M.A.M.
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Eh evo mene sa raportom vratija se Sime Prva destinacija dr. Divanovic (senior) Da krenem redom: pritisak ok - standardno , urin ok, tezina 4kg (ukupno 11 od pocetka) on prezadovoljan. Kaze da se udebljam jos 5 na sve to nije strasno uopste. E sto se tice bebe, beba je pravo nisko, spustila se (kao da je bila visoko ali eto ), glavica je toliko nisko da se bas napatio dok je protoke kroz mozak vidio. tezina 3300 lijepo mi upisa na nalazu citiram:biometrija ploda ubrzan rast Morfologija, dinamika ploda uredne, plodove vode primjereno (dovoljno) posteljica sprijeda, zrelost II/III E da, kaze da bih trebala bar jos sedmicu-dvije da ostanem 2u1 mada je to tesko predviditi kad ce sta ce. Kaze moze svaki dan ali da on ipak misli da necu jos. Reko super, taman da malenu sljedece hefte kod mame malo posaljem i obavim jos nekih poslica I ove kafe sto isplanirah E onda je uzeo bris I kaze da ubije znatizelju I moju I svoju izmjerio grlic nije se puno skratio u odnosu na prosli put (ipak je proslo puno a I mirovala sam ) ali je diletacija veca I glava je toliko nisko da imam sliku grlica I glavice Onda sam uzela bris, pozdravila se s njim (haman smo se I rasplakali) bas mi nesto bude emotivan taj zadnji pregled kod njega. eeeee da prenjela mu pozdrave od dr. Puzica, ozario se sav, kaze da I ja njega pozdravim, oni su drugovi jos iz djetinjsktva. Odusevljen sto ce me on voditi do kraja trudnoce, posto sam mu rekla da je dr Nakas na godisnjem pitao odmah jel ide Puzic reko tu je svo vrijeme kaze odlicno! E onda sam dalje otisla da ovjerim knjizicu sebi I malenoj, pa u soping da odnesem bris vagine I da mi uzmu bris nosa I grla. Onaj ljubazni momak/covjek sta god bio krepao od sege, reko ja u zivotu nisam radila bris grla I nosa nije bilo potrebe. Kaze on vjerujem vam Posto sam sve to zavrsila do pola 10 lijepo se svratim na posao, da vidim kolege, popijem kafu sa sefom (on sam svi na godisnjem, kaze polomi se jadan), onda obidjem I neke kolegice I cu ca cu ca, jedva me pustise kuci. Onda sam jedno pola sata telefonirala posto su u medjuvremenu zvali I mm, mama, tata, brat, svekar... sad se sa sveki cula, zavrsila je s poslom evo je dolazi na kafu da sve iz prve ruke cuje Uglavnom, zavrsih sve sto sam trebala I to jako uspjesno rose sretno jos jednom I javi kako prodje Mojim ostalim dragim trudnicama hvala od srca na ovoj divnoj podrsci, letimicno sam procitala sta ste pisale. odoh popodne sa malenom I mm (koji mora opet do doktorice da mi otvori bolovanje - koji su ono uhljupi, juce je isao pa nisu htjeli da uzmu nalaz prvo da ja nazovem , pa ja jutros nazvala kaze doktorica treba joj nalaz reko cuuuujjjjjjjjj, elem ja telefonski objasnila sta kako, pa on opet danas mora poslije posla da ode I odnese nalaz) digresija, odosmo nas troje popodne malo u skitnju, da kupim jos nekih sitnica za kofer (kaladont, cetkicu I one sitne djidje), pa do apoteke, pa mozda malo bingo, jysk...kafica, sladoled da ovo proslavimo za kontrolu i bebaru,a neces ti jos,neka te s nama do kraja ,i meni je juce jedva izmjerio taj protok bas je glavica niskooo