|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
15.9.2009 9:08:58   
shejla
doublemum grudnjak za dojilje imas na Siranu, 5 KM.

vidim da pricate o šrevrtanju na ledja/stomak. Moja Lamija se samo jednom (sa3-4 mjeseca) okrenula sa  stomaka na ledja, a i to je bilo slucajno, vise se prevalila, nego sto se okrenula user posted image  A na stomak nije nikad, niti pokusava, uopce. Okretala se na stranu - jednu, pa drugu...a kako se pocela dizati (ono kao pokusava da sjedne user posted image ), samo to radi, uopce se vise ne okrece ni na stranu. Posljednjih dana je pocela da se fata za noge (za donji dio butina), pa se onda tako pridrzava i ustaje....smjesna je :):):)

Elem, ima li jos neko bebu koja se ne prevrce user posted image

BTW, na temi facebook ima spisak ko je ko na RR/FB, pa se dodajte...

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3376
15.9.2009 9:13:33   
Ex Yu
shejla pa ako se nedize jos mu nije ineteresantno ili jednostavno im je mrsko nemoj to zalosno gledati ja svog okrenem na stranu al vise na stomak i on se odgurne i vrati na ledza al odma strpa ruke usta jer ih tako lako dohvati i glaba li glaba njemu dobro kad je u nemogucem polozaju ...

i od zaove mi mala je starija puna 2 mj. sad je  5 puni imala i samo se koji put okrenula .. a neke bebe krenu i sa 3 mjeseca da se vrte vrcke male user posted image sve ti to zavisi od bebe do bebe

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3377
15.9.2009 9:18:10   
Nunichi
Moja Zarica prvo nikako nije htjela na stomak,odmah u plac,pa onda je oko treceg mjeseca pocela sama da se prevrce,ali samo sa ledja na stomak i klati se. user posted image user posted image I onda odjednom poce i sa stomaka na ledja...sad je ne mozes zaustaviti. Bracni krevet joj je mali koliko je koluta...sve je to individualno. I trup dize vec jako dugo,nema sanse da je nosis i da ja naslonjena na tebe,uvijek se nesto naginje. A kad lezi presmijesna je kad se krene dizati,digne glavicu,pa trup,pa tako drzi par sekundi,radi mala trbusnjake. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3378
15.9.2009 9:39:07   
shejla
aha...sega su tako kad se dizu.... Ono sva se ukoci - i facu izbeci :):):)
najvise se dize kad je u autosjedalici, uopce ne lezi, samo kad se umori lupi (al, bas lupi user posted image ) glavom...  i par sekundi, pa opet gore :):):) Stalno joj podmecem pelenu pod glavu...i pod noge, jer nogama mlatara pa udara...nije mi jasno kako je ne boli, bas udari... Ili kad je drzim u narucju pa ona mahne glavom i udari od moje rame ili bradu... mene zaboli, a ona nista :):):)
Ma djeca su cudo....nek su nam zdrava... user posted image user posted image user posted image

Ljubim ih sve

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3379
15.9.2009 9:42:07   
Nunichi
heheh e bas tako,lupi od mene i ja sad ocekujem plac. A ona nista,samo nastavi razgledati. user posted image
Mene moja nogama izudara,kad se igramo,kad doji lezeci,ubi mala. A jutros se probudila izmedju mm i mene,prvo se meni okrenula i grebe me po licu,pa se prevrnu njemu i isto izgreba ga. Mi se ismijali,ali i booooliiii. user posted image user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3380
15.9.2009 9:49:33   
shejla
ja mislim da tebe nemam na FB??? a nema te ni na onom spisku :) daj da vidim malu Zaricu :):):)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3381
15.9.2009 10:00:36   
Nunichi
Nema mene na FB user posted image
Ja sam jedna od rijetkih koja nije tamo...
Evo ima u albumima ovdje,ja cu te kliknut da  mi budes prijatelj,pa pogledaj.
Odoh joj kupiti carapica,nesto mi ove sto ima labave skroz. user posted image
Pusa generaciji...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3382
15.9.2009 11:27:22   
shejla
ni ja nisam bila...ali sam radi Lamijinih slika napravila profil...:):):) Da ne moram slati svima u familiji i prijateljima posebno mailovima :):):)

A u tvom profilu imam samo slike Cupavice :):):)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3383
15.9.2009 12:24:24   
pocahontas
neko je spomenuo starost beba (doublemom i ex yu)- Rafinjo ima 3 i pol mjeseca i od nedavno se poceo okretati sa ledja na stomak..jednostavno se zaokrene na desnu stranu (na tu stranu je veca stela), podpomogne se glavicom,mahne nogicom i eto ga na stoamcicu i onda vrisne od radosti pa malo tako razlgeda dignute glavice i onda od napinjanja kada se vec umori samo bljucne ono sto je popapao..i onda opet pik ponove hrani ga...valjda tako pritisne stomacici malo previse pa sve povrati..
a sto se tice udaraca ja sam odavno proglasila da Raf nema centar za bol..jednom sam ga slucajno po glavi zakacila noktom,cak je i ranica ostala,dusa me moja bolila a on ni kmeee...pa se za vrijeme kupanja opalio u obrvu,tako je toknuo cak mu se zacrvenilo, ja Bogu zahvaljivala sto nije oko jer bi to bilo ne daj Boze fatalno i opet nista..kao namrstio se malo, ali nista...stvarno su divni.. bravo za nasu djecicuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3384
15.9.2009 13:19:38   
škorpija
hehehe neko reče da rafo ima 5 mjeseci, pa kontam pa moj nema 5, a znam da si ti rodila poslije mene, čitala sam tvoju porođajnu priču kad sam već bila do grla u usranim pelenamauser posted image

moj bebac se stalno okreće s leđa na stomak, ali obratno nikad( i ne pokušava), a u kolicima nema šanse da bude u poluležećem položaju, osloni se na lakotve i tako se drži cijelo vrijeme šetnjeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3385
15.9.2009 13:39:00   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija

hehehe neko reče da rafo ima 5 mjeseci, pa kontam pa moj nema 5, a znam da si ti rodila poslije mene, čitala sam tvoju porođajnu priču kad sam već bila do grla u usranim pelenamauser posted image

moj bebac se stalno okreće s leđa na stomak, ali obratno nikad( i ne pokušava), a u kolicima nema šanse da bude u poluležećem položaju, osloni se na lakotve i tako se drži cijelo vrijeme šetnjeuser posted image

hehehe..mislim ex yu to rece..ma ne zamjeram ja nikome, hej pa sve smo mi mame malo fiju briju,ne znamo kud udaramo....razlika izmedju tvog i mog decka je tacno mjesec dana. Raf je rodjen 22.05.user posted image a porodjajnu pricu sam pisala mnogoooooooooo poslije, mislim 22.08., tacno tri mjeseca kasnije jer nisam stizala ranijeuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3386
15.9.2009 13:48:57   
škorpija
joj ma sad se sjećam, višnja je mislim na nekoj temi pisala, otišla pocahontas da se porodi, pa još nije, pa još čekamopa čekamouser posted image , a ja kontala ma ko je ova hoće li se više s poroditi šta je oteglauser posted image  i eto kako vrijeme letiuser posted image

gvendolina javi za taj gel za zubiće pomaže li šta

Neposredna veza do poruke: 3387
15.9.2009 13:58:52   
Seeka
Mojoj bebeici je 4 i po mj...skoro pa 5
i evo je bas se prevrnula na na stomak pa me zoveuser posted image user posted image user posted image
<mi nimo imali nikakvih problema ni grceva...osim malog zutila

Bebo gaga puuuno te jojimo:)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3388
15.9.2009 14:00:19   
škorpija
i još nešto pocahontas i sve mame bilo bi lijepo i praktično kad biste napravile ticker ili stavile datum rođenja bebe u potpis jer je puno jednostavnije kada možemo vidjeti koliko je stara beba, ja nekim zapamtim (evo rafin ću sad zapamiti jer je isti datum samo drugi mjesecuser posted image ) ali brzo se zaboravi, pa onda na drugim postovima tražim gdje ste spomenule starost bebe.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3389
15.9.2009 14:03:34   
škorpija
hej seeka jel tvoja bebica  rođena 21. 4. ili ste je samo očekivali tad dan a ona poranila ili zakasnilauser posted image , ako jest onda je dan starija od moga, nek su živi i zdraviuser posted image . nego kako se zove cujica mala?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3390
15.9.2009 14:05:54   
Seeka
Amina se rodila tacno na termin  21.04.-pametna bebicauser posted image
i eto starija od majog Ajdina samo danuser posted image
slusa li tvoj bebec?user posted image

Bebo gaga puuuno te jojimo:)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3391
15.9.2009 14:23:07   
iv@ncica
ćao mame!!!user posted image

evo ja koristimm  taj gel  za  zubiće od  bebinog 3-ćeg  mjeseca,  masiram  mu  desni nekoliko puta dnevno, kad  vidim  da ga  je baš uhvatilo i da  puno bali,  pomogne  ali  ne  iste  sekunde,  već za  jedno 10  min  dok počne  djelovati, beba  se  malo  umiri, manje bali. Pazi samo  6 puta dbnevno smiješ  mazati, ja ponekad  i  po  noći namažem,a  nekad  preskočim  dan ako  nam  je dobar. Sve  u  svemu muka  odavno,  a nigdje  ništa  još!user posted image user posted image user posted image
Danas  je  baby  opet  uspio   dnevno spavanje  obaviti  u kreveticu u sobi,  plakali  smo , ali  sve  je bilo gotovo  za 10 minuta i plač i  negodovanje  i  napokon  zaspao.  Moram  ga polako navikavati i  na  dnevno spavanje u  sobi.
Kako  vi baratate  s  dnevnim spavanjem???
Pošto  moj bebač  od  kad  se  rodio  nije  do 2,5 mjeseca  nikako  htio spavati po danu, već dreka  po  cjel  dan i nervoza,  ja ga navikla  na  ležaljku -ljulju i u  dnevnoj  uz  mene  i  tv bi zaspao  i ljuljuškanje,  a  sad  mi  dodijalo biti  tiho po kući i prerast  će  mi uskoro  ljulju pa ga polako  prebacujem  u sobu, ne  smiijem  sva spavanja,  ali  bar jedno...iako  smo jedva  uhvatili neki ritam od 3 dnevna  spavanja  od po  30  do nekad čak i 60 minuta..user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Seeka)
Neposredna veza do poruke: 3392
15.9.2009 14:38:03   
Ex Yu
ma ja sam bona rekla ja ovo sve pobrka nemogu nikako zapamtit pogotovo kad nestavite datume i tikete ja sam zato sve poredala i ticet na nicku i opis pa se covjek sjeti a ovako pa jos facebook me pogotovo zajeba u zivotu sve pobrkam user posted image kad sam smotana .. haj bona pokahontas nemoze se on zamjenit na cesti bi ga poznala kako je sladak i zaoamti se a mjeseci manje vise haman ko da mu je 5 masalla user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3393
15.9.2009 14:54:24   
Apotekarka
uh kako sam ljuta...mm je u subotu odnio slike na izradu i naravno nije se dobro sporazumnio i fotograf mu izradio 40 SLIKA DUPLIH znaci vec ih imamo...uf tako sam bila bijesna i zagalamila na njega...a Antonio u dnevnoj cuo moj povisen glas i toliko je plakao da sam ga jedva utjesila na kraju sam i ja s njim plakala od muke...a bas je za veliku pohvalu spavao od 11:30pa do 14:30...a eto mu mame...jest da je jutros u 7 ustao...morala sam se pozaliti...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3394
15.9.2009 14:56:47   
nikita
apotekarka jest da ces ih platit al sta ces sad...podjeli rodbini, svi bi voljeli slicice malog bebača user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3395
15.9.2009 15:46:58   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Ex Yu

ma ja sam bona rekla ja ovo sve pobrka nemogu nikako zapamtit pogotovo kad nestavite datume i tikete ja sam zato sve poredala i ticet na nicku i opis pa se covjek sjeti a ovako pa jos facebook me pogotovo zajeba u zivotu sve pobrkam user posted image kad sam smotana .. haj bona pokahontas nemoze se on zamjenit na cesti bi ga poznala kako je sladak i zaoamti se a mjeseci manje vise haman ko da mu je 5 masalla user posted image

ti si moj idol user posted image user posted image user posted image

a kako da to stavim, ja sam ko nesto stavljala ali nidje toga evo nemauser posted image

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3396
15.9.2009 15:52:21   
pocahontas
evo da probam,valjda sam uspjela :D

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 3397
15.9.2009 16:02:31   
Ex Yu
ja sam sad pokusala da nadzem da ti uslikam i objasnim al mi uopste nema one opcije moja ringeraja pa moj profil i poruke ono dve gdje pise to mi je jednostavno nestalo user posted image nemogu uoste naci a probala sam i preko explorera i preko mozille

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 3398
15.9.2009 16:10:25   
ivanak
Bok svima, imam pitanje?

Morala sam izbivati radi posla izvan grada par dana. Buudći da ga isključivo dojim, morala sam mu naći zamjenu. Pedijatrica mi je preporučila NAN Sensitive. I ok je, prihvaćao je bočicu... ali problem je u tome zato što je govno da prostite zelene boje i kao kremasto. Dok je dojio bilo je žutkasto i vodenastije. Jeli znate zbog čega je to?
Inače, dobro je jeo to i nije imao problema sa probavom, mislim na grčiće.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 3399
15.9.2009 16:12:57   
Ex Yu
moj kad je tek presao na AD stolica mu je bila toliko tvrda dok nije navikao da je jedva kakio i pomagala sam mu uvijek takodze je bila dosta tamnija nego na mom mlijeku ... oko mjesec dana je trebalo da se stolica vrati u normalu ... jednostavno crijeva nisu navikla na tu hranu pa se prilagodzavaju nemas razloga da brines neke bebe i na dojenju imaju tvrdu stolicu ili nekad neke druge boje ... proci ce samo od sebe sta god pokusas na kraju sama se stolica promjeni kad crijeva nesto prihvate ili dovoljno sazriju

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *