Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 16:33:05
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
hvala ziel ja evo istu rutinu ko i juce ustala 2u1, raskrcila po kuci i odoh prvo da doruckujem za svaki slucaj pa onda sve laganini... tamo cemo negdje pola 10-10 u bolnicu pa cemo vidjeti sta dalje. ako ne bude nikakvih promjena odosmo malo prohodati pa kod sveki na rucak... javim se uglavnom
hajde sretno,
Sretno . ziel odmaraj dok mozes... Kako li je rose? carobno kako ti deveras . Je li otices? Men8 pocele noge tj stopala i zglobovi
Ja maloprije ustala. Spavala sa malom pa me slomila. Vrti se, brate mili . Odoh kasnije do tiffany-a da vidim ima li kakva jaknica i do konzuma carapice ako bude. Pa nek je spremno. Da ne mislim o tome kad rodim aBd. Mama ce mi pizzu napraviti za dorucak ..
ej ja stvarno ne oticem nikako, hvala Bogu. Neki dan na kontroli dr gleda noge, kaze nema otoka nikako. Bebi mi je glavicom nalegla na mokracni mjehur. Ne moram ni popiti ni kap vode, ja mogu u wc. Znaci non stop sam u wc-u. E sad da li to ima veze jer fakat ne zadrzavam vodu u sebi, veze nemam. Dr nesto spomenu kad je gledao bebu i vidio to da je na mjehuru, kao zato i nema otoka
ja se porodila pa jos imam malo otoka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 17:20:03
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
hvala ziel ja evo istu rutinu ko i juce ustala 2u1, raskrcila po kuci i odoh prvo da doruckujem za svaki slucaj pa onda sve laganini... tamo cemo negdje pola 10-10 u bolnicu pa cemo vidjeti sta dalje. ako ne bude nikakvih promjena odosmo malo prohodati pa kod sveki na rucak... javim se uglavnom
hajde sretno,
Sretno . ziel odmaraj dok mozes... Kako li je rose? carobno kako ti deveras . Je li otices? Men8 pocele noge tj stopala i zglobovi
Ja maloprije ustala. Spavala sa malom pa me slomila. Vrti se, brate mili . Odoh kasnije do tiffany-a da vidim ima li kakva jaknica i do konzuma carapice ako bude. Pa nek je spremno. Da ne mislim o tome kad rodim aBd. Mama ce mi pizzu napraviti za dorucak ..
ej ja stvarno ne oticem nikako, hvala Bogu. Neki dan na kontroli dr gleda noge, kaze nema otoka nikako. Bebi mi je glavicom nalegla na mokracni mjehur. Ne moram ni popiti ni kap vode, ja mogu u wc. Znaci non stop sam u wc-u. E sad da li to ima veze jer fakat ne zadrzavam vodu u sebi, veze nemam. Dr nesto spomenu kad je gledao bebu i vidio to da je na mjehuru, kao zato i nema otoka
ja se porodila pa jos imam malo otoka
Sto me utjesi . Ma kod nas je od debljine . za dojenje i da se sve vratilo u normalu hB
< Poruku je uredio ninuska -- 23.8.2015 17:22:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 17:21:41
Farah 00
Rose, kako si sada? Je li jezik bolje? Sta si dobila u zamjenu za taj lijek koji si pila?
dobro sam, ne pijem nikakve lijekove, proslo 24 sata od jutros dojim svoju lavicu..a tokom 24 sata a izdojila 1l mlijeka..i prosula u saksiju...zuto ko puter nevjerovatno -...mashala da tako i ostane i da ga ima jos
Rose tom cvijecu u saksiji bas ce dobro godit tvoje mlijeko :-) Mashallah da i ostane tako, da imas mlijeka za svoju bebicu :-)
Ninuska :-)
< Poruku je uredio Farah 00 -- 23.8.2015 17:25:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 18:42:23
ninuska
IZVORNA PORUKA: Travelove
LTM bas mi je zao sto te maltretiraju, ali mislim da ce to u utorak biti gotova prica.
