|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
23.7.2015 8:50:33   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro,

Amelaa, cestitamuser posted image neka vam je ziva izdrava sto godina i uvijek nasmijana, sto neko rece, konacno i jedan lagan poroduser posted image

LTM, korpa prekasna, nova novcatauser posted image jos kad mali zamotuljak u nju legne, tada ce biti jos ljepsauser posted image

Juce obidjoh sve dokore, uzeh uputnice i recepte, pa cemo sljedece sedmice aBd na novi krug vadenja nalaza
Ni meni nije tesko podnositi ovu vrucinu, iako nisam Hercegokauser posted image Doduse, noci su mi teske, da su malo hladnije bolje bi bilo, ali nema veze. Ja ovo volim.user posted image

Mala curice, kako je 'ceza?

ma korpa bila garazirana user posted image

L je koristila neka 3-4 mjeseca plafon, vise je bila prljava od stajanja iako je moja mama to uredno upakovala u dvije velike kese i stavila jos i onu lavandu unutra.
oprala sa onim omeksivacem cikovim jao ljudi kako ono divno mirise user posted image

sretno sa nalazima i doktorima. I ja od sljedece hefte krecem na ctg i trebam uganjati doktora za pregled a i jos 10ak dana i Divke mi se vraca sa godisnjeg, kod njega sam 4og cini mi se

nije nam se mala curica dugo javila....nadam se da je princeza izasla iz bolnice i da uzivaju user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1651
23.7.2015 8:55:07   
M.A.M.
Jutro drage user posted image

Amela cestitam na bebici,bas lijepo cuti lijepe vijesti ujutru,da vam bude ziva i zdrava user posted image

Ja podigoh nalaze,prezadovoljna,urin ko suza,zeljezo sam digla sa 8 na 18,jedino je secer ispod donje granice al ne brine me to toliko,mineralogram isto uredan user posted image

LTM korpica je user posted image user posted image a mogu zamisliti jos kad bude bebara unutra user posted image

< Poruku je uredio M.A.M. -- 23.7.2015 8:56:28 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1652
23.7.2015 9:10:27   
hexe

IZVORNA PORUKA: amelaaaa

Zene drage, samo da se prijavim da me skinete sa liste čekanja. Bejbi je stigla user posted image
Krenuli mi na Bajram da obiđemo rodbinu i svratimo do bolnice za svaki slučaj...i tako ja ostadoh bez ružica i baklava, a umjesto toga dobismo curicu.
4kg, 57cm, 3 sata porod, bez epiziotomije. Inače sam 1,65m visoka i normalno imam manje od 60kg, pa su se svi začudili otkud tako krupna beba, a tako relativno lagan prvi porod. user posted image Pravo Bajramski user posted image
Sad nemam puno vremena da provjeravam forum, jer se navikavamo na život sa bebom, ali želim vam svu sreću i da se porodite što lakše. A pišem vam prvom prilikom.

cestitaaam! Bas ohrabrujuce. Sada uzivajte.
koja dr te porodila?

Nista nije tako crno kao sto je nebo plavo.

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1653
23.7.2015 9:17:36   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Amela cestitam na bebici,bas lijepo cuti lijepe vijesti ujutru,da vam bude ziva i zdrava user posted image

Ja podigoh nalaze,prezadovoljna,urin ko suza,zeljezo sam digla sa 8 na 18,jedino je secer ispod donje granice al ne brine me to toliko,mineralogram isto uredan user posted image

LTM korpica je user posted image user posted image a mogu zamisliti jos kad bude bebara unutra user posted image

user posted image za nalaze, a podebljaj to slatko malo ako je secer nizakuser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1654
23.7.2015 9:22:34   
M.A.M.

user posted image za nalaze, a podebljaj to slatko malo ako je secer nizakuser posted image

Ma jedem ja slatko ko luda,jos pred nalaze pucala baklave i svasta nesto al valjda sad organizam tako navikao,inace mi je glukoza zadnjih godina uvijek niska

