Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 9:16:38
*nur*
Jutro drage moje
I ja nisam loše što se tiće vrućine jest da se znojim puno, ali nista staršno. Najgore mi je od svega što mi je i kuci kad dodjem toplo pa mi se neda ništa ni raditi ni jesti A još + su mi počele noge oticati što mi se ne svidja ni malo jer nisu nešto do sada oticale, ali valjda kako sjedim 8 sati pa jos vrucina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 9:29:19
LieToMe RR
ma pcelice i ja kad vidim kako drugi ja sam super ali ne volim ja vrucinu, ne volim sto sam zatvorena kuci i plackaj se, rashladjuj se ... bas mi bude tegobno
nur ne znam sta da ti kazem ja ne oticem nista spesl, nisam ni u prvoj...sad sam morala prstenje skinuti (preventivno) valjda ove vrucine pijem puno tekucine a i ruke su mi stalno u vodi (stalno nesto perem). noge su ok, nista nije oteklo samo ruke (mozda sam ja to i umislila), nije ni to strasno ali eto nisam navikla pa mi belaj
masina zavrsila,prostrla sam one djidje sa korpe jos kasnije da se nakanim pa da korpu uvalim u kadu i da operem i to je to bar sto se tice bebecih stvari a i nekako mi pade kamen sa srca kad znam da sam sve spremila.
< Poruku je uredio LieToMe -- 22.7.2015 9:30:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 9:47:18
rose
pozz zene..ja sam zadovoljna sto se tice mog oticanja ovaj put...bude toga dok zavrsims psolom..ali ja se ispruzim cim didjem kuci, otkunjam sat-dva..i spadne preko noci svakako..nije ko prosli put u kancelariji ugodnih 25 klima kontrolise, dala am urin na analizu, pratimo pojavljivanje proteina..za sada ih hvala Bogu nema ...sutra kontrola kod moje dr pa se nadam da ce me poslati na gak...jos da odradim do kraja ovog mjeseca pa cu kuci jednu sedmicu odmarat jer mi vrtic radi jos prvu sedmicu augusta a u to ce i termin...valjda ova nece kasniti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 11:40:54
maksi
Dan zene, Juce bih na ctgu uredu pa uzela briseve i oni uredu hvala Bogu,doktoru opet u petak i tako,ma ja sam super sto se tice ove vrucine ja mogu hodati koliko hoces,juce sam obisla radnji i radnji mene samo ubi nocu vrucina puno se znojim pa ne mogu da spavam. Ni ja ne oticem malo navEce ali to vise kada sam na nogama cjeli dan, juce na kontroli gledam zene noge ko buftle to je uzas jedan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 13:23:37
LieToMe RR
maksi za kontrolu
ja vala iskreno ne volim ovu vrucinu, nisam fan ljeta na asfaltu na +40... meni brate to nije nikako zanimljivo. ne volim ni sto mi je vruce po noci. ja volim umjerenost u svemu mislim podnosim ja to sta cu, kad vidim kako se drugi netrudni pate ja sam jos I odlicno. a voljela bih da malo zahladi, malo kise...cisto da mogu vani ko covjek izaci I setati.
korpa oprana, one djidje su se I osusile garant ali korpa jos nije a I svakako cemo je mm I ja skupa sastaviti kad dodje s posla. jos da mi se L komira pa cu I ja s njom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 14:31:08
hexe
Samo da vam svima mahnem, citam redovno, drago mi je da ste sve dobro i zavidim ovima sto su na moru. Nemam vam sta posebno pisati kada samo lezim Polako razgledam po netu stvari za bebicu itd. Do sada je muz kupio AS, krevetac, madrac, baldahin i jastuk za dojenje. U 32 sam sedmici neki kazu rano je za kupovinu a vidim neki su vec sve kupili. Samo da docekam deveti pa da i ja setam. Uzivajte i bjezite od sunca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 15:34:59
aidana
Dd zene
Maksi za kontrolu
Hexe samo kupuj. Dobro je rose rekla, valjda to sve oprati i ispeglati. Ja sam u prvoj trudnoci rano pocela kupovati stvari jer mi je tako i financijski bilo lakse, jedan mjesec kolica, drugi krevetic i jogi, pa posteljina itd... Lakse nego u jednom mjesecu iskesirati sve. A uz to sam se pocela otvarati u osmom mjesecu tako da mi je sve prijevremeno bilo spremno.
