RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 7:32:48)

Ne volim da spavam preko dana..budem bljak kasnije. A,,super ko moze..onako malo drijemnuti i napuniti baterije.
hljeba pojedem kako kad. Recimo jucer sam pojela pola somuna za cijeli dan. Ali sam se napucala cevapa, pa sinoc iftar. Bilo mesa pa sam mogla bez hljeba. Jedno vrijeme ga nisam nikako jela, ali otkad sam ostala trudna pa konstantna povracanja vratih mu se [sm=smiley36.gif]
. Kifle suhe su bilo jedino sto sam mogla pojesti, a i to bih povratila

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 7:37:09)

tema hljeb? Prije trudnoce sam izbjegavala hljeb skroz, jela ga samo namazanog ili kifle i to je to, a sad Bogam jedem vise nego sto trebam, narocito kifle. Nekad sam se mogla zasititi od 1 tanjira nekog kuhanja, sad mora makar 1 kriska hljeba, al to pripisujem muzevim genima, njegova cjela porodica voli hljeb, od jetrve mala sam hljeb jede. Bas zbog hljeba sam dobila 11kg ukupno, je li to puno?

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 7:44:54)

Dobro jutro
Evo sam sebi pristavila nesicu da se rashavizam. Ja i spavanje smo se izgleda posvadjali [sm=smiley36.gif]Zaspim tek poslije sehura ali se redovno probudim kadmm ustaje na posao. Jos on to polahko ali cim susne ja sam budna. Sad miram kosu prati i kupati se sinoc nisam stigla bili na iftaru a danas poslijepodne moram na kontrolu. Vec me strah one njihove vage [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 7:47:29)

tema dana: jedete li hljeb [sm=smiley36.gif]
ja pojedem grozno (u to ubrajam hljeb, przenice, kifle, krofne...znaci sve i svasta sto se pika u hljeb) i mene jedino to moze zasititi
kad je vrucina jedem slabo... juce sam recimo pojela samo malo vise od polovine somuna i 3 przenice sa eurokremom (ne pikam voce i ostalo)
jutros sam recimo pocela sa dvije slane przenice a sad cu jednu slatku da zaokruzim pricu [sm=smiley36.gif]
pa sad jesam li se udebljala zbog hljeba vala i nisam...mene slatko unisti... ja ako nista uzmem eurokrem supenom kasikom da zasladim [sm=smiley36.gif]
nije me Divke juce ruzio za 3 hefte sam udebljala 3 kg ali beba od toga 1 kg. tako da ja eto racunam nije strasno. Naguracu na 100ju garant ali kaze on juce na mogu gradju i visinu nije nista strasno.
za sad sam 7 kg u plusu (relativno svaki put jer znam u danu 2 kg zijaniti juce sam imala proliv valjda malo od stresa i sinoc sam povratila prije spavanja)

ma vala ne opterecujem se kilogramima, skine se to lagano poslije poroda...ja se sjecam sa dam u prva 4 mjeseca ko zombi bila, skinula sve sto sam dobila i jos ispod a mala vukla mlijeko iz malog mozga...imala sam osjecaj tacno da mi mozak ode kad povuce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 7:55:19)

Ja kad namazem, recimo, dvije kriske hljeba budem gladna za sat. Te mazalice mi dodju ko uzina [sm=smiley36.gif]. A, gdje su pite, tjestenina...i to je ko hljeb.
A, slatko da ne spominjem. Nisam jos doruckovala ali sam pojela hurmasicu koju mi je spakovala domacica sinoc na iftaru [sm=smiley36.gif]
jucer u Hosi gledam Milka sa cijelim ljesnjacima, 4,5KM, i pisla kupiti..ali uredno vratim. Jer znam dok je ne pojedem necu se smiriti. Tako sam se prosli put zeznula. Muz pojeo mozda red i mala toliko, a ostalo ja [sm=smiley13.gif].

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:12:13)

joj vidis zaboravila sam pite, pizzu, i te ostale djidje...ma ja volim tijesto sta ja mogu...da ga ne jedem imala bih 25 kg manje [sm=smiley36.gif]
moja se malena nadigla (ovo kako sam kuci pocela ranije da ustaje inace bi ta mogla spavati) tako da odoh joj praviti dorucak i da vidimo malo vani da izadjemo dok se nije vrijeme pokvarilo (nesto se poceli neki oblaci navlaciti a i zahladilo)

tipkamo se kasnije trudnjace moje drage

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:32:00)

pite i ja jedem, ali to mi dodje kao obrok. Ja uzivam da oblikujem hljeb, moj najveci problem je domaci hljeb, volim da ga kuham pa ga cesto vruc namazem. Najdrazi mi je onaj butter bread, a danas pravim pogacu (hljeb sa domacom sirutkom koje nemam pa ce posluziti gazirana voda i praskom za pecivo) i przim paprike. Evo sad jedem kruske s pijace, bujrum.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:35:23)

