ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (5.9.2015 11:34:01)
|
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 Razumijem ja tebe u potpunosti.. Ti njemu daj primjer tebe i njegove mame.. Ako poštuje svoju majku ,neka zna da ćeš i ti sutra in shaa Allah postati majka i da treba da te poštuje, kako on ne bi volio da se njegov otac odnosi prema njegovoj majci,neka zna da ni tvoj sin ne bi volio da se on prema tebi tako odnosi.. Joj draga to je jako tesko, bas sam spominjala prije, ove sve osobine "MUSKARCINE" je preuzeo od svog oca i tesko cu to iskorijeniti. Ja kako sam se udala, njegov otac nije pomakao kasiku sa stola, niti ista u kuci hoce, mislim nije to moja stvar a i sad to ne mora raditi jer ima i kcerku od 23 god.neudatu i dok mu jos zena moze ne mora u kuci nista,ona je domacica, ali je "zatrovao" mm-a tom nekom svojom taktikom i razmisljanjem. Neki dan kad smo sjedili na kahvi, ja kazem iz zezancije ali i iz doze ozbiljnosti, da kad mene ne bude tu u blizini da mm ne treba dijete odmah nositi svojoj mami ili sestri, da i on se pobrine kad zaskripi, a svekar ce na to: KOD NAS JE TAKAV ADET, DA ZENE BRINU O DJECI. Ja gledam u njeg i morala sam reci: PA NEK MIJENJA ADET. I JA SAM PRIJE UDAJE IMALA JEDNO MISLJENJE A KAKO SAM SE UDALA PROMJENILA 100 MISLJENJA JER NE PITAM SE SAMO JA NEGO I MM. Ali nista to ne pije vode... I vise puta mi svekrva kaze za mm-a, KAD VIDIS DA JE NERVOZAN SUTI, PROCI CE GA. Mislim iskreno moja mama nikad to nije mm-u rekla za mene, kad sam ja nervozna da on suti. I ne mogu sutiti na nepravdu i na njegovo psovanje. Sta ona misli da se zatvorim u sobu i da placem? Pa nisu me moji roditelji zato othranili da mi zivot prolazi tako u suzama. Ponekad razmisljam ona je po svemu sudeci provela tezak zivot do sad sa svojim m i sutila i plakala i ponizavala samu sebe jer nije stvarno imala izbora nigdje da ode, pa onda i meni takav zivot da prenese. To nece ici tako kod mene.
|
|
|
|