Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 15:44:32
rose
navodno je i sok od jabuke dobar za obavljanje plodove vode..to sam cula kad sa proslu amnio radila..pa nije zgoreg...nek ti muz kupi nekoliko litara onog 100% soka od jabuke obnovit ce se a mozda i tvoja dr vidi bolje :
i mirovanje..jer ako otice, onda je najbolje da lezis
< Poruku je uredio rose -- 5.7.2015 15:45:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 15:52:25
Carobno jutro
mah samo nek je sekiracije. Uzet cu taj sok od jabuke. Iako ja stvarno nisam primijetila da otice ali eto sta cu, tako je kako je. I bas nesto nisam pozitivna nikako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 16:12:17
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
mah samo nek je sekiracije. Uzet cu taj sok od jabuke. Iako ja stvarno nisam primijetila da otice ali eto sta cu, tako je kako je. I bas nesto nisam pozitivna nikako
nemoj tako...to se prati...moja drugarica je imala manjak plodove vode pa je malo u bonici lezal al je bebac rodjen ziv i zdrav...sve se eto da rijesiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 16:54:12
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
nemoj tako...to se prati...moja drugarica je imala manjak plodove vode pa je malo u bonici lezal al je bebac rodjen ziv i zdrav...sve se eto da rijesiti
carobno jutro, draga, nemoj da se sekiras, tesko je izmjeriti kolicinu plodove vode precizno, to ti je kao i sa grlicem, stalno se prati. i sto rece rose, ima trudnica sa tim problemom ali to se sve prati. bice to sve ok, unosi ti tekucinu kao i do sad.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 16:54:48
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Sta ima zenice drage,vani gori,ko prezivi pricat ce Ja u petak imala iftar,mama kuhala,ja pomagala,uglavnom bilo je preko 60 ljudi na iftaru,komirala sam se od umora evo 2 dana,stan mi je u haosu zivom al nista pipnuti ne mogu po ovoj vrucini Kakve ste mi vi? Carobno draga ne sekiraj se,samo dosta vode bice to dobro akoBogda
Joj draga 60 ljudi je previse, kako si izdrzala... Ja zvala samo svoje na iftar, kako vrijeme prolazi sve se manje sastaje rodbina na iftarima jer rijetko ko posti nazalost.., a vcrs svekrva ima iftar ali za 12 osoba, pa cu joj pomagati, zakuhala tijesto za bureka a oko 7 cu poceti teletinu i cevape da przim u elektricnoj tepsiji,a ona je vec spremila grah i punjene paprike i sutliju jel se tako kaze ono mlijeko sa rizom kolace je morala kupiti jer nam je maloprije doslo struje, neki radovi bili, od 8 jutros nije bilo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 17:22:48
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Sta ima zenice drage,vani gori,ko prezivi pricat ce Ja u petak imala iftar,mama kuhala,ja pomagala,uglavnom bilo je preko 60 ljudi na iftaru,komirala sam se od umora evo 2 dana,stan mi je u haosu zivom al nista pipnuti ne mogu po ovoj vrucini Kakve ste mi vi? Carobno draga ne sekiraj se,samo dosta vode bice to dobro akoBogda
Joj draga 60 ljudi je previse, kako si izdrzala... Ja zvala samo svoje na iftar, kako vrijeme prolazi sve se manje sastaje rodbina na iftarima jer rijetko ko posti nazalost.., a vcrs svekrva ima iftar ali za 12 osoba, pa cu joj pomagati, zakuhala tijesto za bureka a oko 7 cu poceti teletinu i cevape da przim u elektricnoj tepsiji,a ona je vec spremila grah i punjene paprike i sutliju jel se tako kaze ono mlijeko sa rizom kolace je morala kupiti jer nam je maloprije doslo struje, neki radovi bili, od 8 jutros nije bilo...
MAM svaka cast draga bas ste vrijedne! ziel sretno i tebi draga veceras. joj znam kako je kad se okupi vise od 10 ljudi. mi smo rodjendan od malene razlozili na tri dana (isto Ivkova slava ) kad smo sabrali nama je oko 50ak odraslih i djece prodefilovalo kroz kucu...ja bila slomljena ali je bilo na nivou
danas smo se privalili svekrvi na rucak, malenu smo jedva istjerali iz bazena rat zvijezda.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 17:23:04
M.A.M.