Po vasim odgovorima skontah da nisam jedina koja jako voli tjesteninu [sm=smiley36.gif]
Ja pojedem dosta za jedan dan, jucer npr. ujutro 2 kifle, kasnije komad pite bundevnjace pa opet kasnije nakon toga 2 kriske hljeba s jajima [sm=bad.gif] I bas sam se opteretila, a ujutro redovno 2 kifle smazem na poslu, tjesim se da su manje nego one klasicne, ali eto ipak 2 komada odose uz jogurt i dukatelu... A kupila si i munchmallow , dodje mi u pola radnog vremena zelja za slatkim pa moram imati nesto u ladici [sm=smiley36.gif]
Danas planiram neku corbicu napraviti i przenice slane... a i mm voli da hapa pa se mi tu nadjemo [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:39:35)

mm je najveci ljubitelj hljeba, bez hljeba nemoze da jede, a o palacinkama da ne pricam, nije ni cudo sto ima 98kg, ali je visok 190cm. Meni je neki dan naumpala strudla, al odolila sam jer mi je bilo mrsko kuhati [sm=smiley36.gif] Generalno bosanci neznaju jesti bez kile hljeba isto toliko mesa, 200g krompira i par listova salate (radi dekoracije) Ja volim salatu bas puno, krastavce i paradajz bi mogla vecerati same i da ne ogladnim do ujutru.

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:41:58)

Jutro,
ja nocas spavala kao beba, ali u ono kad se tek rodi, ma u zadnje vrijeme mi to standardica, pa ignorisem situaciju, osim sto za doruckom uredno pokapam pola stola, jer ne idim na oci do prvog razbudivaca, obicno nesice, koja brzo stigne cim mi moji voljeni zamakni iza coska :-)
Evo popravlja se vrijeme, vrijeme je da se malo otisnem od kopne, zadnjih dana nisam bas micala predaleko od zgrade, samo nisam jos sigurna u kojem pravcu, u opciji su vjezbe za trudnice, malo ispitati imali po gradu kakvih snizenja, a potaknuta vasim kontrolama vjerovatno cu zvati i svoju dr da me ubaci kad bude imala termin, ipak sam zadnji put bila 8.6. i ko zna kad cu opet...a i da vidim ovu malenu u pupi, sta radi, s cim se bavi, nesto mi je puno misteriozna, haha
Kruha bas i nisam ljubitelj, jedem ga kao pticica, osim kad dodem u neku fazu kad sam svejed i to u vecim kolicinama, obicno kad zahladi naglo, sto se odmah odrazi na kilazi.

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:50:39)

Mm je izgleda tipicni Bosanac, kruha moze uz sve, i nije toliko opterecen hranom, bitno je da ima na stolu peciva i dovolk.o vode, a ja cim kap vode popijem gotovo mi s jelom, zasiti me, pa se zezam - ne kontam sto to i ne praktikujem, valjq meni i.bez trudnoce skinuti koje kilce...a mm uvijek na istoj kilazi, kod njih u porodici debeli ne postoje, za sad je cura na njih

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:52:34)

IZVORNA PORUKA: lala88

mm je najveci ljubitelj hljeba, bez hljeba nemoze da jede, a o palacinkama da ne pricam, nije ni cudo sto ima 98kg, ali je visok 190cm. Meni je neki dan naumpala strudla, al odolila sam jer mi je bilo mrsko kuhati [sm=smiley36.gif] Generalno bosanci neznaju jesti bez kile hljeba isto toliko mesa, 200g krompira i par listova salate (radi dekoracije) Ja volim salatu bas puno, krastavce i paradajz bi mogla vecerati same i da ne ogladnim do ujutru.

Kod tebe muz kosarkas a i nema puno kg, moj je 180cm a tezak 106 kg [sm=smiley36.gif] Sinoc mi kaze: Hoces li da na tebe legne 106 kg da vidis kako je? [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:57:11)

uh draga slijepio bi te ko pljeskavicu, [sm=smiley36.gif] mm ima malo veci stomak, ali pravilno rasporedjen, nije opusten, vec ide od grudi. Bas sinoc govori udebljo sam se trebam mrsati. Ma reko smrsaces kad bebi dodje, on je jako brizan, imam osjecaj da ce svaki put kad bebi zaplace biti na nogama prije mene.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 8:58:52)

pisi ltm nisi sama. Sta bi danas mogla biti tema mozda paucina [sm=smiley36.gif] ili sta za rucak (omiljene teme trudnica)

kuhanje i rucakl mi nikad nije omiljena tema...kad ogladnim jedem sta ima [sm=smiley36.gif] a ne jedem puno..valjda mi beba stisnula zeludac [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:13:26)

IZVORNA PORUKA: rose

pisi ltm nisi sama. Sta bi danas mogla biti tema mozda paucina [sm=smiley36.gif] ili sta za rucak (omiljene teme trudnica)

kuhanje i rucakl mi nikad nije omiljena tema...kad ogladnim jedem sta ima [sm=smiley36.gif] a ne jedem puno..valjda mi beba stisnula zeludac [sm=smiley36.gif]

Ni meni [sm=smiley36.gif]. Kuham sto moram...sto se mene tice mogla bi uvijek brza hrana, ali ne mogu zbog male stalno
a, paucine se jucer rijesih [sm=smiley36.gif]. Uspjesno

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:21:25)

uh draga slijepio bi te ko pljeskavicu, [sm=smiley36.gif] mm ima malo veci stomak, ali pravilno rasporedjen, nije opusten, vec ide od grudi. Bas sinoc govori udebljo sam se trebam mrsati. Ma reko smrsaces kad bebi dodje, on je jako brizan, imam osjecaj da ce svaki put kad bebi zaplace biti na nogama prije mene.

Blago tebi, pomagace ti dosta. Mog strah , skoro smo bili kod jedne njegove rodice koja se porodila, bebi bilo 18 dana, ja mu kazem da bebu malo dodirni, pomiluj, on malo darnu nogicu i onda kroz 5 min. kaze meni HAJMO VANI DA IM VIDIS VOCNJAK. Mi vani , kad on rece: JOJ GLAVA MI JE OTRNILA, NISAM JOS DOSAO SEBI. STA JE ONO ONAKO, STO SU MU ONAKO MEHKE NOGE? Ja sam se valjala od smijeha [sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:25:16)

IZVORNA PORUKA: ziel

Blago tebi, pomagace ti dosta. Mog strah , skoro smo bili kod jedne njegove rodice koja se porodila, bebi bilo 18 dana, ja mu kazem da bebu malo dodirni, pomiluj, on malo darnu nogicu i onda kroz 5 min. kaze meni HAJMO VANI DA IM VIDIS VOCNJAK. Mi vani , kad on rece: JOJ GLAVA MI JE OTRNILA, NISAM JOS DOSAO SEBI. STA JE ONO ONAKO, STO SU MU ONAKO MEHKE NOGE? Ja sam se valjala od smijeha [sm=jezicek.gif]

Ma bona i tvoj ce pomagati aBd. Moj isto nikad nije smio uzeti bebu u ruke. A, kad se mala rodila da ga vidis..sve je on oko nje..od kupanja sa mojom mamom, mijenjanja pelena, tretiranja pupka...
promijeni se to kad dobijes svoje dijete

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:33:39)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ma bona i tvoj ce pomagati aBd. Moj isto nikad nije smio uzeti bebu u ruke. A, kad se mala rodila da ga vidis..sve je on oko nje..od kupanja sa mojom mamom, mijenjanja pelena, tretiranja pupka...
promijeni se to kad dobijes svoje dijete

Ne znam vjeruj, sve je pred nama, ovako kako prica o tome, vidim da ga je strah ili ima neku kocnicu, a najvjerovatnije ce se promjeniti kad bude njegovo dijete u pitanju, postace TATA HEROJ [sm=jezicek.gif] Mene nerivra kad nekad pred svekrvom i svekrom pricamo o djeci, kad njih dvoje daju svoje neke komentare, ona: MA SINE JA CU NE SIKIRAJ SE, AKO JE TEBE STRAH. A svekar: ZENE SE BRINU O DJECI, MUSKARCI IMAJU DRUGOG POSLA. Fuj [sm=smiley11.gif]
Ja samo znam da mm nece samo tako se izmicati od bebe, ucestvovace u svemu pa makar ga morala natjerati jer on i ja smo glavni nasem dijetu, nisu ni dede ni nene [sm=hudicek1.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:33:56)

Jutro drage curice...
Kopiraj post, kopiraj post, kopiraj post[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image] Napisah kilometar i ne prodje... Aaaaa..
Kod mene jutros sve po starom, na posao lagano, kafica se popila, par stvarcica se uradilo i reko da vidim sta ima ovdje.

Kako ste vi? Ja nekakva bunovna, čitavu noć sam ustajala da piškim, pa sam jutros ko zombi. Jedva na oči gledam. Tačno ne znam kad bih morala i sutra na posao kako bih. Hvala Bogu pa je petak.

