|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-August
5.8.2015 19:02:15   
ninuska
Hej, zene. Maloprije dodjoh. Crkla sam. 39 stepeni user posted image . Bili u celebicima u etno selu. Lijepo, ima i igraliste za djecu. Malo razgledali, popili pice,,mala se izigrala na onim skalmerijama. I da, nisam se kupala user posted image . Bazen je samo za one koji noce. Odatle otisli u neki restoran uz jezero, pa rucali u hladovini. Svratih i do Azela u konjicu. Kupih maloj majicu za cijele 3 KM. Bile i cipelice, duboke, ali nam broj nije odgovarao. Bi nam mrsko kuci i svratimo do restorana Han u konjicu na sladoled. Basta uz Neretvu user posted image . Ma milina. Puno raje, kupaju se. I mala je sa tetkom i njenom drugaricom isla pokvasiti noge u hladnoj Neretvi user posted image .
Neplanirano ostadosmo cijeli dan.
maksi user posted image ..super si ti. Ali primiri. A, mogu misliti kako je jos pored dvoje djece. Dobro je pa ti mali ne trazi siku user posted image . Ja ocekujem to od ove svoje.
ltm, ziel pricas_te o palacincima, i gle cuda. Sad cu ih i ja praviti. Sa eurokremom i plazmom user posted image .
Mam, pcelica, pandica, rose, carobno jutro hodaju. Neka. Samo uzivajte, zene.

< Poruku je uredio ninuska -- 5.8.2015 19:04:08 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 376
5.8.2015 21:42:47   
M.A.M.
Djeste drage,jeste li prezivile danas hehe,ja hodala od 17 h pa sve dosad,svratila u dm,kupih one gace i blaznice za dojenje,vidjecemo kakve su,jos nekih sitnica za bebaru,pa u azel,kod njih totalna rasprodaja sve za bebe po 3 kmuser posted image al jedva sam izdrzala 10 min koja je guzva

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 377
6.8.2015 7:02:24   
LieToMe RR
Juuutrrrroooooo user posted image
ja pijuckam kaficu, mm se sprema za posao, malena pajki, umorna od jucerasnjih dogadjaja i dozivljaja...majke mi cu se odjaviti sa teme...niko nista ne pise user posted image eto da znate otici cu demonstrativno necete znati ni da sam se porodila user posted image user posted image

Salim se, ali nije vam fazon. Ja znam da ce se ziel javiti dok podmiri jutarnju dozu pacijenata user posted image ovo ostalo sve neozbiljno user posted image
Ja sam juce sa kumom uzivala na balkonu, rucale, kafica, palacinci... Malena i mm otisli u grad, naravno nisu zaobisli ni baby centar (vratila se sa dvije kutije lego kocki), onda su svratili do svekrve pa na drugi dio grada do tetke da pokupe domace maline, borovnice i aroniju (danas cemo nas dvije da se ubijemo vitaminskom bombom)
Dovukli se kuci oko pola 10, samo je istusirali i nahranili, malo se poigrala i zaspala. A i mene su u medjuvremenu deportovali u sobu, lafo upalila tv da sta odgledam kako mi je glava dotakla jastuk tako sam i zaspala user posted image i sve u komadu do pola 7 user posted image kaze mm ni okrenula se nisam on se budio par puta da vidi jesam li dobro user posted image user posted image

Evo pristavila kaficu, uzivam. Kasnije redovne aktivnost oko malene i jedino cu pustiti masinu sarenogi. Sutra navece imamo goste (sutra ce opet biti dinamicno), danas odmaram, moram kasnije jedino laboratoriju zvati da vidim jesu li mi gotovi brisevi. Popodne bi mogli malo izaci prosetati do apoteke i jyska da malenoj kupimo neku kutiju za ove silne lego kocke (jest bezveze kad dodju u onim kartonskim kutijama)
Elem eto, ja sam se naspavala, jedino me sve zivo boli valjda kako sam juce dugo bila budna...malo dok se razgibam.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 378
6.8.2015 7:29:01   
ninuska
user posted image user posted image ...tu sam ja. Nego dok oko male, kafe...ne ode u vrtic..kaze boli je stomak user posted image . Nisam bila si gurna da li laze pa je ostavih kuci. Bas me naljutila. Rekla sam da nece ni napolje. Jucer je nisam odvela u vrtic, hodala s nama i danas problem. A, toliko obaveza imam

