Carobno jutro
|
IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: rose ma da...umjesto da ga majka potice da ti bude podrska, ona se potura da radi umjesto njega ...mame djecaka..odgajajte ih da znaju sve, i da nije sramota sutra cuvati dijete, biti zeni podrska i da ne ocekuju od zene da se iskljucivo one bave "zenskim poslovima"...moja sveki je uradila odlican posao..odgojila je dva sina, obojica ynaju sve, ni jedan nije macho...dobri muzevi, dobri ocevi..oko djece, oko kuce...ko sebi Tvoja svekrva je moj idol Eto i ja cekam djecaka, ali necu preuzimati njegove obaveze, treba da bude svestran, da ga nije sramota usisati, napraviti rucak, postaviti zavjese i sl. pricacu mu stalno da treba biti podrska zeni naravno... Ma smo drugacije, ove generacije nakon 1980. Ima uvijek izuzetaka ali eto mislim da vecina razmislja drugacije od svojih majki i svekrvi. Samo se nadam da mi bas oni, nene i djedovi nece kvariti odgoj djeteta. ma nista prica, nego odmah ukljuciti...znas kako je to moja sveki...da im zadatke...krene ona na posoa a oni vec veliki bili kad je posla raditi i da im zadatke kucne..ko sto bi ih dala i zenskom djetetu...rucak, spremanje...onda su njih dvojica dosli u sarajevo sami i sami zivjeli..ako neces na sendvicima da zivis onda nekad nesto i skuhas...mm se meni prodao na foru da voli da kuha a ja bila iskrena i rekla da ja ne volim nije mu mrsko otici u kuhinju i kuhati..jedino ne voli sudje prati..ali i to kad se nagomila a mene nema ili sam bolesna...onda mora ..a kad je spremanje...oboje...posebno sada...on vise nego ja To sto je tvoja sveki uradila je odlicno, na zalost vecina nije tako odgojila svoje sinove. Ima tu primitivizma kod nas, ko biva sramota da se sazna da muska djeca rade po kuci umjesto zene. Ja nemam namjeru razdvajati decka i curu aBd, treba sve znati kao prvo zbog sebe. Sliku mog malca sa oklagijom je vidjela neka Hamsa i nije se mogla naibretiti, i kao to ne valja raditi da to vise nikad nisam uradila desice se valjda nesto lose ako musko dijete uzme oklagiju u ruke....svakakvih ljudi Znate kako je moja svekrva odgojila svog sina a mog mm Kaze mu neki dan, nemoj ti E. mijenjati sijalicu, ja cu zvati majstora, nemoj se ti zahmetiti Mene suze oblile, zivota mi. Inace, nije losa zena. Nemma s njom problema nikakvih. Ne benda me nesto specijalno ali ne pravi ni probleme sto je najbitnije. ALi eto srecom on nije ni lijen ni nesposoban, sam od sebe. Mislim da ce on dosta pomagati oko bebe, pogotovo sto je curica a njemu je to zelja bila velika I moja mamam kao tvoja svekrva. Samo sto je moj brat i polijen i nezainteresovan. Pa je ona od zdravog pravog covjeka napravila haman invalida. Mene to tako ljuti, ne mogu vam opisati. Ali ne mogu nikako objasniti da je to sto rade pogresno. Nervira me kad me odrasla osoba pita kako ce skuhati hrenovke i slicno odmah poludim. A to mijenjanje sijalica je naucna fantastika. Da ja vama pocnem pricati sta je mene sve moj brat zano upitati, jer je zivio zadnjih godina sa mnom (naravno nisam se oko njega trudila kao mama) vi meni ne biste vjerovale. EJ da zove majstora da mijenja sijalicu. Znaci ne mozes da vjerujes. I sve tako, milion primjera. Ja ga nagovorim, idi mami pomozi nesto. Ne moze zena sama. Kaze ne da ona meni, umorit cu se pa se kaze onda svdjam sa njom Dosta je stvari uz mene naucio stvarno. A tako o kuhanju i tome, zna samo pametovati Ako me svekrva slucajno vikendom nazove oko 11, i ja kazem E spava hocete li da ga probudim, treba li vam nesto, ona kaze, neka ga draga. Nemoj ga buduti, neka se odmori Samo ne znam od cega ali nejse Sreca pa je sam zainteresovan i fakat uradi sve sto kazem Sam inicijativu nece pokrenuti ali hoce poslusati
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 3.7.2015 12:31:51 >
|