Malac i ja smo danas isli na biro, pa smo obisli salone sa tepisima, kad smo dosli kuci morali smo se pocastiti sladoledima Sad mi obe masine rade, lazanje se peku i cekam da dodje covjek sa uzorcima za zebra zavjese. Poslije rucka vodim malca na sisanje pa cemo dalje u potragu za tepisima i foteljom.
Inace rose gledala sam na tvoj prijedlog ove sto nude pranje tepiha na piku. I gledam ja i pomislim jao sta ih je, valjda odabrati pravog kad 35 oglasa postavio jedan te isti lik Naravno meni je trebalo neko vrijeme da to shvatim. Mozda cu njega nazvati obzirom da se toliko potrudio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 15:35:12
LieToMe RR
kad se sjetim prve trudnoce, ja u 7om mjesecu sve imala kupljeno, slozeno, popeglano...u ovoj sam se opustila totalno samo ti lagano i pripremaj, sto rece rose treba sve oprati, popeglati...ima tu posla, nije da nema. a vala i nekako ljepse kad jedno po jedno pripremas i uzivas, nego onako na vrat na nos.
ja imam osjecaj da ce mi mozak prokuhati...bas je grozno. valja mi depilaciju veceras prezivjeti moram nekad sljedece hefte i na frizuru, preljev da uradim, opet mi pramenovi previse izbili a i porasla mi je kosa, malo da sisnem...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 15:57:00
rose
IZVORNA PORUKA: aidana
Dd zene
Maksi za kontrolu
Hexe samo kupuj. Dobro je rose rekla, valjda to sve oprati i ispeglati. Ja sam u prvoj trudnoci rano pocela kupovati stvari jer mi je tako i financijski bilo lakse, jedan mjesec kolica, drugi krevetic i jogi, pa posteljina itd... Lakse nego u jednom mjesecu iskesirati sve. A uz to sam se pocela otvarati u osmom mjesecu tako da mi je sve prijevremeno bilo spremno.
Malac i ja smo danas isli na biro, pa smo obisli salone sa tepisima, kad smo dosli kuci morali smo se pocastiti sladoledima Sad mi obe masine rade, lazanje se peku i cekam da dodje covjek sa uzorcima za zebra zavjese. Poslije rucka vodim malca na sisanje pa cemo dalje u potragu za tepisima i foteljom.
Inace rose gledala sam na tvoj prijedlog ove sto nude pranje tepiha na piku. I gledam ja i pomislim jao sta ih je, valjda odabrati pravog kad 35 oglasa postavio jedan te isti lik Naravno meni je trebalo neko vrijeme da to shvatim. Mozda cu njega nazvati obzirom da se toliko potrudio
ma prvog nazoves i zdravo...kako god opere bit ce bolje nego da ti ribas :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 17:28:00
ziel
Da se javim zene , i dalje sam u Neumu voda prelijepa, vec sam poprilicno potamnila , a ima neki pozar u blizini vidimo samo gust dim iza velikog brda se siri po nebu, pepeo poceo padati iz vazduha... valjda ce prestati mada ne smeta za kupanje nema ga u vodi... eto pozz za vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 18:09:05
hexe
Aidana te zebra zavjese hocu vec dugo ali sad sam okupirana porodom... slikaj nam kada budu gotove. ziel cuvaj se te vatre a i sunca. upravu ste valja to sve oprati i peglati. Mislim da su to jedine stvari koje sa zadovoljstvom pegla svaka zena. imam i neke stvari od malog koje cu koristiti sad za drugo dijete npr kolica. A krevet i AS budala prodala na piku reko necunja jos dugoo drugo dijete, kad ono...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 21:32:59
amelaaaa
Zene drage, samo da se prijavim da me skinete sa liste čekanja. Bejbi je stigla Krenuli mi na Bajram da obiđemo rodbinu i svratimo do bolnice za svaki slučaj...i tako ja ostadoh bez ružica i baklava, a umjesto toga dobismo curicu. 4kg, 57cm, 3 sata porod, bez epiziotomije. Inače sam 1,65m visoka i normalno imam manje od 60kg, pa su se svi začudili otkud tako krupna beba, a tako relativno lagan prvi porod. Pravo Bajramski Sad nemam puno vremena da provjeravam forum, jer se navikavamo na život sa bebom, ali želim vam svu sreću i da se porodite što lakše. A pišem vam prvom prilikom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 22.7.2015 23:23:41
anitaa
