|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
11.10.2015 14:36:20   
ninuska

IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ma sve je to individualno bas kako i ti kazes,najbolje je probati i vidjeti sta odgovara.Ti pcelice predlazes da caj za doilje pocnemo piti vec u trudnoci,od kada?
Da li znate,gdje su ove zenice sto su se porodile na CR (cini mi se carobno i mojbebac cini mi se) gdje su se poradjale na GAK-u ili Vojnoj?

Zna li ko od zenica gdje su se poradjale ove zenice na CR,dok se one ne jave?

Carobno na gak-u, a mislim i mojbebac

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 501
11.10.2015 14:39:37   
ninuska
IZVORNA PORUKA: blue moon

IZVORNA PORUKA: ziel

nur ja jucer u kupovini pa mi prodavacica kaze TI SI SIGURNO PRED KRAJ, BAS TI SE STOMAK SPUSTIO. A ne bi mi smetalo vala da se porodim kao mam 18 dana prije termina cini mi se... :-) to bi znacilo sami pocetak novembra hehe user posted image

sara123 kad saznas termin, javi

Ja zvala svekijevce na kahvu, popili i otisli u svoj sprat :-D ja i mm se izvalili na seciji, ceskamo se. On ide uskoro u drugu smjenu pa cu onda raditi po kuci i napokon spakovati kesu za bolnicu :-)
Joj ja nezz jel ovo debljina ili voda, sake i zglobovi mi otekli, na nogama znam vec od 17.ned.ne prolazi a sad i rucni zglobovi... narukvica mi taman uz tijelo a bila bas labava kad sam je dobila prije trudnoce...

Tebe baš prati to oticanje tokom cijele trudnoće, meni noge oteknu samo kad sam previše aktivna.

Zna li neka od iskusnih mamica ovdje šta je bolje za tek rođenu bebu, vreća za spavanje ili dekica...mi ćemo imati zimske bebe pa me interesuje koliko ih treba utopljavati noću...

Draga, za pocetak ti je najbolja dekica/jorgancic jer su oni jos mali i ne okrecu se. Za kasnije ti preporucujem vrecu da ne bi non stop pokrivala i mislila da li se otkrila :). Mi smo imali i zimsku i ljetnu vrecu

< Poruku je uredio ninuska -- 11.10.2015 14:40:23 >

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 502
11.10.2015 17:27:16   
ziel
A sto mene nesto dole ziga... Prije nekoliko dana sam osjetila prvi put jedan zig. Evo danas ziga vise puta, ni ne brojim vise. Nisu bolni zigovi nesto specijalno, malo bolucka. Da li se to sta desava dole, mozda se priprema porodjajni kanal, mozda smeksava grlic user posted image Gdje su one sto miruju zbog skracenog grlica, one bi mi znale reci

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 503
11.10.2015 17:35:13   
Farah 00
Ziel mene nista ne ziga i ne boli me.... obzirom da svo vrijeme nisko nosim tek sam zadnjih 15-20 dana pocela osjecati pritisak prema dole, valjda beba raste pa je sve teza i tako jace osjetim pritisak ako sam dugo na nogama.....
Al valjda je to sve normalno, da malo sta ziga, boli, ipak raste... ja jos nisam osjetila te lazne kontrakcije....

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 504
11.10.2015 17:40:10   
Farah 00
Novembarkse terminuse u cemu ste vi planirale iznijeti bebu, mislim ja vec imam spreman plisani kompletic, kapicu, dekicu, nego nemam nikakve jaknice, a skafander koji imam je broj 62/68, mislim da bi beba propala u njemuuser posted image pa ne znam da li sta trebam kupiti neku manju toplu jaknicu ili je dovoljno da se samo umota u toplu dekicu i stavi u nosiljku, koja svakako ima svoju navlaku i s nogu i odozgouser posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 505
11.10.2015 17:45:57   
ziel
Farah ni ja nisam jos imala ikakve kontrakcije, mi cemo se poroditi bez bolova, kao LTM s pegle na porodjajni stol i za 20 min. gotovo user posted image a bebu cemo iznijeti aBd u bodiju, preko malo deblja majica dugih rukava pamucna, i gace i kapica, carapice, rukavice, to je komplet, i dekicom ga pokriti, mislim da nece ni osjetiti hladnocu jer necemo vani biti ni 5 min.auto ce nam biti blizu izlaza iz bolnice, a i ima u korpi za iznosenje ono sto se zakopca pa dodje kao jos jedna deka preko user posted image Nemam vala ionako ni skafandera ni jakne za bebu, nesto bi mi bilo previse da mu to oblacim...

