Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 20:28:16
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ziel
Pisala sam s kolegicom s porodilista, ona je med.sestra-babica, pitam ja nju u vezi doktora, koga bi mi ona prpeorucila da angazujem za porod , kaze mi da mi nije toliko bitan doktor koliko je babica, kao doktor gotovo nikad nije tu, dodje samo na kraju, svoje zadatke prenese specijalizantu, a babica je glavna, pa mi kaze da je bolje da angazujem iskusnu babicu pa i ako ona ne bude na smjeni kad budem trebala da se porodim, ona prenese kolegici /ama i opet cu dobiti tu neku uslugu...
A i ja kad sam se kasnije skontala, pa mozda je i upravu... Sta vi mislite?
Kod nas sve babica obavi. Dr je tu u slucaju da nesto ne daj Boze krene kako ne treba. Inace stoji pored kteveta i navija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 20:48:23
mala curica
Ziel,kolegica je u pravu.Babica jeste najvaznija na porodu,ona cijelo vrijeme bude s tobom,priprma te,savjetuje,pomaze ti.Doktor je taj koji samo preuzme bebu kada izlazi i zasije te(ako si sjecena ili pukla) .Tako je bar kod mene bilo.Doktora nije bilo 20 sati u toku poroda i 21-vi sat dosao kada je zagustilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 21:33:12
Leptiri
Evo mene sa nalazima, hvala Bogu dobri su svi osim tsh, ali dr Zelija je odmah reagovala i izmjenila terapiju. Zeljezo odlicno. Ali sutra cu profaksati nalaz ginekologu da vidim sta ce mi ona reci, mada nema sta al eto. Veceras mogu mirno da spavam, jucer sam bila zabrinuta za ove nalaze ko da mi je prvi put da ih vadim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 21:48:53
mojbebac
Mi smo danas u 32-oj nedelji....bila sam na putu dva dana,sinoc se vratila i tako se nasikirala da mi je sve izaslo na nos.... osjetim na ulazu u vaginu,sa lijeve str.neku kao zlijezdu,nzm ni kako bih se izrazila,velicine graska,na 3-4 mjesta.... naravno cijelu noc provedem razmisljajucu,ne spavajuci,blejeci po netu.... uglavnom odem jutros kod dr-a kaze vena,od velikog pritiska i tereta... Realno,ugojila sam se 13 kg i sve je u stomaku.... ali bogu hvala da je sve ok.... nzm da li je iko imao slicno iskustvo....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:22:35
aidana
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Pisala sam s kolegicom s porodilista, ona je med.sestra-babica, pitam ja nju u vezi doktora, koga bi mi ona prpeorucila da angazujem za porod , kaze mi da mi nije toliko bitan doktor koliko je babica, kao doktor gotovo nikad nije tu, dodje samo na kraju, svoje zadatke prenese specijalizantu, a babica je glavna, pa mi kaze da je bolje da angazujem iskusnu babicu pa i ako ona ne bude na smjeni kad budem trebala da se porodim, ona prenese kolegici /ama i opet cu dobiti tu neku uslugu...
A i ja kad sam se kasnije skontala, pa mozda je i upravu... Sta vi mislite?