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 379
6.8.2015 7:29:46   
ziel
LTM nema nigdje nikog, ljencuge, samo ti i ja budne user posted image Ja dok procita sta ste pisale prodje 20 min.a evo i doktora. A sto se pacijenata tice, jedan me je cekao pred vratima, bas mi to smeta user posted image Ali nece biti danas los dan kako vidim po ovom spisku narucenih user posted image

Mm nesto boli uho, ne znam sta je, ispirala mu i kapala neke kapi ali i dalje isto, sinoc se unervozio i otisao spavati u dnevni boravak , kaze da sam hrkala previse a nije mu to ranije smetalo, sigurno mu sad zbog bola uha daje nervozu, a ja mislim sama u sebi DOBRO JE DA SAM HRKALA ZNACI DA SAM SPAVALA, INACE NE MOGU NIKAKO DA SE NAMJESTIM, PA SE OKRECEM PO 100 PUTA, OTRNIM PA ODEM U WC VISE PUTA U TOKU NOCI, evo i sad mi kapci padaju na oci, srecom petak sutra pa opet vikend user posted image zivim za vikend user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 6.8.2015 7:31:22 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 380
6.8.2015 7:37:00   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

user posted image user posted image ...tu sam ja. Nego dok oko male, kafe...ne ode u vrtic..kaze boli je stomak user posted image . Nisam bila si gurna da li laze pa je ostavih kuci. Bas me naljutila. Rekla sam da nece ni napolje. Jucer je nisam odvela u vrtic, hodala s nama i danas problem. A, toliko obaveza imam

ooooooo user posted image pa gdje si ti
i moja je kmezava ima dva dana. jedva popodne ustane (naravno budim je) da moze da ruca i da bude vec pomalo razbudjena dok joj tajo dodje s posla. juce je bio horor, bas je bila tersava a i ja od nespavanja. pola sata smo se gombale oko rucka uz suze. morala sam i da zaplijenimi tablet i igracke, to krokodilske suze bile... bas je nesto uhvatilo

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 381
6.8.2015 7:40:14   
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe

i moja je kmezava ima dva dana. jedva popodne ustane (naravno budim je) da moze da ruca i da bude vec pomalo razbudjena dok joj tajo dodje s posla. juce je bio horor, bas je bila tersava a i ja od nespavanja. pola sata smo se gombale oko rucka uz suze. morala sam i da zaplijenimi tablet i igracke, to krokodilske suze bile... bas je nesto uhvatilo

Ja za svoju kazem da je razmazena user posted image . U tim situacijama pomislim kako cu sa dvoje user posted image . Mah, nije meni problem da ostane. Ali imam nekog posla za muza da zavrsim. A, to radim na spratu, a ona ce htjeti napolje. A, ne mogu je samu pustiti tako dugo.

Ma najgore je kad ih mi.probudimo. ugalvnom i moja bude knjezava tako da to bas urijetko radim. Jedino, ako moram.negdje da idem.

< Poruku je uredio ninuska -- 6.8.2015 7:42:21 >

Neposredna veza do poruke: 382
6.8.2015 7:41:33   
LieToMe RR
ooooo ziel znala sam ja da ces se ti javiti dok se pacijenti prvo podmire user posted image
za uho ti ne znam nikakav adekvatan lijek, mi da kucnem u drvo nikad nismo imali problema s tim (malena je samo prosle godine dobila upalu uha od zuba kako joj rastao, i to nije bilo strasno, samo bogdu upaljeno, nije se cak ni zalila ni plakala) svejedno dobila je antibiotik.
mozda mu je bolje da ode doktoru da se ne igra na svoju ruku, da sta ne zakomplikuje.

meni su se prije znale usi zacepiti i to dobro zbog ronjenja u moru. pa posto hajvance ne voli ni kape ni cepice sebi belaj par puta napravila. sad redovno koristim cepice za ronjenje. ove godine nisam ni ronila (iz prakticnih razloga), niti skakala sa molova tako da nema ni problema sa usima user posted image

nemam ideju sta danas rucku user posted image ubi me ovo smisljanje user posted image
kako dahnem kad vikendom odemo kod sveki i kod mojih na rucak, bar ne razmisljam sta cu kuhati user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 383
6.8.2015 7:45:09   
LieToMe RR

