pocahontas -> RE: kako pravite supice (2.7.2010 7:32:50)
|
IZVORNA PORUKA: dadada Didina juha na ribi - riba (on pravi najcesce od one "losije" ribe...tj. sitne ribe kao sto je spar, trija...) -luk (kapula) -paradajz (pomidor) -list persina -maslinovo ulje (uje)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] na dno serpe stavis maslinovo ulje, ociscenu ribu (ja znam napraviti i sa filetima), jedan citav paradajz, malo persina, citavu glavicu luka ( a moze i bez),sol i par zrna bibera, voda...to se kuha dok se riba ne pocne "raspadati"...znaci da se meso odvaja od kosti...sto kod ribe ide relativno brzo...e onda dida izvadi ribu,luk, persin i pojede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a u juhu stavi saku rize i kuha dok se riza neskuha..dobijes bas bistru juhu sa tom rizom umjesto tjestenine...to bude pravo blago E, meni je bolja varijanta leso riba (pravi se od bolje ribe..orade, skrpina...najbolje kada ima raznih vrsta)...sve isto samo sto se luk isjece na ploske i krompir...isto zalijes vodom...kada se krompir skuha jelo je gotovo...a tu ima i ribe i krompira i juhe...tako reci, citav obrok Ovo sto sam ja napisala je za morsku ribu...mada mislim da bi se moglo i sa pastrmkom...a kako se one riblje juhe...one jake...tipa madjarskih, prave..e to ne znam...one budu bas corbali joj moj Cici jos nije probao ribu, mama sram te bilo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image] moram danas muza poslati u mercur po ribu jer mora je probati prije mora da bi tamo na miru mogla da mu dajem bez bojazni od kakve ne daj Boze alergije....ali kuhana riba/supa je iskreno meni bljakica ali Cici ima da je jede [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|