myb@by -> RE: kako pravite supice (2.7.2010 1:24:29)
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: myb@by IZVORNA PORUKA: chuci njemu ne treba ni so ali ni ti sasušeni začini iz vegete. stavi mu komadić mrkve, malo peršuna i to mu je puno zdravije sigurno. sa 6 mjeseci mu možeš davati vodu od iskuhanog mesa, pilećeg ili telećeg i to mu je sasvim dovoljno masnoća životinjskog porjekla. ne treba mu ni puter. bolje je kad ne koristiš mesnu vodu da stavljaš maslinovo ulje ako imaš. ja sve gledam da su zdravije varijante za bebicu. Chuci izvini molem te, ali Bambi je odgojila jedno dijete i valjda ona zna sta ce staviti u supu. Mene stvarno nervira ovo ubjeđivanje mama koje se drze tablica, da djetetu ne treba so, vegeta ect. Sve imamo pristup informacijama i mozemo procitati sta je zdravo a sta ne. Ne treba nam niko soliti pamet.[sm=smiley1.gif] I moja mama je odgojila troje, a jedno od to troje sam ja, pa joj opet kažem da beba ne smije jesti zeljanicu jer nije probala jaje, niti supu u kojoj ima začina. Ja bambi nisam ništa ubjeđivala, niti sam joj solila pamet. Nije stvar drženja tablica ili ne, stvar je toga šta je dobro za bebu a šta ne. Isto tako je svačija stvar šta će davati svojoj bebi, kao što je i moja stvar to što sam napisala da to bebi sigurno ne treba. Nije tvoja stvar da se svađaš u ime bambi, ona to može i sama ako želi. A očito nije željela. Svaka mama zna šta je najbolje za njenu bebu, ali neke stvari meni ne nampadnu da li to valja bebi, a možda nije dobro. Ako neko drugi zna bolje, volim da mi da savjet i objasni zašto, a moje je hoću li poslušati. LP tebi i ostalima Molim te mi napisi gdje se to ja svađam[sm=smiley13.gif]. Koliko ja znam ovo je javni forum i ja isto kao ti imam pravo na svoje misljenje, a bambi me odavno angazovala kao advokata [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], tako da je moja duznost nju da branim u svakom segmentu njenog zivota, pa tako i u podrucju zvanog "Kako pravite supice". I tebi LP[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|