Ja za svoju kazem da je razmazena user posted image . U tim situacijama pomislim kako cu sa dvoje user posted image . Mah, nije meni problem da ostane. Ali imam nekog posla za muza da zavrsim. A, to radim na speatu, a ona ce htjeti napolje. A, ne mogu je samu pustiti tako dugo.

ma moja je fino dijete stvarno user posted image nema napada i izljeva (samo ponekad user posted image ) nego je ona spavalica velika i njoj smeta sto ja nju budim (ujutru i popodne) a prekuce je ono sveki bila malo joj se poremetilo i spavala je svega sat vremena, naravno to joj nije bilo dosta i odmah bio belaj. Juce je zaspala oko 1 i nesto do 3 sam je pustila, realno naspavala se lijepo user posted image
ja to vidim tako da oni nas pozele. meni kuma juce provela s malom pola sata-sat kaze drugo dijete od kako si ti kuci (mi se po cijeli dan igramo, slusa me stvarno) i generalno je puno osjecajnija i zanimljivija od kako se mi druzimo po cijeli dan

danas ce lego biti u akciji od sabaha user posted image cudi me da vec nije ustala user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 384
6.8.2015 7:52:43   
ninuska
Kod mene danas piletina sa rizom. To cemo napolju napraviti da ne grijemo kucu po ovoj vrucini.
Nije ni.kod mene uvijek tako user posted image . I ovo izmisljanje i knjezanje je zbog vrtica jer joj je ljepse sa mnom. Hodamo, igramo se. Ali, imam obaveza danas. Problem je sto se ne mogu igrati. Evo sad gleda tablet. Hoce sa jede pa joj pravim jaje na oko.
Ziel i ja bih doktoru otisla zbog uha ako nastavi boljeti. Nije se igrati. Mm je koristio otol h kapi

Neposredna veza do poruke: 385
6.8.2015 7:53:55   
ziel

ooooo ziel znala sam ja da ces se ti javiti dok se pacijenti prvo podmire user posted image
za uho ti ne znam nikakav adekvatan lijek, mi da kucnem u drvo nikad nismo imali problema s tim (malena je samo prosle godine dobila upalu uha od zuba kako joj rastao, i to nije bilo strasno, samo bogdu upaljeno, nije se cak ni zalila ni plakala) svejedno dobila je antibiotik.
mozda mu je bolje da ode doktoru da se ne igra na svoju ruku, da sta ne zakomplikuje.

meni su se prije znale usi zacepiti i to dobro zbog ronjenja u moru. pa posto hajvance ne voli ni kape ni cepice sebi belaj par puta napravila. sad redovno koristim cepice za ronjenje. ove godine nisam ni ronila (iz prakticnih razloga), niti skakala sa molova tako da nema ni problema sa usima user posted image

nemam ideju sta danas rucku user posted image ubi me ovo smisljanje user posted image
kako dahnem kad vikendom odemo kod sveki i kod mojih na rucak, bar ne razmisljam sta cu kuhati user posted image

A i njemu je ovo otkako smo dosli s mora, mozda je kao sto kazes od vode... Prvo ga jedno boljelo nekoliko dana i proslo, pa sad drugo. Rekla sam mu da dodje danas do mene na posao da ga dr. pregleda, da ne hoda po drugim ambulantama da ceka kad ovdje ima stelu haha jesam zlobna user posted image Odoh sad sta odraditi pa pisemo kad imamo vremena user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 386
6.8.2015 7:55:38   
LieToMe RR
nisam se pohvalila da sam se sva izbubuljicila u ova dva-tri dana user posted image user posted image
po celu po donjem dijelu lica, oko usta, donji dio brade (mislim nije bas toliko strasno ali s obzirom da ima cisto lice i da nemam tih problema ovo je meni prestrasno)

cak je i mm jutros prokomentarisao: sta si se to izbubuljicila, nisi sa L takva bila.
znaci horor user posted image mislim sve da nije od vrucine i sto nisam imala dovoljno beauty sleepa user posted image moram se danas malo posvetiti tretmanu lica

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 387
6.8.2015 7:57:53   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ziel

