Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 21:12:23
LieToMe RR
mi se dovukli kuci, konacno. malena vecerala i okupana, eno je sa tajom uspavljuju se (ne znam ko koga tacno uspavljuje al eto ), a i ja poravnila krepana sam. upratih sta ste pisale ali ne znam jesam li i upratila ko je sta tacno pisao
ziel za kontrolu i za slikicu. bebica je medena! blue moon ti si cini mi se na moru. lijep provod i uzivaj! poslusaj i crnogorce: dje se kupas dje skojke skupljas da ti ugodjaj bude jos bolji
e sad ne upratih ko je (ninuska ili carobno jutru) pitao za odjelce. mi nosimo pamucno odjelce dugi rukav, bodi kratki rukav i dekicu za svaki slucaj) od 10og najavili talas zahladjenja, temp do 20stepeni. znajuci klimu u SA, trebace nam mantil i cizme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 21:58:52
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
mi se dovukli kuci, konacno. malena vecerala i okupana, eno je sa tajom uspavljuju se (ne znam ko koga tacno uspavljuje al eto ), a i ja poravnila krepana sam. upratih sta ste pisale ali ne znam jesam li i upratila ko je sta tacno pisao
ziel za kontrolu i za slikicu. bebica je medena! blue moon ti si cini mi se na moru. lijep provod i uzivaj! poslusaj i crnogorce: dje se kupas dje skojke skupljas da ti ugodjaj bude jos bolji
e sad ne upratih ko je (ninuska ili carobno jutru) pitao za odjelce. mi nosimo pamucno odjelce dugi rukav, bodi kratki rukav i dekicu za svaki slucaj) od 10og najavili talas zahladjenja, temp do 20stepeni. znajuci klimu u SA, trebace nam mantil i cizme
Vi sretnice sto vam je uskoro termin makar necete morati oblaciti kaput po izlasku iz bolnice kao mi sto cemo mi na kraju godine a uz to ne znam hoce li mi ista moci kolika sam i kolika cu biti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 29.7.2015 23:24:36
LieToMe RR
ja uletih i da drugi post napisem forum ode u helac
elem, dala ne dala (da je pregledaju) maksi nam se danas porodila od srca joj zelim sve najljepse, bebici dug i sretan zivot a njoj brz oporavak! sad ima dva djecaka na isti dan rodjene, duplo slavlje!
jos jednom joj zelim sve najljepse od srca a vama u cjelosti prenosim njenu poruku:
Eeeeeee,
Vise nisam 2/1,porodila sam se jutros u 11, voda mi otisla nocas u 12,porod je bio super fakticki beznolan,malo me bolio izgon ali nista strasno jedino sam bas pukla jer se nisam mogla opustiti.
Javi curama na forumu meni nece da ode poruka
Eto sada imam dva momka rodjwna na danasnji dan.
Bebac je tezak3600 a dug 54 rucko je siku,i sada spava
Pozdravi mi raju ja im se javim kada dodjem kuci
< Poruku je uredio LieToMe -- 29.7.2015 23:26:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 0:06:15
ninuska
ja uletih i da drugi post napisem forum ode u helac
elem, dala ne dala (da je pregledaju) maksi nam se danas porodila od srca joj zelim sve najljepse, bebici dug i sretan zivot a njoj brz oporavak! sad ima dva djecaka na isti dan rodjene, duplo slavlje!
jos jednom joj zelim sve najljepse od srca a vama u cjelosti prenosim njenu poruku:
Eeeeeee,
Vise nisam 2/1,porodila sam se jutros u 11, voda mi otisla nocas u 12,porod je bio super fakticki beznolan,malo me bolio izgon ali nista strasno jedino sam bas pukla jer se nisam mogla opustiti.
Javi curama na forumu meni nece da ode poruka
Eto sada imam dva momka rodjwna na danasnji dan.
Bebac je tezak3600 a dug 54 rucko je siku,i sada spava
Pozdravi mi raju ja im se javim kada dodjem kuci
cestitke mami, a bebici dug i sretan zivot. Bas mi je drago da je kontrakcije nisu namucile . Ma, vidjela sam danas da je prisutna na temi. I htjela je pitati za briseve iz prve ruke
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 4:12:23
ziel
E Maksi cestitamoooo Da ste zivi i zdravi i tvoja djeca i ti i tm, sigurno je neprocjenjivo kad mozes napokon da zagrlis tu malu mrvicu sto te sutirala mjesecima
Kod nas se pojavila neka cudna zivotinja hoda navecer oko kuca i proizvodi neki cudan zvuk sto i pse plasi zato sam.budna trenutno jer me probudilo otvoren nam prozor u spavacoj... jednom smo s balkona vidjeli samo da je nesto nisko i ima sjajne oci... eto sad ne znm kako cu zaspati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 7:15:03
LieToMe RR
Joj ziel ismijah se imate znaci nekog kucnog ljubimca samo jos niste ustanovili sta je
Ja sam pravo lose spavala, vrtila sam se do skoro 2 (negdje oko 12 sam se vec iselila iz spavace sobe) i jutros sam progledala cim je mm ustao, negdje oko 6. Pa sam bila vrijedna ispeglala onaj ves, pustila masinu novog vesa (rekoh da i ja iskoristim sta ovu jeftinu struju ), plus sam obrisala i prasinu u dnevnom boravku i trpezariji, a evo sad ce i masina da zavrsi taman dok ja ocejfim svoju prvu jutarnju kaficu.
Danas relaksirajuci tempo, kucna atmosfera. Mozda mi dodje drugarica na kafu...malena ce da se igra iz udubnosti stana jer sam se juce preforsirala, vjerovatno zbog toga nisam mogla ni zaspati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 7:37:34
ninuska
Jutro i od mene. I ja vec uveliko na nogama. odoh sad na Kosevo za one moje vene da vidim sta cemo. Sreca pa cu preko prijatelja koji gore radi tako da se nadam da necu cekati . joj, ziel..ne moze se valjda popeti do spavace ako ste na spratu . ma i ja sam smorena ltm. Sutra necu nigdje. I meni ce doci drugarica tako da ni malu necu slati u vrtic. Nek se kupa u bazenu, a mi cemo kahvenisati. cini mi se da ce i danas biti toplo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 7:38:06
*pcelica*
Dobro jutro drage moje Maksi nam se porodila Cestitam bebici dug i sretan zivot a tebi brz u uspjesan oporavak. I ja sam imala osjecaj da je otisla da se porodi jer se nikako nije javljala, znaci moje sesto culo jos uvijek radi Ja sam bas lose spavala. MM sinoc kad je dosao kuci donio picu i pojela sam dva komada. Ne znam koliko sam puta ustajala da pjem vode. Upalilo se Em me noge bolile, stomak napet. Mora da sam ovih dana pretjerala pa me bebica opominje U pola sest sam opet ustajala u vc usput ukljucila masinu bijelog vesa da opere da mogu onda ukljuciti i sareno. Imam nekakvih babinih stvari pa da mu ito operemda mu se osusi. Razmisljam da li danas da idem ili da odmorim malo. Mozda posaljem sestrica da on ode i da mi usput uzme one papire i knjizicu da mu sutra mogu otici u ambulantu po uputnicu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 8:36:00
*nur*
Maksi cestitam da vam je živ i zdrav i sretan zajedno sa vama, a tebi želim brz oporavak
Drage ženice ko misli da hoda neka odma ide , jer su danas najavili ove velike proteste od 10h , tako da ce i saobračaj biti obustavljen od 10 h do 18 h
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:04:19
LieToMe RR
ja sam cula za te proteste prekjuce, i taman sebi tako isplanirala da danas necu nigdje, a i vruce je. evo zavrsila sve po kuci, istusirala malenu, istusirala i sebe, ona doruckovala prije toga, evo je pere zube , ves prostrla jos prije nego je ona ustala...ma sve tip top, imam i rucak jos samo nekad kasnije da se nakanim da sredim kupatilo i to je to, sve 4 u zrak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:18:50
LieToMe RR
Ispred parlamenta - Federalnog, na Skenderiji (kod Grčke ambasade) - ako sam dobro upucena da je federalni parlament u zasjedanju, povodom ovog novog Prijedloga Zakona o radu - koji je danas na dnevnom redu. Valjda zasjedanje pocinje u 10 pa je najavljano od 10 do 18, ocekuje se veliki broj radnika koji ce doci da da podrsku neusvajanju.
