Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:01:45
Carobno jutro
Jutro zene
Mene moja Dz smorila juce, cijeli dan na siki bila, evo mi sike do poda Evo sad pravim kafu, ona zaspa a slabo je sta jela, nikad na zelenu granu..ili ne silazi sa sike ili nece, samo skupi usta i gotovo, mogu ja raditi sta zelim ali ona ne otvara usta.
Travel love, ja sam uzela te silikonske bradavice aventove, i to narucila da mi se kupi kad sam bila u bolnici jer su mi se stvorile ragade i na jednoj i na drugoj siki. Boljelo je mogu ti reci. Nisam znala pravilno je postaviti da doji i zbog toga se napravise ragade, do krvi je doslo. Kupili su mi ali ja ne iskoristih nikako, rekose mi iskusnije mamice ako ikako mozes, ne stavljaj, da se beba ne nauci, tako da ja pretrpih bol, mazala kremam i pproslo je a brzo smo se uhodale A sto se tice depresije, tako ja sad padam u istu, jer ne izlazim iz kuce. Zivota mi strah me za sebe. Tjesim se samo da ce proci brzo
LTM, kakva je u vas situacija? Negdje proctiah da i tebe hormoni drmaju. Meni je uzasno. Znaci placem ko godina, bukvalno Svaki dan imam turu suza, da me ubijes veze nemam zasto.
Farah, mi smo uzeli te premium care 2. One su mi super. Dobila sam jos neke na poklon ali je prolazilo iz tih. Dobijes i u bolnici poklon papmers i violeta pa i tu dobijes nekih primjeraka pa probaj da li ti neke odgovaraju. I meni pored fizioloske u bolnici pedijatrica preporuci kapi Sunce moje malo.
Pcelice, super da je sve ok bebica fine kilaze..ma super
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:17:33
ninuska
travelove ja ne bih sada kupovala umjetne nradavice. Ako zatreba uvijek zi muz moze trknuti da kupi :). Ja sam ih kupila ovaj put po savjetu patrinazne iz razloga sto mali nije fino vukao tj nije bradavicu fino uzimao. Kako god ga namjestim on opet uhvati samo mali dio. To sam koristila par dana dok se nije uhodao :)
carobno polako . Zezaju nas ove bebe :). Samo neka su zdravo. Sad ce se probuditi kad sjednes kafu da pijes . Tako kod mene bude
< Poruku je uredio ninuska -- 13.10.2015 9:18:42 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:20:50
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ninuska
travelove ja ne bih sada kupovala umjetne nradavice. Ako zatreba uvijek zi muz moze trknuti da kupi :). Ja sam ih kupila ovaj put po savjetu patrinazne iz razloga sto mali nije fino vukao tj nije bradavicu fino uzimao. Kako god ga namjestim on opet uhvati samo mali dio. To sam koristila par dana dok se nije uhodao :)
carobno polako . Zezaju nas ove bebe :). Samo neka su zdravo. Sad ce se probuditi kad sjednes kafu da pijes . Tako kod mene bude
naravno, ja je samo pregledam, i gledam nosic, slusam dise li fino, samo nek su zdravi i zivi.. i jesu li ti pomogle bradavice da on fino uhvati. Moja je sad nekako nadosla kako treba uhvatiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:35:42
Elastigirl
Jutro zene, evo da se i ja prijavim.
Vidim neke kupovinu vec kompletirale, ja sam tek na pocetku. Do sada smo kupili set u Fisu korpa, nosiljka, torba i kengur 67 KM, kupili set za novorođenče u kojem planiramo iznijeti bebicu aBd 30 KM, nepromocivu prostirku i DR PASHA kremu za bebu. Kupit cu i Pavlovicevu pa cemo vidjeti koja bolje odgovara aBd. Da i za sad sam kupila 3 paketa vira :) pa cemo jos poslije.
Definitivno cu napraviti spisak i polahko krizati sa njega sta nam treba.
Ja sam generalno dobro, na posao jos uvijek idem planirala sam do devetog ici pa onda uzeti bolovanje aBd. Mi smo 33-ca sedmica hB.
Vrijeme kisno, za vikend sam dosta toga uradila u stanu, sinoc ja mm isli do BBI na veceru i kad sam se vratila zaspala, oko 11 se digla ne znam sta me snaslo :) malo sjedila sa mm i onda smo oboje opet zaspali. Danas cu zato da poskidam ves, sudje povadim iz masine i tako te neke sitnice uradim aBd.
