Crnkica -> RE: Rak dojke - upozorenje! (6.10.2012 16:33:59)
|
IZVORNA PORUKA: animagical ima li smisla raditi samopregled dojki tokom dojenja? jer ja sada mogu svasta napipati unutra, cega prije nije bilo...i cula sam da je jedna forumasica radila uzv dojki, a doji, nekako mi nem asmisla, meni je ginekolog rekao da se javim kada prestanemo i moja je drugarica radila UZ dojki dok je dojila baš ja je naručila i pitam sestru dali škodi ovaj UZ kad se doji,kaže ne,ovakvi UZ se mogu raditi svaki dan(možeš ako ti nije do života stalo).ja sam zadnji radila,prije 14 mjeseci,još na samom početku trudnoće a nisam ni znala da sam trudna.imala sam mnogo malih cisti,a nisam ni znala.napipam ispod pazuha malu kvržicu i odem ginekologu,koji me uputi na UZ.kad dole nekoliko manjih i 3 veće ciste,jedna čak duboko u tkivu.tad mi se sve srušilo,mislila sam da je to predispozicija za najgore.kaže doca nastalo od neadekvatnog dojenja,dijete nije dovoljno izdajalo mlijeko,gdje su se u kanalićima stvarala začepljenja i zato si rano prestala da dojiš.porodi se ponovo,što češće i dulje doji,da se prazne dojke.dojim već 4,5 mjeseca,neosjećam nikakve bolove,a ovu najveću još kao da mogu napipati,bolna je.baš sam znatiželjna,kolko je dojenje imalo učinka na ciste i kako je stanje,al se neusuđujem još zbog bebe.možda kasnije.
|
|
|
|