Ne pitaj kako sam izdrzala hehe,mama je pala s nogu,al eto s obzirom da sam u 8 mj dobra sam bila,a svi oko mene nemoj,sjedi,jedi ma volim ja iftare sto kazes jedino nazalost tada se sva familija skupi,a i ti polako s tim kuhanjem,cuvaj se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 18:02:58
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe
carobno jutro, draga, nemoj da se sekiras, tesko je izmjeriti kolicinu plodove vode precizno, to ti je kao i sa grlicem, stalno se prati. i sto rece rose, ima trudnica sa tim problemom ali to se sve prati. bice to sve ok, unosi ti tekucinu kao i do sad.
Ma ne znam ni sama, sokiralo me to sve pa ne stigoh ni ispitati dr nista o tome. Necu da googlam jer cu jos gore sebi napraviti. Ionako sam izvan sebe jos mi treba da citam po interentu, namah cu sebi da presudim.
I ja sam planirala sljedece sedmice neke iftare jos, ali sad mi ovo mijenja planove. Volim to okupljanje rodbine i prijatelja pa bilo kojim povodom. Ne propustam za praznike i ovako iftare da se sto vise okupljamo. Ritual nam je da su kod nas prijatelji za Bajrame navece na veceri. Imam srecu da nas ima raznih vjeroispovijesti pa onda imamo i popunjeno za Bozice i Uskrse i Vaskrse, tako da se uredno okupljamo za sve praznike a ako nam se oduzi nadjemo povod da se nesto proslavi mimo standardnih sjedenja svaki vikend Ustvari, volim kad se druzimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 18:11:06
LieToMe RR
Ma ne znam ni sama, sokiralo me to sve pa ne stigoh ni ispitati dr nista o tome. Necu da googlam jer cu jos gore sebi napraviti. Ionako sam izvan sebe jos mi treba da citam po interentu, namah cu sebi da presudim.
I ja sam planirala sljedece sedmice neke iftare jos, ali sad mi ovo mijenja planove. Volim to okupljanje rodbine i prijatelja pa bilo kojim povodom. Ne propustam za praznike i ovako iftare da se sto vise okupljamo. Ritual nam je da su kod nas prijatelji za Bajrame navece na veceri. Imam srecu da nas ima raznih vjeroispovijesti pa onda imamo i popunjeno za Bozice i Uskrse i Vaskrse, tako da se uredno okupljamo za sve praznike a ako nam se oduzi nadjemo povod da se nesto proslavi mimo standardnih sjedenja svaki vikend Ustvari, volim kad se druzimo
ma kakvo guglanje, to niposto! moguce da mu ni uzv nije bas tacan ni precizan. koliko puta je meni Nakas rekao bolje da me ne pregleda kako su grozni uzvovi (oni stari) nemoj da se sekiras znam da je lakse reci nego uraditi (i sama sam prosla sa grlicem to sve) sto se tice iftara malo ti povuci rucnu i odmori, fino podijeli posao a ti smiri...ipak si ti trudna. volim i ja ta okupljanja, kuhanja, nista mi nije mrsko ali u zadnje vrijeme se brze umorim, vec vidim da nisam za velikih akcija...a onda skontam ipak sam 8mi mjesec.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 18:25:21
*pcelica*
Nemoj da te cujem da tako pricas da te ne bismo ruzile ovdje. Psiha je i pola bolesti i pola zdravlja. Eto imas privatno doktorcu nek te i ona pogleda, mozda i nije toliko strasno. Miruj unosi tekucine, bice sve ako Bog da uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 19:12:28
Farah 00
Dancek :-)
Mi danas oko 12 otisli na cavljak, nahodali se bas, poslije odmarali i jeli u planinarskon domu, bas nam fino bilo, gore nekako ima i vjetra pa se lakse dise nego u gradu. Kad sam dosla kuci smazala sladoled, iako sam znala da ce mi biti muka od njega :-)
Carobno Nemoj se puno sekirati, a to ti je pametno da ne citas nista po netu. Otidji sutra kod svoje privatne dojtorice, oni imaju bolje aparate. A i sam dr. ti je rekao da nije siguran.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 5.7.2015 19:18:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 21:35:39
rose
mi smo tek oko 7 izasli ...prevuce mi je bilo za bilo kakvo hodanje danas...oprala sam 2 masieb vesa...bijelo i bebece ...ovo bebece nesto bilo flekavo pa vanish kad stavis...najmanje 6 puta ispires koliko pjeni ...mala se brcka u kadi...zaspat ce mi n poal susenja kose
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 22:18:51
lala88
vece vrucina cjeli dan pa sam sama sebi teska Carobno poslusaj zene i odmaraj, plodna voda se obnavlja pa pij tecnosti, a da je bilo sta opasno dr bi te uputio u bolnicu. MAM svaka cast za iftar, ja jedva mm i meni napravim. Odo spavati, valja poraniti na kontrolu. Lijepe snove vam zelim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 22:49:32