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 1655
23.7.2015 9:33:56   
*pcelica*
M. A. M user posted image za nalaze.
Ja cu vec na sabahu da poludim. Mm juce montirao bazen i evo smizla od kako je ustala nosa kupaci i hoce da ide da se kupa user posted image Jest mi belaj natovario. Ja upravo zbog nje nisam htjela ranije da ga montiramo.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1656
23.7.2015 9:41:40   
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

M. A. M user posted image za nalaze.
Ja cu vec na sabahu da poludim. Mm juce montirao bazen i evo smizla od kako je ustala nosa kupaci i hoce da ide da se kupa user posted image Jest mi belaj natovario. Ja upravo zbog nje nisam htjela ranije da ga montiramo.

A gotovo je sad,znas kakva su djeca pusti je malo dok nije previse vruceuser posted image ,brckaj se i ti s njomuser posted image

< Poruku je uredio M.A.M. -- 23.7.2015 9:42:06 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1657
23.7.2015 9:41:52   
pandica
Masala sta je bebica, nema me par dana i vec baby boom user posted image Cestitke mamicama, nadam se da ste prosle dobro na porodu i da se niste mucili puno. Rose jesi isla doktoru sta je bilo?

My Ovulation Chart

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1658
23.7.2015 9:45:55   
Carobno jutro

e da, upratih da rose ima proteine u mokraciuser posted image To je od pritiska je li takouser posted image Rose, javi nam seuser posted image

pcelice, pusti dijete nek se kupauser posted image kad ne mozes ti, uguraj se i ti sa njomuser posted image

pandice, pitah ja za tebe gdje si sta siuser posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 1659
23.7.2015 9:50:42   
*pcelica*
Mogu i ja stati u njega. Onaj je veliki. Precnik mu 3,60. Jos uvijek je hladna voda. Kasno smo ga napunili. Valjda ce se kasnije malo umlaciti ako ne padne kisa user posted image .a ja se ne mogu brcnuti jer mi odmah se komsiluk nacicka na ogradu. Ne mogu da me gledaju . Cekat cu ja do mora sta cu user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1660
23.7.2015 9:51:46   
pandica
Ej carobno, tu sam. Za bajram ludilo odlasci i dolasci familije, nakon toga isla po doktorima vadila nalaze, briseve. Nesto me net zezao nisam mogla da se prijavim nikako. Helemm tu sam. Slobodna sam od ponedjeljka, al jos uvijek nisam počela sa pripremama, kako odem po nalaze baildisem se i nism vise ni za sta user posted image Kako si ti carobno? Kako sa vrucinama?

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 1661
23.7.2015 10:21:54   
LieToMe RR

user posted image user posted image user posted image I od mene za nalaze

Neposredna veza do poruke: 1662
23.7.2015 10:31:26   
LieToMe RR
ja se malo razletim po kuci vi sjelo organizujete user posted image

dok sam oko malene, dorucak, sudje, pa onda reko da izmaknem sto i pobrisem pod, pa dok sam svih 8 stolica malo prebrisala, pod, sto... cvijece..sank...gola voda. onda pravac kupatilo operemi kosu I istusiram se.
ostala mi jos kuhinja da prebrisem ali to cu kad njoj budem uzinu pravila, svakako ce biti opet sudja.

tacno ko zacarani krug, samo nesto cistis, peres, spremas... trebala bih kasnije i spavacu prebrisati malo,
a imam i masinu vesa ali ne znam hocu li se moci nakaniti da se s vesom danas zezam.
curica se igra sa flomasterima pa je malo malo i ulje na platnu user posted image user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 1663
23.7.2015 10:49:40   
rose

IZVORNA PORUKA: pandica

Masala sta je bebica, nema me par dana i vec baby boom user posted image Cestitke mamicama, nadam se da ste prosle dobro na porodu i da se niste mucili puno. Rose jesi isla doktoru sta je bilo?