Kod nas sve babica obavi. Dr je tu u slucaju da nesto ne daj Boze krene kako ne treba. Inace stoji pored kteveta i navija
Mene je Masic redovno obilazio. On me je primio, naredio da mi se ukljuci drip, probusio mi vodenjak, pregledao me 3-4 puta da vidi da li napredujem i koliko sam otvorena, dolazio da vidi kako se osjecam, donio mi stocic u neko doba, u radjaoni je bio tu, navalio mi se na stomak i zasio me. Na kraju je kad mu je zavrsila dezura dosao da nas obidje jos jednom i pozdravio se. Moguce da je bio toliko prisutan jer me je htio poroditi na carski ali smo na moje insistiranje pokusali prirodnim putem tako da je bio u pripravnosti za hitan carski rez i bas je nadgledao kako se odvija situacija.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:26:51
aidana
IZVORNA PORUKA: mala curica
Ziel,kolegica je u pravu.Babica jeste najvaznija na porodu,ona cijelo vrijeme bude s tobom,priprma te,savjetuje,pomaze ti.Doktor je taj koji samo preuzme bebu kada izlazi i zasije te(ako si sjecena ili pukla) .Tako je bar kod mene bilo.Doktora nije bilo 20 sati u toku poroda i 21-vi sat dosao kada je zagustilo
Cuj nije bilo dr 20 sati Ne mogu da vjerujem, je li to praksa u Austriji? Pa ti i beba ste se pravo napatile a njega nigdje Kako ste sada? Kako napreduje mala mala curica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:30:21
ziel
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:37:39
mala curica
Doktor je bio u toku svega,ali nije bilo potrebe da dolazi,sve cekali da se otvorim pored dva dripa.Krene otvaranje ali stane i sve tako,ja nisam tratila cr trpila i na kraju doktor dosao i kaze ako se uskoro ne porodim sala je spremna za cr.Na kraju vakum odradio svoje. Sve su oni povezani i u toku svake sekunde sta se desava.Moje otvaranje zezalo je i babicebi mene.Krene super mi se radujemo i samo stane pa ni milimetar satima hehe. Da,praksa je da doktor dodje pred kraj .Babice su stvarno super sve same rade od vaginalnih pregleda ,masaze,vjezbica,infuzije itd.
Cura mi djeluje ok,sutra imamo snimanje srca,pluca i bubrega da vidimo ide li na bolje. Jucer sam je vodila pedijatru.Rodila se s skoro 4kg(3,960) sada ima 5 kg napreduje lijepo masAllah.
< Poruku je uredio mala curica -- 13.8.2015 22:40:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:38:01
Leena
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Pisala sam s kolegicom s porodilista, ona je med.sestra-babica, pitam ja nju u vezi doktora, koga bi mi ona prpeorucila da angazujem za porod , kaze mi da mi nije toliko bitan doktor koliko je babica, kao doktor gotovo nikad nije tu, dodje samo na kraju, svoje zadatke prenese specijalizantu, a babica je glavna, pa mi kaze da je bolje da angazujem iskusnu babicu pa i ako ona ne bude na smjeni kad budem trebala da se porodim, ona prenese kolegici /ama i opet cu dobiti tu neku uslugu... O A i ja kad sam se kasnije skontala, pa mozda je i upravu... Sta vi mislite?
Po mom iskustvu, ovo zavisi od toga gdje se poradaj, u Vojnoj doktor redovno obilazi, a sa E npr je doktor zamolio babicu da se skloni od mene jer mi se navaljivala na stomak i sve je sam obavio. Sa L je bio bez veze doktor, ali su oboje bili tu i babica i doktor i jos doktorica na specijalizaciji. MAM, bebica je divna Ninuska, super su stvarcice, imala sam ja za L slicno
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:40:43
aidana
Ovi stranci su pravo puknuti i skrti! Meni dolazi redovno na mail obavijest kad oni nesto za djecu prodaju i slicno. Upravo sam procitala mail gdje neka gospodja prodaje koristene platnene pelene za 16 km po komadu Je li samo meni to nema smisla? A prije par mjeseci je jedna prodavala nacet paket jednokratnih pelena Je li se iko od njih sjetio da to odnese u dom ili proslijedi nekome kome treba? Gdje ces prodavati koristene pelene i otvoren paket
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:43:10
mala curica
Znaci babici treba kesirati
Bez komentara sam......Boze pa jeli se sve mora podplatiti pa cak i za porod.Zasto au davali Hipokratovu zakletvu kada ne rade svjesnoni iz ljubavi posao.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:45:27
mala curica
IZVORNA PORUKA: aidana
Ovi stranci su pravo puknuti i skrti! Meni dolazi redovno na mail obavijest kad oni nesto za djecu prodaju i slicno. Upravo sam procitala mail gdje neka gospodja prodaje koristene platnene pelene za 16 km po komadu Je li samo meni to nema smisla? A prije par mjeseci je jedna prodavala nacet paket jednokratnih pelena Je li se iko od njih sjetio da to odnese u dom ili proslijedi nekome kome treba? Gdje ces prodavati koristene pelene i otvoren paket
Ne vjerujem da je to drzavljanim te drzave,mislim....predpostavlham da je neko od Jugovica(neko iz bivse Juge)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:48:45
aidana
Ne vjerujem da je to drzavljanim te drzave,mislim....predpostavlham da je neko od Jugovica(neko iz bivse Juge)
Ma jok, ovo je stranica za strance koji rade u BiH. Ove platnene prodaje neka Taylor.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:50:06
aidana
Cura mi djeluje ok,sutra imamo snimanje srca,pluca i bubrega da vidimo ide li na bolje. Jucer sam je vodila pedijatru.Rodila se s skoro 4kg(3,960) sada ima 5 kg napreduje lijepo masAllah.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:52:14
aidana
Kad sam vec zaredala...mm mi je nabavio omeksivac Rekli mu da se brzo prodaje (sto li ali i da ga nabavljaju i dalje. Znaci bice ga i ubuduce, ne moramo praviti zalihe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:54:08
mala curica
Javi nam poslije kontrole
Hocu hvala ti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 22:57:45
ziel
Znaci babici treba kesirati
Bez komentara sam......Boze pa jeli se sve mora podplatiti pa cak i za porod.Zasto au davali Hipokratovu zakletvu kada ne rade svjesnoni iz ljubavi posao.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 23:00:42
aidana
Svasta Pa nasta joj lice Bosanci da kupuju koristene i raspakovane pelene.Uzas...
Znam da nista ne bacaju.....ovdj od kanalizacije preradjuju i prave grijanje na koje se ja grijem,ali tako nesto prodavati sramota.
Oni to sto prodaju, prodaju uglavnom medju sobom. Dakle to je obavijest za clanove te grupe koji su stranci, i pokoji uljez kao ja Znaci nema veze s tim sta oni misle o Bosancima. Ali kako god okrenem nema mi smisla tako se sugati. Imaju plate po par hiljada i onda prodaju paket pelena...e fakat mi nije jasno. A ni ove sto bi uzele to mi nisu jasne
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 23:04:17
mala curica
Svasta Pa nasta joj lice Bosanci da kupuju koristene i raspakovane pelene.Uzas...
Znam da nista ne bacaju.....ovdj od kanalizacije preradjuju i prave grijanje na koje se ja grijem,ali tako nesto prodavati sramota.
Oni to sto prodaju, prodaju uglavnom medju sobom. Dakle to je obavijest za clanove te grupe koji su stranci, i pokoji uljez kao ja Znaci nema veze s tim sta oni misle o Bosancima. Ali kako god okrenem nema mi smisla tako se sugati. Imaju plate po par hiljada i onda prodaju paket pelena...e fakat mi nije jasno. A ni ove sto bi uzele to mi nisu jasne
Aaaa takooo....pa tek skontah sta je u biti....Ja kontam stranci koji su u Bosni prodaju nasem narodu te prnje...a ono ti uljez medzu njima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 14.8.2015 7:43:25
ziel
I ja da se prijavim, sinoc sam kasno legla, pravila neku tortu, SLADOLED TORTA bez pecenja, nije tesko napraviti ali se stoji na nogama pa me stopala zabolila bas i kad sam zavrsila stavila mlijeko da prokuha (moja sveki ima farmu krava pa mi daje mlijeko domace koje uvijek prije upotrebe treba prokuhati) i samo sto se ja ispruzi hajd reko'''''''' 2 min. kad ono mlijeko izadje... dok sam i to oprala, morala cekati da se ohladi kolo na kojem sam kuhala, procedura... Uglavnom mislim da je torta odlicno ispala, danas cu je tek probati, eno je frizderu hladi se To je ovo: http://zizunews.blogspot.com/2014/05/sladoled-torta.html
Vcrs opet gosti dolaze, pa cu jos neko jela spremati , odmah se zaokrenuti cim dodjem kuci... Eto tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 14.8.2015 7:52:45
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Juutroooo Ja samo da prijavim jos sam 2u1
Evo se laganini spremam, odoh sa mm na ctg pa kod Puzica i onda u zivot Javim se nekad u toku dana kad se negdje stacioniram prvom prilikom
Hajde nek ti je sa srecom , ocekujemo izvjestaj danas
E hvala hvala Evo sam se stacionirala cekam da pocnu sa prozivkama. Mm sam u zadnji tren ostavila kuci...krenuo da se brije, pa tusiranje...reko necemo mi do bogojavljenja a i guzva je ogromna tako kad krenu prozivati ima fore da dodje.