Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 7:17:50
Carobno jutro
Jutro
Evo i mene. Ja evo isto pijem kafu pa cu onda zaredati po nalaze. Hematologija, transfuziologija I endokrinologija. Imam svega uzeti. Ja sam relativni ok spavala. Sirom otvorenih prozora pa mi ne bi vruce , doduse kad izuzmemo silna ustajanja ali to je normala. Nadam se da su nam novopecene mame dobro
LTM, slusa tebe tvoja ljepotica, ona ce kad sve zavrsis da Dodje i kaze evo meeeeee, gdje mi je ovcica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 7:25:09
ninuska
Jutrooo I ja odavno na nogama. Jucer A. nije isla u vrtic, pa odmah frka danas. Kaze boli je stomak. A, prosli put sam je ostavila jer se zalila na isto. A nisam bila sigurna da li laze. Ovaj put joj nije upalilo . Da ne moram dr. ostavila bih je. Narucena sam u 13.15, pa cu uputnice silne da pokupim i onda da vadim nalaze jedan po jedan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 7:29:12
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutrrrooo kakve ste, jeste se naspavale?
Ja sjela da ocejfim prvu jutarnju, prije nego se razbacam i po kuci i ubacim u pet. Danas ce pasti i frizura sve lagano ide po planu i programu...sad za sad
Jutro, ocekujemo danas sliku nove frizure
Ja sam zapocela jos jedan radni dan, danas cu ranije kuci bas ce mi dobro doci...
Zaboravila sam vam ispricati, neku noc mi bili na porodu kod jedne moje prije, bebi je oko mjesec i po i rasplakao se malo pa otisla jedna od nena da ga uspava u drugu sobu i ja cujem nesto susti, kao pljusak od asfalt kad udara ja izadjem da izvidim sta je to , kad ono u sobu gdje ga uspavljuju pustaju mu na mobilni neke zvukove, to kao pljusak jako skroz, probi usi , ja ne znam kako ce ono dijete uspavati, meni ono smeta iskreno a i moblini drze pored stomacica odmah naslonjen a beba tek rodjena, mislim da to nije pametno jer znamo koje zracenje proizvode i mobiteli i racunari... i pitam ja svoju sestru u vezi toga, ona je tetka toj bebi, kaze MA BUDALASTINJA AL SUTI NE PITAJ, NJIHOVA STVAR. Jeste li vi pustale te zvukove svojim bebama?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 7:45:26
LieToMe RR
carobno jutro i ninuska sretno sa nalazima! samo lagano.ja sam zavrsila sa svojim nalazima za ovu trudnocu
ziel mislim, da se ne lazemo, zivimo u totalno informatickom dobu. ja svoje dijete ne maltretiram po pitanju nema uzet mobitel, tablet ili sjesti s nama za laptop. nek dijete zna cemu sta sluzi. imamo mi aktivnosti (slazemo puzle, igramo se sa legom, pravimo farmu... setamo, socijalizuje se) ali isto tako uzme sama tablet, upali, nadje sebi masu i medu i pusta bilo bi sramota da ne zna a mama i tata joj u toj profesiji
kad je bila mala nismo je uspavljivali, doslovno podojis i spusris ona za 5 minuta komirana. jedino kad je imala skokove u razvoju pa malo sijelila smirivala bi je klasicna muzika i zvuk helikoptera. jednu noc je samo zvuk helikoptera na mobu zvrndao, mi popizdili
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 7:52:35
ziel
carobno jutro i ninuska sretno sa nalazima! samo lagano.ja sam zavrsila sa svojim nalazima za ovu trudnocu
ziel mislim, da se ne lazemo, zivimo u totalno informatickom dobu. ja svoje dijete ne maltretiram po pitanju nema uzet mobitel, tablet ili sjesti s nama za laptop. nek dijete zna cemu sta sluzi. imamo mi aktivnosti (slazemo puzle, igramo se sa legom, pravimo farmu... setamo, socijalizuje se) ali isto tako uzme sama tablet, upali, nadje sebi masu i medu i pusta bilo bi sramota da ne zna a mama i tata joj u toj profesiji
kad je bila mala nismo je uspavljivali, doslovno podojis i spusris ona za 5 minuta komirana. jedino kad je imala skokove u razvoju pa malo sijelila smirivala bi je klasicna muzika i zvuk helikoptera. jednu noc je samo zvuk helikoptera na mobu zvrndao, mi popizdili
Ma joj nisam ni ja rekla za dijete koje vec samo uzme i gleda , al ovo beba od mjesec i po, nesto mi previse...... i bas me zanima dokle ce mu to pustati A i moja je sestrisna sa nekih 8 mjeseci cini mi se drzala mobilni sama i gledala slike svoje sto smo je slikavali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 8:09:15
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Ma joj nisam ni ja rekla za dijete koje vec samo uzme i gleda , al ovo beba od mjesec i po, nesto mi previse...... i bas me zanima dokle ce mu to pustati A i moja je sestrisna sa nekih 8 mjeseci cini mi se drzala mobilni sama i gledala slike svoje sto smo je slikavali
pa vjerovatno beba ima grceve i ne moze da spava pa joj pustaju zvukove. svi ti zvukovi umiruju bebe jer ih podsjeca na rad crijeva i srca dok su jos bile u maminoj pupi. neku bebu smiri zvuk fena, aviona, helikoptera, neka voli uspavanke... sad je to sve dodatno olaksano imas aplikacije na mob
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 8:12:34
ninuska
Znam da su ovdje na forumu zene spominjale fen. Njime su umirivale bebe. Samo ih je taj zvuk smirivao. E, ne znam..to je bas mala beba od mjesec dana. Ali eto ako je to umiri i uspava neka koriste samo da nije bas uz bebu mobitel. Udaljila bih ga. Ma i moja mala ima tablet. Dobila ga sa nepune dvije godine. I ja sam radije za igru sa loptom, trcanje, slaganje puzli, ali i ovo dobro dodje . Upali sebi crtic i gleda ltm hvala, draga..meni ostali brisevi i jos jedan laboratorij carobno jutro sretno i tebi danas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 8:15:29
ziel
Hehehe joj sta mislis helikoptera jesu cudne bebe, drugacije od odraslih, meni npr. smeta svaki zvuk ali ja nisam beba sta li ce mog medica smirivati , bas me zanima ako bude kao ja , po maminoj prici, kad sam bila beba mama rahat sa mnom bila, nisam znala plakati ni kad sam ukakana bila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 8:32:33
Carobno jutro
susretala sam se sa raznim zvukovima kod svojih drugarica, od zvukova prasume, fena, cak i usisivaca Nema sta nisu pustale samo da ih uspavaju .
A to se tice tableta, mobitela i co, to je danas jednostavno tako. Ne mozes ti djetetu zabraniti da se tim koristi jer to je danas pismenost, informaticka pismenot i nophodno je za sve, skolu, posao itd. Naravno, misljenja sam da ne treba dopustit djetetu da non stop "visi" na tome ali zato da ne po malo. Djeca danas odrastaju uz to i normalno je da listaju slike na mobiteima, da traze sami sebi po you tubu crtane itd, njima je to normalno kao sto je nama bilo da je crtani na tv-u prije dnevnika i da i ujutro imamo Otvori prozor
Od zaove mala tako nedvno isla u muzej sa skolom, Treci je razred. I prica ona tako sta je vidjela, narodna nosnja, namjestaj itd itd i kaze da vidis M, nesto stoji kao aparat neki i ti stanes ispred i on te kao uslika a ti ne mozes vidjeti sliku, tek kad ciko neku traku odnese onda donese sliku MI popadali, znaci u muzeju su fotoaparati pa vi vidite
Hvala vam cure, nadam se da ce nalazi biti dobri iskreno jer svaki mi je bas bitan Ninuska tebi sretno sa uptunicama, ja vazda zaboravim uzeti neku, pa sad u zadnje vrijeme ko nane pisem i onda kad udjem opleti po spisku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 8:46:49
ninuska
E, zaboravila sam na usisivac . Ma kad nece da se umiri covjek svasta proba :). Tako je moja mala uzela laptop i pritisce po ekranu. Reko' A. nije ti to tablet i mob..imas tastaturu . Kasn8je je ukapirala, pa cak i neke tipke iscupala . carobno jutro zapisala sam sve. Jer obicno nesto zaboravim. A, ne da mi se peglati s njima. Komplikovani su..zna LTM
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:29:41
ziel
IZVORNA PORUKA: ninuska
E, zaboravila sam na usisivac . Ma kad nece da se umiri covjek svasta proba :). Tako je moja mala uzela laptop i pritisce po ekranu. Reko' A. nije ti to tablet i mob..imas tastaturu . Kasn8je je ukapirala, pa cak i neke tipke iscupala . carobno jutro zapisala sam sve. Jer obicno nesto zaboravim. A, ne da mi se peglati s njima. Komplikovani su..zna LTM
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:40:27
rose
Jutrrrooo kakve ste, jeste se naspavale?