< Poruku je uredio ziel -- 11.10.2015 17:46:54 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 506
11.10.2015 17:50:04   
UmmuHamza2305
Ziel i mene nešto žiga s vremena na vrijeme, samo kratko i oštro prožiga.. a osjećam i neki pritisak u jajnicima.. Općenito se ovih dana osjećam bolesno user posted image Jesi li ono ti govorila da si vidjela prve strije? Kako si ih prepoznala? Jesu li modre , da se jasno vide ili se samo naziru?
Farah Ja sam isto o tome razmišljala.. mislim da je dovoljno gegice , kapica , dekica i u nosiljku.. šta znam, iz bolnice u auto , iz auta u kuću..

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 507
11.10.2015 18:09:27   
ziel
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ziel i mene nešto žiga s vremena na vrijeme, samo kratko i oštro prožiga.. a osjećam i neki pritisak u jajnicima.. Općenito se ovih dana osjećam bolesno user posted image Jesi li ono ti govorila da si vidjela prve strije? Kako si ih prepoznala? Jesu li modre , da se jasno vide ili se samo naziru?
Farah Ja sam isto o tome razmišljala.. mislim da je dovoljno gegice , kapica , dekica i u nosiljku.. šta znam, iz bolnice u auto , iz auta u kuću..

A mene bas tako kao sto kazes ostro zigne, a i trticna kost me rasturi, kad sjednem, ne mili mi se ustati koliko zaboli. Imaju mi strije tanke su za sad i manje, crvenkaste boje, izgledaju kao linije nepravilnog oblika, ima na jednoj strani po dnu stomaka 3-4 i tako i na drugoj strani... Sta cu, neka ih, kad sve ovo prodje bar nece biti vise crvene, postace boje koze pa se nece toliko ni primjetiti...

< Poruku je uredio ziel -- 11.10.2015 18:10:30 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 508
11.10.2015 18:29:01   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Novembarkse terminuse u cemu ste vi planirale iznijeti bebu, mislim ja vec imam spreman plisani kompletic, kapicu, dekicu, nego nemam nikakve jaknice, a skafander koji imam je broj 62/68, mislim da bi beba propala u njemuuser posted image pa ne znam da li sta trebam kupiti neku manju toplu jaknicu ili je dovoljno da se samo umota u toplu dekicu i stavi u nosiljku, koja svakako ima svoju navlaku i s nogu i odozgouser posted image

Ne treba ti skafander ni jaknica. Ja sam Atiju u decembru rodila. Ona se u podne rodila uvece napadao snijeg gluho bilo. Iznijela je u pamucnim gegicama i dekici. Ne znam jesi li vidjala one dekice sto se kopcaju pa budu ko vreca za spavanje. U nosiljku. Auto se nije stiglo ni ohladiti kako smo mi brzo izasle

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 509
11.10.2015 18:54:42   
blue moon

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Bodi, gegice i kapica, a kontam da kupim skafander svakako će mi trebati zbog zime izlaziće se iz kuće a zima dolazi, ima u lindexu oko 70 KM, u Bimbusu su nešto skuplji ono nešto multipraktični što mogu biti i kao vreće za spavanje, sa dodatnim rukavicama i papicama koje se mogu izvrnuti. Gledala sam i jaknice al su preskupe s obzirom da ih beba jako brzo preraste naročito oni mini brojevi, kontam da će mi skafander makar potrajati preko zime.

Osim u Master kids-u imate chicco omekšivač i u europharm apoteci u bbi...ista cijena

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 510
11.10.2015 19:29:30   
ziel
Ja pripremila kesu za bolnicu user posted image
Mislim ubacicu vec kad krenem puder i kreon, kad budem izlazila da ne izgledam kao Kasper user posted image i fali mi jedna flasica vode i zvake, ali to je lako, moze i putu da se kupi. A ubacila sam i jedne carape svjetlo-plave boje, nisu upadljive, da nece biti hladno , ipak ce biti novembar user posted image
Odoh se sad okupati i fino srediti, sutra radim briseve pa cu obaviti usput i krvne nalaze i urin dati.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 511
11.10.2015 20:41:38   
Leptirica87
Evo da se i ja nadovezem na ove zadnje teme...
Ziel nije to nista nenormalno sto te ziga,ipak se tijelo priprema za porod,kosti se sire,beba namjesta...tako da se ne sikiraj i kod mene je ista situacija.