Ziel i ja malo oticem, ali dobro je mogu stati u 39 br cizama, inace nosim 38 nadam se da ce i ostati tako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:36:28
ninuska
Nije fino mlijeko fino izlazilo, a kad stavis bradavice napravi se vakum pa kad uzme samo malo bradavice mlijeko izlazi. Sad fino uzme..skontao cova neke stvari . Ali koristimo i ad jer nam je stlica 5 dana nila zelena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:46:11
ziel
Djeste zene Ja ustala Bgm u pola 7, noc mi nije bas bila dobra, nisam dobro spavala, pa onda probudim i mm-a svaki put kad se okrecem i jutros ustanem, on spava jos, radio do 01:00 sinoc. Ja malo slagala stvari u djecijoj sobi, mislim nije sad djecija, sad je ostava ali bice nekad djecija... Pa sam po kuhinji pospremala nesto , slagala, pa skuhala tijesto za pogacu, cekam da nadodje pa da pecem Joj ja se maliprije sjetila da nisam spakovala cetkicu i pastu za zube za bolnicu, mozete zamisliti, pa to je glavno i onda sad stavim, toga uvijek imam viska. Srecom pa sam se sjetila.
Travelove ja zaboravila za silikonske bradavice, ali eto kako rekose Carobno i Ninuska, mozemo vidjeti prvo kako ce ici bez njih pa nije tesko nekog poslati da kupi, ima apoteka na sve strane... A danas bona svako zuri, ne zamjeri toj djevojci Ja kad god odem u supermarket, to bude puna korpa, pa ako vidim iza mene neko nema vise od 3 artikla, ja pustim da zavrsi prije mene. Nekad se i meni zuri, pa se nadam da ce i mene neko nekad pustiti prije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 9:57:38
Travelove
Zurilo joj se da stavi maskaru? Ne zamjerim, sebi je nekulturna! Ali ja nikad se ne bih gurala ispred trudnice, starije osobe i invalida. Pogotov sto ne mogu sad zatvorenih prostora, i zurim da izadjem na zrak.
Znaci silikonke nakon poroda. Meni je jedino zbog velicine da ja odaberem, to ide po vel bradavica, ili se varam?
Stigla komodica ...
< Poruku je uredio Travelove -- 13.10.2015 9:59:42 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:00:26
NandaT
Jutro lijepe moje trudnice i mamice Ja jedva pregurala noc. Juce kupovala neke stvari za bebu i mene i sve mislim mogu ja hodat, al kad sam dosla kuci ko da me traktor pregazio. A u zadnje vrijeme mi se desava da se probudim u toku noci oko 2-3 i onda ne mogu da zaspim po sat vremena . Da se pohvalim da sam i ja konacno krenula prati stvari za bebu. Uzela sam onaj DM-ov denk mit deterdzent i dobar je pravo. A chicco omeksivac je haman nesto najljepse sto sam u zadnje vrijeme pomirisala . Danas slijedi peglanje ovog od juce i pranje ostalog. Trebam jos virove, mrezaste gace i jos par sitnica i spremni smo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:00:38
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Zurilo joj se da stavi maskaru? Ne zamjerim, sebi je nekulturna! Ali ja nikad se ne bih gurala ispred trudnice, starije osobe i invalida. Pogotov sto ne mogu sad zatvorenih prostora, i zurim da izadjem na zrak.
Znaci silikonke nakon poroda. Meni je jedino zbog velicine da ja odaberem, to ide po vel bradavica, ili se varam?
Stigla komodica ...
Nemam pojma vjeruj kako idu , dal po nekakvim brojevima... De nam slikaj komodicu da vidimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:06:01
ziel
IZVORNA PORUKA: NandaT
Jutro lijepe moje trudnice i mamice Ja jedva pregurala noc. Juce kupovala neke stvari za bebu i mene i sve mislim mogu ja hodat, al kad sam dosla kuci ko da me traktor pregazio. A u zadnje vrijeme mi se desava da se probudim u toku noci oko 2-3 i onda ne mogu da zaspim po sat vremena . Da se pohvalim da sam i ja konacno krenula prati stvari za bebu. Uzela sam onaj DM-ov denk mit deterdzent i dobar je pravo. A chicco omeksivac je haman nesto najljepse sto sam u zadnje vrijeme pomirisala . Danas slijedi peglanje ovog od juce i pranje ostalog. Trebam jos virove, mrezaste gace i jos par sitnica i spremni smo
I mene muci san, stvarno, po danu mogu bolje spavati nego navecer, ne znam kakve to ima veze ali eto... Jesil nam i ti novembarska terminusa? Nesto ne mogu da se sjetim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:12:36
Travelove
Budem samo cekam i krevetic, pa da bude sve u kompletu. Zna li ko gdje imaju one lijepe fotelje na ljuljanje, za dojenje? Soba je mala, ne dozvoljava mi krevert da stavim, pa makar tu fotelju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:23:55
*pcelica*
Dobro jutro. Vidim naspavale ste se. Jutros ste pravo aktivne
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Stigla komodica ...
