|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
3.7.2015 12:19:24   
rose

IZVORNA PORUKA: aidana

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

ma da...umjesto da ga majka potice da ti bude podrska, ona se potura da radi umjesto njega ...mame djecaka..odgajajte ih da znaju sve, i da nije sramota sutra cuvati dijete, biti zeni podrska user posted image i da ne ocekuju od zene da se iskljucivo one bave "zenskim poslovima"...moja sveki je uradila odlican posao..odgojila je dva sina, obojica ynaju sve, ni jedan nije macho...dobri muzevi, dobri ocevi..oko djece, oko kuce...ko sebi user posted image

Tvoja svekrva je moj idol user posted image
Eto i ja cekam djecaka, ali necu preuzimati njegove obaveze, treba da bude svestran, da ga nije sramota usisati, napraviti rucak, postaviti zavjese i sl. pricacu mu stalno da treba biti podrska zeni naravno... Ma smo drugacije, ove generacije nakon 1980. Ima uvijek izuzetaka ali eto mislim da vecina razmislja drugacije od svojih majki i svekrvi. Samo se nadam da mi bas oni, nene i djedovi nece kvariti odgoj djeteta.

ma nista prica, nego odmah ukljuciti...znas kako je to moja sveki...da im zadatke...krene ona na posoa a oni vec veliki bili kad je posla raditi i da im zadatke kucne..ko sto bi ih dala i zenskom djetetu...rucak, spremanje...onda su njih dvojica dosli u sarajevo sami i sami zivjeli..ako neces na sendvicima da zivis onda nekad nesto i skuhas...mm se meni prodao na foru da voli da kuha a ja bila iskrena i rekla da ja ne volim user posted image nije mu mrsko otici u kuhinju i kuhati..jedino ne voli sudje prati..ali i to kad se nagomila a mene nema ili sam bolesna...onda mora user posted image ..a kad je spremanje...oboje...posebno sada...on vise nego ja user posted image

To sto je tvoja sveki uradila je odlicno, na zalost vecina nije tako odgojila svoje sinove. Ima tu primitivizma kod nas, ko biva sramota da se sazna da muska djeca rade po kuci umjesto zene. Ja nemam namjeru razdvajati decka i curu aBd, treba sve znati kao prvo zbog sebe.
Sliku mog malca sa oklagijom je vidjela neka Hamsa i nije se mogla naibretiti, i kao to ne valja raditi da to vise nikad nisam uradila user posted image user posted image desice se valjda nesto lose ako musko dijete uzme oklagiju u ruke....svakakvih ljudi

moj muz zna razviti piti i potkuhati i ispeci hljeb..ja ne da ne znam nego nisam ni pokusala...imam ja sliku mm-a s oklagijom user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 276
3.7.2015 12:20:08   
aidana

IZVORNA PORUKA: araj

jutro trudnice. Jucer na kontroli sve uredu hvala Bogu. Da se strpim jois 2 sedmice, pa ce mi dati da malo pocnem hodati. Kontrola za 2-3 sedmice. Ne znam sto tako brzo. Svratim u povratku kuci u Amko, da vidim sta imaju jer nemam nisra za bebu, Kad imaju svega hahahha.Imaju kompletice za iznosenje beba od 9 KM do 20 KM i to pamucni i bas fino izgledaju. Imaju i krevetice, podloge za previjanje, ma svega. E sad da pitam iskusne mame. Imaju podloge za presvlacenje bebe koja se montira na krevet, a ima i na komodu. Koja je po vama prakticinija?

Araj user posted image za kontrolu

Ja cu kupiti podlogu sto ide na krevet. S prvim djetetom sam mislila da je to bacanja pare ali me moja bolna ledja uvjerise da grijesim user posted image Mjesta za komodu nemam tako da mi je najprakticnije staviti podlogu na krevet.