Sto se tice odjecice za izlazak ja sam to bas danas pripremila.Bodi ispod preko kompletic,carapice,kapica i rukavicice.Beba ce ici u jastuce ono bijelo sa cipkicom (izgleda kao futrolica),i onda tako zajedno sve u nosiljku.
I ja sam se pitala hocel trebat sta jos deblje ali su mi rekli da ce biti to dovoljno obzirom da je i to jastuce toplo,a i iz bolnice u auto i iz auta u stan to je sve par metara...
Ziel i ako budes kupovala skafandercic za bebu ako Bog da da znas da sam se raspitala u Simsonu budu oni skafandercici kao medo i kostaju kako mi je radnica rekla oko 35-40KM,a takodje na vaseru kad bude u mejdanu dodje neka zena koja prodaje stvari djecije iz Njemacke i takodje kostaju tako oko 30-tak KM...pa eto da znas.
I sto se tice carapica ne daju na Geadinu ni carape unijet ni peskiric,nista...i kad se okupas moras se susit onim ubrusima ...eto ako nisi to nabavila da znas.

I jek kome poznato da na Gradini znaju cesto traziti od muza da kupi i donese neki gel koji izazove jos vece bolove nego indukcija,kosta 100 KM,koristi se za brze otvaranje.To mi tetka danas pricala da su od zeta trazili da kupu on kupio donio,i nisu ga ni koristili,bilo kao doktorici zao da koristi ga zbog bolova koje izazove....
Meni to iskreni nije normalno,pa zar nije ta indukcija ddovoljna,pa zar hoce nazor da zenu poradjaju,kad beba nije ni spremna izaci....to se vise ne zove onda prirodni porod

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 512
11.10.2015 22:21:06   
Farah 00
Leptirice Cula sam za taj gel da znaju i ovdje kod nas traziti, mada rijetko.... da vala i prirodni porod nije vise bas prirodni.... ali ako za bebu postane tijesno, odnosno ako ctg nije bas najbolji, bolje i tako da izazovu porod, pa da se beba vise ne pati u stomakuuser posted image

Ziel ti kesu spremila za porodiliste, a ja citavu torbu natrpala.... mada znam da kod vas ne daju da se svasta unosi... I ovdje u Sar na GAK-u ako ides odmah u pripremnu, mozes samo unijeti u kesi doslovno, papuce, uloske i vlazne maramice, a tek ti poslije poroda muz donese torbu.... Bas mi drugarica rece imala uloske ali nije imala gace na koje ce staviti ulozakuser posted image user posted image user posted image

Kome treba skafander u Sar ima u Tiffaniju, negdje oko 50 KM.

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 513
11.10.2015 22:23:34   
ney75
Drage moje, ja sam martovska ako Bog da, ali imam par pitanja, pa nadam se da cete mi pomoci..
Interesuje me da li jos uvijek vrijedi da se vise u Opcoj bolnici ne moze voditi trudnoca? I da li moram u svoj dom zdravlja da idem na preglede, ili mogu u bilo koji?
Ziel hvala sto si m euputila na ovu temu user posted image

Neposredna veza do poruke: 514
11.10.2015 22:26:29   
ziel
Mene neka slabost uhvatila, kupala se i dok sam se depilirala doslo mi bas crno pred ocima, od napora... kako je ovako tesko sa pupom , sva sam se isjekla i ne osjecam se dobro koliko sam se izmucila user posted image Iduci put mm uzima stvar u svoje ruke, ne mogu vise stvarno, pretesko... On je na poslu do 1, zvala bi ja njega i sad. Oprala sam zacas sudje sto je bilo, pa da legnem....

Leptirice ja sam stavila i carape i peskiric, pa nek mi neko proba izvaditi, bacicu im bombu user posted image Ne znam sta se foliraju, prvo za peskiric, znaci nidje veze sto ga ne mozemo imati, cuj ubrusima da se brisem ccc, gluposti majko moja, pa svaka porodilja treba svoj peskiric imati, ili sta oni se time ko fol ogradjuju kao ne moze nam niko ukrasti kad ga nema nikako? Jb da izvines peskir, ako je nekome toliko potreban, neka ga ukrade, kao da bi pravila scenu oko peskira, ili spavacice ili papuca, Boze sacuvaj.

Farah ma ovi kod nas glume neke majmune izgleda, sta god je logicno da porodilja sebi ponese, kaze NE SMIJE SE TO. user posted image kakva sam mirna po prirodi Bgm napravicu scenu gore ako mi ne dadnu unijeti peskir i carape i Snickers user posted image jos sam im kolegica po struci,
nek stisnu pa nek mi nesto kazu user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 11.10.2015 22:33:23 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 515
11.10.2015 22:29:05   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

MAJ 2016.

09.05. Zeze

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 516
11.10.2015 22:35:05   
ziel
IZVORNA PORUKA: ney75

Drage moje, ja sam martovska ako Bog da, ali imam par pitanja, pa nadam se da cete mi pomoci..
Interesuje me da li jos uvijek vrijedi da se vise u Opcoj bolnici ne moze voditi trudnoca? I da li moram u svoj dom zdravlja da idem na preglede, ili mogu u bilo koji?

Ej super da si se snasla, jer ti nisam napisala link od teme...
Javice se vec neka da ti odgovori na pitanje user posted image
Ja sam iz Tz, tako da nisam upucena u Sa kako ide...

Ako ces se s nama cesce druziti na ovoj temi, mogu te upisati na spisak,
samo reci svoj termin i spol bebe user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 11.10.2015 22:37:17 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 517
11.10.2015 22:39:52   
LieToMe RR
ja samo da vam mahnem, da vidim kako ste,kako provodite ovaj kisni vikend user posted image
kod nas udarnicki, malenu sinoc grcevi uhvatili a i starija lose sanjala...skoro pa smo mm i ja bili svu noc budni...jutros krepani a treba i rucak praviti,vec, maloprije opeglah dvije masine vesa (od toga jedna njihove garderobe) evo ledja me uhvatila, fuj, pegla, fuj user posted image

dokle ste vi, jeste se spakovale. vidim ziel kesu spakovala user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 518
11.10.2015 22:42:42   
ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ja samo da vam mahnem, da vidim kako ste,kako provodite ovaj kisni vikend user posted image
kod nas udarnicki, malenu sinoc grcevi uhvatili a i starija lose sanjala...skoro pa smo mm i ja bili svu noc budni...jutros krepani a treba i rucak praviti,vec, maloprije opeglah dvije masine vesa (od toga jedna njihove garderobe) evo ledja me uhvatila, fuj, pegla, fuj user posted image

Spakovala pa sam se pocela nervirati vec oko stvari koje sam stavila, a kao nisu dozvoljene na UKC-u user posted image
A kod tebe bas burno, da hoce samo proci ti grcevi sve ce biti lakse, nadam se...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 519
11.10.2015 22:49:54   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Spakovala pa sam se pocela nervirati vec oko stvari koje sam stavila, a kao nisu dozvoljene na UKC-u user posted image
A kod tebe bas burno, da hoce samo proci ti grcevi sve ce biti lakse, nadam se...

ma ne sekiraj se oko sitnica, glavno da ti muz moze donijeti sve sto ti treba
ja ovaj put nisam pakovala sokove, snikers keks i te djidje...ne bi bilo mjesta u koferu a bio bi i potezak. lijepo mi svekar donjeo kad sam se porodila, sestre unijele i stavile na sto.ispalo jos bolje nego prvi put kad sam imala sve u torbi pa zaboravila staviti na sto user posted image

grcevi bili popustili, mislila sam da cemo na zelenu granu ali valjda kako je ona mashala krupna i dobro papa pa je uhvati (sinoc je bilo grozno za slusati i gledati) mi smo na smjenu ljuljali i nosali (obicno budemo i mm i ja zajedno s njom) sinoc nismo mogli pa je on isao u sobu dok sam ja s njom pa onda on preuzimao a ja otisla gledat tv i leci malo... nekako bude zalosno kad ona tuzno place a ne mozes joj pomoci user posted image taman nju popustilo oko pola 4 oko 5 se nadigla starija, ruzno sanjala user posted image pa je malo kod nas u krevet pa hoce gamija da gleda... na kraju mm i ja zaspali ona ostala plesat. ja se trznem oko 8 kad dijete spava na podu user posted image ne znam ni sta sam spavala da budem iskrena.

onda rucak, ves, gosti, njih dvije...maloprije opeglah ves...siku, hranjenje i presvlacenje necu ni da spominjem user posted image ma stalno neki pokret. a da ne kazem koliko kuca i tunela sam od lega napravila dok sam L hranila uzinom, doruckom, vecerom... user posted image mm me zezao danas kaze mora mi nabaviti sexy outfit superzene user posted image

< Poruku je uredio LieToMe -- 11.10.2015 22:55:25 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 520
11.10.2015 22:52:22   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ney75

ja sam se porodila u Opcoj oba puta (vodila privatno trudnocu) ali sam vidjela da trudnice dolaze na preglede i u 5-6om mjesecu pa sad ne znam, javice se vec neko.
maksi se isto porodila u Opcoj i njoj zaova radi tamo pa mozda da joj posaljes privatnu poruku i pitas, vjerujem da ce ti ona znati iz prve ruke odgovoriti.