Nemam pojma vjeruj kako idu , dal po nekakvim brojevima... De nam slikaj komodicu da vidimo
Ne znam za nukove, ali aventove imasmanje i normalne. Manje su ako imas male bradavice a ove vece ako su ti normalne ili velike Joj jesam objasnila I ja sam se nocas budila.Bilo mivruce.MM prije spavanja ukljucio grijanje da se kuca igrije i da provjeri bojler i radijatore. A u kuci uopste nije bilo hladno. Skuhala sam se. Onda sam jutros oko sest opet zaspala i do maloprije. Nisam ga ni cula kad je otisao na posao. Ni alarme, nista. Bas sam se komirala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:25:59
lala88
zdravo i mame. Spavajte moje drage trudnice dok mozete, moj B dalje dpji svako 2h pa mi desi kad ga cujem da ustanem i neznam jesam li dosla ili posla nekad mu stavim cuclu u usta i nakon minute skontam da treba dojiti. Evo bas se mazimo i pisemo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 10:41:50
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: lala88
zdravo i mame. Spavajte moje drage trudnice dok mozete, moj B dalje dpji svako 2h pa mi desi kad ga cujem da ustanem i neznam jesam li dosla ili posla nekad mu stavim cuclu u usta i nakon minute skontam da treba dojiti. Evo bas se mazimo i pisemo.
Znalo je se i meni desiti da uvece ustanem a mozak jos spava. Jednom sam ujutro se probudila a Atijal spava pored mene. Ni dan danas ja se ne sjecam kad je ona plakala i kad sam je podojila i donijela kod mene u krevet.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 11:08:56
Banancica
Boze ode mi pola posta napisanog.. uglavnom ja sam spremna odjeca stvari i to..psiha jos nije..a ceste su nam kontrole..valjda cr malac makar malo prije termina
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 11:13:41
NandaT
Ziel jesam novembarska i to druga po redu ,. Zato me i uhvatila panika kad sam vidjela da su zene sve spremile a ja ni makla prstom. Al evo aktivirala sam se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 11:16:28
ziel
NandaT i mene hvatala panika, sta ako prije krene ali eto sve mi je sad spremno, sad mi je dusa na mjestu i jedva cekam taj dan da upoznam svoje sunasce
Banancica nisi se jos porodila? Neka ti je sa srecom, usitnilo je da ne moze biti sitnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 11:54:24
Leena
Kako ste mi, drage i mamice?
Ja jutros bila na kontroli, jedva smo stigli na vrijeme, svi prespavali Lejla inace ustane do 7 najkasnije, jutros se budimo 8 sati, a u pola devet morale one u vrticu biti, ja kod doktora u 15 do 9 Stigosmo nekako. Sve ok na pregledu, samo mi je pritisak bio 90 sa 50, ali nisam ni jela, ni kafu popila, pa kontam mozda zato... Nije me boljela glava, obicno me boli kad je bas toliko nizak. Bebica cca 1600g, masAllah, momak veliki Samo je i on prespavao pregled, budila ga je doktorica nekoliko puta, malo se promeskolji i nazad na spavanje I da, okrenuo se glavicom dole
Komsinice, bas si mi lijepa, a i djeca su medici, moram primijetiti
Nema Aidane, garant se porodila...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 11:57:20
Farah 00
Pozz😊
Ni ja nisam nesto mogla spavati, dugo sam se vrtila Dvije masine vesa mi se vec oprale, taman da se susi dok je lijepo vrijeme, ima i sunca. Sutra cu oprati jos navlake od lezaljke, autosjedalice i nosiljke i gotovo sa pranjem, jedino imam jos skafander, na njega sam zaboravila. Bio mi i otac na kafi, dosao poslom u Sar, pa smo fino posjedili ☺
Carobno Kazu mi sve iskusne mamice da prodju kroz tu neku fazu depresije, tako da ce to sigurno proći, hormoni rade☺
Travelove kao sto ti mamice rekose Avent silikonske bradavice imas u dvije velicine male i normalne.
Odoh sad pripremati rucak, a imam i sirnice, mama poslala 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 12:13:53
*pcelica*
Evo nam malo sunca . Ja se odmah razletila da jos ovog vesa operem. Imam naseg jos malo bebinih i posteljinu. Da maksimalno iskoristim sto ne pada kisa. Aidana sad sigurno uziva sa svojom bebicom. Javit ce se ona nama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 13.10.2015 13:02:34
M.A.M.
Dancek trudnice i mamice,kod mene od jutros ljepota bila mi mama i seka pa su one oko bebe dok sam ja napravila rucak i veceru,ocistila kupatilo,usisala stan i prasinu prebrisla majkemi mile da mi je neko rekao da ce mi faliti kucanski poslovi rekla bih mu da je lud.Beba maloprije sikila evo je pajki u ljulji a upalila joj muziku onu lijepo mi tambura po mozgu al hajd samo nek je ona mirna
Carobno sto se tice hormona nek ti je Bog na pomoci ja sam mislila da cu skrenut s pameti prvih mjesec dana,ufff sve mi smetalo a plakala ko godina svaki dan,a sto se tice tih bradavica ja sam uzela aventove,usla u apoteku bile 2 velicine i ja hajvan uzmem vece,al bas su prevelike bile i vratim se uzmem manje,beba super prihvatila onda ziva muka odvikavanj al uspjela sam kad sam se zainatila,kontam ti ces mene zezat sa mjesec dana,e neces bilo je vriske i svega al uspjela sam je odviknuti