Carobno i ja sam tek prvi put promijenila pelene na svom djetetu a nisam ih plaho nesto ni cuvala prije toga. Dodje to samo od sebe...mora user posted image user posted image osim ako neces nabaviti dadilju

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 277
3.7.2015 12:25:26   
aidana

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ma da...umjesto da ga majka potice da ti bude podrska, ona se potura da radi umjesto njega ...mame djecaka..odgajajte ih da znaju sve, i da nije sramota sutra cuvati dijete, biti zeni podrska user posted image i da ne ocekuju od zene da se iskljucivo one bave "zenskim poslovima"...moja sveki je uradila odlican posao..odgojila je dva sina, obojica ynaju sve, ni jedan nije macho...dobri muzevi, dobri ocevi..oko djece, oko kuce...ko sebi user posted image

Eto i ja cekam djecaka, ali necu preuzimati njegove obaveze, treba da bude svestran, da ga nije sramota usisati, napraviti rucak, postaviti zavjese i sl. pricacu mu stalno da treba biti podrska zeni naravno... Ma smo drugacije, ove generacije nakon 1980. Ima uvijek izuzetaka ali eto mislim da vecina razmislja drugacije od svojih majki i svekrvi. Samo se nadam da mi bas oni, nene i djedovi nece kvariti odgoj djeteta.

ma nista prica, nego odmah ukljuciti...znas kako je to moja sveki...da im zadatke...krene ona na posoa a oni vec veliki bili kad je posla raditi i da im zadatke kucne..ko sto bi ih dala i zenskom djetetu...rucak, spremanje...onda su njih dvojica dosli u sarajevo sami i sami zivjeli..ako neces na sendvicima da zivis onda nekad nesto i skuhas...mm se meni prodao na foru da voli da kuha a ja bila iskrena i rekla da ja ne volim user posted image nije mu mrsko otici u kuhinju i kuhati..jedino ne voli sudje prati..ali i to kad se nagomila a mene nema ili sam bolesna...onda mora user posted image ..a kad je spremanje...oboje...posebno sada...on vise nego ja user posted image

To sto je tvoja sveki uradila je odlicno, na zalost vecina nije tako odgojila svoje sinove. Ima tu primitivizma kod nas, ko biva sramota da se sazna da muska djeca rade po kuci umjesto zene. Ja nemam namjeru razdvajati decka i curu aBd, treba sve znati kao prvo zbog sebe.
Sliku mog malca sa oklagijom je vidjela neka Hamsa i nije se mogla naibretiti, i kao to ne valja raditi da to vise nikad nisam uradila user posted image user posted image desice se valjda nesto lose ako musko dijete uzme oklagiju u ruke....svakakvih ljudi

Znate kako je moja svekrva odgojila svog sina a mog mmuser posted image Kaze mu neki dan, nemoj ti E. mijenjati sijalicu, ja cu zvati majstora, nemoj se ti zahmetitiuser posted image Mene suze oblile, zivota mi. Inace, nije losa zena. Nemma s njom problema nikakvih. Ne benda me nesto specijalno ali ne pravi ni probleme sto je najbitnije. ALi eto srecom on nije ni lijen ni nesposoban, sam od sebe. Mislim da ce on dosta pomagati oko bebe, pogotovo sto je curica a njemu je to zelja bila velika

I moja mamam kao tvoja svekrva. Samo sto je moj brat i polijen i nezainteresovan. Pa je ona od zdravog pravog covjeka napravila haman invalida. Mene to tako ljuti, ne mogu vam opisati. Ali ne mogu nikako objasniti da je to sto rade pogresno. Nervira me kad me odrasla osoba pita kako ce skuhati hrenovke i slicnouser posted image odmah poludim. A to mijenjanje sijalica je naucna fantastika. Da ja vama pocnem pricati sta je mene sve moj brat zano upitati, jer je zivio zadnjih godina sa mnom (naravno nisam se oko njega trudila kao mama) vi meni ne biste vjerovale.

