Sulty -> RE: Bebe 2009/2010 (21.6.2010 7:26:46)
|
Dobro jutro svima! Sto se tice kupanja, vidim da sve vise manje kupate kasnie bebe. Mi sad od 6 do 7, nahranim je poslije i vec smo 8:30 u krevetu. I Vega i ja. Tako da bi meni 10 bilo bas prekasno, jer ja tada vec uveliko spavam ili se trudimo da zaspemo [sm=jezicek.gif]. A kad malo poraste, mislila sam joj pomjeriti to kupanje mozda najkasnije 9, jer mi bas rano idemo inace u krevet. Leena, nadam se da ste sve spakovale i da danas imas dovoljno mlijeka da ostavis svojoj Esmici. Mya_81, divno je kako si opisala ponos i ljubav sto tvoja djevojcica raste, bas si me raznjezila [sm=smiley1.gif]. Nek ti je ziva i zdrava i sretna jos dugo, dugo, dugo godina. Aida, ja isto mislim da E. ne trabas davati Humanu niti ista drugo. Pusti ti njega da fino doji. Mi ti Secerovicku dojimo po sat vremena i vise, jer ona malo hapi, pa zaspe, pa je mi malo pronosamo, pa ako to ne radi, spustimo u krevetic (e tad se uvijek probudi [sm=smiley36.gif]), pa opet doji, pa sve tako. Zna ona nekad prihvatit siku pa dojit po 15-20 minuta, ali zna i po malo. I ja sam joj do sada davala obje sike, da navuce mlijeko, ali sad se trudim jednu siku jedan podoj upravo zbog tog masnog dijela obroka koji dodje kasnije. Znam da je tesko ne brinuti se, ali mislim da trebas ustrajati u dojenju i ne davati nista drugo, bice to u redu, posebno ako ne primjetis neke znakove na Erolu, ko sto i sama kazes. E bas juce citam da su premjestili sve porodilje i trudnice na Kosevu negdje u podrumu zbog ove bakterije koju imaju u bolnici, a koju je moja Vega pokupila. Citam na internetu, hvala bogu dragom moja malena je dobila samo blazu formu toga, moze se grozno zakomplikovati. I evo vise joj ne iskacu te grozne bubuljice, hvala bogu dragom, izgleda da smo mi to fino sanirali. Ali tacno mi dodje da odem gore i napravim nesto grozno svim tim odgovornim koji su dopustili da se ta bakterija prosiri toliko. A mozete tek mislit jadnih majki i bebica koje su dobile puno teze oblike te bakterije, pa sad leze na pedijatriji. Ti se brines u trudnoci, hranis kako treba, mazis svoju bebicu, a treba bolnica i doktori da ti je necim zaraze [sm=smiley35.gif][sm=smiley7.gif] [sm=smiley7.gif]. Uzasno me ljuti taj nas javasluk. Sto je najgore niko nece ni odgovarati za toliku neodgovornost. Mozete zamislit jadndih porodilja sad negdje u podrumu!!!!! Ja sam trebala ove sedmice ili sljedece na kontrolu gore na Kosevo, ali sad boga mi necu ni blizu Koseva.Kod nas su bolnice najogra mjesta. Ko sto moja mama kaze: "Pa nista ne valja u ovoj drzavi: od zdravstva do obrazovanja!" I stvarno je tako. Eto, izvinite drage sto se ja malo ovdje razljutih, ali uzasno mi je sve to. Mi ako bog da ove sedmice idemo na kontrolu. Ja jedva cekam. Drzite nam fige da je moja Secerovicka fino napredovala [sm=jezicek.gif]. Ljubimo vas sve...
|
|
|
|