RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (29.9.2015 22:38:48)

Vecer [sm=smiley1.gif]

Stigla sam vas danas citati, da vidim sta se desavalo zadnjih 5 dana[sm=smiley1.gif]

Trudnice jos uvijek trudnice, vidim pricalo se i o sexu, kod mene ga ima sve manje i manje, kontam nisko nosim svakako pa da necu sta pruzrokovati, strah me... Ali mislim da je mm strah[sm=smiley36.gif]
Sto se tice poroda, ponekad se probudim s tom mislju, kao sad ce to, hocu li se snaci i tako, ali realno ne razmisljam o tome, molim Boga samo da sve prodje dobro, a da li cu se vise i manje napatiti to mi nije sad bitno..... ali prizeljkujem porod kao u LTM[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kad je rijec o strijama, meni se jos uvijek nisu pojavile, a nadam se da i nece, mada sam im sklona jer sam kao tinejdzerka dobila par zbog naglog razvoja[sm=smiley36.gif] A mazem se bas svako vece, sa HIPP mama uljem ili puterom, mada mislim da je to genetski....

Juce dok sam set_ala sa mamom stavila sam prvi put pojas za trudnice po preporuci doktorice, tako da sam se osjecala sigurnije, da mi pridrzava bebu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam zvanicno u 8. mjesecu, 31+5, a sto se tice kilograma sa 66 sam dosla na 73, s tim da sam ja imala na pocetku velike mucnine pa sam bila smrsala na 64 kile.

LTM maloj N cestitam mali rodjendan i na rodnom listu sa JMBG[sm=bravo.gif]

Trudnicama koje su bile na kontrolama cestitam na urednom UZ, da samo i ostane sve tako dobro[sm=bravo.gif]

Novim clanicama zelim dobrodoslicu i ugodno druzenje na rr[sm=smiley1.gif]

Mamicama i njihovim [sm=duda.gif] saljem [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (29.9.2015 22:53:53)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Joj nigdje nikog ni na forumu , ni na FB, a meni dosadno [sm=smiley29.gif]

Ima li neka od vas da je dobila strije? I kad su se pojavile?
Ja nemam jos hvala Bogu, a za 2 nedjelje ulazim u 9.mj.
Ne znam jel to znaci da ih nece ni biti?

Ziel nemam ni ja strije ali se mazem non stop...samo se mazi,i nece....ja sam primjetika da mi je zadnjih dana bas porastao stomak a nisam nigdje ispucala,mislim da je vrlo vazno da se maze i osjeti da je koza vlazna....ja stomak i grudi mazem saljicevim melemom striet i mislim da je odlican

Ja da budem iskrena ne mazem se redovno, nekad jednom ili 2x sedmicno obicnim losionom za tijelo. I kod mene je pupo veliki, beba napreduje bas pravo, eto zadnji mjesec je dobio citav 1 kg. [sm=smiley1.gif]

nisam dobila strije ni u jednoj trudnoci...ja se samo ispjegam po grudima oko bradavica...i ovaj put po vratu..al se to povuce za godinu otprilike

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (29.9.2015 22:57:23)

IZVORNA PORUKA: rose

Ziel nemam ni ja strije ali se mazem non stop...samo se mazi,i nece....ja sam primjetika da mi je zadnjih dana bas porastao stomak a nisam nigdje ispucala,mislim da je vrlo vazno da se maze i osjeti da je koza vlazna....ja stomak i grudi mazem saljicevim melemom striet i mislim da je odlican

Ja da budem iskrena ne mazem se redovno, nekad jednom ili 2x sedmicno obicnim losionom za tijelo. I kod mene je pupo veliki, beba napreduje bas pravo, eto zadnji mjesec je dobio citav 1 kg. [sm=smiley1.gif]

nisam dobila strije ni u jednoj trudnoci...ja se samo ispjegam po grudima oko bradavica...i ovaj put po vratu..al se to povuce za godinu otprilike

E sad kad si to spomenula, i kod mene oko bradavica kao pjege imaju ima dosta malo svjelije boje od boje bradavica. Jel to nestane kasnije?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 1:46:32)

Joj kako je mene nesto uhvatilo prije sat i po vremena, kao neki napadi 5-6 puta, toliko me stomak izbolio i tresla sam se nije prestalo dok nisam sve izbacila iz sebe da izvinete, dijareja...strasno... i krenulo i povracanje do grla pa se vrati fuj. Nesto mi je od hrane prisjelo... fokusirala sam se nakon toga da osjetim bebu i evo tek sad osjetih jedan udarac...hvala Bogu...sad sam legla i pokrila se dekom i dalje me bolucka stomo al je puno lakse...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 7:52:06)

Nisam dobila strije ni u prvoj trudnoci, a ni sada. Uprbi put sam koristila Saljicev melem za strije-striet, a sada Alverde kremu iz DM-a. S tim da nisam bila bas uzorna. Kad se sjetim tako se i namazem. Mislim da je dosta do koze. Koliko je elasticna. Ima zena koje se mazu a opet dobiju strije.

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:12:41)

Jutro drage moje...
Da vam mahnem,ja evo pijem kafu a moglo se vala jos spavati kako je tmurno napolju.
Meni se u zadnje vrijeme desava da u noci ne mogu da spavam sto od polozaja jer ne mogu naci odgovarajuci,a sto od nekih bolova kao grcenje stomaka pa on bude tad toliko tvrd ko' stijena...valjda je to sad pred kraj normalno...
A sto se tice strija nemam ih ni ja a jos malo pa 9 InsaAllah...mene jedino zeza sto mi stomak po dnu ispucao i to je bilo bas naglo valjda sto se plod spustio nisko i sva tezina vukla prema dole a ja nisam znala ,da sam na vrijeme pojas stavila vjerovatno bi poduprio i ne bi ovako bilo al eto....a mazala sam se.Bas mi je dr rekla da uzmem Jomelop mehlem da mazem da ne bi ostali oziljci pa vidjet cemo...inace kod mene se koza prilicno dobro regenerise ....
Jutros sam se vagala i kad ne podjoh plakat kad sam vidjela plus 4kg u odnosu na 28.aug.,to bi znacilo ravno 10 kg od pocetka trudnoce...s tim da zadnji mjesec sam ko som samo lezim i jedem hehe,jedino sto me tjesi sto nek dan sam vadila zimsku gardarobu i u sve svoje djins farmerke bez problema udjem jedino sto ih ne mogu zakopcati od stomaka i skoro da nemam u opce sa strane stomaka ono salo sto "kipi" kod mene haman sva tezina u stomaku [sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:18:19)

I zaboravih...vidim Farah je pisala vezani va nisku nosnju i manje odnosa,meni je moja dr striktno zabranila odnose jer je beba nisko,e sad neznam jel to vazi dok ne udjem u 9mj il do kraja,jer koliko sam citala tokom odnosa kada dodje sperma do rodnice tada se lakse pocne otvarati...pa cak doktori i preporucuju odnose pred porod....[sm=smiley1.gif][sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:37:04)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

I zaboravih...vidim Farah je pisala vezani va nisku nosnju i manje odnosa,meni je moja dr striktno zabranila odnose jer je beba nisko,e sad neznam jel to vazi dok ne udjem u 9mj il do kraja,jer koliko sam citala tokom odnosa kada dodje sperma do rodnice tada se lakse pocne otvarati...pa cak doktori i preporucuju odnose pred porod....[sm=smiley1.gif][sm=jezicek.gif]

Ja sam cula da je u 9.sve dozvoljeno pa i keks [sm=smiley36.gif]
Kod mene oko jednom sedmicno, bilo je cesce prije al sad stomo ne da nikakvu pozu pa tesko a mm-ovi vojnici haha tj.sperma u mom slucaju ne smeta, trudnoca normalno tece i grlic je zatvoren, beba visoko....
A kile kile...sigurno ce nam pola ako ne i vise od pola otici na porodu

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:44:14)

Dobro jutro drage [sm=nosecka.gif] i mame [sm=smiley31.gif]

uh kako sam lose spavala sinoc [sm=smiley13.gif] Jucer su me ledja uzasno boljela, a beba mi nije dala da legnem na lijevu stranu pa sam noc provela na desnoj... Dok se namjestim razbudim se i onda jadi... Onda se pocnu svakakve misli rojiti i dok ne upalim TV nemam mira [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Ziel, ja nemam strija, mazem se, nakon tusiranja mlijekom za tijelo i to je to... Doduse i ne brinem se puno za to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] U posljednje vrijeme sam se naglo udebljala... 5 mjeseci - 5 kg... rekla mi je dr da moram malo pripaziti na kolicinu hrane i posto mi se vratio apetit za slatkisima, moram da pripazim na kolicinu secera (i red cokolade dnevno) [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:47:09)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobro jutro drage [sm=nosecka.gif] i mame [sm=smiley31.gif]

uh kako sam lose spavala sinoc [sm=smiley13.gif] Jucer su me ledja uzasno boljela, a beba mi nije dala da legnem na lijevu stranu pa sam noc provela na desnoj... Dok se namjestim razbudim se i onda jadi... Onda se pocnu svakakve misli rojiti i dok ne upalim TV nemam mira [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Ziel, ja nemam strija, mazem se, nakon tusiranja mlijekom za tijelo i to je to... Doduse i ne brinem se puno za to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] U posljednje vrijeme sam se naglo udebljala... 5 mjeseci - 5 kg... rekla mi je dr da moram malo pripaziti na kolicinu hrane i posto mi se vratio apetit za slatkisima, moram da pripazim na kolicinu secera (i red cokolade dnevno) [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Joj sinoc na netu negdje citam kao ako ti se jedu slatkiisi znaci da nosis djevojcicu[sm=smiley36.gif]

Zna li neko sta je sa Carobno Jutro?
Nikako nam se ne javlja nakon poroda....

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 8:51:33)

Joj sinoc na netu negdje citam kao ako ti se jedu slatkiisi znaci da nosis djevojcicu[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja nosim curicu sa cunom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:04:07)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja nosim curicu sa cunom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma svasta pisu, ako ti vise godi spavanje na lijevom boku curica je, ako se isflekas po licu curica itd .nista to nije pouzdano.

Ja ev jos pod dekom, planiram da ustanem u iducih 15 min.[sm=smiley36.gif] pa da pijem caj

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:17:41)

Ma svasta pisu, ako ti vise godi spavanje na lijevom boku curica je, ako se isflekas po licu curica itd .nista to nije pouzdano.

Ja ev jos pod dekom, planiram da ustanem u iducih 15 min.[sm=smiley36.gif] pa da pijem caj

mah bapske price... neki dan dodje kod sveki njena prijateljca, znaju se vise od 50 godina i ja u prici spominjem da se spremam da odem na groblje sestri, a ta zena ce ti... ja sam cula da trudnice ne smiju ici na groblje... beba se rastuzi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ja oplakala od smijeha... Da sam br od pocetka pisala te price, mogla sam knjigu napisati i nesto zaraditi na ljudskoj gluposti [sm=smiley36.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:27:55)

Jutro drage, zahladnilo bas fino.
Ja jutros ustala oko pola 5 da ispratim muza na put, i vratila se i spavala do 9. Sad hocu caj da popijem i onda ce mi doci mama da bude par dana sa mnom dok je muz na putu.
Bebica se evo vec 3 dana vrti bas bas, sve se bojim da joj nesto ne smeta, aonda kada je ne osjetim budemi cudno.
Juce zavrsismo sa skolicom[sm=bravo.gif], i bilo je bas malo trudnica, sigurno zbog vremena.
Narucismo komodicu za presvlacenje u simpsonu, stize za 15 ak dana.
Strije jos uvijek ih nemam, a mogu ih ocekivati i ako mazem stomu stalno sa weledinim uljem, i sa palmers kremom bas za strije, pa cemo vidjeti. Drugarica koja se udebljala citavih 8 kg u trudnoci dobila je strije dva dana pred porod, kako se beba spustala.
Ziel ti juce spominjes grah, koji inace ne volim, ja kod mame kad grah. Sjeo mi je, malo je reci...

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:32:43)

Jutro, moje dame...
ja evo malo legla... Imam neke blage kontrakcije, i juce i danas, bas me brine to...
Kako ste mi vi?
Sto se strija tice, u prvoj sam dobila na grudima, sa 75b na 80d su narasle i nikad se nisu vratile u normalu[sm=jezicek.gif]
A stomak mi je bio bez strija do ove trudnoce. Sad imam jednu, ali poveliku... Pri tome, mazem se i stomak mi je znatno manji nego u prezlthodne dvije trudnoce, pa ne znam do cega je... Nadam se da ih nece biti jos...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:37:30)

mah bapske price... neki dan dodje kod sveki njena prijateljca, znaju se vise od 50 godina i ja u prici spominjem da se spremam da odem na groblje sestri, a ta zena ce ti... ja sam cula da trudnice ne smiju ici na groblje... beba se rastuzi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ja oplakala od smijeha... Da sam br od pocetka pisala te price, mogla sam knjigu napisati i nesto zaraditi na ljudskoj gluposti [sm=smiley36.gif]

Joj svasta [sm=jezicek.gif]
Pa dokle ide ljudska glupost [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:42:21)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Jutro drage, zahladnilo bas fino.
Ja jutros ustala oko pola 5 da ispratim muza na put, i vratila se i spavala do 9. Sad hocu caj da popijem i onda ce mi doci mama da bude par dana sa mnom dok je muz na putu.
Bebica se evo vec 3 dana vrti bas bas, sve se bojim da joj nesto ne smeta, aonda kada je ne osjetim budemi cudno.
Juce zavrsismo sa skolicom[sm=bravo.gif], i bilo je bas malo trudnica, sigurno zbog vremena.
Narucismo komodicu za presvlacenje u simpsonu, stize za 15 ak dana.
Strije jos uvijek ih nemam, a mogu ih ocekivati i ako mazem stomu stalno sa weledinim uljem, i sa palmers kremom bas za strije, pa cemo vidjeti. Drugarica koja se udebljala citavih 8 kg u trudnoci dobila je strije dva dana pred porod, kako se beba spustala.
Ziel ti juce spominjes grah, koji inace ne volim, ja kod mame kad grah. Sjeo mi je, malo je reci...

E Travelove, ja zab. za skolicu jucer, ali doduse bili mi gosti pa ne bih ni mogla doci. Koliko ce kostati komodica u Simpsonu?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:49:01)

SUTRA PRELAZIMO NA TEMU OKTOBAR [sm=duda.gif]

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

SEPTEMBAR

12.09. Araj [sm=modricrtici.gif] PORODILA 01.09.[sm=bravo.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif] PORODILA SE 18.09.[sm=bravo.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif] PORODILA SE 10.09. [sm=bravo.gif]
23.09. Hexe [sm=rozacrtici.gif] PORODILA SE 09.09 [sm=bravo.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

08.04. Suncica15
11.04. Arya

sunce mojee -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 9:59:51)

Jutro cure [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 10:07:23)

IZVORNA PORUKA: rose

E sad kad si to spomenula, i kod mene oko bradavica kao pjege imaju ima dosta malo svjelije boje od boje bradavica. Jel to nestane kasnije?

nestane [sm=smiley1.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 10:25:22)

296 KM to je sve sa kadicom i sa onom podlogom gore.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 10:44:20)

296 KM to je sve sa kadicom i sa onom podlogom gore.

Jel znas koliko kosta podloga sama? I jesil uzela onu sto se moze fiksirati na krevetic ili obicnu?

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 10:46:19)

Obicnu sam uzela, ne treba mi ta za krevetic kada imam komodu. Ne znam koliko kosta, mozes provjeriti na njihovoj stranici, alvjerujem da je oko ,50 KM

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 10:52:01)

Obicnu sam uzela, ne treba mi ta za krevetic kada imam komodu. Ne znam koliko kosta, mozes provjeriti na njihovoj stranici, alvjerujem da je oko ,50 KM

Aha bas sam neki dan bila u onoj knjizari & baby shopu u blizini Omege, mislim da si mi ti preporucila to mjesto pa sam malo razgledala cijene, podloga obicna ali veca do 1god.moz se dijete presvlaciti kosta 45KM pa nije neka razlika u cijenama. I oni nisu imali mrezice za kupanje, imaju nesto dvoje sto ima istu ulogu ali mi je ipak mrezica bolja pa cu vidjeti u Simpson kad dodje da kupim...

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2015 11:08:27)

vidim sve po straom pa cu samo da mahnem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>