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 278
3.7.2015 12:25:31   
Carobno jutro

jutro trudnice. Jucer na kontroli sve uredu hvala Bogu. Da se strpim jois 2 sedmice, pa ce mi dati da malo pocnem hodati. Kontrola za 2-3 sedmice. Ne znam sto tako brzo. Svratim u povratku kuci u Amko, da vidim sta imaju jer nemam nisra za bebu, Kad imaju svega hahahha.Imaju kompletice za iznosenje beba od 9 KM do 20 KM i to pamucni i bas fino izgledaju. Imaju i krevetice, podloge za previjanje, ma svega. E sad da pitam iskusne mame. Imaju podloge za presvlacenje bebe koja se montira na krevet, a ima i na komodu. Koja je po vama prakticinija?

Araj user posted image za kontrolu

Ja cu kupiti podlogu sto ide na krevet. S prvim djetetom sam mislila da je to bacanja pare ali me moja bolna ledja uvjerise da grijesim user posted image Mjesta za komodu nemam tako da mi je najprakticnije staviti podlogu na krevet.

Carobno i ja sam tek prvi put promijenila pelene na svom djetetu a nisam ih plaho nesto ni cuvala prije toga. Dodje to samo od sebe...mora user posted image user posted image osim ako neces nabaviti dadilju

Nabavit cu tu podlogu obavezno, radi ledja, krevet mi je ponizak. Nema sanse ja da tu presvlacim, jedino mozdan a trpezarijskom stoluuser posted image Ali imam mjesta i za komodu u spavacoj tako da cu je ufurati unutra.

Dadilja necu imati sigurnouser posted image user posted image
Gledam neki dan, prijateljica presvlaci curicu i ja to studiram fino, vidim eno prednja strana, eno zadnjauser posted image user posted image Reko, nije komplikovanouser posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 279
3.7.2015 12:30:10   
Carobno jutro

Znate kako je moja svekrva odgojila svog sina a mog mmuser posted image Kaze mu neki dan, nemoj ti E. mijenjati sijalicu, ja cu zvati majstora, nemoj se ti zahmetitiuser posted image Mene suze oblile, zivota mi. Inace, nije losa zena. Nemma s njom problema nikakvih. Ne benda me nesto specijalno ali ne pravi ni probleme sto je najbitnije. ALi eto srecom on nije ni lijen ni nesposoban, sam od sebe. Mislim da ce on dosta pomagati oko bebe, pogotovo sto je curica a njemu je to zelja bila velika

I moja mamam kao tvoja svekrva. Samo sto je moj brat i polijen i nezainteresovan. Pa je ona od zdravog pravog covjeka napravila haman invalida. Mene to tako ljuti, ne mogu vam opisati. Ali ne mogu nikako objasniti da je to sto rade pogresno. Nervira me kad me odrasla osoba pita kako ce skuhati hrenovke i slicnouser posted image odmah poludim. A to mijenjanje sijalica je naucna fantastika. Da ja vama pocnem pricati sta je mene sve moj brat zano upitati, jer je zivio zadnjih godina sa mnom (naravno nisam se oko njega trudila kao mama) vi meni ne biste vjerovale.

EJ da zove majstora da mijenja sijalicu. user posted image user posted image Znaci ne mozes da vjerujes. I sve tako, milion primjera. Ja ga nagovorim, idi mami pomozi nesto. Ne moze zena sama. Kaze ne da ona meni, umorit cu se pa se kaze onda svdjam sa njomuser posted image user posted image Dosta je stvari uz mene naucio stvarno. A tako o kuhanju i tome, zna samo pametovatiuser posted image user posted image Ako me svekrva slucajno vikendom nazove oko 11, i ja kazem E spava hocete li da ga probudim, treba li vam nesto, ona kaze, neka ga draga. Nemoj ga buduti, neka se odmoriuser posted image Samo ne znam od cega ali nejseuser posted image Sreca pa je sam zainteresovan i fakat uradi sve sto kazemuser posted image Sam inicijativu nece pokrenuti ali hoce poslusatiuser posted image

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 3.7.2015 12:31:51 >

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 280
3.7.2015 12:32:06   
lala88
ja sam se namjenjala pelena tudjoj djeci bas puno, a mm je djevorovu malu noso od mjesec dana nije se bojao. A draga zile Zivinice su ti posebna prica po tom pitanju, ne smije kod njih muskarac nista osim da "hladi jaja" user posted image Moj sve radi cak ide i na njivu, sa svekrvom posijemo krompir i on ide da kopa, svekar nece kaze to je zenski posao, a on njemu kaze to je bas muski posao jer se muskarac premori, a kamoli zena. Ove godine on i svekrva sve sami okopali ja cupala travu u luku. A sto se tice kuce sad ne radi nista jer sam ja nezaposlena i sve obavim dok je na poslu, kad jede digne iz sebe, a ja operem posudje jer to mrzi da radi, mada opere ako ja nemogu. Njegov domet kuhanja su jaja i parizer, supa iz kesice. Ali kad sam ja bolestna i nemogo onda ja dajem instrukcije, a on kuha. Mi smo sami u ovom gradu i moramo se oslanjati jedno na drugo.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 281
3.7.2015 12:36:19   
aidana
Ostao moj brat sam kuci, ispao osigurac i sad samo ga treba opet vratiti. On mene zove, objasni situaciju koja mu se desila i pita sta dalje user posted image Mene je na medenom zvao na mobitel u Italiju samo da me pita za broj taxija, pored informacija, interneta, novina, drugih ljudi u okolini, i na kraju krajeva ima taxi stajaliste iza zgrade user posted image user posted image a kad je pokusao ugrijati grah tako sto je tanjir stavio na kolo i ukljucio...to je vrh....ima toliko primjera, kazem ne biste vjerovale da se ne radi o djetetu koje je prvi put ostalo samo u kuci

< Poruku je uredio aidana -- 3.7.2015 12:37:04 >

Neposredna veza do poruke: 282
3.7.2015 12:37:24   
*pcelica*
Pelene sam mijenjala od svoje osme godine. Sad je i dobro ove jednokratne smotas bacis drugu stavis i gotovo za dvije minute user posted image One pamucne dok ih naredas pa zamotas beba se okrene ono se odmota. Pa prljave pokiselis. Elem ja sam stela bila za bebe i nije me bilo strah. Odgojila sam sestru. Ona sedam godina mladja od mene. Taman ona porasla onda sestrica. Starija sestra radila a ja se brinula o njemu. Taman se kutarisem tudje djece udam se i onda sve ispocetka samo sa svojom. Tako da mogu reci da sam postala profesionalni perac djecijih guza user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 283
3.7.2015 12:42:36   
*pcelica*
E naumpade mi sad situacija s mm. Ajli bilo tri godine. Ostala ona s njim kuci. Ja bila na poslu svekrva otisla na tehvid. Samo sto je ona preko vrata Ajla morala u vc da kaki. Sad zove ona mm njemu se gadi da udje u vc. On s jednog prozora na drugi iscekujuci da se pojavimo sveki ili ja. Na kraju sta ce sveze krpu preko lica nju u kadu i komplet je okupa user posted image Odvrnuo tus i njoj govorio kako da se oper. Elem, jedva nekako se doveli u red oni izlaze iz kupatila on se opet vraca da povraca a ja dolazim kuci. Kaze ti namjerno cekala da ja zavrsim pa da dodjes user posted image KO da sam ja znala sta oni rade user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 284
3.7.2015 12:44:04   
rose

Ostao moj brat sam kuci, ispao osigurac i sad samo ga treba opet vratiti. On mene zove, objasni situaciju koja mu se desila i pita sta dalje user posted image Mene je na medenom zvao na mobitel u Italiju samo da me pita za broj taxija, pored informacija, interneta, novina, drugih ljudi u okolini, i na kraju krajeva ima taxi stajaliste iza zgrade user posted image user posted image a kad je pokusao ugrijati grah tako sto je tanjir stavio na kolo i ukljucio...to je vrh....ima toliko primjera, kazem ne biste vjerovale da se ne radi o djetetu koje je prvi put ostalo samo u kuci

fakat se majka potrudila da bude nesposoban i ovisan o drugima ... nadam se da je nesto naucio u medjuvremenu user posted image inace tesko sutra njegovoj zeni user posted image

< Poruku je uredio rose -- 3.7.2015 12:45:50 >

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 285
3.7.2015 12:44:06   
maksi
Dan zene,

Ja sam isto drogirana,i sve me nesto boli,plus se ovaj gospodin nekako ruzno namjestio kako se mice prepone me razvaljuju. Juce sam pretjerala u hodanju i premorila sam se sinoc nisam mogla da zaspem do neka doba.

Evo poradila sam pola kuce,moram jos pola i moram jos peglati ali stvarno ne znam kako cu.

Vidim pricate o hljebu ja ga inace ne jedem,a vala ni sada jedino kako je poceo ramazan pojedem somuna.

Sinoc odvedem djecu na sisanje nasa frizerka na moru a bas im prerasla kosa,prvo mladji pita me kako reko samo malo skratiti i oblikovati kada ona njega osisa skroz kratko,tako mi je neobican ne mogu vam opisati nikada nije bio ovako osisan,sreca reko joj pa je starijeg normalno osisala.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

Neposredna veza do poruke: 286
3.7.2015 12:45:56   
Carobno jutro

user posted image user posted image user posted image
Taj tanjir me podsjeti kad sam ja tako jendom stavila pitu u rernu da se ugrije i izasla iz kuhinje i vratila se nakon odredjenog vremena, otovrim rernu, pita stoji dole sama bez tanjira i ja sad kontam, nisam tolika budala da stavim onako samu pitu, ni na cemu u rernu a nesto smrdi, ubi koliko smrdiuser posted image user posted image a btw, bila sam tada us koli, i sama kod kuce, mama na poslu. Elem, ja s eokrenem jednom, dva puta oko sebe i kontam sta li uradih majko moja. Krenem da izvadim pitu, ne moze, zalijepila se i u neka doba skontam da sam stavila na plasticnom tanjiru u rernu da se ugrije. user posted image Ne moram vam pricati sta je mama s mene uradila kasnije i koliko nam je trebalo da ocistimo rernuuser posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 287
3.7.2015 12:47:30   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

E naumpade mi sad situacija s mm. Ajli bilo tri godine. Ostala ona s njim kuci. Ja bila na poslu svekrva otisla na tehvid. Samo sto je ona preko vrata Ajla morala u vc da kaki. Sad zove ona mm njemu se gadi da udje u vc. On s jednog prozora na drugi iscekujuci da se pojavimo sveki ili ja. Na kraju sta ce sveze krpu preko lica nju u kadu i komplet je okupa user posted image Odvrnuo tus i njoj govorio kako da se oper. Elem, jedva nekako se doveli u red oni izlaze iz kupatila on se opet vraca da povraca a ja dolazim kuci. Kaze ti namjerno cekala da ja zavrsim pa da dodjes user posted image KO da sam ja znala sta oni rade user posted image

user posted image user posted image
Juce sam bas gledala klip na fb, kako neki tata presvlaci bebu koja se ukakila i tako sve povraca. Oplakali mm i jauser posted image

Neposredna veza do poruke: 288
3.7.2015 12:48:13   
rose
ti bila dijete..a uci se na greskama..j user posted image

Neposredna veza do poruke: 289
3.7.2015 12:48:59   
rose

Juce sam bas gledala klip na fb, kako neki tata presvlaci bebu koja se ukakila i tako sve povraca. Oplakali mm i jauser posted image

gledala sam i ja to nekad davno...plakala od smijeha user posted image onda yamislim muya kako i on se bori..dok se nije navikao user posted image