ziel
Evo i mene zene moje na raport Gosti otisli, iftar je prosao u najboljem redu, ja se umorila, none otekle ko' nikad, nisam se ovako umorila kad sam sebi zvala goste na iftar, a sad jesam kad su svekrvi dolazili nidje veze... Zaova bila na bazenu do 6, onda dosla i radila po kuci dok smo ja i svekrva kuhale, morala sam stajati dugo dok sam przila teletinu i cevape i pored toga citav dan po kuci, i sebi poradila, ma sad kad se zavalim u krevet necu se buditi do 6, moram na posao sutra moram izdrzati do 17.jula, pa na godisnji, tj. od 17.jula ne radim do 5.avgusta Ici cemo na more aBd, jedva cekam... Primjetila sam maloprije da me boli malo stomak kao kad treba da dobijem, znate onaj osjecaj... Pa ne znam, mozda je od umora...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 5.7.2015 23:28:20
UmmuHamza2305
Hej Ziel i mene tako boli stomak, da ti kažem da nisi jedina :D Vjerovatno je to onda normalna pojava za naš period ,ti ja smo tu negdje ( ja sam 22sedmica )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:31:09
ziel
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Hej Ziel i mene tako boli stomak, da ti kažem da nisi jedina :D Vjerovatno je to onda normalna pojava za naš period ,ti ja smo tu negdje ( ja sam 22sedmica )
Za jednu sedmicu mi bjezis gledam sad bas, termin ti prije na 7 dana nego sto je meni... kako osjecas pokrete, jesu li postali jaci? jel ti prva trudnoca?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:31:15
*pcelica*
Dobro jutro Ustala sam u pola sest, i nisam mogla vise da zaspim. I bolje, kakve sam sve gluposti sanjala Ziel M.A.M svaka vam cast. Znam kako ste se umorile jer sam i ja prosla taj veliki iftar. Sad odmarajte zasluzile ste. Ziel to sto te stomak boli vjerovatno je od umora, ipak si se juce preforsirala. Mamita sad bebica upozorava kad treba malo povuci rucnu A i maternica se siri drugi organi prave mjesta, ne sikiraj se.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:38:34
LieToMe RR
Juuutrrroooooooooo i ja ustala prije 6, neke nebuloze sanjala... i skontam bolje ustati pa biti koristan opeglam masinu bijelog vesa jos sam se napatila sa carsafom od malene to je horor zivi bio, sva sam u goloj vodi i od pare i od vrucine. Elem, zavrsila to jos sam milion nekih sitnica po kuci uradila dok se muz spremio za posao. Ispratila njega i pristavim ness i dok sam cekala da mi mlijeko prokuha upratim neke mrlje po visecim pa i to ocistim majke mi nekad nisam normalna ali eto. Za jedno 40ak minuta cu malenu da nadignem (sad joj malo rintam tempo kako meni pase ) da idemo u skitnju dok nije progrijalo pa bar sat vremena da hoda. Trebam i do apoteke otici da uzmem prenatal, sinoc krenula da popijem i skontam da nemam vise zeznulo me to sto sam jos prije krecenja kupila 2 kutije i onda sam se totalno opustila i bila sam nekako ubjedjena da imam jos po tablu vitamina i omege ali ocito nemam
Popodne mi dolazi drugarica na kafu, znam sta cu rucku...ma samo da izguram ovu vrucinu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:46:07
ziel
Juuutrrroooooooooo i ja ustala prije 6, neke nebuloze sanjala... i skontam bolje ustati pa biti koristan opeglam masinu bijelog vesa jos sam se napatila sa carsafom od malene to je horor zivi bio, sva sam u goloj vodi i od pare i od vrucine. Elem, zavrsila to jos sam milion nekih sitnica po kuci uradila dok se muz spremio za posao. Ispratila njega i pristavim ness i dok sam cekala da mi mlijeko prokuha upratim neke mrlje po visecim pa i to ocistim majke mi nekad nisam normalna ali eto. Za jedno 40ak minuta cu malenu da nadignem (sad joj malo rintam tempo kako meni pase ) da idemo u skitnju dok nije progrijalo pa bar sat vremena da hoda. Trebam i do apoteke otici da uzmem prenatal, sinoc krenula da popijem i skontam da nemam vise zeznulo me to sto sam jos prije krecenja kupila 2 kutije i onda sam se totalno opustila i bila sam nekako ubjedjena da imam jos po tablu vitamina i omege ali ocito nemam
Popodne mi dolazi drugarica na kafu, znam sta cu rucku...ma samo da izguram ovu vrucinu
Draga zeno ti opet u pokretu, cistis, hodas, dzaba upozorenja od doktora da vise mirujes
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:49:07
M.A.M.
Jutro i od mene drage moje,ja opet ko zombi,al eto naspavana koliko toliko,pored svega sta sinoc predeverah.Naime u pola 12 se neki nadrogirani bolesnik dosjetio da baci bombu ispod balkona,a ja na prvom spratu zgrade,zamislite mene sa stomakom kad sam skocila,a prozor bio otvoren,kaze mi mm polako bona porodices se ,dok je sva ta panika i frka prosla sa komsilukom zaspala sam iza 3 Kakve ste mi vi ostale
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:50:57
LieToMe RR
Draga zeno ti opet u pokretu, cistis, hodas, dzaba upozorenja od doktora da vise mirujes
tacnije on je meni rekao da smanjim napore napora nemam zavrsili smo sve velike radove po kuci a rekao mi je da razumije i kakvo je mirovanje uz malo dijete ne radim po kuci nista sto treba neke velika fizicka sila...sve su to poslici koje sam i u prvoj trudnoci obavljala dok sam bila na strogom mirovanju (mislim moras iustati ako nista do wc-a, obuci se, malo prohodati...) meni bitno da se bebica uredno javlja (zbog one pupcane vrpce koja je blizu vrata tj na vratu ko ogrlica) to mi je trenutno gore od ovog mog skracenog grlica. i danas smo punih 33 sedmice, ulazimo u 34 laganini kako vrijeme leti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:53:26
LieToMe RR
Jutro i od mene drage moje,ja opet ko zombi,al eto naspavana koliko toliko,pored svega sta sinoc predeverah.Naime u pola 12 se neki nadrogirani bolesnik dosjetio da baci bombu ispod balkona,a ja na prvom spratu zgrade,zamislite mene sa stomakom kad sam skocila,a prozor bio otvoren,kaze mi mm polako bona porodices se ,dok je sva ta panika i frka prosla sa komsilukom zaspala sam iza 3 Kakve ste mi vi ostale
kod tebebas veselo i zivo ja sam skontala da sam u ovoj trudnoci i sto tako sve doslovno naglo... sinoc mm ustao da zatvori prozor u spavacoj otvorio balkon pa da ne bude propuh i kako je zatvorio prozor ja skocih isto poparena on umro od straha kaze sta ti je sta te briga izlezavaj se danas, odmori, predeverala si veliki iftar...sad malo odmori
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 6.7.2015 7:58:46
*pcelica*
tacnije on je meni rekao da smanjim napore napora nemam zavrsili smo sve velike radove po kuci a rekao mi je da razumije i kakvo je mirovanje uz malo dijete ne radim po kuci nista sto treba neke velika fizicka sila...sve su to poslici koje sam i u prvoj trudnoci obavljala dok sam bila na strogom mirovanju (mislim moras iustati ako nista do wc-a, obuci se, malo prohodati...) meni bitno da se bebica uredno javlja (zbog one pupcane vrpce koja je blizu vrata tj na vratu ko ogrlica) to mi je trenutno gore od ovog mog skracenog grlica. i danas smo punih 33 sedmice, ulazimo u 34 laganini kako vrijeme leti
Eto jos malo pa ces nas napustiti na ovoj temi. Ali eto nas za tobom na drugu brzo.Sve jedna po jedna ako Bog da.