Leena
|
IZVORNA PORUKA: Travelove Sve ja to znam, al eto kad sam nedokazna. Kasnije cu otici i pokupovati sve sto trebaza mene, ako budem mogla, posto mi je muka,jutros sam i povracala... Ja jedva cekam da prodje ova trudnoca, ja nisam ni malo uzivala, sve neka strepnja, ali hajde jos malo, da bude sve dobro, i da se dobro zavrsi. Jacustaviti mali peskiric za lice, sa kojim cu se obrisati,ako ne moze, neka bace onda, razumijem da imaju pravila. Leptirice, vjerujem da neces razmisljati o spavacici i jastuku, prvo zbog boli,a drugo zbog nestrpljenja i umora. Ziel, trebala si odmah privatno, ovako se samo ispatis. A za nekulturu kod vadjenja nalaza necu da pricam, kad krenu babe da se ubacuju ispred mene, a ja sa stomakom, pa stvarno, nisu to ni stare babe, nego one fit zene sto imaju svo vrijeme svijeta,al eto....Da su makar stavili trudnice i djecu skupa. Koliko puta se jos vade nalazi? Prosli put sam pred ulazak u 8 mjesec, hocu li trebati jos? Ja mislim da se nalazi urina vade svake druge sedmice od ulaska u 8., a krv vise nikako.. Ma ja jutros radila urin, lijepo odnijela u laboratoriju ovu u Branilaca Sarajeva. 5 KM, ujutro ostavis, od 12 mozes pokupiti, bez cekanja i nerviranja... mada kada si svjestan koliko nam svima na zdravstveno odbijaju, muka ti i tih 5 sto moras dati, ali eto svaki rahatluk se placa, na zalost... Nemoj se sekirati, bice sve ok aBd. Kako nam je Arya? Je li i ona neki dan pricala kako se boji svega i panika je hvata... Sve vas razumijem, prvu trudnocu sam ludila, bila rizicna trudnoca, a i nikada ruznijih prica nisam cula o bebama i porodima nego tada... Plus moja mama je izgubila bebu u 7. mjesecu, kad sam ja imala 12 godina, dobro se sjecam, pa mi je i to bilo trauma... Onda mi majka (mamina mama) umrla dok sam bila trudna, a bile smo bas vezane... ali nekako sjednes i saberes se... skontas da bebe osjecaju sve sto i mi... legnes, mazes pupu, pricas joj, druzite se malo... i zaboravis sve probleme. Uzivajte u tom druzenju sa bebom dok jos ne vristi
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|