Hej drage moje svratih tu kod vas i imam sta vidjeti, druga na listi, a jos prva Memsi cini mi se vec zna datum poroda..ja bila prekjucer na pregledu i sta da kazem - ista meta isto odstojanje, cura jos uvijek se vrti oko 3 i po kg, prst sam otvorena, svi prateci pokazatelji odgovaraju terminu, znaci jos uvijek se vodi mrtva trka ko ce prije ili beba ili neki pokazatelj da skrene s puta, beba je jos relativno visoko, a i ja nesto kao da me jos dosta vremena ceka, pa ko kakav turista, samo gledam gdje bi mogla sutra, haha, danas smo curu vodili na bazen da uci da pliva, jedva.je istjerali iz vode...opet sam prekosutra na kontroli, pa cemo vidjeti sta dalje, mozda preletim i u osmasice, kako je krenulo, do tad veliki pozz, Amelaaaa cestitke od srca...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 7:20:57
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
Zene drage, samo da se prijavim da me skinete sa liste čekanja. Bejbi je stigla Krenuli mi na Bajram da obiđemo rodbinu i svratimo do bolnice za svaki slučaj...i tako ja ostadoh bez ružica i baklava, a umjesto toga dobismo curicu. 4kg, 57cm, 3 sata porod, bez epiziotomije. Inače sam 1,65m visoka i normalno imam manje od 60kg, pa su se svi začudili otkud tako krupna beba, a tako relativno lagan prvi porod. Pravo Bajramski Sad nemam puno vremena da provjeravam forum, jer se navikavamo na život sa bebom, ali želim vam svu sreću i da se porodite što lakše. A pišem vam prvom prilikom.
mashala bebe cestitam amela od srca na divnom prvom porodu. nek vam je bebica ziva i zdrava a tebi sta da zelim...da uzivas sto vise, oporaviti se ocito nemas od cega, sve proslo divno jos jednom sve najljepse od srca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 7:26:57
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: anitaa
Hej drage moje svratih tu kod vas i imam sta vidjeti, druga na listi, a jos prva Memsi cini mi se vec zna datum poroda..ja bila prekjucer na pregledu i sta da kazem - ista meta isto odstojanje, cura jos uvijek se vrti oko 3 i po kg, prst sam otvorena, svi prateci pokazatelji odgovaraju terminu, znaci jos uvijek se vodi mrtva trka ko ce prije ili beba ili neki pokazatelj da skrene s puta, beba je jos relativno visoko, a i ja nesto kao da me jos dosta vremena ceka, pa ko kakav turista, samo gledam gdje bi mogla sutra, haha, danas smo curu vodili na bazen da uci da pliva, jedva.je istjerali iz vode...opet sam prekosutra na kontroli, pa cemo vidjeti sta dalje, mozda preletim i u osmasice, kako je krenulo, do tad veliki pozz, Amelaaaa cestitke od srca...
memsi se mozda i porodila ne upratih je ovo dan-dva ti smanji dozivljaje set_kaj blizu bolnice, sad ces i ti brzo
salim se malo, uzivaj bona sa curom. jel prevruce dole ili si ti od onih herki sto vole kad uprzi iznad 40
< Poruku je uredio LieToMe -- 23.7.2015 7:27:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 7:34:11
LieToMe RR
Jutro drage moje trudnice Ja jutros ocejfila, probudih se oko 7 (do duse jesam se budila u toku noci da pijem vode ali ne pika se) Zavrsila sinoc sa depilacijom sad sam sredjena I ocerupana, glatka ko bebina guza jos ostala frizura nekad sljedece hefte (valjda beba nece krenuti ranije) i da budem tip-top od glave do pete
Maloprije smo sastavili korpu (nismo stigli sinoc, nije mi se dalo, kasno sam sa depilacije) Uslikah je posto je nisam ubacila u sobu da malu slucajno ne bih probudila jer sam ko slon u staklarskoj radnji (a i korpa je gabaritima povelika)
odoh praviti kafu, u to ce i malena, dorucak... a planirala sam danas da prebrisem podove u kuci, bas se uprljalo, prasine na sve strane, valjda kako nema kise, samo ulazi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 7:56:57
*pcelica*
Jutro drage moje. Jeste li se naspavale? Ja jutros ustala sva mokra.Izkreveta pravac u kadu Amelaaaa cestitam na prinovi Kud ce ti ljepsi bajramluk Mene mm sinoc dao u razmisljanje sad ne znam sta da radim. Ugovorio nam smjestaj od treceg augusta a ja sestog trebam na kontrolu Kaze on zaboravio grrrr. MOrat cu otici pa moliti one sestre ili da mi pomjere termin poslije ili da molim da me dr primi. Ne znam da li da odem privatno. Hoce li mi kasnije dr priznati taj nalaz.Elem kod mene sve mora komplikovano
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 7:57:40
anitaa
Jutro, evo i ja uzivam u miru i tisini prve jutarnje.... Nocas kao nesto grmilo, sijevalo, ali bez nekih promjena u temperaturi, ali ja sam Mostarka sto bi ovdje rekli sa dna kace, pa bi malo pretjerano bilo da kazem da mi ovi 40 i nesto gode, ali u svakom slucaju ne smetaju nesto posebno, srecom i kod cure taj gen proradio, pa je ekstremno raspolozena i energicna svih ovih dana, sto mi je najbitnije, iako joj se bez vrtica pomalo poremetio bioritam sna, malo i jela, ali opet kazem zanemarivo... LTM davno procitah da si kontala svratiti do Mostara, pa ne odgovorih na vrijeme, ma dodi da jos kakav koncert odradimo, pa da onda mirne odemo na porod, haha, kakvo hodanje oko bolnice, pozz
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 8:43:44
Carobno jutro
Jutro,
Amelaa, cestitam neka vam je ziva izdrava sto godina i uvijek nasmijana, sto neko rece, konacno i jedan lagan porod
LTM, korpa prekasna, nova novcata jos kad mali zamotuljak u nju legne, tada ce biti jos ljepsa
Juce obidjoh sve dokore, uzeh uputnice i recepte, pa cemo sljedece sedmice aBd na novi krug vadenja nalaza Ni meni nije tesko podnositi ovu vrucinu, iako nisam Hercegoka Doduse, noci su mi teske, da su malo hladnije bolje bi bilo, ali nema veze. Ja ovo volim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 8:45:58
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: anitaa
Jutro, evo i ja uzivam u miru i tisini prve jutarnje.... Nocas kao nesto grmilo, sijevalo, ali bez nekih promjena u temperaturi, ali ja sam Mostarka sto bi ovdje rekli sa dna kace, pa bi malo pretjerano bilo da kazem da mi ovi 40 i nesto gode, ali u svakom slucaju ne smetaju nesto posebno, srecom i kod cure taj gen proradio, pa je ekstremno raspolozena i energicna svih ovih dana, sto mi je najbitnije, iako joj se bez vrtica pomalo poremetio bioritam sna, malo i jela, ali opet kazem zanemarivo... LTM davno procitah da si kontala svratiti do Mostara, pa ne odgovorih na vrijeme, ma dodi da jos kakav koncert odradimo, pa da onda mirne odemo na porod, haha, kakvo hodanje oko bolnice, pozz
nema meni mrdanja nigdje dok ja ne odradim kontrolu sljedece hefte, dok ne vidim kakvo je stanje grlica i ostalog. planirali jesmo do MO ali nam ove vrucine sve poremetile, mislili smo pocetkom jula medjutim evo vec kraj a mi ne mrdnusmo nigdje, tako da ne vjerujem ni da cu. voljela bih da smo obisli rodjake od mm i neke moje rodjake u MO ali iz ove perspective nemoguca misija
malena je ustala, doruckovala, ja I sudje oprala...odoh jos na brzinu da izmaknem trpezarijski sto I prebrisem podove I prasinu...ne mogu da gledam. nesto kao da se naoblacilo
pcelice meni je moj drzavni doktor uredno priznavao i nalaze privatnog (jer ja sam obje trudnoce vodila privatno) e vjerujem da ti to sve zavisi od doktora.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 8:48:33
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Jutro drage moje. Jeste li se naspavale? Ja jutros ustala sva mokra.Izkreveta pravac u kadu Amelaaaa cestitam na prinovi Kud ce ti ljepsi bajramluk Mene mm sinoc dao u razmisljanje sad ne znam sta da radim. Ugovorio nam smjestaj od treceg augusta a ja sestog trebam na kontrolu Kaze on zaboravio grrrr. MOrat cu otici pa moliti one sestre ili da mi pomjere termin poslije ili da molim da me dr primi. Ne znam da li da odem privatno. Hoce li mi kasnije dr priznati taj nalaz.Elem kod mene sve mora komplikovano
i meni je drzavni priznvao i priznaje od privatnog. Ja vodim uporedo trudnocu. ALi mi dr priznaje samo nalaz od drzavnog za bolovanje, pa ja odnesem drzavnom od privatnog i eto ga