, to bi mi bilo dovoljno, nego ja znam da sam imala tu baju koja nije bezazlena ako dodje u dodir sa bebom dok bude prolazila kroz porodjajni kanal... jer ako imam i dalje tu baju, a ne bi uspjela do poroda antibioticima izlijeciti, obavezno mi moraju prilikom porodjaja intravenozno dati antibiotik.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 16:44:50)

Kuma mi dala stalak brevi na koji ide kadica za kupanje, obzirom da mi je to prakticno u pocetku, jer nemam gdje kadicu staviti... Medjutim ova kadica koju ja imam (koju mi je mama kupila) ne odgovara na taj stalak, odgovara samo od istog proizvodjaca Brevi. Tako da moram kupiti novu kadicu, a ovu cu ili nekom pokloniti ili odnijeti kod mame ili kuci dole na moru...

u jysku neko snizenje, pa taman snizen jedan metalni stalak na tockice koji sam gledala za kuhinju, pa sam rekla mm da svrati poslije treninga i kupi... Jer mi fali mjesta za odlaganje stvari u kuhinji, mala mi kuhinja[sm=smiley36.gif]

Odoh sad do svoje apoteke i konacno kupiti stvari sa spiska, ja cu fino izvaditi spisak, i traziti jedno po jedno[sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 16:46:31)

Dobar dan i od mene

Moram i ja uzeti uputnice za bris grla i nosa. Nisam te briseve nikad radila pa ne kontam ko ti uzme iz grla i nosa taj bris? Je li ovi u starom gradu na mikrobiologiji ili njima samo odneses bris, a drugi doktor prethodno uzme bris[sm=zmeden.gif] Za vaginalni znam da ti mora uzeti ginekolog[sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]

Meni je moj ginekolog trazio cervikalni bris, a ja obzirom da sam znala da sam imala baje i na cervikalnom i na vaginalnom brisu trazila sam uputnicu na kojoj je pisalo i vaginalni i cervikalni, da bi mi ovi na kraju uradili samo vaginalni, bar da su cervikalni kako je ginekolog i trazio[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ne bi se ja brinula sto je samo jedan uradjen, to bi mi bilo dovoljno, nego ja znam da sam imala tu baju koja nije bezazlena ako dodje u dodir sa bebom dok bude prolazila kroz porodjajni kanal... jer ako imam i dalje tu baju, a ne bi uspjela do poroda antibioticima izlijeciti, obavezno mi moraju prilikom porodjaja intravenozno dati antibiotik.

E to je onda drugo. Kad je takva situacija onda je bolje biti miran i uraditi oba. Bas me cudi da ti nisu onda to odmah to im je cas posla.
A bris grla i nosa radis na mokrobiologiji. Meni je dr opste prakse dala uputnice. Vaginalni mj radila ginekologinja i taj sam oxnijela na mikrobiologiju. Posto sam ja na Ilidzi pa mi je sve u istoj zgradi

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 17:05:21)

Dobar dan i od mene

Ja sam taj cervikalni privatno radila na početku trudnoće i bio je ok, a ako je dr rekao da trebaš onda ćeš morati i njega. Na mikrobiologiju odeš lično sa uputnicom (meni uputnicu dao dr u Skerlićevoj) i oni uzmu bris grla i nosa na licu mjesta, a za vaginalni daju one kao neke epruvete ili posude sa kojima ideš kod svog ginekologa da uzme bris, pa se se onda vraćaš sa tim na mikrobiologiju uz uslov da to sve stigneš do 12h.

Kad završim sa brisevima i ja ću se naručiti na GAK, pa ću tamo dalje nastaviti.

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 18:42:05)

IZVORNA PORUKA: zeze

Dobro jutro.

Citam postove i kontam sve ispocetka. [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam ispocetka povracala, sad nista. Kao da nisam ni trudna. Nesto me i strah, niti mucnine, niti povracam, malo samo stomacica imam. Kontam jel' sve ok? [sm=zmeden.gif]

U prvoj trudnoci sam bila uzasna, nisam mogla jesti i sto sam pojela sve povratila. Oticala sam puno, katastrofa.

Lijep i ugodan dan vam zelim [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]

Zdravo zeze, dobrodosla ponovo i od mene [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Meni je ovo prva trudnoca, a nisam niti jednom povratila, niti sam imala mucnine... Samo mi je PMS kasnio i to mi je bio signal da bih mogla biti u drugom stnju [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 19:07:13)

Pozdrav drage moje....mi juce izasli kuci,obecala sam dr-u da cu mirovati,u cetvrtak idem da vadim konce. I ja sad imam problem sa otokom nogu,a nisam u trudnoci,da li od lezanja ili nzm cega.... pritisaj mi je ok,stolica i urin,nzm sta bi mogao biti razlog,bas me to brine....
Inace,bebac je ekstra,samo rucki i spava,grudi su malo otocene,mlijeka ima....sve u svemu dobro smo.....
Pozdravljam vas sviju i zelim da i vase bebe budu dobre kao i moja

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 19:16:35)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobar dan i od mene

E to je onda drugo. Kad je takva situacija onda je bolje biti miran i uraditi oba. Bas me cudi da ti nisu onda to odmah to im je cas posla.
A bris grla i nosa radis na mokrobiologiji. Meni je dr opste prakse dala uputnice. Vaginalni mj radila ginekologinja i taj sam oxnijela na mikrobiologiju. Posto sam ja na Ilidzi pa mi je sve u istoj zgradi

Nisam ni ja radila cervikalni bris. Dr opste prakse dala uputnicu, ali mi gin rece da se uglavnom.radi vaginalni.
Pcelice, [sm=bravo.gif].mashallah bebice. Ja se porodila u 38 sedmici. Ako i kod tebe tako bude sljedece sedmice hocu da ugrabim mustuluk aBd [sm=smiley36.gif]
ziel bas su ti noge otecene [sm=smiley13.gif]. Nije kod mene tako bilo. Sta da ti kszem osim da izdrzis jos koji dan. Eto, jos malo i bebica ce biti s tobom, a onda nestaje i oticanje
mojbebac [sm=bravo.gif] za bebicu pa slusa mamu. Zato odmaraj kad mozes :).

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 19:29:49)

Pcelice, da ti javim da sam kupila podlogu u Amku, na Mojmilu, 5,30KM, znam da si govorila da još to trebaš, pa možeš kupiti kada na vježbe budeš dolazila [sm=smiley1.gif]
Ziel baš su ti noge otekle, ali gledaj to s vedrije strane, to znači da su i kile koje si dobila većinom voda, pa kad se porodiš in shaa Allah i ode ta sva voda iz tebe, otići će i kile [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 19:40:40)

Hvala zene na podrsci, i ja se nadam da su ove kile voda pa kad ode, hoce biti olaksanje...

Ja dobila nalaz od danas, krv i urin. U urinu pise da ima malo bakterija, leukocita 6-8, celija 15-20, proteina 9 [sm=zmeden.gif] do sad nije bilo bakterija, niti proteina, niti leukocita ovoliko a za ove celije se ne sjecam, a ne da mi se sad pregledati stare nalaze. Secer u krvi 4,3 i to je puno jer sam sinoc u pola 2 pojela 2 mandarine, zaboravila da cu vaditi krv [sm=smiley36.gif] inace mi je secer 3,9 i 4,0 vjecito bio. A zeljezo mi je sad 8,8. Zadnji put bio 9,3. Hmm. Malo jos opao, a mogu misliti koliko bi jos opao da nisam ispila ovo pakovanje Haemovit tbl. Jucer zadnju tbl. popila, vjerovatno ce mi dr. reci da jos jedno pakovanje uzmem.

Ja evo kuham neku corbicu s mesom, da ima mm sta jesti kad dodje vcrs. Poradila po kuci, nisam dovrsila doduse, ostala mi jedna tura vesa da slozim i onda cu da se izvalim i ispruzim ove none, ko balvani [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 21:32:27)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Pcelice, da ti javim da sam kupila podlogu u Amku, na Mojmilu, 5,30KM, znam da si govorila da još to trebaš, pa možeš kupiti kada na vježbe budeš dolazila [sm=smiley1.gif]
Ziel baš su ti noge otekle, ali gledaj to s vedrije strane, to znači da su i kile koje si dobila većinom voda, pa kad se porodiš in shaa Allah i ode ta sva voda iz tebe, otići će i kile [sm=smiley36.gif]

E hvala ti
Taman u cetvrtak cu svratiti. Bila sam u prosli kupovala jos gegica ali mi nije ni naumpalo da pitam imaju li.
Mojbebac [sm=bravo.gif] da bebica nastavi mamu slusati i da se brzo oporavis.
Ninuska kad gid krene ja imam tvoj broj i tebi javljam [sm=smiley1.gif]
Joj ziel tebi bas noge otekle. Ja sve imam osjecaj da to tebe boli. Nemoj soliti hranu. Nek ti hljeb bude najslaniji. Ali eto jos malo pa ce i to otici

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 22:21:18)

mojbebac kod tebe hvala Bogu sve ok, a bebac slusa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bila sam u apoteci, meni se cini da sam uspjela sve stvari sa spiska pokupovati, i fizioloski rastvor, bivacin, kompresore, gaze, hidrogen, rivanol, plivasept, ma ja dvije kese iz apoteke donijela.... cak sam posustala i kupila jedno pakovanje AD mlijeka - Novalac, daj Boze da ga neupotrijebim[sm=bravo.gif]

Ostalo mi jos pelene da kupim,za pocetak cu kupiti ono jedno najvece pakovanje, ne znam samo jos koje, najvjerovatnije da cu uzeti pampers premium care, pa cemo vidjeti kako bebari godi[sm=smiley36.gif]
Koje su moje terminuse za pocetak kupili pelene, a koje nase drage mamice vec koriste za svoje bebare?

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 23:26:45)

pcelice vazi :). Samo da sve prodje kako treba aBd.

Farah mi kupili pampers i violetu. Iskreno meni je violeta puno bolja. Tako da cemo ostati na njoj. I smalom sam u pocetku koristila pampers, do 3, i presli na violetu koju smo koristili do kraja.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 23:31:22)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Za doktora nemam jos nista,al prije cu babicu, koja ce doci za mene kada se budem poradjala, nego dr koji ce mi isprovocirati porodjaj u njenoj/ njegovoj smjeni.
Ziel noge su ti bas otekle, dizi ih. Kod mene nema oticanja vidnog, a opet ne mogu cizme obuci, al bas mimje koscata noga hahah.

Ne sekiraj se. Sve je individualno. Meni oporavak poslije prvog poroda nije trajwo 40 dana. 15 dana nisam mogla sjesti ( sjedila na jednoj strani g...). Kasnije sve super. Rana me boljela prvih nekoliko dana. A, sada sam na nogama od prvog dana.
Mozda tebi i ne budu radili epiziotomiju. Nikad se ne zna [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 23:50:38)

IZVORNA PORUKA: ninuska

pcelice vazi :). Samo da sve prodje kako treba aBd.

Farah mi kupili pampers i violetu. Iskreno meni je violeta puno bolja. Tako da cemo ostati na njoj. I smalom sam u pocetku koristila pampers, do 3, i presli na violetu koju smo koristili do kraja.

ja pocela s babylove kao i sa starijom..i neki dan u dm,nema 2-ce...kupim ono veliko pakovanje violete double care, dobila jod 3 paketa maramica i ruksak [sm=smiley36.gif] a vidjet cu kad potrosim da li se vracam na babylove ili ostajem...violeta jste malo grublja al ne vidim da je maloj nesto neugodna

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (12.10.2015 23:52:10)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ne sekiraj se. Sve je individualno. Meni oporavak poslije prvog poroda nije trajwo 40 dana. 15 dana nisam mogla sjesti ( sjedila na jednoj strani g...). Kasnije sve super. Rana me boljela prvih nekoliko dana. A, sada sam na nogama od prvog dana.
Mozda tebi i ne budu radili epiziotomiju. Nikad se ne zna [sm=smiley1.gif]

ovako je i kod mene bilo..prvi put epi bolila cca 10-ak dana sjedila sam na kant i najteze mi je padalo sjedenje i dojenje a nisam znala lezeci..a drugi put nista odmah sjela...ona dva koncica nisu puno smetala

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (13.10.2015 7:09:17)

Ma hvala vam drage moje, Ja sam juce malo predvece proset_ala, dokupila sitnica hemije sta mi treba za mene i bebu. Jos stvari u apoteci i to je to. Naravno jos dusek i posteljinica, obzirom da cemo krevetic dobiti.
Juce sam bila bas depresivna jer nisam izasla par dana iz kuce, pa mi je izlazak godio, skrenula sam misli.
Pelene za kuci( za bolnicu imamo) uzecemo babylove, ali juce ih nije bilo u DM. I svu kozmetikicu smo babylove, osim originalne pavloviceve. Zapravo samo kupkicu sensitiv, i sampon, to da ima za poslije.
Sto se tice silikonskih bradavica, jeste li uzimale i koje? U ponudi su NUK i Avent.
Ja danas ulazim u 34 sedmicu, pa sam mislila poceti sa masiranjem medjice, ali cu ipak sacekati pregled koji je u petak da mi i dr da zeleno svjetlo.
Mi to sinoc u dm, i sa korpom u kojoj su uglavnom krupne stvari, nema vise od 10 artikala, i djevojka iza mene pita da li moze ispred mene, jer ima jednu stvar. Ja sam onako sighurno pola minute je gledala i ne vjerujem da me pita to sto me pita. Pa kuda ide ovaj svijet? I naravno pustila sam je, al pretpostavljam da nije skontala sto je gledam.
Kaze muz nije vidjela da si trudna hehehe

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>