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 521
12.10.2015 5:58:33   
Travelove
Jutro dage mamice i trudnice,

Ja jutros ustadoh sva nesto u grcu, ruzno sanjala i budila se vise puta, sto zbog wc, sto zbog nekog straha da cu se poroditi, a nije mi sve spremno.
Juce Ziel spominje nesto je ziga, lijepo i mene sinoc proziga par puta, i pulsira mi sto dole, sto u ledja. Nije trajalo dugo. Ja sam se opteretila sto nisam sve spremila za bebu, krevetic jos nije tu, posteljinu nisam kupila, i ne znam za odjelce u kojem cu iznjeti. I cijelu noc sanjam nesto, muci me, bas sam se opteretila. Ostale su sitnice neke, al eto opet dovoljno da razmisljam, sta ako krene, a nije mi sve spremno...
Inace kod mene nista novo, preko vikenda sam se zabavila sa tom odjecom, ostala je jos jedna masina vreca za spavanje , dekica, i peskirica i pelena za pranje, i jos nekih stvarcica koje cu uaput da perem i peglam. Gledat cu da ove sedmice sve spremim i da mi je zavrseno. Realno imam vremena, a i nemam.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 522
12.10.2015 7:11:27   
NandaT
Jutro drage moje trudnice.

Vidim ovdje pripreme u toku, sve kupljeno i spakovano user posted image user posted image . Ja jos nisam kupila nista, sve nesto kontala ima vremena a onda skontam da nema tako da cu danas da pokupujem sta treba za bebu i bolnicu. Mislim, imamo ove stvari tipa krevetac, posteljina, odjeca za bebu itd., ali za sebe za bolnicu nisam uzela nista user posted image user posted image .

I meni je glupo sto u Tz ne daju da se unese nista, ne znam kako da se ubrusima citava obrisem user posted image user posted image user posted image , a jos nisam ni krupna zena user posted image . Mada mislim da ne daju da nosimo svoje da ne bi gore unijele kakve bakterije, pogotovo na papucama. Da makar daju taj peskir pa da ga bacimo poslije kupanja, to bi bilo dobro.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 523
12.10.2015 8:58:53   
*nur*
Jutro drage moje, kako ste ja evo na poslu ali mi se baš, baš spava user posted image

LTM vazda u nekom trku user posted image , dobro ti je to ako ništa bar za liniju, zato si dovela kilažu u red user posted image

Draga moje ja još i neznam gdje bi išla na GAK ili Vojnu? Nisam se još odlucila, trebam uskoro, jer uskoro trebam i poceti tamo gdje se odlucim ici aBd.

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 524
12.10.2015 9:06:55   
*nur*

IZVORNA PORUKA: Travelove

Jutro dage mamice i trudnice,

Ja jutros ustadoh sva nesto u grcu, ruzno sanjala i budila se vise puta, sto zbog wc, sto zbog nekog straha da cu se poroditi, a nije mi sve spremno.
Juce Ziel spominje nesto je ziga, lijepo i mene sinoc proziga par puta, i pulsira mi sto dole, sto u ledja. Nije trajalo dugo. Ja sam se opteretila sto nisam sve spremila za bebu, krevetic jos nije tu, posteljinu nisam kupila, i ne znam za odjelce u kojem cu iznjeti. I cijelu noc sanjam nesto, muci me, bas sam se opteretila. Ostale su sitnice neke, al eto opet dovoljno da razmisljam, sta ako krene, a nije mi sve spremno...
Inace kod mene nista novo, preko vikenda sam se zabavila sa tom odjecom, ostala je jos jedna masina vreca za spavanje , dekica, i peskirica i pelena za pranje, i jos nekih stvarcica koje cu uaput da perem i peglam. Gledat cu da ove sedmice sve spremim i da mi je zavrseno. Realno imam vremena, a i nemam.

Ode mi post, sada ponovo kuckaj, kada nisam spasila.

Draga moja i ja se počinjem brinuti što još ništa nisam pripremila. Mislim kupila sam ali još ništa nisam oprala. Kako radim pa ne stižem nikako, jer dok dodjem sa posla, pa dok ručak , pa malo se odmorim, malo po kući raspremim vakat mi spavati user posted image . I koje radite do kad ste planirale raditi?
Ziel i dr. nam nabijaju tempo sa spremanjem user posted image .
Iduće sedmice sam kontala aBd oprationo svoje za bolnice što sam kupila i pripremiti torbu da aBd ulaskom u 9 mjesec imam spremnu torbu. Pa ću onda polako i bebine stvari prati, peglati i pripremati.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *