RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:30:44)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Žene, kad ste kod dojenja i liječenja sika.. Ima li smetnje da doji dijete ako na dojci postoji pseudotumor ili nešto takvo.?

sta je to, provjeri s dr.

pseudo-lažni tumor.. uzrok su mu valjda hormoni... trebao bi nakon adekvatne terapije da nestane, ali meni nije nestao..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:34:01)

Razumijem ja tebe u potpunosti.. Ti njemu daj primjer tebe i njegove mame.. Ako poštuje svoju majku ,neka zna da ćeš i ti sutra in shaa Allah postati majka i da treba da te poštuje, kako on ne bi volio da se njegov otac odnosi prema njegovoj majci,neka zna da ni tvoj sin ne bi volio da se on prema tebi tako odnosi..

Joj draga to je jako tesko, bas sam spominjala prije, ove sve osobine "MUSKARCINE" je preuzeo od svog oca i tesko cu to iskorijeniti. Ja kako sam se udala, njegov otac nije pomakao kasiku sa stola, niti ista u kuci hoce, mislim nije to moja stvar a i sad to ne mora raditi jer ima i kcerku od 23 god.neudatu i dok mu jos zena moze ne mora u kuci nista,ona je domacica, ali je "zatrovao" mm-a tom nekom svojom taktikom i razmisljanjem. Neki dan kad smo sjedili na kahvi, ja kazem iz zezancije ali i iz doze ozbiljnosti, da kad mene ne bude tu u blizini da mm ne treba dijete odmah nositi svojoj mami ili sestri, da i on se pobrine kad zaskripi, a svekar ce na to: KOD NAS JE TAKAV ADET, DA ZENE BRINU O DJECI. Ja gledam u njeg i morala sam reci: PA NEK MIJENJA ADET. I JA SAM PRIJE UDAJE IMALA JEDNO MISLJENJE A KAKO SAM SE UDALA PROMJENILA 100 MISLJENJA JER NE PITAM SE SAMO JA NEGO I MM. Ali nista to ne pije vode... I vise puta mi svekrva kaze za mm-a, KAD VIDIS DA JE NERVOZAN SUTI, PROCI CE GA. Mislim iskreno moja mama nikad to nije mm-u rekla za mene, kad sam ja nervozna da on suti. I ne mogu sutiti na nepravdu i na njegovo psovanje. Sta ona misli da se zatvorim u sobu i da placem? Pa nisu me moji roditelji zato othranili da mi zivot prolazi tako u suzama. Ponekad razmisljam ona je po svemu sudeci provela tezak zivot do sad sa svojim m i sutila i plakala i ponizavala samu sebe jer nije stvarno imala izbora nigdje da ode, pa onda i meni takav zivot da prenese. To nece ici tako kod mene.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:36:21)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Žene, kad ste kod dojenja i liječenja sika.. Ima li smetnje da doji dijete ako na dojci postoji pseudotumor ili nešto takvo.?

Ja nazalost vec godinama imam fibroadenome na obje dojke. U jednom momentu je bilo kriticno tako da sam morala nalaza i nalaza povaditi..ali sam uredno dojila. Skoro 1,5 imamo dojenackog staza. Ali, hB, ostade benigno

Znači, ako Bog da, ne bi trebalo biti problema..
Ja sam to jednom napipala i otišla dr, ona me uputila ginekologu, da mi propiše terapiju, međutim kasnije se stvorilo more nekih kvržica , ali kako ostadoh trudna ,ne odoh više nikako dr za sike

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:41:07)

Ja nazalost vec godinama imam fibroadenome na obje dojke. U jednom momentu je bilo kriticno tako da sam morala nalaza i nalaza povaditi..ali sam uredno dojila. Skoro 1,5 imamo dojenackog staza. Ali, hB, ostade benigno

Znači, ako Bog da, ne bi trebalo biti problema..
Ja sam to jednom napipala i otišla dr, ona me uputila ginekologu, da mi propiše terapiju, međutim kasnije se stvorilo more nekih kvržica , ali kako ostadoh trudna ,ne odoh više nikako dr za sike

Ja nisam pila nikakve lijekove. Samo moram ici na uz dojki svako 6 mjeseci na radiologiju na Kosevo, a u slucaju nekih promjena i ranijem eto, desilo mi se da dok sam malu dojila da osjecam bol i kao da je naraslo. I njima na uz se ucinila promjena koja nije bila dobar znak pa sam morala na dodatne pretrage..od mamografije, punkcije, magnetne rezonance itd..ali hvala Bogu, nalazi su bili.uredni.

I, da, zbog ovoga nisam smjela piti tablete za kontracepciju

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:42:49)

i ja imam fibroadenome i ginekolog mi je rekao obavezno dojenje (on je i ginekolog i specijalista radiolog za dojke). Imam ih vec 8 godina, nastali zbog hormonalnog poremecaja. Samo ti Umo doji.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:46:08)

ja nisam bila nikad na punkciji, niti sam uzimala kakve lijekove, dobila ih sa 18 godina, kasnio mi ciklus 40 dana i nakon ciklusa napipam na lijevoj, a UZ otkriven i na desnom. Kad zavrsim dojenje oticu na kontrolu

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:48:13)

A meni baš propisivali tablete za kontracepciju, a kasnije, nakon udaje, kad sam rekla da ne želim kontracepciju radi bebe, propisali mi cyclo progynovu.. E svašta [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:49:36)

IZVORNA PORUKA: lala88

ja nisam bila nikad na punkciji, niti sam uzimala kakve lijekove, dobila ih sa 18 godina, kasnio mi ciklus 40 dana i nakon ciklusa napipam na lijevoj, a UZ otkriven i na desnom. Kad zavrsim dojenje oticu na kontrolu

I ja sam tako.. inače nikad nisam imala redovne menstruacije i kad bi mi kasnilo to se baš upali..

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:52:33)

I ja sam tako.. inače nikad nisam imala redovne menstruacije i kad bi mi kasnilo to se baš upali..

A, opet, meni su uvijek bile redovne menstruacijem bas nisam imala problema s tim.
Meni tablete trebale zbog bubuljica [sm=smiley36.gif]. Dermatolog dao prijedlog, al eto..ne dade se [sm=smiley36.gif].

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:55:40)

A, opet, meni su uvijek bile redovne menstruacijem bas nisam imala problema s tim.
Meni tablete trebale zbog bobuljica [sm=smiley36.gif]. Dermatolog dao prijedlog, al eto..ne dade se [sm=smiley36.gif].

A ja imam PCOS, nekad mi je ciklus trajao 40 dana, nekad 15..

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 12:35:15)

kod mene su najcesce redovni ciklusi, nekad se desi da zakasni 5 dana max i desilo se par puta da preskoci februar. Ne znam sto, ali nebude nikako u februaru.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 12:44:11)

kad smo kod dobivanja, ja izgleda dobila prvu poslije poroda, za 3 dana ce 2 mjeseca kako sam se porodila, jel to normalno? Ja sam mislila nece 3-4 mjeseca.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 13:15:38)

kad smo kod dobivanja, ja izgleda dobila prvu poslije poroda, za 3 dana ce 2 mjeseca kako sam se porodila, jel to normalno? Ja sam mislila nece 3-4 mjeseca.

Jeste, normalno je to.Nije dojenje garancija da neces dobivati.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 13:18:20)

I ja sam dobila tako nekad. A nadala sam.se da nece bar za jos nekoliko mjeseci [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 13:19:27)

Evo nas na Dip-u . Uspjeli smo uzeti urin [sm=bravo.gif]. Tek je maloprije piskila..trpila od jucer, dusa draga

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 13:39:43)

Evo nas na Dip-u . Uspjeli smo uzeti urin [sm=bravo.gif]. Tek je maloprije piskila..trpila od jucer, dusa draga

Kada ce biti nalaz gotov? Je li ti se jos zalila kada je piskila?

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 13:51:33)

IZVORNA PORUKA: Isha

Za pola sata...nije vise...bas mi cudno..al da vidimo..ne smijem ostaviti

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 14:16:49)

Za pola sata...nije vise...bas mi cudno..al da vidimo..ne smijem ostaviti

Da nalaz bude uredan, i da se vise ne ponavlja :-)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 14:29:03)

jel dojis...meni je prosli put dosla nakon 4 mjeseca..a dojila sam jos dva mjeseca poslije

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 14:36:50)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Leena samo da prijavim da je Ajdin jučer nakon škome protestirao što ga je učiteljica stavila da sjefi s djevojčicom, poruči snahi da joj je vjeran [sm=smiley36.gif]. Neko je pitao za nosiljke, ustvark bebi kengur jel, vala nit je prakticnno, bebi neudobno i vruće, ja m imala nosiljku koja se zove mei tai, jako je dobra, ali smiju se stavljatk bebe tek kad cvrsto počnu držati glavu

[sm=jezicek.gif] kao da jadan ima izbora [sm=jezicek.gif] ljubi njega ja

Isha, uzela sam evo, nisam nekoliko dana mg uzimala, stomak me mucio, i odmah grcevi...
Pcelice, na donat sam skroz zaboravila, kupit cu ga, pila sam ga u ranijim trudnocama, sad mi nije pao na pamet

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 14:40:51)

jel dojis...meni je prosli put dosla nakon 4 mjeseca..a dojila sam jos dva mjeseca poslije

Ja sam starijeg dojila 18,5 mj, a dobila sam odmah nakon lohija i bile su redovne.
Sada dojim jos uvijek, on ima 15 mj, a pocela sam dobivati sa njegovih 9,5 mjesrci.

Nema nekog pravila izgleda.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 15:14:48)

Ja nisam dobijala dok sam dojila. Oba puta dobilanakon 40 dana i nisam vise dok ne prestanem dojiti. Sveje to individualno i zavisi od zene do zene.
Ninuska da nalaz ako Bog da bude uredan

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 15:31:19)

Ja sam starijeg dojila 18,5 mj, a dobila sam odmah nakon lohija i bile su redovne.
Sada dojim jos uvijek, on ima 15 mj, a pocela sam dobivati sa njegovih 9,5 mjesrci.

Nema nekog pravila izgleda.

ma mogla sam ja jos al mene beb odbila...ja sam na posao se vratila kad joj je bilo nepuna 4 mjeseca u mom odsustvu je hranjena na flasicu...i skontala da je to lakse nego dojenje i prestala da doji

hexe -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 15:39:36)

Jutro zene, mala nas probudila u pola 8. Nadala sam se duzem.spavanju za vikend. Nista od set__nje..samo sto nije kisa.
Jucer poslije vrtica svratim do mame i mala hoce da piski i poce vristati da je boli [sm=smiley13.gif]. Te je stavim u kadu, tusem je poprsjam kontam lakse ce. Ali jok [sm=smiley13.gif]. A, nisam imahala bocice da uhvatim bar jedan mlaz urina. Odveli je dr ali nije htjela nista dati bez analize urina. Naljevala je vidom, sokovima ne bi li piskila i podje, ali ipet ista stvar. U posudicu uletilo nekoliko kapi. I pricaj, objasnjavaj ali bez uspjeha. Eto od jucer nije piskila [sm=smiley13.gif].

carobno jutro tu sam,. draga. Citam za CR. Mozda je bolje i za tebe i bebu. Doktori opet bolje znaju [sm=smiley1.gif]. Samo hairli da prodje aBd. Hoces me to preduhitriti [sm=smiley36.gif] .
hexe ako su rekli CR ja se ne bih dvoumila i mislila kako ce se zavrsiti prirodan porod obzirom da je beba karlicno okrenuta. Ako se okrene do cr super, a ako ne, draga,,bolje i tako nego da se napatis. Al odluka je na tebi, naravno [sm=smiley1.gif]
farah i ovdje ruzno vrijeme. Evo pocela kisa. A mislim da je hexe iz tuzle [sm=zmeden.gif]. Kengur nisam nikad koristila. Imala chiccov i dala rodici. Meni to nekako neprakticno. Lakse mi u kolica, pa potrpam i stvari. Namjestim bebu u lezeci polozaj kad hoce spavati...ma super..al eto, zene nose..

Jesam iz tz.
Joj ksko je sad mala? Znam dobro kako ti je. Isto nam se desilo kada je A imaom16 mjeseci. Kod njega je bila u pitanju kozica koja nije dobro osunecena. I tako isto nece i nece da piski. Vise puta mu gurali kateter da bi piskio i u bolnici bili itd. Al dobro tvoja vjerovatno ima samo upalu pa je boli. Proci ce uz antibiotike ali dobro znam kako se osjecas i kako je to panicno kad pomislis koliko dugo dijete nije piskilo. Javi sta je bilo [sm=smiley13.gif]
A ja bila opet na kontroli kod druge dr da cujem misljenje. I ona je za carski. Beba sjedi skroz nisko guzom dole. Kaze previse je to rizik za bebu. Tako da eto ako Bog da sl sedmice eto meni moje cure.
Sad sam zaboravila sta sam sve procitala, uglavnom cuvajte se trudnice i mamice i uzivajte u ovom osvjezenju neka nam malo i kise [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 16:03:16)

Hexe neka.ti je sa srecom [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>