Neposredna veza do poruke: 290
3.7.2015 12:51:54   
rose
ovo je prvo presvlacenje by tata...S imala oko 3 mjeseca user posted image

http://i.imgur.com/2cL3c7Y.jpg

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 291
3.7.2015 12:54:19   
Carobno jutro

gledala sam i ja to nekad davno...plakala od smijeha user posted image onda yamislim muya kako i on se bori..dok se nije navikao user posted image

Joj mogu mislitiuser posted image user posted image Gledam onog juce, jadan hoce mu nesto biti, a mama snima i upisa se od smijehauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 292
3.7.2015 13:02:18   
*pcelica*
E i s mojim su bili pisevi jos i svekrva ubrzo dosla. On onda ''poludio''. Kaze sto ste sad dosle sad nam ne trebate user posted image Dva sata dijete kupo Sva se jadnica smezurala user posted image A najtuznije je to sto je on visok i krupan. Tad je bio jos i deblji. Kad ga vidis ko od brda odvaljen a slabicak user posted image
Sad u sali nekad kazem da ce sa mnom na porod. On se upali ko umnjak. Na kraju pocne moliti da ne ide. Ja se onda valjam od sege. Kaze sve ce on bilo koju zelju ce mi ispuniti samo da ne ide na porod user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 293
3.7.2015 13:04:22   
*pcelica*
Idem se polahko spremati valja i meni danas na kontrolu. Valjda ovo moje dijete bude danas bolje volje pa da suradjuje u pregledu da me ne moraju i ovaj put gnjaviti ko i dosad

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 294
3.7.2015 13:04:33   
rose

E i s mojim su bili pisevi jos i svekrva ubrzo dosla. On onda ''poludio''. Kaze sto ste sad dosle sad nam ne trebate user posted image Dva sata dijete kupo Sva se jadnica smezurala user posted image A najtuznije je to sto je on visok i krupan. Tad je bio jos i deblji. Kad ga vidis ko od brda odvaljen a slabicak user posted image
Sad u sali nekad kazem da ce sa mnom na porod. On se upali ko umnjak. Na kraju pocne moliti da ne ide. Ja se onda valjam od sege. Kaze sve ce on bilo koju zelju ce mi ispuniti samo da ne ide na porod user posted image

nece ni moj a znam da je gadljiv bas pa ga ni ne tjeram...kaye on ce sa S da ceka kuci vijesti user posted image

Neposredna veza do poruke: 295
3.7.2015 13:07:51   
ziel
Bas ste se raspisale user posted image A i ja se uz vas bas fino nasmijem, pogotovo kad se radi o muzevima, jesu slabici user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 296
3.7.2015 13:31:36   
ziel
A sto se tice gadljivosti, ja sam srecom zaposlena u Zdravstvu a i mama mi je takodje od moje 3. god. tako da je ona meni i mojoj sestri prenijela zelju za ovim poslom. Meni se rijetko kad sta gadi, vise mi se gadi kad mi sudje zasmrdi ako nesto zagori, a sto se tice pupka bebinog to mi je najmanji problem, kakvih sam rana i stanja vidjela i lijecila u toku svog radnog iskustva huh..... a i kaka, sve se to da sa zacepljenim nosom srediti user posted image nije to nista strasno, za svoje dijete pogotovo...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 297
3.7.2015 13:32:20   
araj

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Bolje ti je uzeti podlogu za presvlacenje koja ide na krevetic, jer je to tzv cvrsta podloga, a mozes je koristit i na komodi, dok ovu tzv meku podlogu ne mozes na krevetic, vec samo na komodu. Tako je meni objasnika teta koja radi u u radnji sa baby opremom :-)

Gledala sam tu podlogu jucer u Amku za krevet sto ide i ona ima kao male nogice koje se uklope u okvir kreveta, a ne moze na komodu zbog tih nogica. Gdje si ti gledala tu podlogu?

Ja sam tu podlogu vidjela na vise mjesta i svugdje su 49 KM, koliko je u Amku?

