aidana
|
IZVORNA PORUKA: anitaa Za promjenu - dobar dan Vruce je za ugodne setnje, evo ja ima satak udoh u stan, jos sebi ne dodoh, a beli sam juznjakinja, nikad nisam imala nista protiv vrucina, hebiga udosmo mi u 9. mjesec, nema vise zezanja, jos mm-a neka kao viroza hvata, eno lezi, kljuka se vitaminima i tabletama, ja se mami juce bez veze pozalih kako sam nekakva.teska, valjda jucer dan takav potrefio, kad mama ni pet ni sest- jutros zapicila iz Mostara, eno vec.zavrsila rucak, vani s curom, svaka cast s 72 eno je preko letna i skocna kao pticica... Svaka joj cast, u tim godinama. Ja imam 40 godina manje pa mi se nista ne da po ovoj vrucini. Isli smo jutros kod zaove pa smo usput uzeli pite, mrsko mi paliti sporet i kuhati. Juce sam dobila odjecu za bebu od druge zaove, skoro 5 velikih kesa. Moram se zaroviti, sortirati sve po brojevima pa poslije prati. S ovim stvarima i stvarima od malca cu morati jos jako malo dokupiti. I to sitnice kao sto su kapice, carapice, rukavice....i naravno odjelo za izlazak iz bolnice. U prosloj trudnoci sam u sedmom mjesecu imala vec skoro sve spremno. Mene bilo stah da dodje ranije a ja nemam nista Vec su bili kupljeni i krevetic, posteljina, kolica, higijena, odjeca....Cini mi se da je cak i torba za porodilista bila spremna Sad sve nesto laganini, valjda kako znam da imam vecinu stvari pa sam bas opustena. Jos moramo i renovirati sobicu, kupovati novi namjestaj, kreciti.... Ima li koja info gdje mogu kupiti dodatak za kolica za vece dijete i koliko kosta? Da stane iza ? Nemam pojma kako bi se to moglo zvati.
|