Kako vi sa zubima? Uzimate li sta za zube? Ja sam se sada zaprepastila koliko su mi se desni povukle.
Ne..prije su bile naf tbl ali ih nazalost vise nema. One su bile super za zube. Sad koristim samo vitamine (prenatal) i magnezij. I ja imam problema sa desnima, krvare. Zato koristim curaprox cetkicu, ultra soft i lacalut kaladont. Cetkica je suprr, jer ne iritira desni. Bas je mekana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 18:46:32
LieToMe RR
LTM bas mi je zao sto te maltretiraju, ali mislim da ce to u utorak biti gotova prica.
Kako vi sa zubima? Uzimate li sta za zube? Ja sam se sada zaprepastila koliko su mi se desni povukle.
mah, mogla sam vikend totalno drugacije da organizujem. mi dosli kuci, naradili se, usisali, podove prebrisali... malo raskrcili, ja i masinu vesa pustila. cekam sad drugaricu da dodje da ocejfimo kafu.
sto se tice zuba ja koristim lacalut kaladont cini mi se, mada se i paradontax pokazao kao odlican. ispirem usta 3% hidrogenom, povremeno namazem apriprodent gelom i koristim ultrasoft cetkice ali ja imam osjetljive desni i kad nisam trudna u trudnoci budu bas osjetljivije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 18:56:08
ninuska
Ltm...sta rece...koliko je lacalut u bingu? Je li jeftiniji od apoteke?
I ja dodjoh kuci maloprije. Posutala sto sam trebala, okupala malu i sad se kanim i ja pod tus . Valjda ce i muz ubrzo. Eto, zaboravih uzeti one gace tu u konzumu .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 19:54:42
rose
Ne..prije su bile naf tbl ali ih nazalost vise nema. One su bile super za zube. Sad koristim samo vitamine (prenatal) i magnezij. I ja imam problema sa desnima, krvare. Zato koristim curaprox cetkicu, ultra soft i lacalut kaladont. Cetkica je suprr, jer ne iritira desni. Bas je mekana
mene je cudilo da mi ih nije prepisala ovaj put a znaci da ih nema...kod mene su desni ostale osjetljive...inace su i krvarile cijelu trudnocu a sad su mi zubi ogoljeni...nadam se mozda nakon dojenja da se poprave...imam jos kutiju orthomola...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 21:26:26
LieToMe RR
I ja dodjoh kuci maloprije. Posutala sto sam trebala, okupala malu i sad se kanim i ja pod tus . Valjda ce i muz ubrzo. Eto, zaboravih uzeti one gace tu u konzumu .
ja jedem lubenicu, sad cemo gledat neki film. bila mi drugarica popile kafu, ispricale se, ves prostrla. imam sutra za peglat... i skontala sam sutra i posteljinu oprati. mislim da je bio jeftiniji u pocetku ali i oni namazani, poskupljuju cim neki proizvod ide.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 21:42:16
ninuska
ja jedem lubenicu, sad cemo gledat neki film. bila mi drugarica popile kafu, ispricale se, ves prostrla. imam sutra za peglat... i skontala sam sutra i posteljinu oprati. mislim da je bio jeftiniji u pocetku ali i oni namazani, poskupljuju cim neki proizvod ide.
Bice veceras trcanje u wc .
Ma standardno...uvijek tako urade... I ja se evo nadam muzu..treba svaki cas stici. Mala zaspala. Prvo nije htjela bez njega i jedva je ubijedih da legne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 21:54:17
rose
a sta je to i kako se koristi...i taj hidrogen sto ti koristis?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 21:58:38
ninuska
Ma samo "isperes" desni njim da zapjeni i pljunes...najbolje u spricu, pa iz nje preci preko desni..malo promuckati i pljunuti... A, lacalut je kaladont i ima posebno bas za osjetljive desni, desni koje krvare..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 22:03:54
LieToMe RR
Ma samo "isperes" desni njim da zapjeni i pljunes...najbolje u spricu, pa iz nje preci preko desni..malo promuckati i pljunuti... A, lacalut je kaladont i ima posebno bas za osjetljive desni, desni koje krvare..
