ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 20:56:10)
|
Zene nema vise iscjetka, ne znam sta je ono bilo, sad je sve suho... [sm=smiley36.gif] Joj da vam ispricam scenu jednu, tipicnu seljacku, ne znam otkud ja na selu, nekad se pitam, bas se ne uklapam... Kupio mm brasna maloprije i ja mu donijela bure napolje, u to bure naspemo pa drzimo u kuhinji, lakse mi tako uzimati. I napolju ima svekar ispred kuce, kad vidje mm kako sipa brasno u to bure, kaze: EE SINE STA URADI ZENA S TEBE. HAJD STO NISAM JA U SVOJE VRIJEME TO RADIO. SAD TI RADIS. Jojjjjj koliko me nervira ta prica od svekra. Svekrva uopste ne komentarise. Cak vise ona brani mene i uvijek govori mm da mi pomogne sta god moze a svekar... prica za sebe. Onaj tipicni seoski kabadahija sto zene smatra sluskinjama. Fuj. MM mu je odgovorio na to, naravno tatin sin: MA JA CU OVO NJOJ RADITI DOK SE NE PORODI. KASNIJE NEK GLEDA.On je druga osoba pred ocem. Ja nisam nista komentarisala, necu da misli da ga ponizavam pred ocem, ali znam ja svoje i znam da ce sve ovo raditi i kasnije. Zasto bi ja , zensko nosila veliku vrecu brasna kad mm moze jednom rukom ponijeti? [sm=smiley1.gif] [sm=smiley36.gif] A sinoc ja i mm krenuli mojim roditeljima, a svekar i svekrva sjede ispred kuce i opet svekar baca glupe komentare, sto nisam mogla presutiti. Kaze : DOSADIT CETE IM DJECO. SVAKI DAN IDETE. Rekla sam mu: NE MOGU DJECA DOSADITI RODITELJIMA. JEL TO TEBI MM I SA DOSADILI? NE BI VOLIO DA TI DOLAZE? On: PA UDALA SI SE. STA CES SVAKI DAN. Ja: IMAM PRAVO. I smijala sam se namjerno, nek shvati da mi ne moze on odredjivati kad cu ici svojima. Mi uopste ne zivimo skupa. A i da zivimo skupa, ko je on da mi to odredjuje? Seljacka posla... A svekrva njemu govori: SUTI. DOBICES LAPTOP U GLAVU, VIDIS DA SE PRIPREMA DA BACI. I smije se, ja drzala laptop u ruci. Ona je stvarno super. Zna svoje granice. Ne smeta mi ni u cemu.
|
|
|
|