meni je kontrola tek u 18.00 poslije posla..tako da do tada ne znam nista..jedino mi suhvu veze sad ti proteini + oticanje...pritisak mi cini se nije kriotican...al se sjetih da je moja dr pomenula kako se njenoj kcerki pojavise albumini i i ode na hitan carski...elem ja pripremila korpu za bebu sta ce tata donijeti...a ako bude trebalo u kesu cu strpati par svojih sitnica i sta nam Bog dragi da...znat cu veceras...uzasno sam pospana ovih dana a i to bi mogao biti simptom preeklampsije a toga sam se najvise bojala od prvog dana :(

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 1664
23.7.2015 10:50:32   
rose

e da, upratih da rose ima proteine u mokraciuser posted image To je od pritiska je li takouser posted image Rose, javi nam seuser posted image

pcelice, pusti dijete nek se kupauser posted image kad ne mozes ti, uguraj se i ti sa njomuser posted image

pandice, pitah ja za tebe gdje si sta siuser posted image

pojava proteina u mokraci ima veze s disfunkcijom bubrega..e sad u kombinaciji s oticanjemi i visokim pritiskom vodi ka potencijalno opsanom stanju preeklampsiji

Neposredna veza do poruke: 1665
23.7.2015 10:58:00   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

meni je kontrola tek u 18.00 poslije posla..tako da do tada ne znam nista..jedino mi suhvu veze sad ti proteini + oticanje...pritisak mi cini se nije kriotican...al se sjetih da je moja dr pomenula kako se njenoj kcerki pojavise albumini i i ode na hitan carski...elem ja pripremila korpu za bebu sta ce tata donijeti...a ako bude trebalo u kesu cu strpati par svojih sitnica i sta nam Bog dragi da...znat cu veceras...uzasno sam pospana ovih dana a i to bi mogao biti simptom preeklampsije a toga sam se najvise bojala od prvog dana :(

user posted image user posted image samo se ne sekiraj bice sve ok. I javi nam se obavezno kad zavrsis pregled da sve znamo da je ok, mada ja vjerujem da ce sve biti ok.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1666
23.7.2015 11:00:49   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image user posted image samo se ne sekiraj bice sve ok. I javi nam se obavezno kad zavrsis pregled da sve znamo da je ok, mada ja vjerujem da ce sve biti ok.

i ja se nadam...ne treba mi ova frka...radovala sam se odmoru pocetkom augusta user posted image

Neposredna veza do poruke: 1667
23.7.2015 11:13:54   
rose
jutros rano moja sajci aterirala s kreveta user posted image user posted image ona nemirbno spava i zna se na ledjima spuziti s kraja na kraj..ono noge na podu a ledja na krevetu..elem jutros nije imala mjere dok guza nije bila na podu user posted image vratih je i nastavila je spavati user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1668
23.7.2015 11:57:08   
aidana
Amelaaa cestitam da je bebica ziva i zdrava. Bas lijepo cuti i pricu o laganom porodu user posted image user posted image

rose ja se nadam da ce sve biti ok...javi nam obavezno poslije pregleda. Ja se iskreno nisam nikad informisala oko proteina u urinu jer nisam do sad imala problema, znam samo da dr to redovno provjerava.... nisam ni shvatala da je toliko opasno user posted image

Ja sam juce pala s nogu, isla sam sisati malca (friz katastrofa user posted image ), pa u dm po neke stvarcice, zatim Udobnost jer sam u potrazi za foteljom na rasklapanje, onda Penny, pa wisa (radnju s tepisima), zatim Obi...spisak stvari koje mi trebaju je beskonacan....danas cemo u Adazal, Lamper itd. A da, stigli smo odvesti i malca na vasar user posted image user posted image dok sam mu dala veceru kad smo dosli, istusirala njega, sebe....samo sam pala i opet nisam mogla zaspati od vrucine.

Ako ima koja da mi olaksa muke i smanji spisak radnji koji imam obici, da mi preporuci gdje da nadjem povoljno fotelju na rasklapanje. Meni se cini da je svugdje isti model samo razlika u cijeni i stofu.

Idem ja dati djetetu prvi rucak user posted image user posted image pa na spavanje.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1669
23.7.2015 12:06:48   
putujuca
amelaaa cestitam od srca, predivan porod user posted image zelim nam svima takav

rose, ne brini unaprijed. kolike su bjelancevine?
kod mene inace urin ko suza, sad zadnji pregled bilo 30 mg/dL i bas sam pitala pet puta jel ok svi mi rekose da jeste i da to veze nema. S tim da se ja borim (hvala Bogu ustvri) s niskim, preniskim pritiskom i nisam ni truni otekla.

I da, bila neki dan na pregledu i ctg-u onako lezerno otisla kad svih pola sata ctg-a redovne kontrakcije na svakih 10 min user posted image user posted image
pitaju me osjetim li ih, a ja stvarno apsolutno nista nisam osjetila.
E sad, posto je to bilo prije dva dana, bice da su lazni iako su se oni zacudili posto lazni nemaju bas tu redovnost al eto jos smo 2u1 user posted image

Uglavnom ja sam dobila najvaznije info da je beba super razvijena, da mu ne bi bilo rano da se i sada rodi jer sam 36+2 i da je napredan cak user posted image
Meni dosta user posted image

< Poruku je uredio putujuca -- 23.7.2015 12:07:17 >

Neposredna veza do poruke: 1670
23.7.2015 12:26:01   
maksi
Dan zene,
Meni je stan u haosu a ja ne mogu da maknem bukvalno me prozigava dole i kroz preponeuzas,plus se samo preznojavm i nemam zraka uopste tacno gubim zrak valjda od ovog vremena.
Sutra i ja idem na kontrolu.

Planiram i rodjendan za starijeg iduci cetvrtak,tortu za kucu,tortu od papira za vrtic ali izgleda kako je krenulo da cu se i poroditi do tadauser posted image user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 1671
23.7.2015 12:29:25   
LieToMe RR

jutros rano moja sajci aterirala s kreveta user posted image user posted image ona nemirbno spava i zna se na ledjima spuziti s kraja na kraj..ono noge na podu a ledja na krevetu..elem jutros nije imala mjere dok guza nije bila na podu user posted image vratih je i nastavila je spavati user posted image

user posted image user posted image
mi smo imali tih belaja dok nismo nabavili onu ogradicu. sad je stvarno super, uopste ne razmisljam jel na podu nije li. do duse vec se navikla, 2 mjeseca spava u novom krevetu, obozava da se penje I silazi (malo je povisoci pa bas mora da planinari user posted image )
slatki su u tom razbacivanju po krevetu user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1672
23.7.2015 12:33:26   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: aidana

Amelaaa cestitam da je bebica ziva i zdrava. Bas lijepo cuti i pricu o laganom porodu user posted image user posted image

rose ja se nadam da ce sve biti ok...javi nam obavezno poslije pregleda. Ja se iskreno nisam nikad informisala oko proteina u urinu jer nisam do sad imala problema, znam samo da dr to redovno provjerava.... nisam ni shvatala da je toliko opasno user posted image

Ja sam juce pala s nogu, isla sam sisati malca (friz katastrofa user posted image ), pa u dm po neke stvarcice, zatim Udobnost jer sam u potrazi za foteljom na rasklapanje, onda Penny, pa wisa (radnju s tepisima), zatim Obi...spisak stvari koje mi trebaju je beskonacan....danas cemo u Adazal, Lamper itd. A da, stigli smo odvesti i malca na vasar user posted image user posted image dok sam mu dala veceru kad smo dosli, istusirala njega, sebe....samo sam pala i opet nisam mogla zaspati od vrucine.

Ako ima koja da mi olaksa muke i smanji spisak radnji koji imam obici, da mi preporuci gdje da nadjem povoljno fotelju na rasklapanje. Meni se cini da je svugdje isti model samo razlika u cijeni i stofu.

Idem ja dati djetetu prvi rucak user posted image user posted image pa na spavanje.

ti bas vrijedna user posted image

sto se tice te fotelje na rasklapanje sretno od srca, mi smo trazili 2-3 mjeseca, obilazili I ne nadjosmo ili ono sto smo nasli je bilo nidje veze, skupo a nekvalitetno.
sto se tice tepiha (vidim da I to potrazujes) svrati obavezno do plavog oka, imaju predobar izbor. meni oci ostale na jednom za dnevni boravak ali me muz odgovorio kaze sad ce malo dijete, bice bljuckanja, prosipanja... tako da dogodine aBd ide zamjena tepiha.

ni mi jos nismo neke stvari zavrsili, ima jos djidja sa spiska koje ostadose neodradjene nakon krecenja
zna li neko gdje se moze kupiti kvalitetna spuzva za ugao???

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1673
23.7.2015 12:36:10   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: putujuca

amelaaa cestitam od srca, predivan porod user posted image zelim nam svima takav

rose, ne brini unaprijed. kolike su bjelancevine?
kod mene inace urin ko suza, sad zadnji pregled bilo 30 mg/dL i bas sam pitala pet puta jel ok svi mi rekose da jeste i da to veze nema. S tim da se ja borim (hvala Bogu ustvri) s niskim, preniskim pritiskom i nisam ni truni otekla.

I da, bila neki dan na pregledu i ctg-u onako lezerno otisla kad svih pola sata ctg-a redovne kontrakcije na svakih 10 min user posted image user posted image
pitaju me osjetim li ih, a ja stvarno apsolutno nista nisam osjetila.
E sad, posto je to bilo prije dva dana, bice da su lazni iako su se oni zacudili posto lazni nemaju bas tu redovnost al eto jos smo 2u1 user posted image

Uglavnom ja sam dobila najvaznije info da je beba super razvijena, da mu ne bi bilo rano da se i sada rodi jer sam 36+2 i da je napredan cak user posted image
Meni dosta user posted image

user posted image za ctg I nalaze I ne oticanje.

samo nek je beba napredna, I mene to tjesi za slucaj da mi kazu sljedece hefte da sam otvorena I da me zadrze user posted image iskreno se nadam da nece, da cu dogurati jos heftu-dvije bar, da potrefim I pregled kod divketa I da mi se mama vrati s puta...ali eto, bice kako biti mora.

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 1674
23.7.2015 12:39:14   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zene,
Meni je stan u haosu a ja ne mogu da maknem bukvalno me prozigava dole i kroz preponeuzas,plus se samo preznojavm i nemam zraka uopste tacno gubim zrak valjda od ovog vremena.
Sutra i ja idem na kontrolu.

Planiram i rodjendan za starijeg iduci cetvrtak,tortu za kucu,tortu od papira za vrtic ali izgleda kako je krenulo da cu se i poroditi do tadauser posted image user posted image

ja sam od jutros pravo aktivna, obrisala sam te podove, pa sam I kuhinju dovela u red. nisam detaljno radne plohe I one visece djidje prebrisala pa haman od krecenja. mislim brisem ja to stalno ali to je vise redovno odrzavanje...sad sam detaljno poskidala sve I arfom oribala. malena uzinala evo je namjestila se za spavanja... I ja cu za njom uskoro, cim ona zaspe I ja idem u vodorativu

sto se tice tog preznojavanja, ja se cijedim uvijek, presvucem se pod 3-4 puta dnevno, nije ni cudo sto mi masina stalno drnda.
kod tebe slavljenicki aBd sljedece hefte.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *