RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 7:56:08)

Ja rekoh da odoh za poslom, a jos kafu cijedim [sm=smiley36.gif].
Pcelice procitah za prsluk i bas me nasmija. Inace, kad god nesto cuvam, ne koristim cim bacim ili dam meni zatreba.
a,,muz je poseban. Njemu sve moze zatrebati, nikad se ne zna. A ja ne volim.skupljati, pa krisom bacim i kad trazi pravim se luda [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:22:00)

Ma on sve cuva. Moze zatrebati. Pravi hrcak. A ja sve redom bacam. Ne volim skupljati nepotrebne stvari. I onda mi on trazi a ja se pravim luda kao ti si to nekome dao ili negdje odnio [sm=smiley36.gif]A prsluk kad je tekkupljen bio je tamno plav a onda je posivio od pranja [sm=smiley36.gif]Kupio novi i ja onaj bacila nisam cak htjela ni da ga operem [sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:24:42)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: pandica

Zdravo drage moje, ja dok ubodoh da moze rr, pa dok pozavrsavah obaveze evo me tek sad. Pčelice drago mi je da ti je ocu bolje, hvala Bogu i tako ce i biti. Ja znam sta znaci otac za kcerku, moj je preselio prije 10 godina i tacno i dan danas mi nije ni sekundu lakse. Ali covjek navikne sa tim da zivi...
Ljepotice drage, novopecene mamice, iskrene cestitke od srca, vama i lijepim bebicama zelim sve najbolje, sto skoriji oporavak i uzivanciju sa mrvicama malim.
Ja sam danas bila na kontroli kod Dr Murtezica, divan covjek bas sam uzivala. Kaze spustila se bebica, ali nece jos, rekao mi da dodjem u petaak ako Bog da na pregled opet, tad bi trebao i ginekoloski da me gleda, pa eto vidjet cemo. Uglavnom zadovoljna sam. Rose, jel ono i ti dolazis u petak? [sm=smiley1.gif]

da vidjet cemo se...posalji mi broj tel na pp da razmjenimo kontakte i da se ne fulimo [sm=smiley1.gif]

Pokušavam da ti posaljem poruku, ali mi ne prolazi. Bar meni tako pokazuje, nadam se da cu uspjeti do kraja dana uglavnom do petka cemo se organizovati[sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:28:04)

IZVORNA PORUKA: ninuska

[sm=bravo.gif] za oca, pcelice. Uz odgovarajuce lijekove bice sve to ok aBd. A, sekiracija jeste i to velika.
pandice [sm=bravo.gif], beba spremna za izlazak. Mozda zakasni dva dana i rodi se na moj rodjendan [sm=smiley1.gif].
aidana tek vidim za stomak [sm=smiley13.gif]. Sad je kasno ali mislim da nema veze jer je meni apaurin bio.u redovnoj terapiji. I normalno ga pila bez obzira na nalaze. Kak9 si jutros?

A,,sad jutro. Bujrum na [sm=kava.gif] da se razbudite. Ukljucih masinu, ispratila svoje, pa odoh za poslom. Ali, neka ima posla hB. Bice i love [sm=bravo.gif]. Kasnije moram po uputnicu i na kontrolu da vidim ovo malo pile [sm=metulj.gif]
r
ltm, maksi sretno na kontroli [sm=smiley27.gif].

Ninuska, ja se nadam da ce bebac bar do termina dogurati, ali kako je krenuo...[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:35:30)

[sm=bravo.gif] za oca, pcelice. Uz odgovarajuce lijekove bice sve to ok aBd. A, sekiracija jeste i to velika.
pandice [sm=bravo.gif], beba spremna za izlazak. Mozda zakasni dva dana i rodi se na moj rodjendan [sm=smiley1.gif].
aidana tek vidim za stomak [sm=smiley13.gif]. Sad je kasno ali mislim da nema veze jer je meni apaurin bio.u redovnoj terapiji. I normalno ga pila bez obzira na nalaze. Kak9 si jutros?

A,,sad jutro. Bujrum na [sm=kava.gif] da se razbudite. Ukljucih masinu, ispratila svoje, pa odoh za poslom. Ali, neka ima posla hB. Bice i love [sm=bravo.gif]. Kasnije moram po uputnicu i na kontrolu da vidim ovo malo pile [sm=metulj.gif]
r

Ninuska, ja se nadam da ce bebac bar do termina dogurati, ali kako je krenuo...[sm=smiley36.gif]

hvala, hvala [sm=smiley1.gif]
ja zavrsila ctg, cekam jos doktora.
(ovo za slucaj da me ostave pa da imam post koji je uvod u live porod [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]) salim se [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:39:25)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

r

(ovo za slucaj da me ostave pa da imam post koji je uvod u live porod [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]) salim se [sm=smiley1.gif]

Sretno. A neka te jos koji dan s nama

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:41:39)

Jutro, ah što je lijepo jutros, svježe milina, sve sam vukla nogu za nogom do posla[sm=smiley1.gif]

Sretno na kontrolama[sm=bravo.gif]

LMT pratimo te [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:43:07)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

r

Sretno. A neka te jos koji dan s nama

[sm=smiley36.gif]
ma bi ja al vidjecemo hoce li moj grlic i beba htjeti.
a mama mi je najveca carica. na putu do 9.8. i kaze sinoc neka te dok ja dodjem [sm=smiley36.gif] jah eto bas ce nju pitati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:44:05)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Jutro, ah što je lijepo jutros, svježe milina, sve sam vukla nogu za nogom do posla[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
kazem ja, u slucaju da me ostave, live prenos [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:44:14)

Jutro zeneee.... Ja evo ustala hocu caj da napravim, dorucak pa cu oko 12 u setnju s mamom, da pogledamo ponudu krevetica kakve su cijene itd. Jedva cekam [sm=bravo.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:45:01)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ma on sve cuva. Moze zatrebati. Pravi hrcak. A ja sve redom bacam. Ne volim skupljati nepotrebne stvari. I onda mi on trazi a ja se pravim luda kao ti si to nekome dao ili negdje odnio [sm=smiley36.gif]A prsluk kad je tekkupljen bio je tamno plav a onda je posivio od pranja [sm=smiley36.gif]Kupio novi i ja onaj bacila nisam cak htjela ni da ga operem [sm=smiley36.gif]

E, tako i moj. A ja bih kao ti bacila stari i nek nosi novi. Moj je tako kupio novu torbicu i ja reko' da bacim staru. Jok, moze zatrebati, neka je, a sva isfucana [sm=hudicek1.gif]. Naravno, nakon odredjenog vremena je bacena [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:46:55)

Zaboravila si da moras sakriti telefon [sm=smiley36.gif]. Ma, neces ti jos..imas fore [sm=smiley36.gif].
ima li guzve? Ja cu morati po uputnicu prvo pa na kontrolu. Opet su me iznervirale one u nasoj ambulanti

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 8:54:08)

Ja se spremam na jutarnju kafu sa prijateljicom dok je jos svjeze vani. Uletih da vidim sta ima.

Sretno na kontrolama zene drage. Meni je danas u cetiri aBd.

Ziel uzivaj sa mamom u trazenju krevetica, divno je to.

Aidana, vidjeh tek da si pitala sinoc. Mogla si komotno popiti apaurin. I meni je u redovnoj terapiji. Nadam se da su se bolovo smirili.

LTM, neka te s rajim, neces ti prije augusta, ne daju tete s rr, hehe

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 9:04:17)

Zaboravila si da moras sakriti telefon [sm=smiley36.gif]. Ma, neces ti jos..imas fore [sm=smiley36.gif].
ima li guzve? Ja cu morati po uputnicu prvo pa na kontrolu. Opet su me iznervirale one u nasoj ambulanti

ja dosla prije 8, u 8 predala knjizicu, treca na redu...a guzva je samo takva... ja jos cekam Puzica, nego vecina trudnica ce kod dr. Aide (koliko skontah) tako da se nadam da cu brzo.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 9:05:44)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Ja se spremam na jutarnju kafu sa prijateljicom dok je jos svjeze vani. Uletih da vidim sta ima.

Aidana, vidjeh tek da si pitala sinoc. Mogla si komotno popiti apaurin. I meni je u redovnoj terapiji. Nadam se da su se bolovo smirili.

ma i ja kontam neka me do augusta. sljedece hefte mi se Divke vraca sa godisnjeg, imamo oprostajni pregled, a i mama da mi se vrati sa puta [sm=smiley36.gif]
sto se mene tice moze to od 10og [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 9:14:46)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ma i ja kontam neka me do augusta. sljedece hefte mi se Divke vraca sa godisnjeg, imamo oprostajni pregled, a i mama da mi se vrati sa puta [sm=smiley36.gif]
sto se mene tice moze to od 10og [sm=smiley36.gif]

Hahah kad bi mogle tako po zeljama.bilo.bi super [sm=smiley36.gif] a ti i kad se porodis uleti nekad i na ovu temu da budemo u toku [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 10:17:40)

IZVORNA PORUKA: rose

Zdravo drage moje, ja dok ubodoh da moze rr, pa dok pozavrsavah obaveze evo me tek sad. Pčelice drago mi je da ti je ocu bolje, hvala Bogu i tako ce i biti. Ja znam sta znaci otac za kcerku, moj je preselio prije 10 godina i tacno i dan danas mi nije ni sekundu lakse. Ali covjek navikne sa tim da zivi...
Ljepotice drage, novopecene mamice, iskrene cestitke od srca, vama i lijepim bebicama zelim sve najbolje, sto skoriji oporavak i uzivanciju sa mrvicama malim.
Ja sam danas bila na kontroli kod Dr Murtezica, divan covjek bas sam uzivala. Kaze spustila se bebica, ali nece jos, rekao mi da dodjem u petaak ako Bog da na pregled opet, tad bi trebao i ginekoloski da me gleda, pa eto vidjet cemo. Uglavnom zadovoljna sam. Rose, jel ono i ti dolazis u petak? [sm=smiley1.gif]

da vidjet cemo se...posalji mi broj tel na pp da razmjenimo kontakte i da se ne fulimo [sm=smiley1.gif]

Pokušavam da ti posaljem poruku, ali mi ne prolazi. Bar meni tako pokazuje, nadam se da cu uspjeti do kraja dana uglavnom do petka cemo se organizovati[sm=smiley36.gif]

hajde ja cu tebi poslati :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 10:20:09)

r

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] joj al to bi fakat super bilo..ja na kontrolu a oni kazu ostani a ono me nista ne boli [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 10:47:52)

e evo mene, vratija se Sime kuci, nista od ostajanja (hvala Bogu) [sm=smiley1.gif]
Ostvaren prvi kontakt sa dr. Puzicem nakon duzeg vremenskog perioda [sm=smiley1.gif], posvetio mi je pofino vremena, ctg uredan, meni pritisak pravo nizak 100/60 kaze on meni sto ti je ovo pritisak nizak [sm=smiley36.gif], posto sam niskopritiskas kaze ok, nije me pregledao, pogledao Divanovicev zadnji nalaz, posto sam sljedece hefte kod Divketa, nije htjeo da remeti rutinu, a onda dodao: ako se porodis u medjuvremenu svejedno ti je [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] doslo mi da mu kazem koji si ti meni kralj [sm=smiley36.gif]
Dao mi bolovanje do poroda, rekao da mirujem zbog grlica, ali kaze nije to sad belaj, samo se otvoris i eto bebe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja sam njemu oplakala od sege kunem vam se [sm=smiley36.gif]
Napisao na nalazu da mu na sljedecu kontrolu dodjem sa brisevima i Divanovicevim nalazom.
E da rekao mi da pozdravim Divketa [sm=smiley36.gif] oni stara raja, kaze kad mu se zena poradjala njih dvojica bili u smjeni, on ga mjenjao da moze da bude sa zenom. [sm=smiley36.gif] Ja sam izasla iz ordinacije isto da sam nekoj komediji prisustvovala, i onda se sjetih tako mi je bilo i sa Nakasem prije poroda, ako je do tradicije...opet ce mi biti komicno [sm=smiley36.gif]
Uglavnom eto, sve zavrseno, meni pao kamen sa srca, mada bih voljela da znam u kakvom je stanju grlic ali strpicu se jos 7 dana, valjda ce i beba.

Jedino ga ne pitah mogu li privatno raditi briseve, fakat mi se ne pegla sa uputnicama I tim kerefekama. Sacekacu jos sljedecu heftu, Divke ce mi svakako uraditi bris vagine pa cu vidjeti sta I kako dalje.
Rezime je da sam prezadovoljna, pozitivna I eto optimisticna da cu dogurati do Divketa [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 11:03:03)

e evo mene, vratija se Sime kuci, nista od ostajanja (hvala Bogu) [sm=smiley1.gif]
Ostvaren prvi kontakt sa dr. Puzicem nakon duzeg vremenskog perioda [sm=smiley1.gif], posvetio mi je pofino vremena, ctg uredan, meni pritisak pravo nizak 100/60 kaze on meni sto ti je ovo pritisak nizak [sm=smiley36.gif], posto sam niskopritiskas kaze ok, nije me pregledao, pogledao Divanovicev zadnji nalaz, posto sam sljedece hefte kod Divketa, nije htjeo da remeti rutinu, a onda dodao: ako se porodis u medjuvremenu svejedno ti je [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] doslo mi da mu kazem koji si ti meni kralj [sm=smiley36.gif]
Dao mi bolovanje do poroda, rekao da mirujem zbog grlica, ali kaze nije to sad belaj, samo se otvoris i eto bebe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Napisao na nalazu da mu na sljedecu kontrolu dodjem sa brisevima i Divanovicevim nalazom.
E da rekao mi da pozdravim Divketa [sm=smiley36.gif] oni stara raja, kaze kad mu se zena poradjala njih dvojica bili u smjeni, on ga mjenjao da moze da bude sa zenom. [sm=smiley36.gif] Ja sam izasla iz ordinacije isto da sam nekoj komediji prisustvovala, i onda se sjetih tako mi je bilo i sa Nakasem prije poroda, ako je do tradicije...opet ce mi biti komicno [sm=smiley36.gif]
Uglavnom eto, sve zavrseno, meni pao kamen sa srca, mada bih voljela da znam u kakvom je stanju grlic ali strpicu se jos 7 dana, valjda ce i beba.

Jedino ga ne pitah mogu li privatno raditi briseve, fakat mi se ne pegla sa uputnicama I tim kerefekama. Sacekacu jos sljedecu heftu, Divke ce mi svakako uraditi bris vagine pa cu vidjeti sta I kako dalje.
Rezime je da sam prezadovoljna, pozitivna I eto optimisticna da cu dogurati do Divketa [sm=smiley36.gif]

ma hoce puzic se zezati...on i masic su haveri pa se meni jednom potrefise obojica..tj 12-og kad sam ih pitala hoce li beba do nove godine..vratih se isto vece [sm=smiley36.gif]..al me jednom i naruzio sto mu dodjoh u dezuru (fulila dan tje masic me zeznuo) [sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 11:03:09)

Super , bas mi je drago zbog tebe[sm=bravo.gif] , da je sve u najboljem redu[sm=bravo.gif]. Ma ja neka te još s nama[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 11:41:40)

hvala nur ma nadam se da cu se jos heftu-dvije druziti s vama [sm=smiley1.gif] a navracacu ja na ovu temu, bice mi tesko da se rastanem od vas sviju...moracu sve da vas popratim sa pregledima, ctgovima I porodima [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 11:54:42)

Evo i mene jedva ziva pritisak mi je 90//50 prosto ne mogu da maknem jedva dodjoh i odmah legoh.

Ctg dobar,protoci dobri,htjede me pregledati vaginoloski reko nemojte sutra mi djetetu rodjendan,kaze hajde dobro da te ne cackam da ne krene porod. A mozda je i trebala sve me nesto zigucka i bolucka. Sada kontam reko samo da ne krene danas nemam snage da lezim a ne da se poradjam ahahaha

LTM ja te nigdje nevidjeh,doduse ja sam odmah usla nisam cekala i bila prva kod Aide

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 11:55:14)

ja dosla prije 8, u 8 predala knjizicu, treca na redu...a guzva je samo takva... ja jos cekam Puzica, nego vecina trudnica ce kod dr. Aide (koliko skontah) tako da se nadam da cu brzo.

Evo i ja dodjoh na kontrolu. Nema guzve. Samo tri zene...ali sam zato crkla..pjeske sam od kuce po ovom zvizdanu

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (28.7.2015 12:17:14)

Djeste zenice,aman koje ste sad vise ne mogu ni da upratim kad je koja na kontroli [sm=smiley36.gif]LTM,maksi,ninuska [sm=bravo.gif]za kontrole,ako sam koju fulila halalite

Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>