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Kakvi protesti? Gdje se odravaju? Sad ste me zabrinule
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:37:19
*pcelica*
Ispred parlamenta - Federalnog, na Skenderiji (kod Grčke ambasade) - ako sam dobro upucena da je federalni parlament u zasjedanju, povodom ovog novog Prijedloga Zakona o radu - koji je danas na dnevnom redu. Valjda zasjedanje pocinje u 10 pa je najavljano od 10 do 18, ocekuje se veliki broj radnika koji ce doci da da podrsku neusvajanju.
Kako jaskontah to je onaj dio kuda idu trolejbusi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:38:53
LieToMe RR
jest jest samo ptice znaju na sta ce to liciti i kako ce zavrsiti, bolje izbjegavati ko moze.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:41:47
*pcelica*
jest jest samo ptice znaju na sta ce to liciti i kako ce zavrsiti, bolje izbjegavati ko moze.
Ja cu da izbjegnem Poslat cu sestrica da ode do bolnice i da uzme one nalaze i potvrde. Lakse je njemu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:42:38
ziel
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro i od mene. I ja vec uveliko na nogama. odoh sad na Kosevo za one moje vene da vidim sta cemo. Sreca pa cu preko prijatelja koji gore radi tako da se nadam da necu cekati . joj, ziel..ne moze se valjda popeti do spavace ako ste na spratu . ma i ja sam smorena ltm. Sutra necu nigdje. I meni ce doci drugarica tako da ni malu necu slati u vrtic. Nek se kupa u bazenu, a mi cemo kahvenisati. cini mi se da ce i danas biti toplo
Ma sutite taj njegov zvuk sigurno niste cule do sad kao ni mi pa nam cudno, cak smo gledali na netu i youtube naslli kao moze biti nekakav drekavac huhh al nema krila srecom samo po zemlji hoda i trci Evo ja ustala lijepo na gpdisnjem da iskkoristim maximalno, jucer mi je dr.rekao da je glavica bebe malo.nize pa da obratim paznju da vise lezim na.boku da se ne forsiram a ja bas i osjecam neki pritisak po dnu stomaka vec.neko.vrijeme..ali valjda uskoro se podigne malo.visocije trebalo.bi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:42:43
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: hexe
Djeste zene Ja danas bila na 4D, gledala svog misica, ima 532 gr. hihi Sve je ok uglavnom, rastemo, beba mirna bia na pregledu, samo se 2x pomjerala, a prije pregleda osjetila sam pokrete a eto haman ga strah doktora pa se usutio
Dr. kaze da pripazim na ishranu, da se ne smijem debljati vise od 1kg mjesecno, a do sad dobila 7 kg Moram malo pripaziti, baciti se na voce i vodu
Evo jedna slikica :
medic mali jesi to bila kod dr Dzenite u plavoj p.? Divna je. A ne brini za debljanje kada dodje bebica i obaveze sve to nestane. Ja sam u prvoj dobila 15 a smrsala 20. Drago mi je da je sve ok to je najvaznije.
i ja sam kupila odijelce za izlazak iz bolnice. A vidim neke kupuju i za sebe posebnu haljinu za izlazak, nije to losa ideja svidja mi se. Tesko zabu u vodu.
meni je stigao muzic pa sam raspolozena bez obzira na ovo dosadno lezanje.
bila sam na kontroli. Beba se okrenula karlicno! A prije 2 sedmice bila je okrenuta glavicom dole. Valjda ce se ponovo okrenuti. I rece mi dr da je malo sitnija beba. Mislim da je usporila sa razvojem odkako sam primila dexametason za sazrijevanje pluca.
procitala sam sve sto ste pisale, drago mi je da ste sve dobro, uzivajte u lubenicama i pripremama. Puseee
ma ja to iz prakticnih razloga..a ne zelim da haljina bude prekratka kao ove sto nosim uz helanke...kad mm dodje s malenom po nas, da mi niko ne pomaze oko oblacenja...haljina preko glave, natikace na noge i vozdra...prosli put me bukvalno jetrva oblacila...te navuce mi helanke, te carape...ja nisam mogla da se sagnem
Rose kako cemo mi u novembru, bice zima, ja nemam pojma ni sta da se obuce pri izlasku iz bolnice dok je vani hladno...
moj je novembar bio topao a jetrva usla sa mnom u sobu gdje sam se oblacila i pomogla mi...kako rekoh, navukla mi helanke, obula mi carape..sve sto nisam mogla sama...a izasla sam u helankama i debeloj haljini ono kao dugi dzemper..na nogama carape i gojzerice i gore debeli duks..bio suncan novembar
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:45:35
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Ninuska i carobno jutro u kojem su polozaju vase bebe? U istoj smo sedmici pa me zanima.
Moja je bila poprijecno do prosle sedmice, juce na uzv, bila je dijagonalno Znaci glavica joj je u donjem desnom uglu a nogice u gornjem lijevom a guza oko pupka Valjda sam dobro opisala. Uglavnom nije glavom prema ddole jos. Iako u toku pregleda se urredno okretala, pa je moguce da nije uopste vise u istom polozaju
pcelice,vjereujem da se sekiras. Nije lako. Oni u neka doba postanu kao djeeca. Nista im ne mozes.. Hoce li mu raditi neke preglede u bolnici
rose, vidis, uopste nisam o sebi razmisljala u cemu cu izaci Eto mi zanimacije.
A de mi recite sta ja trebam kupiti za bebu za izlazak iz bolnice u septembru, dugi rukav
i u augustu ide dugi rukav samo je materijal tanji moja ce aBd izaci u bodiju kratkih rukava a preko dvodjelno pamucno odjelce...gegice sa stopicama i gornji dio dugih rukava...i kapica kada smo izlazili u novembru bodi je imao duge rukave, dvidjelno odjelo je bilo od plisa i imala je carapice ispod gegica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:46:12
M.A.M.
Ma sutite taj njegov zvuk sigurno niste cule do sad kao ni mi pa nam cudno, cak smo gledali na netu i youtube naslli kao moze biti nekakav drekavac huhh al nema krila srecom samo po zemlji hoda i trci Evo ja ustala lijepo na gpdisnjem da iskkoristim maximalno, jucer mi je dr.rekao da je glavica bebe malo.nize pa da obratim paznju da vise lezim na.boku da se ne forsiram a ja bas i osjecam neki pritisak po dnu stomaka vec.neko.vrijeme..ali valjda uskoro se podigne malo.visocije trebalo.bi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 30.7.2015 9:46:44
rose
Ninuska i carobno jutro u kojem su polozaju vase bebe? U istoj smo sedmici pa me zanima.
Moja je bila poprijecno do prosle sedmice, juce na uzv, bila je dijagonalno Znaci glavica joj je u donjem desnom uglu a nogice u gornjem lijevom a guza oko pupka Valjda sam dobro opisala. Uglavnom nije glavom prema ddole jos. Iako u toku pregleda se urredno okretala, pa je moguce da nije uopste vise u istom polozaju
pcelice,vjereujem da se sekiras. Nije lako. Oni u neka doba postanu kao djeeca. Nista im ne mozes.. Hoce li mu raditi neke preglede u bolnici
rose, vidis, uopste nisam o sebi razmisljala u cemu cu izaci Eto mi zanimacije.
A de mi recite sta ja trebam kupiti za bebu za izlazak iz bolnice u septembru, dugi rukav
Ej, draga..ne znam.sta bih ti rekla. Vec sam pisala da sam curicu rodila u septembru i bilo je toliko toplo da su joj obukli samo bodi. Imala sam odjelce tj. Tanje oamucne gegice dugi rukav, ali je sestra rekla da je dovoljan samo bodi. Imala je trakicu na usima. Znaci bila je i bez kape . Posto mi je opet isti termin kupicu laganije odjelce, a ako bude hladno prekricu ga dekicom.
Uglavnom, ja cu pripremiti oboje i tanje i deblje pa nek biraju kakvo vrijeme bude taj dan
ja cu pored kapice staviti trakicu