A i njemu je ovo otkako smo dosli s mora, mozda je kao sto kazes od vode... Prvo ga jedno boljelo nekoliko dana i proslo, pa sad drugo. Rekla sam mu da dodje danas do mene na posao da ga dr. pregleda, da ne hoda po drugim ambulantama da ceka kad ovdje ima stelu haha jesam zlobna user posted image Odoh sad sta odraditi pa pisemo kad imamo vremena user posted image

ama nisi sta fali user posted image i ja koristim stelu gdje god mogu user posted image user posted image
e pa onda mu je vrlo vjerovatno o d vode, mozda mu se napravio cep od soli a mozda ga je i sve skupa uhvatilo i napuhalo (uho zna i od zuba da boli). najbolje da doktor pogleda da zna na cemu je.
ja od kako sam se disciplinovala i stavljam cepice u usi dok ronim sve je ok.
odoh i ja malenu buditi da doruckuje i da se igramo sa legom user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 388
6.8.2015 8:01:20   
LieToMe RR

Kod mene danas piletina sa rizom. To cemo napolju napraviti da ne grijemo kucu po ovoj vrucini.
Nije ni.kod mene uvijek tako user posted image . I ovo izmisljanje i knjezanje je zbog vrtica jer joj je ljepse sa mnom. Hodamo, igramo se. Ali, imam obaveza danas. Problem je sto se ne mogu igrati. Evo sad gleda tablet. Hoce sa jede pa joj pravim jaje na oko.
Ziel i ja bih doktoru otisla zbog uha ako nastavi boljeti. Nije se igrati. Mm je koristio otol h kapi

ma predpostavila sam da se malo raspilavi jer hoce da bude s tobom, logicno skroz user posted image
imam nekog mesa u ledari punu ladicu nesto cu i ja odlediti, mozda neki sos sa tjestetinom, vidjecu jos, nesto za sta mi treba minimalno truda i vremena (jos ne napravih one snicle iz pretisa jesam bas user posted image )
moja ce sad da se napuca sirnice i jogija (jogurta user posted image ) dijete pljunuti otac, njih dvoje skupa po 2l dnevno jugurta popiju, ona slako mlijeko ni na mapi ne zeli da vidi, a ja opet slatko mogu u litrima user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 389
6.8.2015 8:06:51   
ninuska
Napravi te snicle. Za 15 minuta gotovo..a ukusno.
I moja voli jogurt, a i slatko mlijeko. Dugo joj je bilo glavna hrana. Pila je preko litar dnevno. Sad jednu flasicu pred spavanje.

Neposredna veza do poruke: 390
6.8.2015 8:20:59   
Carobno jutro

Jutro zene,

eno nas LTM ruziuser posted image Ja ustanem kad mm zvoni sat, ali dok obavim jutarnje aktivnosti i dok kafu napravim evo koliko bude. Znaci treba mi sat i vise samo za sebeuser posted image Malo previse definitivno.

Ubi me smisljanje sta cu za rucak. Smislila sam danas mohune ali mm nije nesto odusevljen, pa odgadja svaki dan. Rekla sam ga da ga cekaju pa koliko god odgadjouser posted image

LTM, moze biti od znoja da ti je to izbacilo. Meni se lice popravilo u trudnoci. Inace je bilo uzasno, kao u sred puberteta. Evo sad cisto, ljepota. Vjerovatno je u mene do hormona. Bas uzivam kako se lijepo iscistilouser posted image

ZIel, i ja sam pocela hrkatiuser posted image MM me snimao neku noc. Ori se soba od mene, ma sta cu mu ja. I ja njega trpim godinama, hahaha
A spavanje je misaona imenica. Ja ne znam sta je to,user posted image Mislim, zaspem po desetak min i onda hajmo okreci se, onda sve zaboli, elem treba mi kran da me okrene u krevetu. Nesto sam mislila da kakav mini instaliram pored kreveta pa na dugme, hocu na lijevu, on me okrene, hocu na desnu, on me okreneuser posted image user posted image ma ne spavam uopste kad skontam.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 391
6.8.2015 8:27:33   
Carobno jutro