ma ja hidrogen gucnem onako iz flasice i meljam po ustima dok dobro ne zapjeni i ispljunem, ne ispiram da djeluje na desni. a lacalut ili paradontax obavezno za osjetljive desni. stvarno se primjeti razlika u odnosu na obicne kaladonte
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 23.8.2015 22:27:32
ninuska
To je taj kaladont
ja uzimam onaj sensodine..i on mi ispuni te ogoljene vratove sto bole...al ako je ovo bolje, probala bih
Davno sam koristila sensodine..i ovaj mi se cini bolji...tako da ga godinama koristim u kombinaciji sa curaprox, ultra soft, cetkicom. I ponekad hidrogen..al ga cesce zaboravim . Prije su bili.povoljniji pa su sad malo digli cijenu..nasa posla . ltm ma i ja znam gucnuti iz flasice . Lakse je sto jest jest. Svakako ga muljas po ustima tako da ispere desni. Ma i kod cetkice se vidi razlika. One obicne mi razderu desni. Bas ih nikako ne mogu
< Poruku je uredio ninuska -- 23.8.2015 22:29:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 3:46:58
ziel
Probudi me mm u snu hoce da me udara bio me uhvatio za prsa rukama haha ja dreknu na njeg STA TI JE i odgurnem ga mogao me je u pupu udariti... pa se on iste sekunde odmace i kaze IZVINI SANJAO SAM DA SE NA SEMAFORU S NEKIM COVJEKOM TUCEM
Pa da vidim usput jel se kod LTM stanje promijenilo ali nista ne prica znaci jos je 2 u 1...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:05:32
Travelove
Nista danas uzimam taj kaladont i cetkicu. Meni desni ne krvare, zaista rijetko, to samo u trudnoci, al kad juce vidjoh, kako neko spomenu ogoljene vratove, i to na onomogledalo sto povecava, uplasih se, nije malo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:28:39
aidana
Dobro jutro
Mi smo se spakovali. Cekam mm da se probudi pa da kupimo jos neke sitnice, uzmemo osiguranje i idemo se jos malo morati :))) Moram priznati da me malo malo strah, ipak sam ja u 8. mjesecu...ali bice sve ok aBd. Neki dan mi rodica prica da je trece dijete rodila na moru...reko nisi mi bas morala to pred put saopstiti :)))
LTM sretno jos jednom Ja kad se vratim ti ces vec uzivati sa malim mirisnim smotuljkom :))))
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:30:15
ninuska
, ko je za...bujrum. jeste se naspavale? mogla sam jos Ja pijuckam mada nisam ljubitelj bosanske kafe. Nekako mi draza esspreso. Pa kad god imam priliku istu ocejfim Moji odose, cekam da masina zavrsi da prostrem ves, pa cu rucak, malo po kuci i na depilaciju. Ova sedmica mi je hodancija "po doktorima" sto bi rekli . ziel haha..dobro si prosla travelove probaj..bar dok si trudna aidana sretno...ma ne sekiraj se. I ja sam isla u 8. Mjesecu...dobar je doplatak u Hr ...oko 1 2000 Kn, pa ti vidi . Nije to ni lose
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:35:26
ziel
Dobro jutro i od mene, dovukla se na posao, zapocela radni dan... Danas ce biti fino, nece biti guzve Vidim pricate o zubima i desnima, ja sam primjetila samo na jednom mjestu da me bolucka kada perem zube, ali zavirivala sam, nema nikakve rane, nista, jedno vrijeme sam primjetila krv, mozda prije mjesec dana ali nema vise hvala Bogu, a isto tako i krv iz nosa, bilo jedno vrijeme i prestalo.
Aidana lijepo se provedi na moru, i ja bih opet otisla iako sam vec 2x ove god. isla, bas volim morsku vodu, plivanje... Nema nista ljepse...
Ninuska ja inace pricam u snu, mm se meni smijao zbog toga a i on poceo pricati, uz to jos i udarati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:47:53
LieToMe RR
juuutrrroooo i od mene ja se naspavala, ukocila se sva, jedva ustala ustaja jednom da piskim ali ne bih ni to da nije bilo lubenice sinoc u sitne sate. plan za danas je sljedeci: mm radi drugu smjenu pa mi je obezbjedio bejbisitire za danas doci ce popodne moj brat i ova mi drugarica da budu sa mnom ukoliko krene porod dok je on na poslu. ja planiram ispeglati ovo vesa sto sam oprala juce i neki dan i da pustim jos masinu bijelog.
malena je kod sveki, sinoc je prvo dedu uspavala pa ona zaspala danas hvala bogu ne moram na ctg odoh nam praviti dorucak pa laganini u 3-4 brzinu ubaciti
aidana i pcelice zelim vam lijep odmor i plaho moranje okupajte se jednom i za mene (mi smo prosle godine na danasnji dan krenuli na more) ninuska mi smo mogle sutra poslije ctga ako jos budem 2u1 piti kafu ako budes u moju mahalu navracala ziel sretno na poslu ostale moje drage trudnice uzivajte mi, bicete blagovremeno obavjestene o mom statusu i promjenama
jesam li vam rekla da je Divke predzadnji i zadni put korigovao termin poroda na 27.8. a on je meni mjera stvarno, tako da si dajem jos 2 dana fore jer sam L rodila dan pred termin po njegovom. a mama mi juce prica san...sanjala da je L dobila bracu
< Poruku je uredio LieToMe -- 24.8.2015 7:49:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 7:52:32
ziel
juuutrrroooo i od mene ja se naspavala, ukocila se sva, jedva ustala ustaja jednom da piskim ali ne bih ni to da nije bilo lubenice sinoc u sitne sate. plan za danas je sljedeci: mm radi drugu smjenu pa mi je obezbjedio bejbisitire za danas doci ce popodne moj brat i ova mi drugarica da budu sa mnom ukoliko krene porod dok je on na poslu. ja planiram ispeglati ovo vesa sto sam oprala juce i neki dan i da pustim jos masinu bijelog.
malena je kod sveki, sinoc je prvo dedu uspavala pa ona zaspala danas hvala bogu ne moram na ctg odoh nam praviti dorucak pa laganini u 3-4 brzinu ubaciti
aidana i pcelice zelim vam lijep odmor i plaho moranje okupajte se jednom i za mene (mi smo prosle godine na danasnji dan krenuli na more) ninuska mi smo mogle sutra poslije ctga ako jos budem 2u1 piti kafu ako budes u moju mahalu navracala ziel sretno na poslu ostale moje drage trudnice uzivajte mi, bicete blagovremeno obavjestene o mom statusu i promjenama
jesam li vam rekla da je Divke predzadnji i zadni put korigovao termin poroda na 27.8. a on je meni mjera stvarno, tako da si dajem jos 2 dana fore jer sam L rodila dan pred termin po njegovom. a mama mi juce prica san...sanjala da je L dobila bracu
Jesi li ti pripremila odjecu za bracu? Sta znas, mozda se mamin san ostvari
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 8:41:50
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Jesi li ti pripremila odjecu za bracu? Sta znas, mozda se mamin san ostvari
pa kod nas je sve neutralno jer od samog pocetka nije siguran jel curica. tako da i ono odjelce i sve sto smo uzimali za bebu ne ukljucuje ni rozu ni plavu boju... ma totalno svejedno. samo da sve prodje kako treba. nebitno jel se rodi seka ili braco, mama, tata i seka ce voljeti bebu najvise na svijetu
e odoh malo da se bavim kucanskim poslicima, da opeglam ovo malo vesa. mozda mi navrati na kafu komsinica sa dvije curice
< Poruku je uredio LieToMe -- 24.8.2015 8:43:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 24.8.2015 9:08:35
ziel
Joj sad mi bila jedna pacijentica djevojcica 2003. godiste na previjanju, tu je nadogradnja na noktima, pantolice uske i kratke do guzice, parfema je litar nabacila... Boze sacuvaj, pa koliko to ona ima godina , 12 ja sa 12 nisam znala da postojim bas se vremena mijenjaju nenormalnom brzinom.