RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:21:24)

IZVORNA PORUKA: pandica

Maksi 37 punih, od sutra 38... Ma ne znam nekako mu se nisam nadala ovoliko prije, pa kontam i ja da je to samo predpostavka, valjda nece toliko prije. Rose, meni dr.dao isto broj, rekli mi da dodjem u 13 u ponedjeljak, pa da cekam... Rose, ja ko da ocima gledam da cemo se mi sresti gore kad tad[sm=smiley36.gif]

pa i nije to rano. mislim tehnicki moze kad udjes u 36tu pa kad god. zavisi samo jel se bebi zuri ili ne.
ja sam u pon aBd punih 36, ulazim u 37u ali posto kod mene beba fura dimenzijama 2-3 sedmice mene malo panika uhvatila

cula se maloprije sa mm, i kaze on frka mu sljedece hefte, nece moci sa mnom na ctg, pa poce neke kalkulacije...reko samo ti kalkulisi ja mogu otici na ctg i da me samo ostave
na to on nemoj bar do sljedece sedmice, cekaj platu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i hajd ti budi normalan [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:24:58)

Maksi 37 punih, od sutra 38... Ma ne znam nekako mu se nisam nadala ovoliko prije, pa kontam i ja da je to samo predpostavka, valjda nece toliko prije. Rose, meni dr.dao isto broj, rekli mi da dodjem u 13 u ponedjeljak, pa da cekam... Rose, ja ko da ocima gledam da cemo se mi sresti gore kad tad[sm=smiley36.gif]

heheh kod kojeg te uputio...ja cu dolaziti samo u Murteziceve dezure,..ove dvije sedmice u vecernjoj varijantia onda vjerovatno dnevna?

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:32:55)

Ne znam sta bi ti rekla i mene neka trema drma i fata panika,juce sam se bila pripremila i reko to je to i nema sada povratka,a danas vec druga prica da samo prodje starijem rodjendan valjda ce biti tako.
Ma ja mislim da ti neces puno ranije,kada ces ici da provjeris stanje grlica i otvaranje kod svog doktora
IZVORNA PORUKA: LieToMe

pa i nije to rano. mislim tehnicki moze kad udjes u 36tu pa kad god. zavisi samo jel se bebi zuri ili ne.
ja sam u pon aBd punih 36, ulazim u 37u ali posto kod mene beba fura dimenzijama 2-3 sedmice mene malo panika uhvatila

cula se maloprije sa mm, i kaze on frka mu sljedece hefte, nece moci sa mnom na ctg, pa poce neke kalkulacije...reko samo ti kalkulisi ja mogu otici na ctg i da me samo ostave
na to on nemoj bar do sljedece sedmice, cekaj platu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:44:25)

Kod Murtezica isto, pa eto vidjecemo sta kaze on. Ma hvala Bogu bebica je spremna, jedino sto mama jos nije, al sta da se radi[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:52:19)

Kod Murtezica isto, pa eto vidjecemo sta kaze on. Ma hvala Bogu bebica je spremna, jedino sto mama jos nije, al sta da se radi[sm=smiley36.gif]

ja negdje procitah da on sada radi samo dezure pa da se ne zeznes u ponedjeljak?? ako ti nijne mrsko hajde veceras sa mnom, veceras je dezurni? nadjemo se ispred gak-a

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:54:36)

dezure za juli

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203049389595813&set=gm.687385011391740&type=1&theater

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:55:18)