ma predpostavila sam da se malo raspilavi jer hoce da bude s tobom, logicno skroz user posted image
imam nekog mesa u ledari punu ladicu nesto cu i ja odlediti, mozda neki sos sa tjestetinom, vidjecu jos, nesto za sta mi treba minimalno truda i vremena (jos ne napravih one snicle iz pretisa jesam bas user posted image )
moja ce sad da se napuca sirnice i jogija (jogurta user posted image ) dijete pljunuti otac, njih dvoje skupa po 2l dnevno jugurta popiju, ona slako mlijeko ni na mapi ne zeli da vidi, a ja opet slatko mogu u litrima user posted image

brate, zna dijete sta valja, ej sirnica i jogurt, za mene vrh ruckauser posted image ustvari bilo koja pita i litar jogurta, ja presretnauser posted image Ja isto vo obicno mlijeko ni na mapi ne volim, pijem samo jogurt, tecni, kusam cvrsti i takouser posted image

Neposredna veza do poruke: 392
6.8.2015 9:24:43   
Leptiri
Jutro i od mene user posted image
Jucer vazdan skitnja, ako to vazi kao opravdanje Carobnica i ja smo pile kafu i nismo se javljale user posted image
Danas je dan za pregled, ne moram ni spominjati da je noc bila bez sna user posted image . Ali mrva se javlja povremeno pa me to nekako smiri, mada dok pregled ne prodje ko na iglama sam.

I ja sam isla u Azel, ali za muske bebe nista user posted image ali zato za djevojcice nema sta nema i sve je tako 3-4KM.

Ako Bog da ako sve bude kako treba na kontroli danas idem po svoje prve trudnicke pantole user posted image . Koliko sam samo mastala o tome user posted image .

Idem sad na generalno spremanje pred pregled, kad se zarovim u kupatilo nema me tri sata.
Javim se poslije pregleda sa izvjestajem user posted image

"Na uho ću ti šaptati tajne, a kada ih prepoznaš,
ti samo glavom kimni i ostani u tišini. " Rumi

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 393
6.8.2015 9:42:46   
LieToMe RR
carobno jutro user posted image user posted image
necete vi meni zamjeriti nadam se user posted image

ja sam evo pustila masinu, malena je doruckovala, jela je i sirnice onda joj i jaje palo na pamet user posted image pa joj ispekla i jaje i jogi naravno uz sve to user posted image sad cu da nam izblendam borovnicu, maline i aroniju pa da moze do za uzinu a sebi cu sejk napraviti. od mm tetka nam juce poslala tri velike kutije, domaca aronija, sve domace neprskano
ma meni lice uvijek ko suza bilo. a sjetih se da juce u onoj guzvi i frci nisam ocistila lice micelarnom a znojila sam se pravo. pa sam maloprije i lice ocistila, namazala valjda ce se srediti i smiriti.

leptiri sretno danas na pregledu, obavezno nam javi kako prodje!

pitanje za vas domacice user posted image imam dvije saksijske ruze ali izgleda da su ih neke baje napale (biljne usi vasi sta vec kako se zovu) cime da prscem, cime da tretiram. ruze su mi divne bojim se da ce ih ove nemani potamaniti user posted image HELP!!!

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 394
6.8.2015 9:45:17   
ziel
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene,

eno nas LTM ruziuser posted image Ja ustanem kad mm zvoni sat, ali dok obavim jutarnje aktivnosti i dok kafu napravim evo koliko bude. Znaci treba mi sat i vise samo za sebeuser posted image Malo previse definitivno.

Ubi me smisljanje sta cu za rucak. Smislila sam danas mohune ali mm nije nesto odusevljen, pa odgadja svaki dan. Rekla sam ga da ga cekaju pa koliko god odgadjouser posted image

LTM, moze biti od znoja da ti je to izbacilo. Meni se lice popravilo u trudnoci. Inace je bilo uzasno, kao u sred puberteta. Evo sad cisto, ljepota. Vjerovatno je u mene do hormona. Bas uzivam kako se lijepo iscistilouser posted image

ZIel, i ja sam pocela hrkatiuser posted image MM me snimao neku noc. Ori se soba od mene, ma sta cu mu ja. I ja njega trpim godinama, hahaha
A spavanje je misaona imenica. Ja ne znam sta je to,user posted image Mislim, zaspem po deset_ak min i onda hajmo okreci se, onda sve zaboli, elem treba mi kran da me okrene u krevetu. Nesto sam mislila da kakav mini instaliram pored kreveta pa na dugme, hocu na lijevu, on me okrene, hocu na desnu, on me okreneuser posted image user posted image ma ne spavam uopste kad skontam.

Hahaha bas me nasmija user posted image i ja sam mm-a tako snimala kad je on hrkao, inace ja ne hrcem, pa sad da li je to nesto u trudnoci sto me stisne u grlu nemam pojma user posted image a i ja se krecem stalno, zbog trnjenja u rukama, pocela sam sad piti MG svaki dan da vidim da li ce biti nekog efekta, do prije 10 dana sam ga pila svaki drugi dan i ok mi bilo a sad mi haman treba cesce...

A sto se tice jogurta i ja ga mogu litrima user posted image stvarno mi godi

< Poruku je uredio ziel -- 6.8.2015 9:47:19 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 395
6.8.2015 9:54:01   
Carobno jutro

ja sam evo pustila masinu, malena je doruckovala, jela je i sirnice onda joj i jaje palo na pamet user posted image pa joj ispekla i jaje i jogi naravno uz sve to user posted image sad cu da nam izblendam borovnicu, maline i aroniju pa da moze do za uzinu a sebi cu sejk napraviti. od mm tetka nam juce poslala tri velike kutije, domaca aronija, sve domace neprskano
ma meni lice uvijek ko suza bilo. a sjetih se da juce u onoj guzvi i frci nisam ocistila lice micelarnom a znojila sam se pravo. pa sam maloprije i lice ocistila, namazala valjda ce se srediti i smiriti.

pitanje za vas domacice user posted image imam dvije saksijske ruze ali izgleda da su ih neke baje napale (biljne usi vasi sta vec kako se zovu) cime da prscem, cime da tretiram. ruze su mi divne bojim se da ce ih ove nemani potamaniti user posted image HELP!!!

Dobar ce ti taj sejk biti, vidis imam borovnice i malina, mogla bih trknuti po jos nesto pa da i ja sebi izmiksamuser posted image Mala ti jede fino bas. Mi svi imamo traumu od djecijeg jela odnosno nejela. Ova nasammala od zaove, ma nista. To je borba bila da ista pojede. O zdravoj ishrani nekoj nije bilo govora, bilo je bilo sta da pojede, super. Joj kad se sjetim. Zaova je znala plakat po vazdan, mala usta otvorit nece, nema sanse. Supa je odhranila, samo je to htjela. Sad je drugacije, narasla nam je ali svi smo istraumirani definitivno od njenog nejela, pa meni drago cuti tako kad neko dijete fino hapiuser posted image

a sto se tice ruza, ja ti ne znam nista o tomeuser posted image Samo cu ti reci da je meni drvo zivota umrlo pa eto vidi sad moje znanje o tomeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 396
6.8.2015 10:07:53   
LieToMe RR

Dobar ce ti taj sejk biti, vidis imam borovnice i malina, mogla bih trknuti po jos nesto pa da i ja sebi izmiksamuser posted image Mala ti jede fino bas. Mi svi imamo traumu od djecijeg jela odnosno nejela. Ova nasammala od zaove, ma nista. To je borba bila da ista pojede. O zdravoj ishrani nekoj nije bilo govora, bilo je bilo sta da pojede, super. Joj kad se sjetim. Zaova je znala plakat po vazdan, mala usta otvorit nece, nema sanse. Supa je odhranila, samo je to htjela. Sad je drugacije, narasla nam je ali svi smo istraumirani definitivno od njenog nejela, pa meni drago cuti tako kad neko dijete fino hapiuser posted image

a sto se tice ruza, ja ti ne znam nista o tomeuser posted image Samo cu ti reci da je meni drvo zivota umrlo pa eto vidi sad moje znanje o tomeuser posted image

ma moja jede mashala ne ureklo se user posted image user posted image za uzinu pojede jednu bananu (pasiranu), jabuku ili krusku joj izrendam, dodam i nektarinu, e sad uz to uvijek ide nesto sezonsko (sljive, jagode, juce je bio komad dinje, danas ce biti ove borovnice, aronija i maline) u to krknem dvije kafene kasike meda domaceg i plazme malo da pokupi tekucinu, ne voli rijetko, ona voli na kasiku user posted image
jednom ja sa kolegicama pricam o vocu i pita me kolegica jede li mi malena voce reko jede i ja sad nabrojim, kaze jel ona to sedmicno pojede jok reko na dnevnoj bazi user posted image e tu je na mene user posted image
a da ti ne kazem da sam se prvu godinu posvetila kuhanju, upoznavanju sa zdravom hranom. dijete kad vidi cokoladu zaobilazi u sirokom luku user posted image mislim, nismo joj mi branili ali ona radje pojede vocke i puding ili suhe palacinke nego cokoladu i bilo sta slatko. njen domet grisini i petit keks user posted image
ali zato o d voca, povrca, mesa sve zivo jede... ribu, puretinu, piletinu, teletinu pravi mali mesozder... i nepika dijete dan bez supe nikako (i tu je na mene). a sve ce pojesti ako je jogurt tu, doslovno sve user posted image

nadjoh na nekom biljnom forumu da se moze i rastvorom detrdzenta za sudje i vode poprskati pa sam ih uvalila u kadu i naprskala. ako mm stigne kupice u biljnoj apoteci neko djubrivo ili nesto za ove stetocine user posted image a bas su lijepo cvjetale, bile divne, ja ih prihranjivala i odjednom. maloprije procitam da hoce ove da napadaju kad prihranjujes.

Neposredna veza do poruke: 397
6.8.2015 10:14:39   
Carobno jutro

ma moja jede mashala ne ureklo se user posted image user posted image za uzinu pojede jednu bananu (pasiranu), jabuku ili krusku joj izrendam, dodam i nektarinu, e sad uz to uvijek ide nesto sezonsko (sljive, jagode, juce je bio komad dinje, danas ce biti ove borovnice, aronija i maline) u to krknem dvije kafene kasike meda domaceg i plazme malo da pokupi tekucinu, ne voli rijetko, ona voli na kasiku user posted image
jednom ja sa kolegicama pricam o vocu i pita me kolegica jede li mi malena voce reko jede i ja sad nabrojim, kaze jel ona to sedmicno pojede jok reko na dnevnoj bazi user posted image e tu je na mene user posted image
a da ti ne kazem da sam se prvu godinu posvetila kuhanju, upoznavanju sa zdravom hranom. dijete kad vidi cokoladu zaobilazi u sirokom luku user posted image mislim, nismo joj mi branili ali ona radje pojede vocke i puding ili suhe palacinke nego cokoladu i bilo sta slatko. njen domet grisini i petit keks user posted image
ali zato o d voca, povrca, mesa sve zivo jede... ribu, puretinu, piletinu, teletinu pravi mali mesozder... i nepika dijete dan bez supe nikako (i tu je na mene). a sve ce pojesti ako je jogurt tu, doslovno sve user posted image

nadjoh na nekom biljnom forumu da se moze i rastvorom detrdzenta za sudje i vode poprskati pa sam ih uvalila u kadu i naprskala. ako mm stigne kupice u biljnoj apoteci neko djubrivo ili nesto za ove stetocine user posted image a bas su lijepo cvjetale, bile divne, ja ih prihranjivala i odjednom. maloprije procitam da hoce ove da napadaju kad prihranjujes.

Nisi svjesna koliko je to divno kada dijete jede sve, pogotovo voce. Sad ne znam da li ima do navike ili ne ali znam koliko je probelma bilo da ova nasa mala bilo sta pojede. Ali eto hvala Bogu opet je zdrava, nije bolesljiva. Ali kad procitam sta tvoja sve pojede, pa to je krasno fakatuser posted image
Meni mama prica da sam ja isto ters bila kada sam bila mala. Nisam htjela nista osim banana i cevapauser posted image sa lukom. Kaze ona, jau zemlju propadam, dijete se najelo cevapa sa kilo luka, smrdi kilometaruser posted image user posted image Kaze da nije branila jer je to jedino povrce bilo jedno vrijeme sto sam jela. SAmo de nadam da ova moja nece biti ista kao ja. Kasnije sam se projela ali eto bilo je belaja kada sam bila mala. MM jede sve i uvijek je jeo. Nadam se da ce biti na njegauser posted image

Neposredna veza do poruke: 398
6.8.2015 10:34:17   
LieToMe RR

Nisi svjesna koliko je to divno kada dijete jede sve, pogotovo voce. Sad ne znam da li ima do navike ili ne ali znam koliko je probelma bilo da ova nasa mala bilo sta pojede. Ali eto hvala Bogu opet je zdrava, nije bolesljiva. Ali kad procitam sta tvoja sve pojede, pa to je krasno fakatuser posted image
Meni mama prica da sam ja isto ters bila kada sam bila mala. Nisam htjela nista osim banana i cevapauser posted image sa lukom. Kaze ona, jau zemlju propadam, dijete se najelo cevapa sa kilo luka, smrdi kilometaruser posted image user posted image Kaze da nije branila jer je to jedino povrce bilo jedno vrijeme sto sam jela. SAmo de nadam da ova moja nece biti ista kao ja. Kasnije sam se projela ali eto bilo je belaja kada sam bila mala. MM jede sve i uvijek je jeo. Nadam se da ce biti na njegauser posted image

ma jesam svjesna sam stvarno, ona meni mashala jede divno i zdravo. pojede sve sto ja skuham a meni nista nije mrsko.
ja vjerujem da ima i do djeteta ali ima i do te navike da djetetu od malena kuhas i da ga ucis na redovne obroke. ja imam par drugarica tako mrsko im bilo kuhati, mrsko hapice, kupi hipp, frutek, sta vec...mislim i ja sam to nekad znala, tipa idemo na kafu ili negdje iznenada pa nemam kad da pravim pa ponesem teglicu ili kupim usput, ali trudila sam se da joj stvarno pravim domace. sjecam se mi na moru, njoj 8 mjeseci ona za uzinu tad jednu bananu i bersku sa plazmom smlati na plazi dok si rekao keks user posted image
e sad ja sam ti po starinski, nisam slusala pedijatra user posted image sjecam se mi sa 4 mjeseca (maj) upeklo, mi na vakcinu kaze pedijatrica doji li, reko doji, samo dojenje, reko pije ona i vodu. mislim halo, 30 i kusur vani stepeni necu je na sisu stavljat svako 5 minuta. djetetu vodu od malena uvodili. prvo voda je zdrava za probavu za mozak... zato mi sad vodu pije u litrima, sokic vrlo urijetko. dok imam od prijateljice malenu koja vodu nikako ne pije samo sokove pa imaju problem sa stolicom. i kad su kod pedijatra kaze njoj pedijatrica aaa ne moze mora dijete vodu da pije. ova je napala pa kaze jeste mi govorili da ne dajem vodu user posted image
ja kad sve i jednoj govorila dobronamjerno ispalo ja najpametnija, vaka-naka... sad moje dijete jede ama bas sve a one deveraju. normalno da dijete nece da jede supu ako nije pola godine prije probalo mrkvu, brokulu, karfiol, persun...
odoh ja sad predaleko. aBd ja i sa drugim isti plan i program kao i sa prvim. dojim ali sa 4 mjeseca uvodim vocke, povrce...
evo sam nam pun blender izblendala...imamo i ona i ja za dva dana ove prve ture, onda u fridzu imamo jos za jednu turu user posted image

Neposredna veza do poruke: 399
6.8.2015 11:09:58   
ninuska

Jutro zene,

A spavanje je misaona imenica. Ja ne znam sta je to,user posted image Mislim, zaspem po deset_ak min i onda hajmo okreci se, onda sve zaboli, elem treba mi kran da me okrene u krevetu. Nesto sam mislila da kakav mini instaliram pored kreveta pa na dugme, hocu na lijevu, on me okrene, hocu na desnu, on me okreneuser posted image user posted image ma ne spavam uopste kad skontam.

I moj kaze da ja hrcem user posted image . Mislim da je to vise od umora. A, ni moj nije ljubitelj buranije, ali napravim. Svekrva mi posalje domace, zaledim porcije i.onda kuham. Steta bi bilo da propadne. Ja je mogu i solo tj bez mesa sa pavlakom
leptiri sretno na pregledu i javi se kad zavrsis user posted image . U pravu si, za djecake bas slabo. Ja sam uspjela kupiti jedan bodi. A, za cure..nema sta nema

< Poruku je uredio ninuska -- 6.8.2015 11:24:24 >

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *