Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 9:26:52
ninuska
U dm-u. Ima komplet cesalj i cetka. A, pretpostavljam da ima i po trznim centrima i prodavnicama baby opreme: baby centar, bimaco, ona radnja na socijalnom, bojprom..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 10:59:33
rose
dm, cm, apoteke...S ima dva ta seta ali sam sad kupila novi u CM-u i primjetila sam da nigdje nema onog termostata za mjerenje temperature u kadici..izgleda da cu morati dzinfikovati stari
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 11:21:20
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
Imas u dm/u. U obliku patkice. Mi imali zuti ali smo ga pokvarili
imamo tu zutu patkicu ali ne vidjeh novu ni u jednom od DM-ova sada
aha..skontah da u cm-u nema . Ma doci ce sigurno ako nema. Ja jos nista kupila nisam osim vir ulozaka kad su bili na akciji. Nemam ni odjelce za bebu. Gledala u waikikiju, h&m-u i nema. Moram do okaidia
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 11:34:52
rose
aha..skontah da u cm-u nema . Ma doci ce sigurno ako nema. Ja jos nista kupila nisam osim vir ulozaka kad su bili na akciji. Nemam ni odjelce za bebu. Gledala u waikikiju, h&m-u i nema. Moram do okaidia
ja sam odjelce nasla u okaidiju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 11:51:27
ninuska
Znam..ali ja nikako da odem. Nije mi usput. Ako stignem danas cu. Cini ki se da imaju radnju kod cevabdzinice "zeljo"
nur ne peglaj ko ni ja i bice ti lakse . Da je ljepse kad se ispegla jeste, ali ono sto ne moram samo slozim, a prije toga fino rasirim.na strik :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:02:23
*nur*
Znam..ali ja nikako da odem. Nije mi usput. Ako stignem danas cu. Cini ki se da imaju radnju kod cevabdzinice "zeljo"
nur ne peglaj ko ni ja i bice ti lakse . Da je ljepse kad se ispegla jeste, ali ono sto ne moram samo slozim, a prije toga fino rasirim.na strik :)
Ma sta cu, i peglam ono osnovno , samo onu u cemu idem na posao i ja i muž, a kako je vruce brzo se nakupi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:04:33
LieToMe RR
evo mene mi smo prije 9 vec bile kod mog tate, raspremile se, izasle prosetati, bile i u parku, kod kume na kafi, vratile se, malena uzinala a tata i ja kafenisemo. milina
nur mene ves slomi, jos ja ne peglam sve, samo ono sto moram. ali mm i malena ko stonoge i svako malo se presvlace jedino sam ja racionalna u potrosnji
vidim vi se raspisale o cetkama i cesljevima. mi imamo neku cetku onu bebecu ali sve su generalno lose kvalitete one dlacice pocnu ispadati. malena sad koristi ozbiljne cetke za kosu tako da cu ovu oprati i ostaviti bebi.
neko je pitao za odjelca, mi smo kupili u bimbusu u bbiju, nisu jeftini ali su predivna, jedva smo se odlucili koje cemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:13:42
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
Šta vi jedete po ovoj vrucini?
a vala ne znam sta bih ti rekla... dok mm dodje s posla ja sam mahom na vocu, vodi, eventualno nesto lagano...ali onda se s njim napucam ne bude mi dobro mahom variva, supe, salate...juce je bila dostava slavili prvi ctg a danas smo kod mog tate, brat i mm ce s posla vamo tako da su decki izlobirali zmaja i cevape sutra je mm zagarantovana djetalna prehrana i poseban rezim
ja stagniram na kilazi valjda od vrucina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:16:39
LieToMe RR
Jedem sto i inace. Samo puno lubenice ubacim. Dnevna doza nam je 5-6kg i jos koja breskva. Jutros sam doruckovala cevape . Isprzila u tavi.
Mislila sam da je bimbus zatvoren . A, znam da je skup. Ma ne bih nesto previs3 skupo iskreno. Svakako to kratko nosi..
nije bio kad smo mi uzimali. ma sta ja znam jest skuplji ali je divan pamuk pravo a posto bebi nismo nista konkretno kupili sem peskira, deke i malo bodija red bio da ima fino odjelce. sve ostalo nasljedjuje od seke.
ma ja ne mogu bez vode, ja po 3 l dnevno, plus jos ubacim i malo sokova i cajeva.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:28:23
Carobno jutro
dan zene
Ja opet kod mame od ranog jutra. Ugodno mi kod nje na balkoonu, pirka lijepo. Juce smo bili na kontroli. Narasli smo. Imam 2 kg i duge nogice. Zivahni smo skroz. I imamo kosicu Sou program.
NInushka vidim vi nas sijete za koji gram
Znam samo da tecnosti u litrima unosim ali bukvalno, sto vode, sto cajeva. Lubenica mi je obavzena. Ako je nema, letim trazim da slucajno ne padne noc a ja nemam dvije tri kile da se rashladim
A jedem uglavnom povrce. To me zasitti a zdravo mi pa mi taman to sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 12:45:12
LieToMe RR
eh evo ako nekog interesuje, informacija iz prve ruke: u OBS-u mogu oni brisevi (vagine, nosa i grla) privatno da se urade u slucaju da je neko ko ja pa mu se po vrucinama neda ici do Ilidze i Carsije ili ima divne doktorice porodicne medicine
ja jedno po jedno skidam s dnevnog reda
carobno jutro cestitam na pregledu za naprednu bebicu. mene ce u utorak izgleda biti sramota reci koliko smo teski s obzirom da je prije mjesec i po bila 2600
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 13:29:44
LieToMe RR
carobno jutro ma sica je to . Meni rece da ima okruglu glavu tj vecu..reko'' ima i na koga . Ja se odmah uspanicila hoce li moci da izadje.
ltm a gdje se inace radi bris vagine . Meni je blizu vijecnica za bris grla i nosa. Al.gdje ovo drugo . Maksi je radila, cini mi se
Odoh ja lagano po ovom zvizdanu po malu . Imam komercijalu u pola 2. Tipkamo se kasnije
meni ce bris vagine uzeti Divke u utorak na sljedecem pregledu. tako je i u prvoj trudnoci s tim sto je radio dosta ranije (u 7om mjesecu) pa mi je Nakas ponovio u 9tom. e sad ne znam ko ce mi uzeti bris nosa i grla, Divke ili privatni laboratorij. nisam nikad iskreno radila te briseve pa nisam ni upucena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 13:43:57
M.A.M.
rose meni ona teta na uz rece da treba ona velika uputnica za ctg,al cuvaj nemoj da ti je uzmu,jer praktikuju svaki put na jednu te istu uputnicu,i ja sam tako uzela pa cu vidjet u ponedjeljak, ja malo hodala vodile me seka i mama na rucak,al nemoze se jesti od vrucine
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 13:44:38
rose
nahodah se..otisla do scc*-a u dm kupila nekih sitnica...u waikikiju nadjem neku haljinu ko za izlazak iz bolnice..jednostavna...i odem na m.dvor apoteku, da mi naprave balsam peruviana...ako koga zanima tamo ga mogu naruciti, gotov za 5 minuta cca 7.5 KM
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 13:46:10
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
rose meni ona teta na uz rece da treba ona velika uputnica za ctg,al cuvaj nemoj da ti je uzmu,jer praktikuju svaki put na jednu te istu uputnicu,i ja sam tako uzela pa cu vidjet u ponedjeljak, ja malo hodala vodile me seka i mama na rucak,al nemoze se jesti od vrucine
hm to mi je bas gnjavaza..jedino da ui petak odem pa cekam red u ambulanti da to uzmem..jel to ista uputnica ko za porod? jel mi trebaju 2 velike onda?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 13:48:17
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
hm to mi je bas gnjavaza..jedino da ui petak odem pa cekam red u ambulanti da to uzmem..jel to ista uputnica ko za porod? jel mi trebaju 2 velike onda?
ma ja ona velika za bolnicu,ma nedaj je onim sestrama u ruke i ostavis je usput i za bolnicu,tako meni rece ona sestra gore,a i vidjela sam da one zene izlaze sa ctg-a sa uputnicama,vjerovatno samo pokazu