Ja sjela da ocejfim prvu jutarnju, prije nego se razbacam i po kuci i ubacim u pet. Danas ce pasti i frizura sve lagano ide po planu i programu...sad za sad
Jutro, ocekujemo danas sliku nove frizure
Ja sam zapocela jos jedan radni dan, danas cu ranije kuci bas ce mi dobro doci...
Zaboravila sam vam ispricati, neku noc mi bili na porodu kod jedne moje prije, bebi je oko mjesec i po i rasplakao se malo pa otisla jedna od nena da ga uspava u drugu sobu i ja cujem nesto susti, kao pljusak od asfalt kad udara ja izadjem da izvidim sta je to , kad ono u sobu gdje ga uspavljuju pustaju mu na mobilni neke zvukove, to kao pljusak jako skroz, probi usi , ja ne znam kako ce ono dijete uspavati, meni ono smeta iskreno a i moblini drze pored stomacica odmah naslonjen a beba tek rodjena, mislim da to nije pametno jer znamo koje zracenje proizvode i mobiteli i racunari... i pitam ja svoju sestru u vezi toga, ona je tetka toj bebi, kaze MA BUDALASTINJA AL SUTI NE PITAJ, NJIHOVA STVAR. Jeste li vi pustale te zvukove svojim bebama?
ja jesam...nakon sto mi je jedan dan dozvolila da doruckujem tek u 9 navece probala sam prvo zvuk fena, zatim otkrila bijelu buku i pustala s kompa, laptopa i cd-a po cijeli dan a ona se ziva nije cula....fen usisivac, otkucaju srca i rzni sumovi koji je podsjecaju na zvukove iz materice pomazu,,,nisam za mobitele na bebama ali ima nacina da se pusti zvuk bez zracenja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:46:10
ziel
Rose moze i tako kao sto si ti na laptopu pustala , ne mora biti blizu bebe da bi mogla cuti zvuk... Jel to kod tebe vodenjak jos citav? Kako stojis na spisku okruzena porodiljama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:52:02
LieToMe RR
lijepo napisah post jos i copy ali ovaj forum vise nije normalan rose vidim jos si 2u1 mi bi trebale od danas uvesti jutarnji raport ko u vojsci stanje redovno, jos sam 2u1
< Poruku je uredio LieToMe -- 11.8.2015 9:56:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:56:01
ninuska
IZVORNA PORUKA: ninuska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:57:02
lala88
MAM cestitke na prinovi sve najbolje i tebi i bebi, cekamo tena roditeljskim razgovorima. Ziel hvala ti sto me posjeti na taj metod uspavljivanja bebe, imate na you.tub vide "zvuk maternice za uspavljivanje" traje 2h moj bebi zaspo na 10 min
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:57:53
ninuska
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Drage moje samo da vam mahnemo ja i moja srecica,hvala Bogu porod imala kao u prici,pisem vam detaljno veceras
Cestitam draga...nemas pojma koliko mi je drago da je sve proslo kako treba . Jedva cekam da nam ispricas detalje..naravno, kad budes mogla...pusa za vas dvije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:58:05
rose
lijepo napisah post jos i copy ali ovaj forum vise nije normalan rose vidim jos si 2u1 mi bi trebale od danas uvesti jutarnji raport ko u vojsci stanje redovno, jos sam 2u1
a sto ne bih bila pa meni je termin u petak a prebacit cu jos 6 dana ko i prosli put...meni se ne zuri
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 9:59:51
rose
IZVORNA PORUKA: lala88
MAM cestitke na prinovi sve najbolje i tebi i bebi, cekamo tena roditeljskim razgovorima. Ziel hvala ti sto me posjeti na taj metod uspavljivanja bebe, imate na you.tub vide "zvuk maternice za uspavljivanje" traje 2h moj bebi zaspo na 10 min
ma nece ziel to pustati sem ako je sigurna da joj sestra nece bahnut u kucu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 10:04:24
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: lala88
ma nece ziel to pustati sem ako je sigurna da joj sestra nece bahnut u kucu
Hahahaha pa mozda mi Bog da nemirno dijete pa cu morati i plesati i pjevati samo da spava, ko zna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 11.8.2015 10:06:09
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
a sto ne bih bila pa meni je termin u petak a prebacit cu jos 6 dana ko i prosli put...meni se ne zuri
ma ja rekoh neka nas jos malo. taman ove kafe da se popiju i jos neke sitnice pozavrsavaju