Curicama koje idu danas na kontrolu zelim puno srece, a maloj curici zelim da se sto prije rijesi, da se ne napati i da što prije ugleda svoje maleno sunašce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:36:24)

MM se isto boji malih beba ali tudjih. On ih malo pogleda malo im tepa ali ih ne dira [sm=smiley36.gif]
Kad sam Ajlu rodila i izasle iz bolnice. Hoce on da je uzme. Prpreme su trajale dobrih deset minuta. Dok je doooobro oprao ruke (ko da ce nekog operisati ) pa dok je sjeo po turski na sred bracnog. Drzao je odmaknutu od sebe ko da je tempirana bomba koja ce svaki cas eksplodirati. Ali, kad se oslobodio nismo je mogli oteti od njega [sm=smiley36.gif] Jedino ni jednoj nije pelene mijenjao jer je gadljiv a ostalo je pomagao i nije uvece ustajao jernije bilo ni potrebe hB

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:38:37)

IZVORNA PORUKA: pandica

Jutro drage curice...Ko
piraj post, kopiraj post, kopiraj post[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image] Napisah kilometar i ne prodje... Aaaaa..
Kod mene jutros sve po starom, na posao lagano, kafica se popila, par stvarcica se uradilo i reko da vidim sta ima ovdje.

Kako ste vi? Ja nekakva bunovna, čitavu noć sam ustajala da piškim, pa sam jutros ko zombi. Jedva na oči gledam. Tačno ne znam kad bih morala i sutra na posao kako bih. Hvala Bogu pa je petak.

Curicama koje idu danas na kontrolu zelim puno srece, a maloj curici zelim da se sto prije rijesi, da se ne napati i da što prije ugleda svoje maleno sunašce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nema mi nista gore, a uvijek zaboravim kopirati i onda kad ne prodje pojela bih laptop [sm=smiley36.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:41:20)

Ooooo pčelice, znam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ma oslobode se oni ako hoce, a mi smo tu da ih ubijedimo da hoce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 9:59:20)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

MM se isto boji malih beba ali tudjih. On ih malo pogleda malo im tepa ali ih ne dira [sm=smiley36.gif]
Kad sam Ajlu rodila i izasle iz bolnice. Hoce on da je uzme. Prpreme su trajale dobrih deset minuta. Dok je doooobro oprao ruke (ko da ce nekog operisati ) pa dok je sjeo po turski na sred bracnog. Drzao je odmaknutu od sebe ko da je tempirana bomba koja ce svaki cas eksplodirati. Ali, kad se oslobodio nismo je mogli oteti od njega [sm=smiley36.gif] Jedino ni jednoj nije pelene mijenjao jer je gadljiv a ostalo je pomagao i nije uvece ustajao jernije bilo ni potrebe hB

Nekako tako zamisljam da i ce i moj se osloboditi, kao sto kazes, mi mozda mozemo imati neke osjecaje lijepe prema tudjoj djeci ali ne kao prema svojoj i kad se radi o nasem sve mozemo i sve smijemo... Mogu vam reci da mi se budi majcinski instinkt, haman kako se pocinje bebac da mice..... [sm=smiley1.gif][sm=love.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_redface.png]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 10:15:01)

Evo i mene, poceo radni dan, vec 2 pacijenta me cekala pred vratima, kako ja otkljucavam i oni ulaze , to bas ne volim, jer od citavog dana oni moraju mene sacekati pred vratima u 7 [sm=grrr.gif]
LTM i ti ranis , kao da radis [sm=smiley36.gif]
Lala88 nema nista draze od tog spavanja od 9-12 ili od 12 - 15 , uhh kad vikendom odmaram to obavezno sebi priustim kud puklo da puklo [sm=smiley36.gif]

Sta jedete vi za dorucak? I koliko hljeba pojedete za jedan dan?

ja doruckujem prije posla..jedna kriska [sm=smiley36.gif] ...ako je rucku tjestenina...to je umjesto hljeba..a sinoc sam vecerala nektarine i bananu [sm=smiley36.gif] znaci kako kad od 1 kriske do 3 [sm=smiley36.gif] a ako rucam nekis endvic ili neku picu to sve mjenja hljeb...gledam da kupuje neki rezev ili tako neki ...jer ga onda jedem manje [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (3.7.2015 10:16:10)

tema hljeb? Prije trudnoce sam izbjegavala hljeb skroz, jela ga samo namazanog ili kifle i to je to, a sad Bogam jedem vise nego sto trebam, narocito kifle. Nekad sam se mogla zasititi od 1 tanjira nekog kuhanja, sad mora makar 1 kriska hljeba, al to pripisujem muzevim genima, njegova cjela porodica voli hljeb, od jetrve mala sam hljeb jede. Bas zbog hljeba sam dobila 11kg ukupno, je li to puno?

nije [sm=smiley1.gif] ti si pred porod svakako

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>