IZVORNA PORUKA: maksi

Ne znam sta bi ti rekla i mene neka trema drma i fata panika,juce sam se bila pripremila i reko to je to i nema sada povratka,a danas vec druga prica da samo prodje starijem rodjendan valjda ce biti tako.
Ma ja mislim da ti neces puno ranije,kada ces ici da provjeris stanje grlica i otvaranje kod svog doktora

kod Divketa sam tek 4tog jer je on na godisnjem do onog tamo ponedjeljka. Generalno usla sam u taj safe mod. Bila sam 2.7. kod njega I rekao mi je tad samo 2-3 hefte da mirujem I da izguram zbog grlica. Narucio me ali eto ostavio I opciju da se mozda necemo vidjeti. Sljedece sedmice svakako sam punih 36 sedmica pa cu I na ctg otici I valjda ce me ko pregledati zbog grlica. A trebam I te briseve raditi.
pa znacu generalno sljedece sedmice sta konkretnije ako se u medjuvremenu ne porodim nicim izazvana [sm=smiley36.gif]
mada ja osjecam takav pritisak zadnjih par dana, I prepone me uzasno bole, a I beba se navalila opasno.
nek sam se ja depilirala pa makar [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:55:23)

Ja sam se porodila u 38 sedmici.

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:55:32)

Njega sam lično zvala, ustvari nazvao ga moj doktor da vidi kad moze da me primi i on rekao da dodjem u ponedjeljak u 13h, pa valjda me nece izraditi [sm=smiley36.gif] Ako izradi naredni put cu u dezuru [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:56:41)

IZVORNA PORUKA: rose

ja negdje procitah da on sada radi samo dezure pa da se ne zeznes u ponedjeljak?? ako ti nijne mrsko hajde veceras sa mnom, veceras je dezurni? nadjemo se ispred gak-a

ja cu se sa maksi dogovoriti u utorak [sm=smiley36.gif]
kazem maksi eto mene ujutru na ctg pa reci koju finu svojoj doktorici za mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (ovo u slucaju da ne budem znala za nakasa do pon) [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:56:48)

Njega sam lično zvala, ustvari nazvao ga moj doktor da vidi kad moze da me primi i on rekao da dodjem u ponedjeljak u 13h, pa valjda me nece izraditi [sm=smiley36.gif] Ako izradi naredni put cu u dezuru [sm=smiley1.gif]

aaa ok onda...ti vec imas ostvaren kontakt :) onda cemo se definitivno sretati [sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 15:57:15)

Rose, ne moze se meni otvoriti ovaj link [sm=zmeden.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:00:08)

Rose, ne moze se meni otvoriti ovaj link [sm=zmeden.gif]

jel imas fb profil? ovo je lista dezura za juli neko uslikao i stavio u jednu grupu na fb

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:06:22)

Koja je grupa, mozda zato sto nisam član pa neće da otvori? Imam profil

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:08:35)

pandice samo smireno [sm=smiley1.gif] sve su ti rekle zene, to sto je beba zrela za poroda ne znaci da ces se stvarno poroditi ranije a i da se desi nema veze jer si vec u 9om mjesecu.
Ja sam se u prvoj trudnoci pocela otvarati u osmom mjesecu, morala na mirovanje i bilo je samo da izguram do ulaska u deveti. Beba bila nisko citavo vrijeme i krupna, U devetom se vratim na posao, normalno sve radila, hodala i na kraju zavrsila na indukciji [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] 2 dana prije predvidjenog termina jer je bio dosta krupan i bio mu vakat da izadje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Dakle od tolike mogucnosti prijevremenog poroda sam ja zavrsila na indukovanom porodu

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:10:43)

Koja je grupa, mozda zato sto nisam član pa neće da otvori? Imam profil

Klub trudnica i mladih mama iz Sarajeva

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:10:56)

nesto mi krivo sto taj omeksivac nema vise gdje kupiti .... ne znam kakav je ali koliko ste ga nahvalile mislila i ja kupiti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mozda ce biti u nekoj drugoj radnji chicco proizvodi ako su oni skroz zatvorili

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:11:23)

[sm=smiley36.gif] Hvala cure, malo ste me smirile.. Ma moram se ja pomiriti s tim da smo mi pri kraju kako god [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:20:16)

IZVORNA PORUKA: aidana

pandice samo smireno [sm=smiley1.gif] sve su ti rekle zene, to sto je beba zrela za poroda ne znaci da ces se stvarno poroditi ranije a i da se desi nema veze jer si vec u 9om mjesecu.
Ja sam se u prvoj trudnoci pocela otvarati u osmom mjesecu, morala na mirovanje i bilo je samo da izguram do ulaska u deveti. Beba bila nisko citavo vrijeme i krupna, U devetom se vratim na posao, normalno sve radila, hodala i na kraju zavrsila na indukciji [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] 2 dana prije predvidjenog termina jer je bio dosta krupan i bio mu vakat da izadje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Dakle od tolike mogucnosti prijevremenog poroda sam ja zavrsila na indukovanom porodu

kod tebe slicno ko kod mene u prvoj [sm=smiley36.gif] ja od 7og bila otvorena, beba nisko, grlica nije bilo...bilo samo mirovanje da doguram do 9tog pa sta bog da... komisija mi bolovanje otvorila do porodiljskog. ja se porodila dan pred termin, najnormalnije [sm=smiley36.gif]
I sad mi je ista prica, bilo da doguram do 9tog... mada ja sad nesto imam osjecaj da cu prije [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:26:43)

IZVORNA PORUKA: aidana

nesto mi krivo sto taj omeksivac nema vise gdje kupiti .... ne znam kakav je ali koliko ste ga nahvalile mislila i ja kupiti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mozda ce biti u nekoj drugoj radnji chicco proizvodi ako su oni skroz zatvorili

vjeruj mi I meni krivo, ja uzela jednu samo bocu, uzela u stvari dvije I jednu dam svekrvi ona stalno nesto perka stvarcice od L a kontala je nositi I bebino da se ja ne patim (mislim hajd reci nemoj)
tako da I meni pravo krivo, navukli smo se kolektivno na omeksivac

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 16:38:26)

Rose nisam član pa zato ne mogu da otvorim [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 20:09:59)

Vece zene,

Ja napravila strudlu sa djemom od sljiva,evo se pece a ja obljecem ko maca oko vruce kase[sm=smiley36.gif] bas mi se jede

Rose nafata li doktora

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 20:23:30)

Evo i mene. Ja danas izgorila [sm=smiley36.gif] Jos sam cijelo vrijeme bila u hladu. Ali mi ramena crvena i svrbe me. KO kad imam svijetal ten pa mi sekunda fali. Jedva sam djecu iz bazena istjerala. Smezurale se od vode vise [sm=smiley36.gif].
Maksi, nisi se jos porodila jel [sm=smiley36.gif] Znaci juce bila lazna uzbuna [sm=smiley36.gif]

Nana84 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 20:45:52)

Pozdrav svima, ako može savjet: u nedjelju trebala doći [sm=hudicek1.gif] ali nije te sam u ponedjeljak uradila test i pozitivan je. zadnja [sm=hudicek1.gif] je bila 22.06. Imala sam missed (sponatni) u 10. mjesecu 2014. pila dabroston 6 mjeseci jer su mi jajnici bili kao svicarski sir (to je termin koji je moj doktor koristio). Folnu pijem od aprila, jedino ostaje dilema kad na pregled? šta vi mislite?
pozdrav

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (24.7.2015 20:46:14)

IZVORNA PORUKA: maksi

Vece zene,

Ja napravila strudlu sa djemom od sljiva,evo se pece a ja obljecem ko maca oko vruce kase[sm=smiley36.gif] bas mi se jede

Rose nafata li doktora

Mogla bih te strudle. Jos ako je domaci pekmez..mljacccc.
meni svekrva dala dosta tegli pekmeza od sljiva, pa sam i ja cesto znala napraviti. Sad sam povukla rucnu [sm=smiley36.gif]. Svi uzmu malo, a ostalo ja pojedem [sm=smiley36.gif]. E, reko', necete vise [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>