Mislim da je oko 45 KM Chipolino je u pitanju

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 298
3.7.2015 13:43:30   
LieToMe RR
ooo zene drage pa sta je ovo user posted image ne mogu da upratim ko je sta pisao (jedino sam upratila rose za muza koji kuha, pere, pegla...user posted image isti ko i moj...hvala do neba mojoj svekrvi user posted image odlican je posaonapravila s anjim i sa djeverom) a bogam i mojoj mami user posted image brat evo vec dva mjeseca zivi sam, super se snalazi, neki dan smo mu bili u reviziji user posted image cisto kupatilo, kuhinja...nema prasine, zategnut krevet user posted image nisam ni sumnjala ali eto, imao je ponekad prenosa ko kad valjda znao mama ce pa se opusti...
malena i ja bile u skitnji... skoro pa 3 sata ostale. otisle prvo malo prosetale pa do binga, pa do jyska, pa u aputeku kod hitne da uzmemo kreme za guzu, pa onda opet u skitnju, nakon sat i po vremena hodanja dovukle se kod moje frizerke na kafu user posted image malena jedva docekala cetke, viklere i ostale hepekove da se malo poigra i da nam kosu navije user posted image
onda kuci, dok sam njoj uzinicu, nahranila se, eno se komirala a i ja sjela (dok sam sudje, malo raspremila, jela...)
maloprije mm salje poruku (dala mu ja jutros recept jer nisam znala hocu li do apoteke kakvog ce malena raspolozenja biti user posted image pa da mi on uzme one vaginalete sto mi je Divke juce propisao) elem, salje on poruku na viber kaze kupio sam ti orbit za mindju user posted image user posted image user posted image e reko svasta user posted image

vidim pisete o muzevima...meni vise ofirno da se hvalim, pogotovo kako juce upratih na facebooku neki tekst neke majke koja pise kao svim ocevima koji nemaju razumjevanja za svoje zene...mislim znam ima nas svakakvih ali eto.
moj je juce malu odveo kod svekrve, igrali se, uzivali, zaljevali cvijece na terasi... ja povracala i zaspala malo...oni tek iza pola 11 dosli. kaze on meni kasnije sto nisi zvala pa reko povracanje hajde boga ti, koda vise nisam stela user posted image kaze on meni tako ces ti sutra otici i da se porodis i reci hajde bogati sta fali user posted image
e i ja napisah svasta s brda s dola...

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 299
3.7.2015 13:49:25   
LieToMe RR
araj user posted image za kontrolu a pcelice tebi sretno i cekamo izvjestaj user posted image potpuni raport

sto se tice podloga, ja vec pisala...mi smo prvu kupili u adaxu (nije bila tvrda) jer mi na komodi stajala, bila ne vise od 20 Km...dobro nas sluzila.kasnije je bacila, nisam znala sta cu s nje a i dala je svoje.
sad cu kupiti u baby centru onu sa tvrdom podlogom, tako da cu je po potrebi moci premjestati. ona je oko 50ak kmova (nije mi skupo s obzirom da ovoj bebi skoro nista necemo kupovati sve joj od seke ostaje) a i cam mi je 100% provjeren (sve nam je od cama) tako da ne sumnjam u kvalitet

sto se tice gadljivosti...ja sve mogu podnijeti i krv i kaku...ali sto povracanje ne mogu...to sam vec pisala kad je malena povratila pa ja krenula da ocistim (eto da budem fina majka) i povratim i ja za njom na hodniku a mm prije toga govori ostavi ti nemoj, zna stvarno kako sam osjetljiva...cisti on za nama kaze lijepo sam ti rekao user posted image sad moram i za tobom da cistim user posted image user posted image
njemu stvarno nista nije mrsko i nista mu nije tesko i nikad nije rekao ne mogu, ne znam ili to je zenski posao (opet hvala svekrvi koja ga je ko malog nalemala kad nije htjeo da spremi krevet i rekao to je zenski posao user posted image od tad sve radi user posted image user posted image )

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *