Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 1.9.2016 12:10:41
salmy
Mi šokirani jutros....djeca dobila novu učiteljicu...novu učionicu...nikoga nisu obavjestili o promjeni učiteljice...djeca u šoku roditelji plaću Razgovarali sa Dr...raspisali Konkurs ..znači da ova sad učiteljica je samo zamjena...užas...svi smo šokirani...strasno
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 1.9.2016 12:58:18
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: salmy
Mi šokirani jutros....djeca dobila novu učiteljicu...novu učionicu...nikoga nisu obavjestili o promjeni učiteljice...djeca u šoku roditelji plaću Razgovarali sa Dr...raspisali Konkurs ..znači da ova sad učiteljica je samo zamjena...užas...svi smo šokirani...strasno
jao mogu misliti koji je to šok za djecu.... a i za vas....mada je djeci svakako najteže pogotovo ako su se baš baš vezala za staru a sta je s njom?
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 1.9.2016 13:00:39
Blue rose RR
Zvanično 5-ti krenuo polagano. Dobili raspored, objašnjenje da imaju nastavnika iz kulture življenja i tehničkog crtanja, i tako. Povećan broj časova, i predmeta.. nema veze, ... rano je za paniku
Višnjaaaa
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 1.9.2016 14:37:28
Blue rose RR
Da zbog toga, a i zbog činjenice da je meni treći razred izgledao upavo kao onaj prelazak iz neke opuštenog dječijeg prighvatanja znanja u prelazak u trku za nagomilanim gradivom u kojem je sve bitno.
Po meni se trebalo razdvojiti tablice od ćirilice (nešto od ovo dvoje je moglo biti u 4-razredu), i na taj način da djeca svare i prethodno gradivo (koje je iz matematike strašno - doduše ovo govori nematematičar iz mene).
Mada ma djece koji sve to lijepo pretamburaju. Kikici je je bilo lakše iz razloga što smo mi nju ranije naučili ćirilicu, a i tablice je obje savladala na ljetnom raspustu.
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 2.9.2016 12:34:24
salmy
Jel zna neka Zenica sta se može uraditi po pitanju našeg problema? Kome se obratiti ko se pita ??ako ne direktorica..tako nam je rekla Ovo je smarajuce za djecu Promijeniti im učiteljicu prvi dan škole nikoga ne obavijestiti...još kaže da je ova sadašnja trenutna..jer čekaju ko će proći na konkursu...a mi većina roditelja hoćemo staru učiteljicu Koji uzas ...
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 2.9.2016 12:52:26
salmy
Pitali smo Dr.kaze to ne pije vode...jednostavno našu staru učiteljicu ne vole i eto..sve po stranačkoj osnovi izgleda.. tuga jadni cemer..preko djece..igraju se sa njima
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 8.9.2016 12:07:43
megi
Salmy kakva je situacija i mi smo imali slicnu od tri razreda prvacica napravili su dva, em ih je previse, em su djecu istumbali, a nisu roditelje obavijestili do dan pred skolu, haos bio, djeca krenula u skolu stoje u holu ne znaju gdje ce ni ko ih uci moja je ostala kod svoje uciteljice al opet sto kazes sve ide preko djece, uzas
veceras nam je roditeljski, da vidimo prve utiske u drugom razredu, dosada ponavljaju, samo sto je mojoj tako lijeno citati a mora pa se nekako dogovaramo
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 8.9.2016 14:22:30
salmy
IZVORNA PORUKA: megi
Salmy kakva je situacija i mi smo imali slicnu od tri razreda prvacica napravili su dva, em ih je previse, em su djecu istumbali, a nisu roditelje obavijestili do dan pred skolu, haos bio, djeca krenula u skolu stoje u holu ne znaju gdje ce ni ko ih uci moja je ostala kod svoje uciteljice al opet sto kazes sve ide preko djece, uzas
veceras nam je roditeljski, da vidimo prve utiske u drugom razredu, dosada ponavljaju, samo sto je mojoj tako lijeno citati a mora pa se nekako dogovaramo
Nikakva...jutros sam predala direktorici peticiju i Ministru...18 roditelja je potpisalo... Daj Boze da se ista ti jesi Djeca ispastaju i kako je ktenulo svake godine ce imat novi uciteljicu...zapalo nas to odjeljenje gdje je pripreme na uciteljica Uzas ...svi smo ogirceni...sve je 0 bodova Direktorica ko "paun" ne mozes pricat sa njom.. ,
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 8.9.2016 14:41:56
Visnja RR
Nikakva...jutros sam predala direktorici peticiju i Ministru...18 roditelja je potpisalo... Daj Boze da se ista ti jesi Djeca ispastaju i kako je ktenulo svake godine ce imat novi uciteljicu...zapalo nas to odjeljenje gdje je pripreme na uciteljica Uzas ...svi smo ogirceni...sve je 0 bodova Direktorica ko "paun" ne mozes pricat sa njom.. ,
nadam se da ćete uspjeti
ja se sjetih da se to meni desilo...da su mi moj razred uzeli kad su pošli u treci...a meni dali prvačiće roditelji napravili frku....prepsike raznorazna... I vratili su mi ih tek pred kraj trećeg... mojim ok jer su im vratili učiteljicu (mada je i učiteljica koja ih je vodila bila ok al je tek počeal raditi - folovi, kao ja imala vise iskustva od nje pune 2 g .... pa meni dali prvačiće) al zamisli kako je bilo prvačićima kji su se tek navikli na mene pa pred kraj prvog dobli ovu sto su joj dali moj razred... ma nepotrebna igra s djecom...
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 8.9.2016 15:00:06
salmy
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
nadam se da ćete uspjeti
ja se sjetih da se to meni desilo...da su mi moj razred uzeli kad su pošli u treci...a meni dali prvačiće roditelji napravili frku....prepsike raznorazna... I vratili su mi ih tek pred kraj trećeg... mojim ok jer su im vratili učiteljicu (mada je i učiteljica koja ih je vodila bila ok al je tek počeal raditi - folovi, kao ja imala vise iskustva od nje pune 2 g .... pa meni dali prvačiće) al zamisli kako je bilo prvačićima kji su se tek navikli na mene pa pred kraj prvog dobli ovu sto su joj dali moj razred... ma nepotrebna igra s djecom...
Nisam znala da si uciteljica👏...ma to su glupe procedure zbog koji ispastaju i ispastace djeca Sistem nam je kriza
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 9.9.2016 10:37:09
veeseelaa
kod mene se Ajša nesto nije vezala u tom obimu za uči nju vise raja iz razreda zanima jedna im se curica ispisala pa me gnjavi da idemo sa njom na izlet :))))
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 9.9.2016 12:05:56
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kod mene se Ajša nesto nije vezala u tom obimu za uči nju vise raja iz razreda zanima jedna im se curica ispisala pa me gnjavi da idemo sa njom na izlet :))))
RE: Skolarci od 2-gog razreda pa dalje 15.9.2016 10:06:00
veeseelaa
ej salmy ne treba neku frku dizati ista je skola, ambijent a nije tolko o glavu da je ista i uči ja sam u drugom razredu promijenila skolu, preselila iz republike u republiku hahah sa ekavice prešla na ijekavicu
učiteljica je svakako bila nova, novo okruzenje pa sam se snašla